• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Backpacken of op vakantie in Australië?
  Regel dit voor vertrek

  Australië is een bijzonder land vol ongekende mogelijkheden dat al snel een onuitwisbare indruk achterlaat. Het maken van een reis naar het land van de kangoeroe vormt niet voor niets een vurige wens die bij veel mensen hoog op de bucketlist staat. Behoort u tot deze categorie en maakt u dit jaar, gelijk aan duizenden met u, de grote oversteek om voet aan land te zetten op dit prachtige continent? Lees dan snel verder en regel de volgende 6 zaken voor vertrek om de ultieme reis naar het verre Australië te beleven.

  Lees verder

  Sluit een passende reisverzekering af

  Wie denkt aan backpacken in Australië, denkt aan avontuur. En zo hoort het! Leer surfen aan de adembenemende kust van Margret River, ga duiken in het Great Barrier Reef, of waag u aan een parachutesprong uit een vliegtuig. Bij welke vorm van avontuur uw voorkeur ook ligt, het opzoeken ervan voelt een stuk veiliger wanneer u in het bezit bent van een ruim dekkende reisverzekering. Welke variant het beste bij uw situatie past is gemakkelijk te ontdekken via een vergelijkingssite.

  Zeker als u kiest voor het aangaan van een backpackavontuur waarin u minimaal 2 maanden door Australië reist, vraagt dit element enige extra aandacht. In dit geval is het noodzakelijk om een speciale ‘lang op reis’ verzekering af te sluiten, ook wanneer u al over een doorlopende reisverzekering beschikt. De dekking van deze speciale reisverzekeringen zijn behoorlijk breed en velen vergoeden o.a. in geval van medische kosten, rechtsbijstand, aansprakelijkheid, eventuele diefstal van uw bagage en ongevallen bij het uitvoeren van extreme sporten.

  Boek tijdig uw ticket voor uw vakantie

  Australië ligt bepaald niet om de hoek en iedere reis naar de andere kant van de wereld begint nagenoeg gelijk. Namelijk met een vliegreis die zo’n 24 uur duurt. Last minute aanbiedingen voor verschillende Australische bestemmingen komen zelden tot nooit voorbij. Dit maakt het tijdig boeken van een vliegticket een slimme zet om zonder zorgen aan uw reis naar Australië te beginnen. Ons advies luidt om deze 2 a 3 maanden voor vertrek aan te schaffen en zo de kans op een gunstige prijs te vergroten. Houd er bij een zo gunstig mogelijke prijs rekening mee dat dit gepaard kan gaan met het maken van meerdere tussenstops. Daarnaast is de gekozen luchthaven vanwaar u vertrekt en besluit aan te komen van grote invloed op de ticketprijs. Reken qua kostenplaatje van een retourticket op een prijs die varieert tussen de € 700,- en € 1100,-.

  De beste tijd voor uw reis

  De beste tijd van het jaar om naar Australië af te reizen hangt af van de richting die u op gaat. Vliegt u naar het zuiden of oosten? Dan heeft u in de maanden november tot februari de grootste kans op gunstige weersomstandigheden. Het subtropische klimaat dat heerst in het noorden van Australië maken de maanden juni tot en met oktober de meest gunstige periode om dit deel van het land te verkennen. Reist u af naar het westen? Hier is het hele jaar weinig kans op neerslag en bent u verzekerd van een temperatuur die schommelt tussen de 20 en 30 graden.

  Denk aan het aanvragen van het juiste visum

  Bent u niet in het bezit van rechtsgeldig visum, dan zal u de toegang tot het land worden ontzegd. Waar voorheen een fysiek bezoek aan Den Haag noodzakelijk was om een visum aan te vragen, is het tegenwoordig ook online mogelijk. Australië kent via het Working Holiday visum, het toeristische visum en de zakelijke variant verschillende soorten visa waar wisselende voorwaarden aan gekoppeld zijn. Wilt u er zeker van zijn dat u binnenkort het juiste visum in uw koffer of backpack stopt? Neem dan contact met ons op.

  info

  1850 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10

  Meer info

  Professionele vertaling nodig?

  Heeft u een officiële vertaling nodig en wilt u de garantie dat het goed gebeurt? Als beëdigd vertaalbureau vertalen wij uw document snel en goed. U profiteert altijd van onze niet goed, geld terug garantie, onze snelheid en het feit dat wij gemiddeld 36,8% goedkoper zijn in vergelijking met andere vertaalbureaus.

  Direct aanvragen

  Volg ons

  Heb je een vraag?

  Verstuur je bericht

  Bedankt voor je bericht! We nemen spoedig contact met je op.

  Wanneer u voor Urgent Vertalen kiest, dan bent u ervan verzekerd dat;

  Bekijk onze diensten

  Maak een reisplanning voor Australië

  Ongeacht of u voor een rondreis van 3 weken of een backpackavontuur van een jaar staat, we garanderen u dat deze periode voorbij vliegt. Valt u in de eerste categorie? Dan is er geen tijd te verliezen. Dankzij het vooraf maken van een planning benut u uw kostbare tijd zo optimaal mogelijk en worden absoluut geen belangrijke bezienswaardigheden of activiteiten overgeslagen. Bent u tijdens uw verblijf van plan om een auto te huren? Vergeet dan niet het internationaal rijbewijs aan te vragen. Dit is enkel geldig in combinatie met uw nationale rijbewijs en verkrijgbaar bij iedere ANWB winkel.

  Waar een relatief korte vakantie als hierboven baat heeft bij een vrij strakke planning ligt dit anders bij een backpackvakantie die vele malen langer duurt. Het maken van een gedetailleerde planning heeft in dit geval weinig zin. Dit in tegenstellig tot een globale versie waarin bijvoorbeeld periodes van reizen of studeren in Australië kunnen worden ingedeeld en afgewisseld. Zorgt het aanstaande avontuur voor de nodige kriebels en spanning? Om deze de baas te blijven vormt het een verstandig idee om de eerste paar overnachtingen van uw reis al te boeken en vast te leggen. Is het een droom om tijdens uw backpackreis werkervaring op te doen in Australië? Wij hebben speciaal voor reizigers eerder geschreven over een top 5 banen om te werken in Australië.

  Regel uw budget en bankzaken

  Deze tip richt zich op het op orde stellen van uw geld- en bankzaken. Een actie die qua voorbereiding het meeste tijd in beslag zal nemen, aangezien het maken van een reis als deze alles behalve goedkoop te noemen is en sparen meer dan noodzakelijk. Waar de algehele prijzen in Australië net iets hoger liggen dan in Nederland, dient u gedurende uw verblijf rekening te houden met een budget van € 1000,- per maand. Eenmaal in het bezit van voldoende spaargeld zijn er een aantal zaken nodig om het ‘down under’ veilig uit te kunnen geven. Zo is uw huidige bankpas niet standaard te gebruiken buiten Europa. Voor het wijzigen van deze instellingen neemt u contact op met uw eigen bank.

  Naast het omzetten van uw bankpas raden we u aan een creditcard mee te nemen op uw avontuur. Dit aangezien pinnen niet overal mogelijk en rondlopen met grote stapels contant geld verre van wenselijk is. Vertrekt u, in het bezit van een Working Holiday visum, voor langere tijd die kant op om tijdens de backpackreis te gaan werken tussen de locals? Houd er dan rekening mee dat er minimaal een bedrag van € 3200,- op uw rekening staat.

  Laat uw medisch paspoort vertalen en neem hem mee

  Is uw koffer of backpack al volledig gevuld? Wij raden aan ergens nog een beetje ruimte te maken voor een medisch paspoort. Dit document geeft inzicht in eventueel medicijngebruik, mogelijke aandoeningen, eventuele ziektes en is verkrijgbaar bij uw huisarts of een apotheek. Om er zeker van te zijn dat benodigde medicatie mee de grens over mag is het tevens noodzakelijk om een Engelstalige doktersverklaring mee te nemen. Dient u medicatie als slaappillen, ADHD pillen of zware pijnstillers die niet onder de Opiumwet vallen mee te nemen op uw reis? Dan is een Engelstalige doktersverklaring essentieel. Reizen zonder is zelfs strafbaar!

  Let op: Na uitgifte blijft de doktersverklaring 1 jaar geldig. Vraag hem altijd minimaal 4 weken voor vertrek aan.

  Bent u er graag zeker van dat dergelijke obstakels uw reis met geen mogelijkheid dwarsbomen? Laat uw doktersverklaring en medisch paspoort vertalen door Urgent Vertalen en ontvang hem, voorzien van officiële apostillestempel, voor vertrek op de deurmat.

  Zonder zorgen op (backpack)vakantie naar Australië

  Schieten de belangrijkste bezienswaardigheden inmiddels volop door uw hoofd, mag de voorpret nu alvast beginnen en start u het liefst direct met het maken van een planning? Dwaal dan in uw gedachte alvast door de drukke straten van Sydney, bespaar uzelf een bezoek aan Den Haag en laat het aanvragen van uw visum over aan Urgent Vertalen.

  Zit de koffer of backpack stevig dicht en zijn alle bovenstaande zaken afgestreept? Rest ons niets anders dan u de tijd van uw leven toe te wensen.

  Plaats een reactie