• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • De ultieme to-do-lijst voor uw rondreis door Sri Lanka
  Gaat u dit jaar op reis naar Sri Lanka?

  Het land bevindt zich op een kleine 10 uur vliegen van ons koude kikkerlandje en is met recht een populaire reis- en vakantiebestemming. Waarom dit land op ieders lijstje zou moeten staan? Dat gaan we u laten zien aan de hand van een ultieme to do lijst.

  Ongeacht of Sri Lanka onderdeel uitmaakt van een langere rondreis of u er uw volledige vakantie doorbrengt, laat de activiteiten en bezienswaardigheden binnen dit blog er onderdeel van uitmaken. Dan beloven wij u, dat het woord spijt nooit zal vallen wanneer u eenmaal thuis en in bekende kring, in geuren en kleuren over uw reis mag vertellen.

  Lees verder

  Bekijk de zonsopgang na de beklimming van Adams Peak

  Morning has broken, like the first morning. Cat Stevens scoorde er al jaren geleden een enorme hit mee. Voor wie de zon ziet opkomen vanaf de top van Adams Peak zal het aanvoelen als de dag van vandaag. Eentje die, bij het ondernemen van de tocht, wel extreem vroeg begint. Dit aangezien de klim vanaf de voet gemiddeld zo’n 3 uur in beslag neemt.

  Deze immense berg is 2243 meter hoog en de kortste route naar boven telt 6642 treden. Eenmaal op de top is dit alles snel vergeten dankzij het adembenemende uitzicht. Tijdens de tocht omhoog heeft u eigenlijk een paar ogen te kort. Maar, wie klimt mag even later ook weer naar beneden. Zo volgt de herkansing al snel.

  Onderweg treft u de lokale bevolking langs de kant voor de verkoop van fruit en verschillende drankjes. Ze wijzen u bovendien de weg door de gangbare paden met lampionnen te verlichten.

  Bezoek het Elephant Freedom Project

  Bent u naast een avonturier ook een enorme dierenliefhebber? Dan is een bezoek aan het Elephant Freedom Project tijdens uw verblijf in Sri Lanka het beste reisadvies dat we u kunnen geven. Olifanten zijn in Sri Lanka niet te koop, deze worden enkel verhuurt aan de hoogste bieder. Een tocht maken op de rug van een olifant is in meerdere parken mogelijk, maar lang niet altijd even diervriendelijk.

  Dit project biedt u de mogelijkheid om op een diervriendelijke manier kennis te maken met dit reusachtige lid van de big five. Ga onder begeleiding met ze wandelen, geef ze te eten of voorzie ze van een wasbeurt. Het behoort in Sri Lanka allemaal tot de mogelijkheden.

  Verken de theeplantages van Nuwara Eliya

  Op uw rondreis door Sri Lanka mag een bezoek aan de theeplantages van Nuwara Eliya niet ontbreken. Op deze plaats komt een groot gedeelte van de theeproductie in het land tot stand. Thee vormt sinds jaar en dag, samen met kaneel, koffie en rubber tot één van de belangrijkste exportproducten van het land.

  Ontmoet de lokale bevolking die hier nog dagelijks druk bezig zijn met plukken van de thee en neem uiteraard een voorraadje mee naar huis. Dat komt vast eens van pas na een lange, koude en regenachtige werkdag.

  Voor een mooi panoramisch uitzicht, reist u met een tuk-tuk cabrio naar boven om uit te kunnen kijken over de enorme velden.

  info

  1850 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10

  Meer info

  Professionele vertaling nodig?

  Heeft u een officiële vertaling nodig en wilt u de garantie dat het goed gebeurt? Als beëdigd vertaalbureau vertalen wij uw document snel en goed. U profiteert altijd van onze niet goed, geld terug garantie, onze snelheid en het feit dat wij gemiddeld 36,8% goedkoper zijn in vergelijking met andere vertaalbureaus.

  Direct aanvragen

  Volg ons

  Heb je een vraag?

  Verstuur je bericht

  Bedankt voor je bericht! We nemen spoedig contact met je op.

  Wanneer u voor Urgent Vertalen kiest, dan bent u ervan verzekerd dat;

  Bekijk onze diensten

  Kom volledig tot rust op Arugam Bay

  Na alle inspanning is het tijd voor ontspanning. Hier lenen de stranden van Argum Bay zich uitstekend voor. Zon, zee, strand, lekker eten en wat te drinken. Hier hoeft het u aan niets te ontbreken. Vooral voor surfers vormt deze plek een paradijs. Heeft u nog niet eerder op een surfboard gestaan, dan is er geen man overboord. Je kunt er lessen volgen die u omtoveren tot een ware professional.

  Na afloop komt u, al drinkend uit een kokosnoot, tot rust bij een mooie zonsondergang. Geen slechte gelegenheid om één van de lokale delicatessen een kans te geven. Mede dankzij de vele Indische invloeden geniet u overal van een heerlijke curry rijst, maar ook het uitproberen van stringhoppers of de zoete pannenkoek is ten zeerste aan te raden.

  De maanden November tot April vormen de beste reistijd om dit gedeelte van Sri Lanka te bezoeken. In de overige maanden kan de zee wat wilder zijn. Erin zwemmen, surfen of duiken heeft dan een verhoogd gevarenrisico.

  Sluit uw vakantie in Sri Lanka af in het prachtige Colombo

  Waar is een cirkel van een reis beter compleet te maken dan in hoofdstad Colombo? Wie zich thuis voelt in een georganiseerde chaos kan hier zijn of haar hart ophalen aan Galle Road. Tuk-tuks, brommers, schreeuwende verkopers en medereizigers. Alles schiet hier in de drukte voorbij. Naast deze drukte springt vooral de tempel Vajira Pillayar Kovil in het oog.

  De stad is te massaal om in een aantal dagen volledig te ontdekken, maar aan vermaak geen gebrek. In de stad zelf is het vrij gemakkelijk mogelijk om uw visum te verlengen. Dit is binnen een dag te regelen. Tegen een kleine extra vergoeding kan dit, buiten het officiële boekje om, ook al in enkele uren geregeld zijn. Die gewonnen extra uurtjes kunt u vervolgens spenderen in de Gangaramaya tempel, welke is voorzien van vele Boeddhabeelden en andere heiligdommen.

  Verder is er het National Museum, gevestigd in één van de mooiste gebouwen van heel Sri Lanka. Het gebouw is gevuld met vele kunstwerken die de rijke geschiedenis van het land op een fraaie wijze inkleuren. Al met al een fijne manier om de vele indrukken van het land samen te vatten en zo uw reis door Sri Lanka prettig af te sluiten.

  Vergeet uw visum niet tijdig aan te vragen

  Een koffer met wat zomerse kleren in de linkerhand en uw paspoort plus deze to do lijst rechts. Alles gereed voor uw vakantie naar Sri Lanka, toch?

  Nog niet helemaal.

  Om tijdelijk in het land te mogen verblijven dient u over een Electronic Travel Authorization (ETA) te beschikken dat bij de douane wordt omgezet in een visum door middel van een stempel in uw paspoort. Heeft u dit alles graag snel en zonder gedoe afgehandeld? Wij helpen u graag en regelen de aanvraag van uw visum direct.

  Fijne reis!

  Plaats een reactie