Bulgaars vertaalbureau Urgent Vertalen

Snel en voordelig uw document laten vertalen van of naar het Bulgaars?

Ongeveer 12 miljoen mensen spreken Bulgaars. De taal wordt voornamelijk in Bulgarije gesproken en is een Zuid-Slavische taal. Bulgaars lijkt erg veel op het Macedonisch, zelfs zo erg dat het door sommigen als Bulgaars dialect wordt gezien. In de plaatsen Veliko Tarnovo, Gabrovo en Sjoemen spreekt men de taal het zuiverst.

Bent u op zoek naar een vertaler Nederlands-Bulgaars? Een vertaler, die uw documenten vertaalt van het Bulgaars naar het Nederlands, of andersom? Bulgaars vertaalbureau Urgent Vertalen vertaalt al uw documenten tegen een scherp tarief en met de perfecte kwaliteit.

Een beëdigde vertaling Bulgaars voor uw officiële documenten

Hebt u een beëdigde vertaling nodig van uw officiële documenten? Dan bent u bij hét Bulgaars vertaalbureau van Den Haag aan het juiste adres.

Wij zijn een erkend vertaalbureau Bulgaars. Het sturen van een scan van uw documenten is voldoende voor het maken van uw beëdigde vertaling Bulgaars. Wij kunnen zowel een Bulgaars beëdigde vertaling verzorgen van uw Nederlandse document als van uw Bulgaarse documenten naar het Nederlands.

Een beëdigde vertaling in 3 stappen

 • U stuurt ons een scan van uw documenten per e-mail

  Het sturen van een scan of foto van uw documenten is voldoende. Wij sturen u vervolgens een voorstel voor het beëdigd vertalen van uw documenten.

 • De vertaling wordt spoedig voor u verzorgd

  De vertaling wordt voorzien van stempel, handtekening en verklaring van de beëdigd vertaler, vervolgens wordt de kopie van uw document gehecht aan de vertaling. Uw vertaling is gemaakt conform de richtlijnen voor beëdigde vertalingen.

 • Vertaling de volgende werkdag voor 10.00 uur in huis

  Gratis verzending per reguliere post + een digitaal exemplaar per e-mail. Indien u verzekerd wilt zijn dat uw vertaling de volgende werkdag bij u arriveert, kiest u voor een spoedverzending tegen een kleine meerprijs.

Waarom uw tekst beëdigd laten vertalen bij vertaalbureau Urgent Vertalen?

Spoedvertaling zonder spoedtoeslag

Een (beëdigde) vertaling kunnen wij vaak binnen 24 uur aan u leveren, zonder "spoedtoeslag".

Gediplomeerde vertalers

Onze vertalingen worden verzorgd door native speaker vertalers van de doeltaal, wij werken enkel met gediplomeerde vertalers.

Gemiddeld 36,8% goedkoper

Vergelijk gerust ons voorstel met het voorstel van een ander vertaalbureau en trek hieruit zelf uw conclusie.

Niet goed, geld terug

Bij elke vertaling profiteert u van 100% tevredenheidsgarantie, hierdoor bent u altijd verzekerd van de juiste vertaling.

Spoedvertaling
zonder toeslag

Gediplomeerde
vertalers

Gemiddeld
36% goedkoper

Niet goed,
Geld terug

Een (beëdigde) vertaling kunnen wij vaak binnen 24 uur aan u leveren, zonder "spoedtoeslag".

Onze vertalingen worden verzorgd door native speaker vertalers van de doeltaal, wij werken enkel met gediplomeerde vertalers.

Vergelijk gerust ons voorstel met het voorstel van een ander vertaalbureau en trek hieruit zelf uw conclusie.

Bij elke vertaling profiteert u van 100% tevredenheidsgarantie, hierdoor bent u altijd verzekerd van de juiste vertaling.

Legalisatie van uw Bulgaarse vertaling

Het kan voorkomen dat uw beëdigde vertaling Bulgaars nog gelegaliseerd moet worden voor het land waar u het wilt gebruiken. Per land hebben wij aangegeven wat er voor de legalisatie nodig is.

Legalisatieservice Urgent Vertalen

Vertaalbureau Urgent Vertalen biedt de service om uw beëdigde vertaling te legaliseren. Ons vertaalbureau bevindt zich op een strategische locatie in Den Haag tussen alle instanties die bezocht dienen te worden voor uw legalisatie. Hierdoor zijn wij in staat om tegen een lage prijs de gehele legalisatie voor u te verzorgen.

Uw document laten vertalen van of naar het Bulgaars

Het vertalen van of naar het Bulgaars hoeft natuurlijk niet altijd beëdigd gedaan te worden, het kan zijn dat u voor u zelf iets vertaald wilt hebben vanuit of naar het Bulgaars. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een website, blog, folder of zelfs een liefdesbrief. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde en native Bulgaarse vertalers die u graag van dienst zijn.

Snel een vertaling Bulgaars

De naam zegt het al: Bulgaars vertaalbureau Urgent Vertalen. Omdat wij dagelijks te maken hebben met Bulgaarse vertalingen, of het nou beëdigd of regulier is, hebben wij een groot team van Bulgaarse vertalers die voor u klaar staan.

Doordat ons team van beëdigde vertalers Bulgaars zo groot en divers is, kunnen wij snel uw Bulgaarse vertalingen verzorgen tegen een scherp tarief.

Uw vertaling Bulgaars met 100% tevredenheidsgarantie

Doordat wij de vertaler Bulgaars nauwkeurig selecteren op basis van uw document, bent u verzekerd van een volledig correcte vertaling. Aangezien wij volledig achter de kwaliteit van onze vertalingen staan, durven wij hieraan ook consequenties te hangen, wanneer uw Bulgaarse vertaling niet correct zou zijn.

Bent u niet tevreden met uw Bulgaarse vertaling dan krijgt u gewoon uw geld terug!

Wat anderen over Urgent Vertalen zeggen

Bent u benieuwd naar de ervaringen van anderen?
Bekijk dan eens onze onze referenties.

Waarom kiezen voor Bulgaars vertaalbureau Urgent Vertalen?

Native-speaker vertalers

Een vertaling vanuit het Nederlands naar het Bulgaars wordt altijd gemaakt door een vertaler met Bulgaars als moedertaal. Tevens zijn al onze vertalers in het bezit van een afgeronde vertaalopleiding op HBO-niveau of hoger.

Voor elk vakjargon, een Bulgaarse vertaler

Elke tekst is uniek, daarom wordt er bij elke vertaalopdracht goed gekeken naar het type tekst. Wij vinden het vanzelfsprekend dat er altijd een native speaker vertaler, die over voldoende ervaring in uw vakjargon beschikt, met uw vertaling aan de slag gaat. Er zal dus nooit een technische vertaler Nederlands naar Bulgaars met een juridisch document aan het werk gaan. Mede hierdoor kunt u vertrouwen op een goede vertaling van Bulgaars naar Nederlands.

Gespecialiseerd

Dagelijks verzorgen wij als vertaalbureau Nederlands Bulgaars onder andere vertalingen van brochures, Curriculum vitae, brieven en handleidingen. Dit wordt altijd zorgvuldig vertaald door één van onze Bulgaarse native speaker vertalers. Niet alleen zijn wij gespecialiseerd in vertalingen vanuit het Nederlands naar Bulgaars. Ook talencombinaties, zoals het Spaans naar het Bulgaars en Engels naar het Bulgaars, komen veelvoudig voor bij ons vertaalbureau Bulgaars.

Een spoedvertaling, zonder spoedtoeslag

Veel van onze bestaande, maar ook nieuwe opdrachtgevers, zoals overheidsinstellingen, internationale bedrijven en particulieren, hebben urgent een vertaling nodig van bijvoorbeeld een diploma, akte, paspoort of sollicitatiebrief vanuit of naar het Bulgaars. Wij, als vertaalbureau Bulgaars, bieden u en onze vaste opdrachtgevers onze vaste scherpe tarieven, ook zonder een zogenaamd “spoedtoeslag” bovenop onze tarieven.

100% tevredenheidsgarantie

Bent u niet tevreden met uw Bulgaarse vertaling dan krijgt u gewoon uw geld terug!

Het legalisatiegemak van Urgent Vertalen

Waarom kiezen voor de legalisatieservice van Urgent Vertalen?

 • U bespaart veel tijd en moeite.
 • U hoeft geen vrije dag op te nemen voor het bezoeken van alle instanties.
 • U hoeft niet een aantal keer de rit van en naar Den Haag te maken, u bespaart hiermee op uw reiskosten.
 • Vertaalbureau Urgent Vertalen is een expert in het legaliseren van uw documentatie en is altijd op de hoogte van de laatste regels wat betreft de legalisatie. U komt hierdoor niet voor vervelende verrassingen te staan bij instanties.
 • Nadat uw beëdigde vertaling klaar is, kunnen wij direct beginnen aan de gehele legalisatie, hierdoor is het gelegaliseerde document sneller klaar.
 • U krijgt uw documentatie traceerbaar opgestuurd. Hierdoor weet u precies wanneer u uw gelegaliseerde documenten zal ontvangen.

Over het Bulgaars en Bulgarije

De verspreiding van de Bulgaarse taal

De inwoners van Bulgarije noemen hun taal “български език” (bălgarski ezik). De taal wordt voornamelijk in Bulgarije gesproken, maar ook in omringende landen waaronder Turkije en Oekraïne. Er zijn ongeveer 300.000 mensen in het Europese deel van Turkije die Bulgaars spreken. De regio waar de taal wordt gesproken, staat bekend als Oost-Thracië, dat historisch gezien onderdeel was van Griekenland. In Oekraïne leeft een Bulgaarse minderheid van ongeveer 200.000 mensen die de taal spreken. Het Bulgaars wordt in kleinere groepen ook nog gesproken in Hongarije, Roemenië, Griekenland, Servië en Albanië.

Het Bulgaarse alfabet

De Bulgaarse taal maakt gebruik van het Cyrillische alfabet. Dit werd in de 9e eeuw door de missionarissen Cyrillus en Methodius uitgevonden. Het is voor een groot deel gebaseerd op het Griekse alfabet, maar er zijn extra tekens aan toegevoegd om het bij de Slavische talen te laten passen. Er werd langere tijd gevarieerd met verschillende versies van het alfabet en sinds 1945 is het 30-letterige alfabet ontstaan dat men nog steeds gebruikt.

Wist u dit over Bulgarije?

 • Bulgarije is een van de oudste landen in Europa. In 681 is het land ontstaan en het wordt nog steeds gezien als het hart van de Balkan.
 • De allereerste elektronische computer is uitgevonden door de Bulgaar Professor John Vincent Atanassoff. Dit deed hij samen met Clifford Berry, tussen 1939 en 1942.
 • In Bulgarije zijn de inwoners erg bijgelovig. Men is ervan overtuigd dat wanneer u uw handtas op de grond zet, dit gegarandeerd tot geldverlies zal leiden. Mocht u van plan zijn een boeket bloemen aan iemand te geven? Let er dan op dat het boeket altijd uit een oneven aantal bloemen bestaat. Het is namelijk gebruikelijk om een boeket met een even aantal bloemen te geven bij een begrafenis.
 • In Nederland is het verplicht om te stoppen bij een zebrapad, als er een voetganger aankomt. In Bulgarije is dit niet zo gebruikelijk, pas dus op als u wilt oversteken bij een zebrapad.
 • Bulgaarse rozenolie is een van de meest bekende exportproducten van Bulgarije. Het wordt over de hele wereld gebruikt in veel parfums en het wordt in de regio Kazanlak geproduceerd.