Uw tekst van Nederlands naar Bulgaars laten vertalen

Bulgaars – Nederlands of Nederlands – Bulgaars vertalen? Al binnen 24 uur

Heeft u een vertaling van of naar het Bulgaars nodig en wilt u de garantie dat het goed gebeurt? Als Bulgaars vertaalbureau vertalen wij uw document snel en met garantie. U profiteert altijd van onze niet goed, geld terug garantie, onze snelheid en het feit dat wij gemiddeld 36,8% goedkoper zijn in vergelijking met andere vertaalbureaus. Vraag direct een prijsopgave aan of lees verder.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Een beëdigde vertaling Bulgaars voor uw officiële documenten

Hebt u een beëdigde vertaling nodig van uw officiële documenten? Dan bent u bij hét Bulgaars vertaalbureau van Den Haag aan het juiste adres.

Wij zijn een erkend vertaalbureau Bulgaars. Het sturen van een scan van uw documenten is voldoende voor het maken van uw beëdigde vertaling Bulgaars. Wij kunnen zowel een Bulgaars beëdigde vertaling verzorgen van uw Nederlandse document als van uw Bulgaarse documenten naar het Nederlands.

Uw document van of naar het Bulgaars vertaald in 2 simpele stappen

 • U stuurt ons een scan van uw documenten per e-mail

  Het sturen van een scan of foto van uw documenten is voldoende. Wij sturen u vervolgens een voorstel voor het vertalen.

 • Vertaling de volgende werkdag voor 10.00 uur in huis

  Gratis verzending per reguliere post + een digitaal exemplaar per e-mail. Indien u verzekerd wilt zijn dat uw vertaling de volgende werkdag bij u arriveert, kiest u voor een spoedverzending tegen een kleine meerprijs.

Waarom uw tekst beëdigd laten vertalen bij vertaalbureau Urgent Vertalen?

Spoedvertaling zonder spoedtoeslag

Uw document van of naar het Bulgaars vertalen regelen wij (vaak) al binnen 24 uur.

Native speaker vertalers

Uw document wordt vertaald door native speaker vertalers van het Bulgaars. Zij kennen de taal als geen ander en zorgen altijd voor de juiste vertaling.

Gemiddeld 36,8% goedkoper

Vergelijk gerust ons voorstel met het voorstel van een ander vertaalbureau en trek hieruit zelf uw conclusie.

Niet goed, geld terug

Bij elke vertaling profiteert u van 100% tevredenheidsgarantie. Niet tevreden over uw vertalingen? Dan krijgt u gewoon uw geld terug.

Spoedvertaling
zonder toeslag

Native speaker
vertalers

Gemiddeld
36% goedkoper

Niet goed,
Geld terug

Uw document van of naar het Bulgaars vertalen regelen wij (vaak) al binnen 24 uur.

Uw document wordt vertaald door native speaker vertalers van het Bulgaars. Zij kennen de taal als geen ander en zorgen altijd voor de juiste vertaling.

Vergelijk gerust ons voorstel met het voorstel van een ander vertaalbureau en trek hieruit zelf uw conclusie.

Bij elke vertaling profiteert u van 100% tevredenheidsgarantie. Niet tevreden over uw vertalingen? Dan krijgt u gewoon uw geld terug.

Legalisatie van uw Bulgaarse vertaling

Het kan voorkomen dat uw vertaling nog gelegaliseerd moet worden voor het land waar u het wilt gebruiken. Weet u niet zeker of uw document ook gelegaliseerd dient te worden? Vraag het aan één van onze vertaaladviseurs

Uw document laten vertalen van of naar het Bulgaars

Het vertalen van of naar het Bulgaars hoeft natuurlijk niet altijd beëdigd gedaan te worden, het kan zijn dat u voor u zelf iets vertaald wilt hebben vanuit of naar het Bulgaars. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een website, blog, folder of zelfs een liefdesbrief. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde en native Bulgaarse vertalers die u graag van dienst zijn.

Snel een vertaling Bulgaars

De naam zegt het al: Bulgaars vertaalbureau Urgent Vertalen. Omdat wij dagelijks te maken hebben met Bulgaarse vertalingen, of het nou beëdigd of regulier is, hebben wij een groot team van Bulgaarse vertalers die voor u klaar staan.

Doordat ons team van beëdigde vertalers Bulgaars zo groot en divers is, kunnen wij snel uw Bulgaarse vertalingen verzorgen tegen een scherp tarief.

Uw vertaling Bulgaars met 100% tevredenheidsgarantie

Doordat wij de vertaler Bulgaars nauwkeurig selecteren op basis van uw document, bent u verzekerd van een volledig correcte vertaling. Aangezien wij volledig achter de kwaliteit van onze vertalingen staan, durven wij hieraan ook consequenties te hangen, wanneer uw Bulgaarse vertaling niet correct zou zijn.

Bent u niet tevreden met uw Bulgaarse vertaling dan krijgt u gewoon uw geld terug!

Wat anderen over Urgent Vertalen zeggen

Bent u benieuwd naar de ervaringen van anderen?
Bekijk dan eens onze onze referenties.

Waarom kiezen voor Bulgaars vertaalbureau Urgent Vertalen?

Een vertaling vanuit het Nederlands naar het Bulgaars wordt altijd gemaakt door een vertaler met Bulgaars als moedertaal. Tevens zijn al onze vertalers in het bezit van een afgeronde vertaalopleiding op HBO-niveau of hoger.

Elke tekst is uniek, daarom wordt er bij elke vertaalopdracht goed gekeken naar het type tekst. Wij vinden het vanzelfsprekend dat er altijd een native speaker vertaler, die over voldoende ervaring in uw vakjargon beschikt, met uw vertaling aan de slag gaat. Er zal dus nooit een technische vertaler Nederlands naar Bulgaars met een juridisch document aan het werk gaan. Mede hierdoor kunt u vertrouwen op een goede vertaling van Bulgaars naar Nederlands.

Dagelijks verzorgen wij als vertaalbureau Nederlands Bulgaars onder andere vertalingen van brochures, Curriculum vitae, brieven en handleidingen. Dit wordt altijd zorgvuldig vertaald door één van onze Bulgaarse native speaker vertalers. Niet alleen zijn wij gespecialiseerd in vertalingen vanuit het Nederlands naar Bulgaars. Ook talencombinaties, zoals het Spaans naar het Bulgaars en Engels naar het Bulgaars, komen veelvoudig voor bij ons vertaalbureau Bulgaars.

Veel van onze bestaande, maar ook nieuwe opdrachtgevers, zoals overheidsinstellingen, internationale bedrijven en particulieren, hebben urgent een vertaling nodig van bijvoorbeeld een diploma, akte, paspoort of sollicitatiebrief vanuit of naar het Bulgaars. Wij, als vertaalbureau Bulgaars, bieden u en onze vaste opdrachtgevers onze vaste scherpe tarieven, ook zonder een zogenaamd “spoedtoeslag” bovenop onze tarieven.

Bent u niet tevreden met uw Bulgaarse vertaling dan krijgt u gewoon uw geld terug!

Waarom kiezen voor de legalisatieservice van Urgent Vertalen?

 • U bespaart veel tijd en moeite.
 • U hoeft geen vrije dag op te nemen voor het bezoeken van alle instanties.
 • U hoeft niet een aantal keer de rit van en naar Den Haag te maken, u bespaart hiermee op uw reiskosten.
 • Vertaalbureau Urgent Vertalen is een expert in het legaliseren van uw documentatie en is altijd op de hoogte van de laatste regels wat betreft de legalisatie. U komt hierdoor niet voor vervelende verrassingen te staan bij instanties.
 • Nadat uw beëdigde vertaling klaar is, kunnen wij direct beginnen aan de gehele legalisatie, hierdoor is het gelegaliseerde document sneller klaar.
 • U krijgt uw documentatie traceerbaar opgestuurd. Hierdoor weet u precies wanneer u uw gelegaliseerde documenten zal ontvangen.

Over het Bulgaars: wat belangrijk is bij elke vertaling

Ongeveer 9 miljoen mensen spreken Bulgaars, voornamelijk in Bulgarije zelf. In landen als Roemenië, Servië, Slowakije, Oekraïne en Hongarije wordt door minderheden ook Bulgaars gesproken. De taal stamt af van de Indo-Europese taalfamilie en is verwant aan de zuidelijke groep van de Slavische talen. De taal vertoont opmerkelijk veel overeenkomsten met het Macedonisch, dat door sommigen als een Bulgaars dialect wordt bestempeld.

Bulgaars wordt gezien als één van de minder gecompliceerde Slavische talen, omdat de oorspronkelijke naamvallen zo goed als verdwenen zijn. Kijken we naar omliggende landen, dan zien we dat de bijbehorende talen aanzienlijk meer naamvallen hebben.

Er bestaat in het Bulgaars geen gebruik van lidwoorden en geen infinitief van het werkwoord. Wordt een vertaling gemaakt naar het Bulgaars, dan is het belangrijk dat deze eigenschappen op de juiste wijze worden toegepast en vertaald.

Wilt u een document van of naar het Bulgaars vertalen onderzoek dan de volgende elementen:

Ken het Bulgaarse dialect

Er bestaan in het Bulgaars ongeveer 70 dialecten (waarvan 40 in Bulgarije zelf), welke worden onderverdeeld in Oost en West. Het westelijke dialect kenmerkt zich in een harde uitspraak van bepaalde klanken, terwijl in het oosten dit op een zachtere manier klinkt.

In geschrift maakt dit geen verschil, alleen de uitspraak is anders. U hoeft er in de vertaling dus niet op te letten of bepaalde zaken ‘oostelijk’ of ‘westelijk’ zijn vertaald.

Weet het doel van de vertaling

Welk doel heeft uw vertaling? Wilt uw bepaalde medische documenten vertalen of heeft u een vertaling nodig voor uw verblijf in Bulgarije?

Wat is het doel van de vertaling? Stel dat u bepaalde documenten wilt vertalen voor een vakantie naar Bulgarije, bedenk dan van tevoren welke documenten verplicht zijn en aan welke verplichtingen ze moeten voldoen.

Gaat het om officiële documenten, kies dan voor een beëdigde vertaling

Gebruikt u de vertaling voor bijvoorbeeld uw website of een lokale uiting, beoordeel dan voor de vertaling eerst wie de vertaling zal lezen.

Gaat het om een verblijf in Bulgarije of om een Bulgaarse vertaling?

Wat wilt u met uw vertaling bereiken? Reist u af naar Bulgarije of wilt u vanuit Nederland een Bulgaars sprekende doelgroep bereiken? Kortom, wat is uw doel?

Als het u gaat om een tekst of document dat u in Bulgarije wilt gebruiken, is een vertaling belangrijk omdat men in Bulgarije een compleet ander alfabet gebruikt dan wij. Om te voorkomen dat men uw documenten niet kan lezen of niet begrijpt, is de juiste vertaling belangrijk.

Onderzoek naar de cultuur van Bulgarije

Elk land heeft haar eigen cultuur, geschiedenis, gebruiken en gewoontes. We hebben de belangrijkste voor u op een rijtje gezet. Doe er uw voordeel mee wanneer u communiceert met mensen uit Bulgarije of zelf naar het land toe gaat, het geeft aan dat u zich goed hebt voorbereid.

Knikt een Bulgaar, dan bedoelt hij nee. Schudt hij zijn hoofd, dan betekent dat ja. Precies omgekeerd van hoe wij het gewend zijn. Toen de Ottomanen het land bezetten en aan inwoners vroegen of ze moslim waren, moest men het met de dood bekopen bij een ontkennend antwoord. Een stil protest in de vorm van een omgekeerd antwoord (schudden terwijl ze ‘ja’ bedoelden) voorkwam dat men vermoord werd en zorgde dat ze niet het gevoel hadden te liegen tegenover hun eigen geloof.

De Bulgaren vieren niet alleen hun verjaardag maar ook hun naamdag. Kijk niet raar op wanneer iemand die Nico heet op de dag van Sint Nicolaas groot feest viert met veel eten, drinken en muziek. Eten is sowieso belangrijk. Het ontbijt bestaat uit koffie en zoete of hartige broodjes. Er is een ware snackbarcultuur waar pizza, döner kebab en allerlei soorten broodjes worden verkocht.

De lunch en het diner bestaan uit een warme maaltijd en worden uitgebreid geserveerd. Soep, groentes, vlees, kleine hapjes, grote schalen met lokale specialiteiten, het kan allemaal. Bulgarije staat bekend om haar zuivel, zo wordt er veel kaas en yoghurt gebruikt in talloze gerechten.

Heeft u in een café of restaurant gegeten, laat dan een fooi achter, dit is gebruikelijk. Het gaat om ongeveer 1 lev, dat omgerekend een halve euro is, een koers die over het algemeen vrij vast is. De bevolking neemt jaarlijks af vanwege de toenemender vergrijzing. Bulgaren zijn over het algemeen niet erg religieus, iets dat meewerkt in het feit dat ze geen hele belangrijke sociale regels hebben die opgevolgd dienen te worden wanneer u het land bezoekt.

Het Bulgaars kent enkele opmerkelijke uitdrukkingen:

“De vlieger van je grootmoeder!” – Minachting laten blijken voor iets ongeloofwaardigs
“Laten we duiven halen!” – Aangeven dat je wilt gaan.
“Een hongerige beer danst geen rondedans.” – Voor niks gaat de zon op.
“Een droog achterste eet geen vis.” – Je kunt geen omelet maken zonder een eitje te breken.

Kies voor een vertaler die het Bulgaars en haar cultuur kent

Kies voor een vertaler die zowel de taal als het land kent. Door een native speaker vertaler uw document te laten vertalen, garanderen wij u een vertaling die altijd haar doel dient. Of het nu om een officieel document gaat of om het bereiken van een specifieke doelgroep, u profiteert standaard van de garantie dat het goed gebeurt.

Maak de keuze, laat uw document vertalen en profiteer van:

 • Spoedvertaling (binnen 24 uur) zonder toeslag:
 • Gemiddeld 36% goedkoper
 • Vertalers die de taal en cultuur kennen