• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Vertaalbureau Italiaans

  Vertaalbureau Italiaans Urgent Vertalen verzorgt goede, correcte Italiaanse vertalingen van uw documenten. Als vertaalbureau vertalen wij jaarlijks vele documenten naar en vanuit het Italiaans voor uiteenlopende bedrijven en organisaties.

  arrow cta

  2500+ beoordelingen gemiddeld 9,6

  18/05/2024 Martijn, Gouda

  “Gied”

  17/05/2024 Aida Kapetanovic, GOUDA

  “Zeer snel, professioneel, meedenken en vriendelijk”

  17/05/2024 Henri, Retie

  “Snel”

  17/05/2024 Michelle, Apeldoorn

  “Goede comminucatie, en snel geleverd. Zeer tevreden!”

  17/05/2024 Grigorios , Rotterdam

  “Fast professional and easy to do it.”

  Next
  Prev

  Het ervaren Italiaans vertaalbureau van Urgent Vertalen

  Een ervaren vertaalbureau speelt een cruciale rol in een veranderende wereld. Met jarenlange ervaring in het vertalen van diverse soorten documenten van en naar het Italiaans, variërend van juridische papieren tot literaire werken, heeft het Italiaans vertaalbureau van Urgent Vertalen de kunst van nauwkeurigheid en culturele gevoeligheid geperfectioneerd. Niet alleen zorgen wij voor kwalitatief hoogstaande vertalingen, maar garanderen wij ook een diep begrip van de nuances van de Italiaanse taal.

  italiaans vertaalbureau
  Italiaans vertaalbureau

  Italiaans vertaalbureau met Italiaanse native speaker-vertalers

  De kracht van een goed Italiaans vertaalbureau zit ‘m in het team van Italiaanse native speaker-vertalers. Native speaker-vertalers die in Italië zijn opgegroeid, bieden een ongeëvenaard niveau van taalkennis en begrip van lokale uitdrukkingen. Dit is cruciaal voor het behoud van de oorspronkelijke betekenis en toon van de brontekst. Doordat het Italiaans vertaalbureau van Urgent Vertalen met native speaker-vertalers werkt, bent u verzekerd van authentieke vertalingen die resoneren met uw doelgroep.

  Het professioneel en gecertificeerd Italiaans vertaalbureau van Urgent Vertalen

  Binnen de vertaalwereld staat certificering voor professionaliteit en betrouwbaarheid. Het gecertificeerd Italiaans vertaalbureau van Urgent Vertalen voldoet aan strikte en internationaal geldende industrienormen en levert consequent kwalitatief hoogwaardige vertalingen. Bijbehorende certificeringen zijn een weerspiegeling van onze toewijding aan continue verbetering, nauwkeurigheid en klanttevredenheid.

  Italiaanse native speaker-vertalers, ieder met hun eigen specialiteit

  Elke taal kent haar eigenaardigheden en uitdagingen en de Italiaanse taal is geen uitzondering. Onze gespecialiseerde Italiaanse vertalers zijn experts in specifieke vakgebieden binnen onder andere de technische, medische, juridische of commerciële sector. Deze specialisatie zorgt ervoor dat hun vertalingen niet alleen taalkundig correct, maar ook inhoudelijk accuraat zijn.

  De Italiaanse taal

  De Italiaanse taal, bekend om haar muzikaliteit en expressieve kracht, is de taal van kunst, geschiedenis en gastronomie. Het is een taal die een rijke culturele erfenis draagt en waarvan dialecten en regionale variaties bijdragen aan haar unieke charme. Kennis van deze subtiele verschillen is essentieel voor elke vertaler die aan de slag gaat met vertalingen van en naar het Italiaans.

  Vandaag de dag zijn de meest gevraagde Italiaanse (ver)taalcombinaties Engels-Italiaans, Duits-Italiaans en Frans-Italiaans. Deze combinaties weerspiegelen de handelsrelaties en culturele uitwisselingen tussen Italië en landen waarin Engels, Duits en Frans gesproken wordt. Met het aanbod van professionele vertalingen van en naar deze talen, maakt het Italiaans vertaalbureau van Urgent Vertalen het voor bedrijven en individuen mogelijk om effectief te communiceren, reikend over culturele en taalgrenzen heen.

  Beëdigde vertalingen van en naar het Italiaans

  Beëdigde vertalingen zijn van essentieel belang wanneer het gaat om officiële documenten zoals juridische contracten, overheidsdocumenten en academische certificaten. Het Italiaans vertaalbureau van Urgent Vertalen kan deze beëdigde vertalingen Italiaans voor u verzorgen mét behoud van juridische geldigheid van deze documenten in Italië en daarbuiten. De nauwkeurigheid en formele erkenning van beëdigde vertalingen maken dergelijke documenten onmisbaar voor formele procedures. Een beëdigde vertaler is in het bezit van een afgeronde vertaalopleiding op Hbo-niveau en is gemachtigd om een officieel document zoals een akte, diploma, KvK-uittreksel of geboorteakte officieel te vertalen.

  Het kan voorkomen dat uw beëdigde vertaling Italiaans nog gelegaliseerd moet worden voor het land waar u het wilt gebruiken. Per land hebben wij aangegeven wat er voor de legalisatie nodig is. Vertaalbureau Urgent Vertalen biedt de service aan om uw beëdigde vertaling te legaliseren. We bevinden ons met ons vertaalbureau op een strategische locatie in Den Haag, tussen alle instanties die bezocht dienen te worden voor uw legalisatie. Hierdoor zijn wij in staat om tegen een lage prijs de gehele legalisatie voor u te verzorgen.

  jeffrey posthuma

  “De juiste vertaaloplossing verzorgen voor elke klant, dat is mijn vak.“

  Informatie over de Italiaanse taal

  De Italiaanse taal, behorend tot de Romaanse taalfamilie, is een directe afstammeling van het Latijn en staat bekend om zijn melodieuze en expressieve karakter. Het wordt voornamelijk gesproken in Italië en in delen van Zwitserland, en is ook aanwezig in enkele andere regio’s vanwege historische migratie.

  De Invloed van de Italiaanse Taal op Kunst, Muziek en Gastronomie

  De Italiaanse taal, bekend om haar melodieuze en expressieve karakter, heeft een onmiskenbare invloed gehad op diverse culturele domeinen wereldwijd. Dit artikel belicht de impact van het Italiaans op kunst, muziek, en gastronomie, terwijl het ook de relevantie van Italiaanse vertaalbureaus in deze context onderstreept.

  De Charme van de Italiaanse Dialecten

  De charme van de Italiaanse dialecten is een fascinerende ontdekkingsreis door de rijke taalvariaties die Italië biedt. Deze dialecten, diep geworteld in de cultuur en geschiedenis van elke regio, vormen een mozaïek van unieke linguïstische expressies en tradities.

  Gecertificeerd Italiaans vertaalbureau met kwaliteitsgarantie


  Strikte beveiliging en geheimhouding volgens ISO 27001.Naast de Privacywet (AVG), hebben al onze medewerkers en vertalers een geheimhoudingsovereenkomst ondertekend. Urgent Vertalen is een van de weinige vertaalbureaus die naast de ISO 9001 kwaliteitsmanagement- en ISO 17100 vertaaldienstennorm ook gecertificeerd is voor de ISO 27001 informatiebeveiligingsnorm. Hierdoor voldoen onze processen o.a. op basis van beveiliging aan zeer strenge eisen om uw documentatie en gegevens extra te beschermen.

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd

  Onze werkwijze voor uw Italiaanse vertaling

  Stap 1

  Na ontvangst van uw aanvraag controleert onze vertaaladviseur uw documenten

  Stap 2

  Op basis van de gewenste talencombinatie en vakjargon selecteren de meest geschikte gediplomeerde vertaler voor uw vertaalverzoek

  Stap 3

  In overleg met onze vertaler maakt de vertaaladviseur een prijsopgave op basis van tijd dat de vertaler hiervoor kwijt is. In het maken van de prijsopgave wordt rekening gehouden met herhaling van werkzaamheden en bewerkelijkheid van het document.

  Stap 4

  Een vrijblijvende offerte op maat wordt op werkdagen meestal binnen 60 minuten aan u toegezonden

  Stap 5

  Bij akkoord ontvangen wij graag uw factuurgegevens en eventueel benodigde verzendgegevens

  Stap 6

  Urgent Vertalen start aan uw opdracht en levert op binnen de afgesproken tijd.

  Stap 7

  Kwaliteit van ons werk garanderen wij ook na oplevering van uw vertaling; Mocht u toch twijfels hebben over onze vertaalslag, bijvoorbeeld een bepaalde woordkeuze, controleren wij uw bevindingen en ontvangt u zonder extra kosten een gecorrigeerde vertaling.

  Veelgestelde vragen

  Een gespecialiseerd Italiaans vertaalbureau kenmerkt zich door een team van Italiaanse native speaker-vertalers, die diepgaande kennis hebben van zowel de Italiaanse taal als de cultuur. Specialisatie kan ook betrekking hebben op specifieke sectoren zoals de juridische, medische of technische sector.

  Ja, ons professioneel Italiaans vertaalbureau werkt bijna altijd met gecertificeerde vertalers. Deze certificeringen garanderen professionaliteit en kwaliteit, conform de industrienormen.

  Ja, het Italiaans vertaalbureau van Urgent Vertalen biedt beëdigde vertalingen aan van officiële documenten zoals juridische contracten, overheidsdocumenten en academische certificaten. Deze vertalingen zijn juridisch erkend en geldig, zowel binnen als buiten het land van het document van oorsprong.

  Een professioneel Italiaans vertaalbureau zorgt voor nauwkeurigheid door ervaren, native speaker-vertalers in te zetten en door een grondig revisieproces te doorlopen. Dit proces omvat zowel taalkundige nauwkeurigheid als culturele relevantie.

  Veel gevraagde (ver)taalcombinaties van en naar het Italiaans zijn Engels-Italiaans, Duits-Italiaans, en Frans-Italiaans. Daarnaast biedt het Italiaans vertaalbureau van Urgent Vertalen ook vertalingen aan van andere talencombinaties.

  De duur van een vertaalopdracht varieert en is afhankelijk van de lengte en complexiteit van de tekst en de specifieke eisen van u als klant. Een van de toegewijde projectmanagers van Urgent Vertalen zal u een geschatte tijdlijn geven na de beoordeling van uw te vertalen teksten.

  Ja, het Italiaans vertaalbureau van Urgent Vertalen biedt spoedvertaaldiensten aan, waarbij prioriteit wordt gegeven aan uw project om het zo snel mogelijk te voltooien zonder daarbij in te boeten aan kwaliteit.

  Vertrouwelijkheid is onze prioriteit ‘numero uno’. Urgent Vertalen maakt gebruik van beveiligde methoden voor het overdragen en opslaan van documenten en hanteert strikte vertrouwelijkheidsovereenkomsten en -protocollen

  Ja, naast standaard vertalingen biedt ons Italiaans vertaalbureau ook lokalisatiediensten aan, wat inhoudt dat de content niet alleen vertaald, maar ook aangepast wordt aan culturele en regionale eigenaardigheden.

  U kunt uw offerte online, via de website van Urgent Vertalen aanvragen, of door direct contact met ons op te nemen per e-mail of telefoon.

  Prijzen Italiaanse vertalingen

  Als u geïnteresseerd bent in de kosten van een Italiaanse vertaling, staan wij bij Vertaalbureau Urgent Vertalen voor u klaar met duidelijke informatie. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van onze tarieven per woord voor Italiaanse vertalingen, zodat u een helder beeld hebt van onze transparante prijsstelling.

  Volledig betrouwbaar. Strikte geheimhouding volgens ISO 27001 geldt voor elke vertaalopdracht.

  Meer info

  Het team achter de vertalingen

  Bij ons vertaalbureau zijn we trots op ons team van gepassioneerde taalexperts, elk met een eigen unieke specialisatie. Ze worden ondersteund door een zorgvuldig gekozen netwerk van professionele vertalers en revisoren. Ons gezamenlijke doel is om de hoogste kwaliteit te leveren in de vertaling van uw teksten.

  vertaalbureau team

  Waarom kiezen voor Urgent Vertalen?

  ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

  Vaak binnen 24 uur vertaald zonder spoedtoeslag

  Beëdigde vertalingen en volledige legalisatieservice

  2500+ Klanten geven ons gemiddeld een 9,6/10

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd