• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Sloveens vertaalbureau

  Sloveens vertaalbureau Urgent Vertalen verzorgt goede, foutloze Sloveense vertalingen van al uw documenten. Als vertaalbureau vertalen wij jaarlijks meer vele documenten naar en vanuit het Sloveens voor veel bedrijven, organisaties en particulieren.

  arrow cta

  2500+ beoordelingen gemiddeld 9,6

  27/05/2024 Roland, VOORTHUIZEN

  “goede communicatie en hulp bij wat nodig was .. goede international ervaring”

  25/05/2024 Karin Krohmer, Rotterdam

  “Thank you, very good service, totally recommend.”

  24/05/2024 Rachid Essaktani, Rozenburg,rotterdam

  “I wasted a lot of time contacting translators, most of them are brokers and most of them are not specialists in many languages. Fortunately, I dealt w”

  24/05/2024 Zsofia, Zoetermeer

  “The people that I called with was very helpful and kind, and the service was nice fast and excellent.”

  24/05/2024 Monique van der Zwan, Den Haag

  “goede service en goed en snel . ook voor kleine beurs is het een aanrader”

  Next
  Prev

  Uw document laten vertalen van of naar het Sloveens door vertaalbureau Slovenië

  Het vertalen van of naar het Sloveens hoeft natuurlijk niet altijd beëdigd vertaald te worden, het kan zijn dat u voor u zelf iets vertaald wilt hebben van of naar het Sloveens. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een website, blog, folder of zelfs een liefdesbrief. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde en native Sloveense vertalers die u graag van dienst zijn.

  Omdat wij dagelijks te maken hebben met Sloveens vertalingen, of het nou beëdigd of regulier is, hebben wij een groot team van Sloveense vertalers die voor klaar staan. Doordat ons team van beëdigde vertalers Sloveens zo groot en divers is, kunnen wij snel uw Sloveense vertalingen verzorgen tegen een scherp tarief. Doordat wij de vertaler Sloveens nauwkeurig selecteren op basis van uw document, bent u verzekerd van een volledig correcte vertaling. Aangezien wij volledig achter de kwaliteit van onze vertalingen staan, durven wij hieraan ook consequenties te hangen, wanneer uw Sloveense vertaling niet correct zou zijn. Bent u niet tevreden met uw Sloveense vertaling dan krijgt u gewoon uw geld terug!

  Vlag van Slovenië. Sloveens vertaalbureau Urgent Vertalen
  Vlag van Slovenië. Sloveens vertaalbureau Urgent Vertalen

  Een beëdigde vertaling Sloveens voor al uw officiële documenten

  Een beëdigde vertaling Sloveens Nederlands of Nederlands Sloveens wordt bij ons Sloveens vertaalbureau verzorgd door een beëdigde vertaler. Een beëdigde vertaler is in het bezit van een afgeronde vertaalopleiding op Hbo-niveau en is gemachtigd om een officieel document zoals een akte, diploma, KvK-uittreksel of geboorteakte officieel te vertalen.

  Het kan voorkomen dat uw beëdigde vertaling Sloveens nog gelegaliseerd moet worden voor het land waar u het wilt gebruiken. Per land hebben wij aangegeven wat er voor de legalisatie nodig is. Vertaalbureau Urgent Vertalen biedt de service aan om uw beëdigde vertaling te legaliseren. We bevinden ons met ons vertaalbureau op een strategische locatie in Den Haag, tussen alle instanties die bezocht dienen te worden voor uw legalisatie. Hierdoor zijn wij in staat om tegen een lage prijs de gehele legalisatie voor u te verzorgen.

  Gespecialiseerd Sloveen vertaalbureau

  Dagelijks verzorgen wij als vertaalbureau Sloveens vertalingen van officiële, maar ook onofficiële documenten. Dit wordt altijd zorgvuldig vertaald door één van onze Sloveense native-speaker vertalers. Niet alleen zijn wij gespecialiseerd in vertalingen vanuit het Nederlands naar Sloveens. Ook talencombinaties, zoals het Spaans naar het Sloveens en Frans naar het Sloveens, komen veelvoudig voor bij ons vertaalbureau Nederlands Sloveens. Veel van onze bestaande, maar ook nieuwe opdrachtgevers, zoals overheidsinstellingen, internationale bedrijven en particulieren, hebben urgent een vertaling nodig van belangrijke documenten van of naar het Sloveens. Wij, als vertaalbureau Sloveens, bieden u en onze vaste opdrachtgevers onze vaste scherpe tarieven, ook zonder een zogenaamd “spoedtoeslag” bovenop onze tarieven.

  Wij, als Sloveens vertaalbureau, vinden niet alleen dat onze beëdigde vertalers aan strenge toelatingseisen moeten voldoen. Ook een vertaler Nederlands Sloveens en Sloveens Nederlands, die niet beëdigd is, behoort in het bezit te zijn van een afgeronde vertaalopleiding op minimaal HBO-niveau en aantoonbare ervaring. Elke tekst is uniek, daarom wordt er bij elke vertaalopdracht goed gekeken naar de type tekst. Wij vinden het vanzelfsprekend, dat er altijd een native-speaker vertaler, die over voldoende ervaring in uw vakjargon beschikt, met uw vertaling aan de slag gaat. U kunt vertrouwen op een vertaling met de hoogste kwaliteit van Sloveens naar Nederlands en andersom.

  Informatie over de Sloveense taal

  De huidige vorm van het Sloveens wordt volgens het Latijnse alfabet geschreven, waarbij een aantal letters zijn toegevoegd. De ontwikkeling van het Sloveense schrift begon bij het Bohorič schrift. Uiteindelijk was het Ljudevit Gaj die het huidige schrift heeft ontwikkeld en was het Stanko Vraz die, in 1839, het eerste boek in het Gaj schrift ontwikkelde. Voor het huidige schrift door Ljudevit Gaj zijn er meerdere schriften geweest die zijn gebruikt in Slovenië. Het begon bij het Bohorič schrift. Adam Bohorič was een Sloveense taalkundige en zijn schrift werd vanaf de 16e tot de 19e eeuw gebruikt. Er waren slechts enkele details die verschilden van het huidige Sloveense schrift. In 1825 vond de priester Fran Metelko het tijd voor een ander schrift dan het Bohorič schrift. Het schrift was gebaseerd op het Duitse systeem, waardoor Metelko werd geprikkeld een nieuw schrift te ontwikkelen. Het schrift dat Metelko ontwikkelde, werd als onhandig ervaren omdat er voor elke klank een aparte letter was. Hierdoor ontstonden er zo veel letters dat het schrift niet handig was in gebruik. In 1833 werd het Metelko schrift verboden door de overheid. Gebaseerd op het Metelko schrift, maar dan veel eenvoudiger, was het Dajnko schrift. Het werd in 1824 ontwikkeld door de priester Peter Dajnko. Samen met vier anderen publiceerden Dajnko ongeveer 50.000 exemplaren in het schrift. Uiteindelijk werd ook dit schrift verboden, in 1838. Het huidige Sloveense schrift is gebaseerd op het werk van de Kroaat Ljudevit Gaj. Hij hervormde het Latijnse schrift voor het Kroatisch en liet zich inspireren door het Tsjechische alfabet. Bepaalde mensen, waaronder Stanko Vraz, vormden een kring rond Gaj. Samen deelden ze dezelfde mening, iedereen vond dat de Kroaten en Slovenen weinig van elkaar verschilden. Daarom werd er een schrift ontwikkeld, die bij zou moeten dragen aan de vereniging van de Zuid-Slaven en later van alle Slavische volkeren. Met deze gedachte werd het schrift verspreid in de Sloveense kroonlanden.

  De eerste Sloveense schriftelijke documenten zijn de Freisinger manuscripten. De precieze datum van deze religieuze documenten is niet bekend, maar er wordt gezegd dat ze in de 9e eeuw zijn geschreven. Dit maakt dat deze teksten een van de oudst geschreven teksten zijn van de Slavische talen. De documenten werden ontdekt in Freising, in Duitsland. Al sinds 1803 worden de teksten bewaard in de Bayerische Staatsbibliothek in München. Sinds 1803 zijn de teksten slechts een keer tentoongesteld in Slovenië, dit was in het jaar 2004.

  Meer dan de helft van de Sloveense oppervlakte, namelijk 58%, is bebost. Dit betekent dat Slovenië, op Zweden en Finland na, het groenste land van Europa is. Bijna elke Sloveense inwoner heeft een eigen groentetuin. De Lippizaner paarden vinden hun oorsprong in Slovenië. De paarden komen uit het kleine plaatsje Lipica. Lippizaner is een paardenras die veel wordt gebruikt in de Spaanse rijkunst. In Slovenië hangt bij elk huis de meterkast aan de buitenkant van het huis. De huizen in Slovenië zijn heel kleurrijk. Vooral de kleuren geel, wit, oranje en rood ziet u vaak.

  jeffrey posthuma

  “De juiste vertaaloplossing verzorgen voor elke klant, dat is mijn vak.“

  Gecertificeerd Sloveens vertaalbureau met kwaliteitsgarantie


  Strikte beveiliging en geheimhouding volgens ISO 27001. Naast de Privacywet (AVG), hebben al onze medewerkers en vertalers een geheimhoudingsovereenkomst ondertekend. Urgent Vertalen is een van de weinige vertaalbureaus die naast de ISO 9001 kwaliteitsmanagement- en ISO 17100 vertaaldienstennorm ook gecertificeerd is voor de ISO 27001 informatiebeveiligingsnorm. Hierdoor voldoen onze processen o.a. op basis van beveiliging aan zeer strenge eisen om uw documentatie en gegevens extra te beschermen.

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd

  Onze werkwijze voor uw Sloveense vertaling

  Stap 1

  Na ontvangst van uw aanvraag controleert onze vertaaladviseur uw documenten

  Stap 2

  Op basis van de gewenste talencombinatie en vakjargon selecteren de meest geschikte gediplomeerde vertaler voor uw vertaalverzoek

  Stap 3

  In overleg met onze vertaler maakt de vertaaladviseur een prijsopgave op basis van tijd dat de vertaler hiervoor kwijt is. In het maken van de prijsopgave wordt rekening gehouden met herhaling van werkzaamheden en bewerkelijkheid van het document.

  Stap 4

  Een vrijblijvende offerte op maat wordt op werkdagen meestal binnen 60 minuten aan u toegezonden

  Stap 5

  Bij akkoord ontvangen wij graag uw factuurgegevens en eventueel benodigde verzendgegevens

  Stap 6

  Urgent Vertalen start aan uw opdracht en levert op binnen de afgesproken tijd.

  Stap 7

  Kwaliteit van ons werk garanderen wij ook na oplevering van uw vertaling; Mocht u toch twijfels hebben over onze vertaalslag, bijvoorbeeld een bepaalde woordkeuze, controleren wij uw bevindingen en ontvangt u zonder extra kosten een gecorrigeerde vertaling.

  Veelgestelde vragen

  Een Sloveens vertaalbureau specialiseert zich in het vertalen van verschillende soorten documenten van en naar het Sloveens. Wij, als uw vertrouwde Sloveens vertaalbureau, bieden nauwkeurige en professionele vertaaldiensten aan door gebruik te maken van native speakers met een diepgaande kennis van de Sloveense taal en cultuur.

  Wij bieden een breed scala aan vertaaldiensten aan, waaronder juridische, medische, technische, zakelijke, en websitevertalingen. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in het lokaliseren van content om ervoor te zorgen dat uw boodschap correct wordt overgebracht in overeenstemming met lokale gebruiken en culturele nuances.

  Onze vertalingen worden uitsluitend uitgevoerd door ervaren vertalers die native Sloveens sprekers zijn. Elke vertaling ondergaat een strikt revisieproces door een tweede deskundige om nauwkeurigheid en kwaliteit te garanderen. Wij volgen ook de industrienormen en zijn lid van relevante beroepsorganisaties die de kwaliteit van vertaaldiensten waarborgen.

  Ja, wij begrijpen dat sommige situaties een snelle afhandeling vereisen. Ons bureau biedt spoedvertaaldiensten aan die ervoor zorgen dat uw documenten snel en zonder compromissen op de kwaliteit worden vertaald. Neem contact met ons op voor meer informatie over de beschikbaarheid en de tarieven voor spoedvertalingen.

  Vertrouwelijkheid en veiligheid van uw documenten zijn onze hoogste prioriteit. Alle vertalers tekenen een geheimhoudingsovereenkomst voordat zij aan een project beginnen. Bovendien hanteren wij strikte dataveiligheidsprotocollen om de integriteit en veiligheid van uw gegevens te waarborgen.

  De kosten voor een vertaling zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de lengte van de tekst, de complexiteit van het onderwerp en de vereiste levertijd. Wij bieden een transparante prijsstelling en kunnen op aanvraag een gedetailleerde offerte verstrekken.

  U kunt een vertaalopdracht plaatsen door contact met ons op te nemen via ons online formulier, per e-mail of telefonisch. Wij bespreken graag uw specifieke behoeften en hoe wij u kunnen helpen met professionele Sloveense vertaaldiensten.

  Prijzen Sloveense vertalingen

  Als u geïnteresseerd bent in de kosten van een Sloveense vertaling, staan wij bij Vertaalbureau Urgent Vertalen voor u klaar met duidelijke informatie. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van onze tarieven per woord voor Sloveense vertalingen, zodat u een helder beeld hebt van onze transparante prijsstelling.

  Volledig betrouwbaar. Strikte geheimhouding volgens ISO 27001 geldt voor elke vertaalopdracht.

  Meer info

  Het team achter de vertalingen

  Bij ons vertaalbureau zijn we trots op ons team van gepassioneerde taalexperts, elk met een eigen unieke specialisatie. Ze worden ondersteund door een zorgvuldig gekozen netwerk van professionele vertalers en revisoren. Ons gezamenlijke doel is om de hoogste kwaliteit te leveren in de vertaling van uw teksten.

  vertaalbureau team

  Waarom kiezen voor Urgent Vertalen?

  ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

  Vaak binnen 24 uur vertaald zonder spoedtoeslag

  Beëdigde vertalingen en volledige legalisatieservice

  2500+ Klanten geven ons gemiddeld een 9,6/10

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd