Deens vertaalbureau Urgent Vertalen

Snel en voordelig uw document laten vertalen van of naar het Deens?

De Deense taal wordt door ongeveer 5,5 miljoen mensen gesproken in Denemarken en op Groenland. Het is de enige officiële taal in Denemarken en wordt ook door kleine groepen gesproken op Faeröer en in het Duitse Sleeswijk-Holstein. Denen zijn erg trots op hun taal en noemen het 'det danske sprog'.

Bent u op zoek naar een vertaalbureau Deens dat uw officiële documenten en teksten tegen een scherp tarief en in perfecte kwaliteit kan leveren? Dan bent u bij vertaalbureau Urgent Vertalen aan het juiste adres. Wij vertalen al uw documenten van het Deens naar het Nederlands, of andersom.

Een beëdigde vertaling Deens voor uw officiële documenten

Heeft u een beëdigde vertaling nodig van uw officiële documenten? Dan bent u bij hét Deens vertaalbureau van Den Haag aan het juiste adres.

Wij zijn een erkend vertaalbureau Deens. Het sturen van een scan van uw documenten is voldoende voor het maken van uw beëdigde vertaling Deens. Wij kunnen u zowel een Deens beëdigde vertaling verzorgen van uw Nederlandse document als van uw Nederlandstalige documenten naar het Deens.

Een beëdigde vertaling in 3 stappen

 • U stuurt ons een scan van uw documenten per e-mail

  Het sturen van een scan of foto van uw documenten is voldoende. Wij sturen u vervolgens een voorstel voor het beëdigd vertalen van uw documenten.

 • De vertaling wordt spoedig voor u verzorgd

  De vertaling wordt voorzien van stempel, handtekening en verklaring van de beëdigd vertaler, vervolgens wordt de kopie van uw document gehecht aan de vertaling. Uw vertaling is gemaakt conform de richtlijnen voor beëdigde vertalingen.

 • Vertaling de volgende werkdag voor 10.00 uur in huis

  Gratis verzending per reguliere post + een digitaal exemplaar per e-mail. Indien u verzekerd wilt zijn dat uw vertaling de volgende werkdag bij u arriveert, kiest u voor een spoedverzending tegen een kleine meerprijs.

Waarom uw tekst beëdigd laten vertalen bij vertaalbureau Urgent Vertalen?

Spoedvertaling zonder spoedtoeslag

Een (beëdigde) vertaling kunnen wij vaak binnen 24 uur aan u leveren, zonder "spoedtoeslag".

Gediplomeerde vertalers

Onze vertalingen worden verzorgd door native speaker vertalers van de doeltaal, wij werken enkel met gediplomeerde vertalers.

Gemiddeld 36,8% goedkoper

Vergelijk gerust ons voorstel met het voorstel van een ander vertaalbureau en trek hieruit zelf uw conclusie.

Niet goed, geld terug

Bij elke vertaling profiteert u van 100% tevredenheidsgarantie, hierdoor bent u altijd verzekerd van de juiste vertaling.

Spoedvertaling
zonder toeslag

Gediplomeerde
vertalers

Gemiddeld
36% goedkoper

Niet goed,
Geld terug

Een (beëdigde) vertaling kunnen wij vaak binnen 24 uur aan u leveren, zonder "spoedtoeslag".

Onze vertalingen worden verzorgd door native speaker vertalers van de doeltaal, wij werken enkel met gediplomeerde vertalers.

Vergelijk gerust ons voorstel met het voorstel van een ander vertaalbureau en trek hieruit zelf uw conclusie.

Bij elke vertaling profiteert u van 100% tevredenheidsgarantie, hierdoor bent u altijd verzekerd van de juiste vertaling.

Legalisatie van uw Deense vertaling

Het kan voorkomen dat uw beëdigde vertaling Deens nog gelegaliseerd moet worden voor het land waar u het wilt gebruiken. Per land hebben wij aangegeven wat er voor de legalisatie nodig is.

Legalisatieservice Urgent Vertalen

Vertaalbureau Urgent Vertalen biedt de service om uw beëdigde vertaling te legaliseren. Ons vertaalbureau bevindt zich op een strategische locatie in Den Haag, tussen alle instanties die bezocht dienen te worden voor uw legalisatie. Hierdoor zijn wij in staat om tegen een lage prijs de gehele legalisatie voor u te verzorgen.

Uw document laten vertalen van of naar het Deens

Het vertalen van of naar het Deens hoeft natuurlijk niet altijd beëdigd te gebeuren, het kan zijn dat u voor u zelf iets vertaald wilt hebben van of naar het Deens. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een website, blog, folder of zelfs een liefdesbrief. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde en native Deense vertalers die u graag van dienst zijn.

Snel een vertaling Deens

De naam zegt het al: Deens vertaalbureau Urgent vertalen. Omdat wij dagelijks te maken hebben met Deense vertalingen, of het nou beëdigd of regulier is, hebben wij een groot team van Deense vertalers dat voor u klaarstaat.

Doordat ons team van beëdigde vertalers Deens zo groot en divers is, kunnen wij snel uw Deense vertalingen verzorgen tegen een scherp tarief.

Uw vertaling Deens met 100% tevredenheidsgarantie

Doordat wij de vertaler Deens nauwkeurig selecteren op basis van uw document, bent u verzekerd van een volledig correcte vertaling. Aangezien wij volledig achter de kwaliteit van onze vertalingen staan, durven wij hieraan ook consequenties te hangen, wanneer uw Deense vertaling niet correct zou zijn.

Bent u niet tevreden met uw Deense vertaling dan krijgt u gewoon uw geld terug!

Wat anderen over Urgent Vertalen zeggen

Bent u benieuwd naar de ervaringen van anderen?
Bekijk dan eens onze onze referenties.

Waarom kiezen voor Deens vertaalbureau Urgent Vertalen?

Native-speaker vertalers

Een vertaling vanuit het Nederlands naar het Deens wordt altijd gemaakt door een vertaler met Deens als moedertaal. Tevens zijn al onze vertalers in het bezit van een afgeronde vertaalopleiding op HBO-niveau of hoger.

Voor elk vakjargon, een Deense vertaler

Elke tekst is uniek, daarom wordt er bij elke vertaalopdracht goed gekeken naar het type tekst. Wij vinden het vanzelfsprekend dat er altijd een native speaker vertaler, die over voldoende ervaring in uw vakjargon beschikt, met uw vertaling aan de slag gaat. Er zal dus nooit een technische vertaler Nederlands naar Deens, met een juridisch document aan het werk gaan. Mede hierdoor kunt u vertrouwen op een goede vertaling van Deens naar Nederlands.

Gespecialiseerd

Dagelijks verzorgen wij als vertaalbureau Nederlands Deens onder andere vertalingen van brochures, Curriculum vitae, brieven en handleidingen. Dit wordt altijd zorgvuldig vertaald door één van onze Deense native speaker vertalers. Niet alleen zijn wij gespecialiseerd in vertalingen vanuit het Nederlands naar Deens. Ook talencombinaties, zoals het Spaans naar het Deens en Engels naar het Deens, komen veelvoudig voor bij ons vertaalbureau Nederlands Deens.

Een spoedvertaling, zonder spoedtoeslag

Veel van onze bestaande, maar ook nieuwe opdrachtgevers, zoals overheidsinstellingen, internationale bedrijven en particulieren, hebben urgent een vertaling nodig van bijvoorbeeld een diploma, akte, paspoort of sollicitatiebrief vanuit of naar het Deens. Wij, als vertaalbureau Deens, bieden u en onze vaste opdrachtgevers onze vaste scherpe tarieven, ook zonder een zogenaamde 'spoedtoeslag' bovenop onze tarieven.

100% tevredenheidsgarantie

Bent u niet tevreden met uw Deense vertaling, dan krijgt u gewoon uw geld terug!

Het legalisatiegemak van Urgent Vertalen

Waarom kiezen voor de legalisatieservice van Urgent Vertalen?

 • U bespaart veel tijd en moeite.
 • U hoeft geen vrije dag op te nemen voor het bezoeken van alle instanties.
 • U hoeft niet een aantal keer de rit van en naar Den Haag te maken, u bespaart hiermee op uw reiskosten.
 • Vertaalbureau Urgent Vertalen is een expert in het legaliseren van uw documentatie en is altijd op de hoogte van de laatste regels wat betreft de legalisatie. U komt hierdoor niet voor vervelende verrassingen te staan bij de instanties.
 • Nadat uw beëdigde vertaling klaar is kunnen wij direct beginnen aan de gehele legalisatie, hierdoor is het gelegaliseerde document sneller klaar.
 • U krijgt uw documentatie traceerbaar opgestuurd. Hierdoor weet u precies wanneer u uw gelegaliseerde documenten zal ontvangen.

Over Denemarken en het Deens

De geschiedenis van de Deense taal

Het Deens stamt af van het Oud-Noors, een taal die erg lijkt op het moderne IJslands. Het Oud-Noors is een gemeenschappelijke taal waar alle moderne Scandinavische talen uit zijn voortgekomen. De verspreiding komt door de jarenlange beïnvloeding door het Nedersaksisch, dat in Noord-Duitsland en Oost-Nederland wordt gesproken.

Tegenwoordig lijkt de taal zo erg op het Noors, dat iemand die Noors kan lezen ook Deens kan lezen, en andersom. De reden hiervoor is dat Noorwegen jarenlang is overheerst door Denemarken, waardoor de Deense schrijftaal ook als standaard voor de Noorse taal werd gehanteerd.

Het Deense alfabet

Het Deense alfabet is bijna gelijk aan het alfabet dat we in Nederland gebruiken. Het alfabet bestaat uit 29 letters, waarvan de eerste 26 hetzelfde zijn. De tekens å, æ, en ø zijn er nog aan toegevoegd. Er zijn bepaalde Deense woorden die heel erg op het Nederlands lijken, zoals:

 • Aankomst = Ankomst
 • Goedemorgen = Godmorgen
 • Goedenavond = Godaften
 • Goedendag = Goddag
 • Goedenacht = Godnat
 • Uitgang = Udgang
 • Welkom = Velkommen

Wist u dit al over Denemarken?

 • Denemarken is het kleinste land van de 5 Noordse landen.
 • Hoewel Denemarken wel lid is van de EU, wordt er nog altijd met de Deense kroon betaald. Denemarken is echter geen uitzondering, want in Tsjechië behield men ook hun oorspronkelijke valuta.
 • Voor de kust van Denemarken liggen er, net als in Nederland, waddeneilanden.
 • Waar je ook bent in Denemarken, je bent altijd binnen een uur bij een strand.
 • Denemarken is, net als Nederland, een echt fietsland. Het land werd zelfs verkozen als nummer 1 en versloeg daarmee Nederland.