• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Vertaalbureau Deens

  Deens vertaalbureau Urgent Vertalen verzorgt goede, foutloze Deense vertalingen van uw documenten. Als vertaalbureau vertalen wij jaarlijks talloze documenten naar en vanuit het Deens voor uiteenlopende bedrijven en organisaties.

  arrow cta

  2500+ beoordelingen gemiddeld 9,6

  17/07/2024 Veronica, Amsterdam

  “I have had a great experience with this service. I needed a sworn translation of my diplomas and it was done perfectly in 24 hours.”

  16/07/2024 Theo, Zutphen

  “snel, goede kwaliteit vertaling en klantgericht”

  15/07/2024 Jan, Sint Maartensdijk

  “Zeer snelle en goede communicatie, heel makkelijk bereikbaar, kwalitatief zeer goed”

  15/07/2024 Hanna Ekimova, Ridderkerk

  “Deskundig en snel”

  15/07/2024 Anneke Van Hillo, Veenendaal

  “Ik ben supergoed geholpen.aardige meneer en snelle service dank hiervoor”

  Next
  Prev

  Erkend Deens vertaalbureau met native speakers

  In een wereld waar grenzen vervagen en communicatie tussen culturen steeds belangrijker wordt, onderscheidt ons erkende Deens vertaalbureau in Den Haag zich door hoogwaardige vertaaldiensten aan te bieden. Als erkend bureau, staan wij garant voor de kwaliteit en nauwkeurigheid van onze vertalingen. Wij begrijpen dat de vertaalbehoeften van onze klanten divers en complex kunnen zijn, en daarom zetten wij ons in om aan deze behoeften te voldoen met de hoogste standaarden in professionaliteit en expertise.

  De kern van ons succes ligt in ons team van native speakers. Onze Deense vertalers zijn niet alleen taalkundig begaafd, maar hebben ook een diepe kennis van de Deense cultuur, idiomatische uitdrukkingen en regionale dialecten. Dit stelt ons in staat om vertalingen te leveren die niet alleen taalkundig correct zijn, maar ook cultureel relevant. Of het nu gaat om zakelijke documenten, literaire werken, of technische handleidingen, onze native speakers zorgen voor vertalingen die de boodschap getrouw overbrengen.

  Vlag van Denemarken. Deens vertaalbureau
  Vlag van Denemarken. Deens vertaalbureau

  Over de Deense taal

  De Deense taal, bekend als “dansk” in het Deens, is een Noord-Germaanse taal die voornamelijk gesproken wordt in Denemarken en in sommige delen van Groenland, evenals door minderheden in Noord-Duitsland, Noorwegen, Zweden, Canada, de Verenigde Staten en Argentinië. Het is de officiële taal van Denemarken en een van de officiële talen van de Europese Unie en de Noordse Raad.

  Deens ontwikkelde zich uit het Oudnoords, de gemeenschappelijke taal van de Germaanse volkeren die in Scandinavië leefden tijdens de Vikingtijd, en is nauw verwant aan Zweeds en Noors met wederzijds begrip tussen deze Scandinavische talen. De Deense grammatica is relatief eenvoudig met betrekking tot zijn morfologie. De taal kent geen gevalbepalingen voor zelfstandige naamwoorden en een beperkt gebruik van vervoegingen voor werkwoorden.

  Deens heeft een onderscheidend klanksysteem met stød, een soort glottisslag die functioneert als een prosodische functie, vergelijkbaar met toonhoogte in andere talen. Deens vocabulaire heeft veel leenwoorden overgenomen uit het Duits, Frans en Engels, en meer recent uit het Amerikaans-Engels. Ondanks de relatief kleine taalgemeenschap is er een rijke literaire traditie, waaronder werken van beroemde auteurs zoals Hans Christian Andersen en Søren Kierkegaard.

  Deense kinderen leren Engels vanaf een jonge leeftijd, wat bijdraagt aan een hoge mate van tweetaligheid in het land. Het Deens speelt een belangrijke rol in de nationale identiteit en cultuur van Denemarken.

  Beëdigde vertaling Deens

  In de vertaalbranche is de kwaliteit van beëdigde vertalingen van cruciaal belang. Wij begrijpen dat dergelijke documenten vaak van groot persoonlijk of zakelijk belang zijn en behandelen ze met de grootst mogelijke zorg en precisie. Of het nu gaat om juridische documenten, academische certificaten of zakelijke contracten, onze beëdigde Deense vertalers zorgen voor een nauwkeurige en betrouwbare vertaling.

  Ons Deens vertaalbureau staat synoniem voor kwaliteit, deskundigheid en betrouwbaarheid. Met een team van native speakers, gecertificeerde en beëdigde vertalers, en een diepgaande kennis van zowel de taal als de cultuur, zijn we uitstekend uitgerust om aan uw vertaalbehoeften te voldoen. Of u nu een zakelijke klant of een particulier bent, u kunt vertrouwen op onze professionele aanpak en toewijding aan kwaliteit. Met onze uitgebreide ervaring in verschillende talencombinaties en specialisaties, is ons vertaalbureau de ideale partner voor al uw vertaalprojecten in het Deens. Wanneer nauwkeurigheid en kwaliteit van essentieel belang zijn, staan wij voor u klaar om de brug te slaan tussen talen en culturen, met vertalingen die echt resoneren.

  jeffrey posthuma

  “De juiste vertaaloplossing verzorgen voor elke klant, dat is mijn vak.“

  Gecertificeerd Deens vertaalbureau met kwaliteitsgarantie


  Strikte beveiliging en geheimhouding volgens ISO 27001. Naast de Privacywet (AVG), hebben al onze medewerkers en vertalers een geheimhoudingsovereenkomst ondertekend. Urgent Vertalen is een van de weinige vertaalbureaus die naast de ISO 9001 kwaliteitsmanagement- en ISO 17100 vertaaldienstennorm ook gecertificeerd is voor de ISO 27001 informatiebeveiligingsnorm. Hierdoor voldoen onze processen o.a. op basis van beveiliging aan zeer strenge eisen om uw documentatie en gegevens extra te beschermen.

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd

  Onze werkwijze voor uw Deense vertaling

  Stap 1

  Na ontvangst van uw aanvraag controleert onze vertaaladviseur uw documenten

  Stap 2

  Op basis van de gewenste talencombinatie en vakjargon selecteren de meest geschikte gediplomeerde vertaler voor uw vertaalverzoek

  Stap 3

  In overleg met onze vertaler maakt de vertaaladviseur een prijsopgave op basis van tijd dat de vertaler hiervoor kwijt is. In het maken van de prijsopgave wordt rekening gehouden met herhaling van werkzaamheden en bewerkelijkheid van het document.

  Stap 4

  Een vrijblijvende offerte op maat wordt op werkdagen meestal binnen 60 minuten aan u toegezonden

  Stap 5

  Bij akkoord ontvangen wij graag uw factuurgegevens en eventueel benodigde verzendgegevens

  Stap 6

  Urgent Vertalen start aan uw opdracht en levert op binnen de afgesproken tijd.

  Stap 7

  Kwaliteit van ons werk garanderen wij ook na oplevering van uw vertaling; Mocht u toch twijfels hebben over onze vertaalslag, bijvoorbeeld een bepaalde woordkeuze, controleren wij uw bevindingen en ontvangt u zonder extra kosten een gecorrigeerde vertaling.

  Veelgestelde vragen

  Wij bieden een breed scala aan vertaaldiensten, waaronder zakelijke vertalingen, technische vertalingen, juridische vertalingen, websitevertalingen, beëdigde vertalingen, en nog veel meer. Elk project wordt behandeld met deskundige aandacht voor detail en culturele nauwkeurigheid.

  Ja, wij werken voornamelijk met native Deense vertalers die een diepgaande kennis van de Deense taal, cultuur en dialecten hebben. Dit zorgt voor vertalingen van hoge kwaliteit die zowel taalkundig correct als cultureel relevant zijn.

  Ja, ons Deense vertaalbureau is gecertificeerd volgens internationale normen. Dit betekent dat onze vertaaldiensten voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden en regelmatig worden geëvalueerd om onze hoge kwaliteit te waarborgen.

  We hanteren een strikt kwaliteitscontroleproces, waarbij elke vertaling wordt gereviseerd door een tweede expert. Bovendien werken we alleen met ervaren en gekwalificeerde vertalers die gespecialiseerd zijn in hun respectievelijke vakgebieden.

  Ja, wij bieden beëdigde vertalingen aan die worden uitgevoerd door geautoriseerde vertalers. Deze vertalingen zijn geschikt voor officiële doeleinden en worden geaccepteerd door overheidsinstanties en andere officiële organisaties.

  Naast Deens bieden we vertalingen aan in tal van talencombinaties, waaronder Engels, Duits, Frans, Spaans, en meer. Onze vertalers hebben ervaring met een breed scala aan talencombinaties en vakgebieden.

  Wij nemen de vertrouwelijkheid van onze klanten zeer serieus. Alle informatie die ons wordt toevertrouwd, wordt strikt vertrouwelijk behandeld. We zijn bereid om een geheimhoudingsovereenkomst te ondertekenen indien nodig.

  Tarieven Deense vertalingen

  Als u geïnteresseerd bent in de kosten van een Deense vertaling, staan wij bij Vertaalbureau Urgent Vertalen voor u klaar met duidelijke informatie. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van onze tarieven per woord voor Deense vertalingen, zodat u een helder beeld hebt van onze transparante prijsstelling.

  Volledig betrouwbaar. Strikte geheimhouding volgens ISO 27001 geldt voor elke vertaalopdracht.

  Meer info

  Het team achter de vertalingen

  Bij ons vertaalbureau zijn we trots op ons team van gepassioneerde taalexperts, elk met een eigen unieke specialisatie. Ze worden ondersteund door een zorgvuldig gekozen netwerk van professionele vertalers en revisoren. Ons gezamenlijke doel is om de hoogste kwaliteit te leveren in de vertaling van uw teksten.

  vertaalbureau team

  Waarom kiezen voor Urgent Vertalen?

  ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

  Vaak binnen 24 uur vertaald zonder spoedtoeslag

  Beëdigde vertalingen en volledige legalisatieservice

  2500+ Klanten geven ons gemiddeld een 9,6/10

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd