Bosnisch vertaalbureau Urgent Vertalen

Snel en voordelig uw document laten vertalen van of naar het Bosnisch?

De Bosnische taal is een van de standaardvarianten van het Servo-Kroatisch. De taal wordt door Bosniakken in Bosnië-Herzegovina, en omliggende gebieden gesproken door ongeveer 5,5 miljoen mensen. Het Bosnisch gebruikt het Latijnse alfabet en wordt Bosanski jezik genoemd door de Bosniërs.

Bent u van plan te gaan wonen of werken in Bosnië-Herzegovina? Of heeft u een andere reden voor het vertalen van of naar het Bosnisch? Bosnisch vertaalbureau Urgent Vertalen vertaalt al uw documenten van het Bosnisch naar het Nederlands of andersom.

Een beëdigde vertaling Bosnisch voor uw officiële documenten

Heef u een beëdigde vertaling nodig van uw officiële documenten? Dan bent u bij hét Bosnisch vertaalbureau van Den Haag aan het juiste adres.

Wij zijn een erkend vertaalbureau Bosnisch. Het sturen van een scan van uw documenten is voldoende voor het maken van uw beëdigde vertaling Bosnisch. Wij kunnen u zowel een Bosnisch beëdigde vertaling verzorgen van uw Nederlandse document als van uw Nederlandstalige documenten naar het Bosnisch.

Een beëdigde vertaling in 3 stappen

 • U stuurt ons een scan van uw documenten per e-mail

  Het sturen van een scan of foto van uw documenten is voldoende. Wij sturen u vervolgens een voorstel voor het beëdigd vertalen van uw documenten.

 • De vertaling wordt spoedig voor u verzorgd

  De vertaling wordt voorzien van stempel, handtekening en verklaring van de beëdigd vertaler, vervolgens wordt de kopie van uw document gehecht aan de vertaling. Uw vertaling is gemaakt conform de richtlijnen voor beëdigde vertalingen.

 • Vertaling de volgende werkdag voor 10.00 uur in huis

  Gratis verzending per reguliere post + een digitaal exemplaar per e-mail. Indien u verzekerd wilt zijn dat uw vertaling de volgende werkdag bij u arriveert, kiest u voor een spoedverzending tegen een kleine meerprijs.

Waarom uw tekst beëdigd laten vertalen bij vertaalbureau Urgent Vertalen?

Spoedvertaling zonder spoedtoeslag

Een (beëdigde) vertaling kunnen wij vaak binnen 24 uur aan u leveren, zonder "spoedtoeslag".

Gediplomeerde vertalers

Onze vertalingen worden verzorgd door native speaker vertalers van de doeltaal, wij werken enkel met gediplomeerde vertalers.

Gemiddeld 36,8% goedkoper

Vergelijk gerust ons voorstel met het voorstel van een ander vertaalbureau en trek hieruit zelf uw conclusie.

Niet goed, geld terug

Bij elke vertaling profiteert u van 100% tevredenheidsgarantie, hierdoor bent u altijd verzekerd van de juiste vertaling.

Spoedvertaling
zonder toeslag

Gediplomeerde
vertalers

Gemiddeld
36% goedkoper

Niet goed,
Geld terug

Een (beëdigde) vertaling kunnen wij vaak binnen 24 uur aan u leveren, zonder "spoedtoeslag".

Onze vertalingen worden verzorgd door native speaker vertalers van de doeltaal, wij werken enkel met gediplomeerde vertalers.

Vergelijk gerust ons voorstel met het voorstel van een ander vertaalbureau en trek hieruit zelf uw conclusie.

Bij elke vertaling profiteert u van 100% tevredenheidsgarantie, hierdoor bent u altijd verzekerd van de juiste vertaling.

Legalisatie van uw Bosnische vertaling

Het kan voorkomen dat uw beëdigde vertaling Bosnisch nog gelegaliseerd moet worden voor het land waar u het wilt gebruiken. Per land hebben wij aangegeven wat er voor de legalisatie nodig is.

Legalisatieservice Urgent Vertalen

Vertaalbureau Urgent Vertalen biedt de service om uw beëdigde vertaling te legaliseren. Ons vertaalbureau bevindt zich op een strategische locatie in Den Haag, tussen alle instanties die bezocht dienen te worden voor uw legalisatie. Hierdoor zijn wij in staat om tegen een lage prijs de gehele legalisatie voor u te verzorgen.

Uw document laten vertalen van of naar het Bosnisch

Het vertalen van of naar het Bosnisch hoeft natuurlijk niet altijd beëdigd vertaald te worden, het kan zijn dat u voor u zelf iets vertaald wilt hebben van of naar het Bosnisch. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een website, blog, folder of zelfs een liefdesbrief. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde en native Bosnische vertalers die u graag van dienst zijn.

Snel een vertaling Bosnisch

De naam zegt het al: Bosnisch vertaalbureau Urgent Vertalen. Omdat wij dagelijks te maken hebben met Bosnische vertalingen, of het nou beëdigd of regulier is, hebben wij een groot team van Bosnische vertalers dat voor klaar staat.

Doordat ons team van beëdigde vertalers Bosnisch zo groot en divers is, kunnen wij snel uw Bosnische vertalingen verzorgen tegen een scherp tarief.

Uw vertaling Bosnisch met 100% tevredenheidsgarantie

Doordat wij de vertaler Bosnisch nauwkeurig selecteren op basis van uw document, bent u verzekerd van een volledig correcte vertaling. Aangezien wij volledig achter de kwaliteit van onze vertalingen staan, durven wij hieraan ook consequenties te hangen, wanneer uw Bosnische vertaling niet correct zou zijn.

Bent u niet tevreden met uw Bosnische vertaling, dan krijgt u gewoon uw geld terug!

Wat anderen over Urgent Vertalen zeggen

Bent u benieuwd naar de ervaringen van anderen?
Bekijk dan eens onze onze referenties.

Waarom kiezen voor Bosnisch vertaalbureau Urgent Vertalen?

Native-speaker vertalers

Een vertaling vanuit het Nederlands naar het Bosnisch wordt altijd gemaakt door een vertaler met Bosnisch als moedertaal. Tevens zijn al onze vertalers in het bezit van een afgeronde vertaalopleiding op HBO-niveau of hoger.

Voor elk vakjargon, een Bosnische vertaler

Elke tekst is uniek, daarom wordt er bij elke vertaalopdracht goed gekeken naar het type tekst. Wij vinden het vanzelfsprekend dat er altijd een native-speaker vertaler, die over voldoende ervaring in uw vakjargon beschikt, met uw vertaling aan de slag gaat. Er zal dus nooit een technische vertaler Nederlands naar Bosnisch, met een juridisch document aan het werk gaan. Mede hierdoor kunt u vertrouwen op een goede vertaling van Bosnisch naar Nederlands.

Gespecialiseerd

Dagelijks verzorgen wij als vertaalbureau Nederlands-Bosnisch onder andere vertalingen van brochures, Curriculum vitae, brieven en handleidingen. Dit wordt altijd zorgvuldig vertaald door één van onze Bosnische native-speaker vertalers. Niet alleen zijn wij gespecialiseerd in vertalingen vanuit het Nederlands naar Bosnisch. Ook talencombinaties, zoals het Spaans naar het Bosnisch en Engels naar het Bosnisch, komen veelvoudig voor bij ons vertaalbureau Bosnisch.

Een spoedvertaling, zonder spoedtoeslag

Veel van onze bestaande, maar ook nieuwe opdrachtgevers, zoals overheidsinstellingen, internationale bedrijven en particulieren, hebben urgent een vertaling nodig van bijvoorbeeld een diploma, akte, paspoort of sollicitatiebrief vanuit of naar het Bosnisch. Wij, als vertaalbureau Bosnisch, bieden u en onze vaste opdrachtgevers onze vaste scherpe tarieven, ook zonder een zogenaamd “spoedtoeslag” bovenop onze tarieven.

100% tevredenheidsgarantie

Bent u niet tevreden met uw Bosnische vertaling, dan krijgt u gewoon uw geld terug!

Het legalisatiegemak van Urgent Vertalen

Waarom kiezen voor de legalisatieservice van Urgent Vertalen?

 • U bespaart veel tijd en moeite.
 • U hoeft geen vrije dag op te nemen voor het bezoeken van alle instanties.
 • U hoeft niet een aantal keer de rit naar Den Haag te maken, u bespaart hiermee reiskosten.
 • Vertaalbureau Urgent Vertalen is een expert in het legaliseren van uw documentatie en is altijd op de hoogte van de laatste regels wat betreft de legalisatie. U komt hierdoor niet voor vervelende verrassingen te staan bij instanties.
 • Nadat uw beëdigde vertaling klaar is, kunnen wij direct beginnen aan de gehele legalisatie, hierdoor is het gelegaliseerde document sneller klaar.
 • U krijgt uw documentatie traceerbaar opgestuurd. Hierdoor weet u precies wanneer u uw gelegaliseerde documenten zal ontvangen.

Over de Bosnische taal en het land

De ontwikkeling van de Bosnische taal

Na de Balkanoorlog hebben de drie volkeren vanuit voormalig Joegoslavië besloten om de nadruk op hun eigen identiteit te leggen. Voor het uit elkaar vallen van voormalig Joegoslavië, werd hier Servo-Kroatisch gesproken. Het Bosnisch kent veel leenwoorden vanuit het Turks. Een voorbeeld is het woord vrijdag. In het Servisch en Kroatisch is dit “petak”, maar in het Bosnisch “Džuma”(vanuit het Turkse Cuma).

Het moderne Bosnisch

Het moderne Bosnisch maakt gebruik van een uitgebreide versie van het Latijnse alfabet. Dit is niet altijd zo geweest, want vroeger werden er ook andere alfabetten gebruikt om te schrijven. Vanaf de 10e eeuw werd een aangepaste versie van het Cyrillische alfabet gebruikt, en van de 15e tot en met de 19e eeuw werd een aangepaste versie van het Arabisch alfabet gebruikt.

Het Bosnisch wordt in Bosnië-Herzegovina, Servië, Montenegro, Kroatië, Slovenië, en Macedonië gesproken en het is de officiële taal in Bosnië-Herzegovina. Opmerkelijk is dat het land drie officiële talen heeft: het Servisch, Kroatisch en Bosnisch. De verschillen tussen de drie talen zijn niet veel groter dan die tussen het Nederlands en het Vlaams.

Bosnisch is een inflectionele taal, dit betekent dat er veel naamvallen worden gebruikt in de grammatica. De taal maakt onderscheid tussen drie geslachten: mannelijk, vrouwelijk en onzijdig, en enkelvoud en meervoud.

Wist u dit over Bosnië-Herzegovina?

 • Het land heeft een overweldigend mooie natuur, met hoge gebergtes, diepe kloven, een van de laatste oerbossen van Europa en grote meren met indrukwekkende watervallen;
 • Bosnië-Herzegovina ligt deels aan de Adriatische Zee en heeft een kustlijn van ongeveer 20 kilometer. De enige badplaats die het land kent, is Neum. Een plaats die niet overdreven toeristisch is en waar u prima met de locals kunt genieten;
 • Bosnië-Herzegovina staat bekend als een echt vleesland. Er wordt veel vlees gegeten en de gerechten bestaan voor het grootste deel uit vlees;
 • In de stad Mostar vindt u de ‘Stari Most’, dit is een eeuwenoude brug die aan de UNESCO Werelderfgoedlijst is toegevoegd;
 • Mostar is altijd een ontmoetingsplek geweest tussen twee culturen en godsdiensten, wat ertoe heeft geleid dat er een fascinerende mix van architectuur is ontstaan;
 • In de hoofdstad Sarajevo reden de eerste trams van Europa;
 • In het hele land liggen nog meer dan 200.000 mijnen begraven.