Tekst vertalen. Gemiddeld 36,8% goedkoper.

Teksten laten vertalen door professionals? Laat Vertaalbureau Urgent Vertalen uw teksten officieel vertalen met de garantie dat het goed gebeurd.

 

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Teksten officieel laten vertalen

Vertalen betekent letterlijk een gesproken of geschreven tekst omzetten in de gewenste doeltaal. Maar een tekst letterlijk omzetten naar de doeltaal alleen is voor commerciële, zakelijke en officiële doeleinden niet voldoende. Een van de belangrijkste punten bij het vertalen van een tekst is dat de boodschap in alle correctheid en inhoudelijk wordt vertaald naar de doeltaal. Daarnaast is het van essentieel belang dat wanneer je een vertaalde tekst leest, het moet voelen alsof de tekst ook in dat land, door een ‘native’ geschreven is en dus helemaal niet vertaald lijkt. Laat uw tekst daarom vertalen door professionele vertalers. Vertalen is een vak. Door te kiezen voor een professional bent u zeker van een goede informatieoverdracht mét gevoel in de tekst. Een vertaalbureau vertaalt op professionele wijze uw documenten foutloos, snel en zonder dat belangrijke informatie verloren gaat. Urgent Vertalen is hét vertaalbureau voor accurate, foutloze en snelle vertalingen tegen scherpe tarieven. Ontdek het voordeel van werken met de professionele vertalers van Urgent Vertalen of neem direct contact op om een offerte op te vragen.

Tekst vertalen? Het voordeel van werken met een vertaalbureau

Een tekst vertalen van het Nederlands naar het Engels of een andere taal is een dienst die om specifieke vaardigheden vraagt. Naast een talenknobbel, moet een vertaler ook kennis hebben van de aard en het onderwerp van het document. Deze kennis heb en krijg je natuurlijk niet zomaar. Eerst heeft een vertaler een taalopleiding afgerond en de benodigde vertaalervaring opgedaan. Vervolgens volgen onze vertalers jaarlijks diverse cursussen. Dit is niet alleen om up-to-date te blijven op het gebied van de specifieke taal, maar ook zodat ze zich kunnen specialiseren en verdiepen in een bepaald domein. Onze vertalers gaan verder dan het zwart/wit vertalen van uw tekst. Ze doen er alles aan om er voor te zorgen dat u een foutloze, krachtige tekst in handen krijgt waarin de gewenste boodschap zowel inhoudelijk foutloos als met de juiste termen en tone-of-voice in de nieuwe taal is neergezet.

 

Gemiddeld 35% goedkoper

Gediplomeerde vertalers

Spoedvertaling zonder toeslag

Niet goed, Geld terug

Wij vertalen onder andere voor

logo-rvs-crop
1280px-Ikea_logo.svg
BinckBank-RGB-1-e1536225108675
WWF_Logo_Type1_500x500
1280px-Logo_rijksoverheid_met_beeldmerk.svg
schindler-logo-DB47062BF3-seeklogo.com
unnamed
1200px-VPRO.svg
Logo_EUR
Nu-nl-logo
rode-kruis-logo-transparant
800px-TUI_Logo_2016.svg

Het belang van een goed vertaalde tekst

De kwaliteit van een vertaalde tekst is enorm belangrijk. Een slecht vertaalde tekst kan de indruk die uw bedrijf maakt namelijk flink beïnvloeden. Of het nou om een commerciële tekst, contract of een officieel document voor een rechterlijke instantie gaat. Hiermee doelen we niet alleen op taalfouten in de tekst, maar ook op inhoudelijke fouten waardoor de boodschap niet over zal komen. Online vertaalmachines worden steeds slimmer, maar leveren letterlijke vertalingen af, waardoor een tekst zeer foutgevoelig is en onprofessioneel zal ogen. Vertalen is wat ons betreft echt mensenwerk, dat u het beste over kunt laten aan professionele vertalers die verder kijken dan hun pen lang is. Door de context, afkortingen en termen in alle juistheid te vertalen, voorkomt u miscommunicatie en een onprofessionele indruk.

teksten laten vertalen

Een gespecialiseerd vertaalbureau dat ontzorgt

Als vertaalbureau zijn wij gespecialiseerd in het redigeren van teksten, het transcriberen van audio- en videobestanden en het vertalen van uiteenlopende soorten (beëdigde) teksten naar verschillende talen en voor verschillende soorten sectoren. Zo verzorgen wij deze diensten dagelijks voor klanten uit onder andere de commerciële, financiële, medische en juridische sectoren. Maakt u gebruik van onze beëdigde vertaaldienst? Dan kunnen wij u ook volledig ontzorgen en uw officiële (beëdigd vertaalde) documenten legaliseren, waardoor uw (beëdigd vertaalde) documenten gebruikt mogen worden in het land van bestemming. Hierover leest u onderstaand meer.

Tekst vertalen door de vertalers van Urgent Vertalen

Ons team bestaat uit verschillende native speakers die teksten vertalen vanuit en naar meer dan 32 verschillende talen. Wij behandelen elke vertaling individueel en geloven er sterk in dat vertalen mensenwerk is. Om een goede vertaling te waarborgen zijn onze vertalers zowel native speakers van de taal waarin zij vertalen, als thuis in de sector waarin zij de documenten vertalen. Doordat zij grondige kennis hebben van het type en onderwerp van het document dat ze vertalen, kunnen we de kwaliteit in ons werk waarborgen en u verzekeren van goede informatieoverdracht.

Online teksten laten vertalen

Hoewel het kantoor van Urgent Vertalen in Den Haag ligt, werken we grotendeels locatie-onafhankelijk. U kunt vanaf waar dan ook ter wereld uw tekst laten vertalen door ons vertaalbureau. Wij bieden onze services online aan, zodat we zowel bedrijven in Nederland als in het buitenland kunnen helpen aan kwalitatieve vertalingen van officiële en onofficiële documenten. Doordat we dichtbij de Rechtbank van Den Haag, belangrijke consulaten en het Ministerie van Buitenlandse Zaken gelegen zijn, kunnen wij onze diensten bovendien naar een hoger niveau tillen. U kunt niet alleen terecht bij ons voor kwalitatieve vertalingen, maar u kunt ook gebruik maken van onze legalisatieservice. Hierover leest u onderstaand meer.

Wat voor soort teksten vertalen wij?

Als vertaalbureau vertalen wij diverse soorten onofficiële en officiële documenten en teksten. Of het nu gaat om een tatoeage, complexe juridische documentatie, liefdesbrieven, website teksten of een medisch dossier, binnen elk domein hebben wij een gespecialiseerde vertaler die altijd de beste kwaliteit vertaling zal leveren. Vertalers die gespecialiseerd zijn in het vertalen van commerciële teksten zorgen er bijvoorbeeld voor dat de tekst wordt vertaald in de ‘tone-of-voice’ die de klant voor ogen heeft. Uiteraard wordt er ook gekeken naar wat voor het land van de doeltaal een logische vertaling is om de boodschap van een tekst ook echt over te brengen. Dit zorgt er soms voor dat de vertaler meerdere keuzes aan de klant zal voorleggen met een uitleg in de kantlijn. Daarbij mogen sommige teksten ook vrij vertaald worden, wat inhoudt dat de vertaling mag afwijken van de brontekst. Onze vertalers denken dan ook graag met u mee, maar voor het vertalen van officiële documenten zoals een akte of contract zal de tekst vaak strak en rechttoe rechtaan vertaald moeten worden. Daarbij is het van groot belang dat de kennis, informatie en termen in alle accuraatheid worden vertaald naar de doeltaal.

Wilt u graag een ander document laten vertalen? Dat kan! Ook voor andere soorten documenten kunt u bij ons terecht. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn en wat het tarief en de levertijd zijn voor uw vertaling? Vraag direct een offerte aan of neem nu contact op om de mogelijkheden door te spreken!

Wie vertaalt uw tekst?

Om de kwaliteit van ons werk te garanderen, werken we met een vast team van vertalers. Deze vertalers worden aangenomen op basis van een aantal vaste criteria, zodat we onze klanten van de beste vertalingen kunnen voorzien. Zo moeten ze native zijn in hun taal en in het bezit zijn van een hbo-diploma of hoger in dit vakgebied. Daarnaast zijn onze vertalers gespecialiseerd in het vertalen van documenten uit bijvoorbeeld de medische, financiële en juridische wereld. Door deze tweeledige achtergrond zorgen zij niet alleen voor foutloze teksten, maar snappen ze ook inhoudelijk de boodschap van de documenten. Doordat ze bekend zijn met veelgebruikte termen en afkortingen, zullen deze ook in alle correctheid doorgezet worden naar de doeltaal van de vertaling. We hebben bovendien ook een aantal beëdigde vertalers in dienst die bij De Rechtbank beëdigd zijn om officiële vertalingen te mogen verzorgen. We vinden het bovendien erg belangrijk dat onze vertalers op de hoogte blijven en relevante ontwikkelingen op de voet volgen. Daarom volgen zij verplicht jaarlijks een aantal cursussen om hun kennis bij te spijkeren en ontwikkelingen binnen de vakgebieden op de voet te volgen. We koppelen uw opdracht altijd aan de vertaler die daar het beste bij past. Dat betekent dat hij/zij native in de taal van de vertaling is, maar ook diepgaande kennis heeft van het type en onderwerp van uw document.

Waarom kiezen voor de services van Urgent Vertalen?

Waarom kiezen voor de services van Urgent Vertalen?

Ontdek de voordelen van Urgent Vertalen.

  • Vertalingen mogelijk in meer dan 32 verschillende talen.
  • Beëdigde vertalingen geschreven door beëdigde, gediplomeerde vertalers.
  • Maak gebruik van gediplomeerde vertalers met expertise binnen het financiële, juridische of medische domein.
  • Snelle en voordelige legalisatie van uw documenten mogelijk.
  • Profiteer van scherpe tarieven. We zijn gemiddeld 36% goedkoper.
  • Reken op onze 100% tevredenheidsgarantie. Niet goed, geld terug.
  • 1400 positieve reviews op Kiyoh.
  • Regel via ons spoedvertalingen van documenten zonder toeslag.
  • Vertrouw op onze nauwkeurige en betrouwbare werkwijze. Urgent Vertalen is in het trotse bezit van drie erkende ISO-certificaten die de veiligheid, kwaliteit en waarborging van ons werk garanderen.

Laat teksten vertalen in meer dan 32 verschillende soorten talen

Wist u dat wij uw tekst in alle 32 officiële verschillende talen kunnen vertalen? Naast de 32 officiële talen zijn er natuurlijk nog de onofficiële talen en dialecten; zelfs hier hebben wij onze specialisten voor klaar staan! We hebben een flink team aan gediplomeerde vertalers die native speakers in hun taal zijn. Het team is door de jaren heen uitgebreid met heel wat verschillende talen en specialiteiten. Naast dat onze vertalers een native achtergrond hebben in de taal waarin zij vertalen, zijn zij ook gediplomeerd op hbo-niveau of hoger. Sommige vertalers zijn bovendien beëdigd om officiële documenten te vertalen naar de doeltaal. U kunt bij ons als vertaalbureau terecht voor het vertalen van teksten in de volgende talen:

Informatie over het vertalen van teksten door Urgent Vertalen

Urgent Vertalen is een ISO-gecertificeerd vertaalbureau waar u teksten kunt laten vertalen in meer dan 32 talen. We nemen heel wat maatregelen in onze werkwijze om kwaliteit en betrouwbaarheid van onze vertaalde documenten te waarborgen. Onze klanten vertrouwen ons belangrijke documenten toe, vaak met waardevolle en gevoelige informatie. Het is onze taak om hier secuur en discreet mee om te gaan. Om die reden is het voor ons erg belangrijk om hier onze werkwijze en interne processen op af te stemmen. Onze werkwijze is inmiddels beloond met drie ISO-certificaten die de betrouwbaarheid en kwaliteit van ons werk weerspiegelen. Dagelijks zijn we bezig met het optimaliseren van onze processen om deze certificaten als bewijs voor onze discrete werkwijze te behouden en onze klanten van de beste service te kunnen voorzien.

 

Voor welke klanten vertalen we teksten?

Wij mogen als vertaalbureau een breed scala aan bedrijven en particulieren tot onze opdrachtgevers rekenen. Denk aan multinationals, advocatenkantoren, de overheid en buitenlandse bedrijven die in Nederland zaken willen doen. Sommige bedrijven hebben met spoed een vertaling nodig, terwijl andere een langdurige samenwerking met ons aangaan. Wij helpen bedrijven dagelijks aan vertaalde documenten, teksten en legalisaties. Door onze snelheid van handelen, communicatie en transparante werkwijze weten onze opdrachtgevers altijd exact waar ze op kunnen rekenen en binnen welke tijd de tekst opgeleverd kan worden. Dit wordt erg gewaardeerd door de bedrijven met wie wij samenwerken.

teksten laten vertalen door vertaalbureau

Beëdigde en gelegaliseerde vertalingen

Urgent Vertalen biedt als vertaalbureau de unieke service om teksten niet alleen te vertalen, maar om deze ook te laten legaliseren. Voor het vertalen van officiële documenten heeft u namelijk een beëdigde vertaler nodig. Dergelijke teksten kunnen niet zomaar door iedereen vertaald worden wanneer ze officieel dezelfde geldigheid moeten behouden. Het gaat hier om vertalers die speciaal bevoegd zijn door een rechterlijke instantie om teksten naar alle waarheid te vertalen. Daarnaast is het voor sommige documenten vereist dat ze gelegaliseerd worden. Doordat het kantoor van Urgent Vertalen op een centrale locatie in Den Haag ligt, zijn wij in de gelegenheid onze klanten deze service aan te bieden en snel te schakelen met de juiste instanties om uw vertaalde document te laten legaliseren. Door deze service weten veel bedrijven ons te vinden en kunnen ze hun officiële documenten vol vertrouwen uit handen geven.