• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Tekst vertalen

  Teksten laten vertalen door professionals? Laat Vertaalbureau Urgent Vertalen uw teksten officieel vertalen met de garantie dat het goed gebeurt.

   Laat uw tekst daarom vertalen door professionele vertalers. Vertalen is een vak. Door te kiezen voor een professional bent u zeker van een goede informatieoverdracht mét gevoel in de tekst. Een vertaalbureau vertaalt op professionele wijze uw documenten foutloos, snel en zonder dat belangrijke informatie verloren gaat. 

  Lees meer

  Vraag direct een vrijblijvend voorstel aan

  Offerte op maat binnen 60 minuten en geheel vrijblijvend.


  Plaats uw bestand hier of klik hier om te uploaden You can upload up to 50 files.

  *Uw aanvraag wordt strikt beveiligd en verwerkt conform ISO 27001

  27/05/2024 Roland, VOORTHUIZEN

  “goede communicatie en hulp bij wat nodig was .. goede international ervaring”

  25/05/2024 Karin Krohmer, Rotterdam

  “Thank you, very good service, totally recommend.”

  24/05/2024 Rachid Essaktani, Rozenburg,rotterdam

  “I wasted a lot of time contacting translators, most of them are brokers and most of them are not specialists in many languages. Fortunately, I dealt w”

  24/05/2024 Zsofia, Zoetermeer

  “The people that I called with was very helpful and kind, and the service was nice fast and excellent.”

  24/05/2024 Monique van der Zwan, Den Haag

  “goede service en goed en snel . ook voor kleine beurs is het een aanrader”

  Next
  Prev
  Volledig betrouwbaar. Voor elke vertaalopdracht gelden strikte beveiliging en geheimhouding volgens de ISO 27001 norm.

  Strikte beveiliging en geheimhouding volgens ISO 27001.
  Naast de Privacywet (AVG), hebben al onze medewerkers en vertalers een geheimhoudingsovereenkomst ondertekend. Urgent Vertalen is een van de weinige vertaalbureaus die naast de ISO 9001 kwaliteitsmanagement- en ISO 17100 vertaaldienstennorm ook gecertificeerd is voor de ISO 27001 informatiebeveiligingsnorm. Hierdoor voldoen onze processen o.a. op basis van beveiliging aan zeer strenge eisen om uw documentatie en gegevens extra te beschermen.

  kiwa iso 9001 logo nl
  iso 17100 2015 vertaaldiensten
  kiwa iso iec 27001 logo nl
  info

  Volledig betrouwbaar. Strikte geheimhouding volgens ISO 27001 geldt voor elke vertaalopdracht.

  Meer info

  Teksten officieel laten vertalen

  Vertalen betekent letterlijk een gesproken of geschreven tekst omzetten in de gewenste doeltaal. Maar een tekst letterlijk omzetten naar de doeltaal alleen is voor commerciële, zakelijke en officiële doeleinden niet voldoende. Een van de belangrijkste punten bij het vertalen van een tekst is dat de boodschap in alle correctheid en inhoudelijk wordt vertaald naar de doeltaal. Daarnaast is het van essentieel belang dat wanneer je een vertaalde tekst leest, het moet voelen alsof de tekst ook in dat land, door een ‘native’ geschreven is en dus helemaal niet vertaald lijkt. Laat uw tekst daarom vertalen door professionele vertalers. Vertalen is een vak. Door te kiezen voor een professional bent u zeker van een goede informatieoverdracht mét gevoel in de tekst. Een vertaalbureau vertaalt op professionele wijze uw documenten foutloos, snel en zonder dat belangrijke informatie verloren gaat. Urgent Vertalen is hét vertaalbureau voor accurate, foutloze en snelle vertalingen tegen scherpe tarieven. Ontdek het voordeel van werken met de professionele vertalers van Urgent Vertalen of neem direct contact op om een offerte op te vragen.

  teksten vertalen

  ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

  Professionele beëdigde vertalingen en legalisaties

  Snel, betrouwbaar en voor de beste prijs

  Uw vertaling in 3 eenvoudige stappen

  step 1

  Stuur ons de te vertalen tekst per e-mail, in Word- of PDF-format of maak een scan of foto.

  step 2

  De vertaling wordt spoedig voor u verzorgd door een professionele (beëdigd) vertaler

  step 3

  U ontvangt de vertaling per e-mail en in geval van een beëdigde vertaling ook per post of koerier.

  een gespecialiseerd vertaalbureau dat ontzorgt met de vertaling van teksten

  Een gespecialiseerd vertaalbureau dat ontzorgt met de vertaling van teksten

  Als vertaalbureau zijn wij gespecialiseerd in het redigeren van teksten, het transcriberen van audio- en videobestanden en het vertalen van uiteenlopende soorten (beëdigde) teksten naar verschillende talen en voor verschillende soorten sectoren. Zo verzorgen wij deze diensten dagelijks voor klanten uit onder andere de commerciële, financiële, medische en juridische sectoren. Maakt u gebruik van onze beëdigde vertaaldienst? Dan kunnen wij u ook volledig ontzorgen en uw officiële (beëdigd vertaalde) documenten legaliseren, waardoor uw (beëdigd vertaalde) documenten gebruikt mogen worden in het land van bestemming. Hierover leest u onderstaand meer.

  Wat onze klanten zeggen

  “Urgent vertaalt bij tijd en wijle voor ons tender- en offerteteksten voor Franstalige en en Engelstalige offertes die wij voor onze klanten schrijven. Elke keer doen ze dat op alle fronten spot-on. Urgent is snel, flexibel, goed en ze denken met mij mee.”

  Karel
  Koppens

  “We hadden snel een offerte voor de pagina’s die we wilden vertalen en ook direct daarna een respons toen het er e.e.a. veranderd moest worden. Vanwege spoed werden de documenten met DHL Express verstuurd en die hadden we de volgende dag binnen! Heel fijn.”

  Lies
  Bekker-Taling

  “Ze zijn super snel en professioneel. Ze hebben me geholpen met wat extra informatie en hebben een handig online systeem om offertes te tekenen. Alles ging super snel en soepel en ik had de vertalingen binnen een paar dagen in huis. Helemaal perfect!”

  Eline
  Eerbeek

  “Ik heb al twee keer de documenten bij Urgent Vertalen laten vertalen. Ze zijn echt aardig en beschikbaar. De documenten worden snel vertaald en gestuurd naar huis.”

  Francesca
  Romana Fasoli

  info

  2200+ Klanten geven ons gemiddeld een 9,6/10

  Meer informatie

  Alles wat u moet weten over het vertalen van teksten

  Tekst vertalen? Het voordeel van werken met een vertaalbureau

  Een tekst vertalen van het Nederlands naar het Engels of een andere taal is een dienst die om specifieke vaardigheden vraagt. Naast een talenknobbel, moet een vertaler ook kennis hebben van de aard en het onderwerp van het document. Deze kennis heb en krijg je natuurlijk niet zomaar. Eerst heeft een vertaler een taalopleiding afgerond en de benodigde vertaalervaring opgedaan. Vervolgens volgen onze vertalers jaarlijks diverse cursussen. Dit is niet alleen om up-to-date te blijven op het gebied van de specifieke taal, maar ook zodat ze zich kunnen specialiseren en verdiepen in een bepaald domein. Onze vertalers gaan verder dan het zwart/wit vertalen van uw tekst. Ze doen er alles aan om er voor te zorgen dat u een foutloze, krachtige tekst in handen krijgt waarin de gewenste boodschap zowel inhoudelijk foutloos als met de juiste termen en tone-of-voice in de nieuwe taal is neergezet.

  Het belang van een goed vertaalde tekst

  De kwaliteit van een vertaalde tekst is enorm belangrijk. Een slecht vertaalde tekst kan de indruk die uw bedrijf maakt namelijk flink beïnvloeden. Of het nou om een commerciële tekst, contract of een officieel document voor een rechterlijke instantie gaat. Hiermee doelen we niet alleen op taalfouten in de tekst, maar ook op inhoudelijke fouten waardoor de boodschap niet over zal komen. Online vertaalmachines worden steeds slimmer, maar leveren letterlijke vertalingen af, waardoor een tekst zeer foutgevoelig is en onprofessioneel zal ogen. Vertalen is wat ons betreft echt mensenwerk, dat u het beste over kunt laten aan professionele vertalers die verder kijken dan hun pen lang is. Door de context, afkortingen en termen in alle juistheid te vertalen, voorkomt u miscommunicatie en een onprofessionele indruk.

  Tekst vertalen door de vertalers van Urgent Vertalen

  Ons team bestaat uit verschillende native speakers die teksten vertalen vanuit en naar meer dan 32 verschillende talen. Wij behandelen elke vertaling individueel en geloven er sterk in dat vertalen mensenwerk is. Om een goede vertaling te waarborgen zijn onze vertalers zowel native speakers van de taal waarin zij vertalen, als thuis in de sector waarin zij de documenten vertalen. Doordat zij grondige kennis hebben van het type en onderwerp van het document dat ze vertalen, kunnen we de kwaliteit in ons werk waarborgen en u verzekeren van goede informatieoverdracht.

  Online teksten laten vertalen

  Hoewel het kantoor van Urgent Vertalen in Den Haag ligt, werken we grotendeels locatie-onafhankelijk. U kunt vanaf waar dan ook ter wereld uw tekst laten vertalen door ons vertaalbureau. Wij bieden onze services online aan, zodat we zowel bedrijven in Nederland als in het buitenland kunnen helpen aan kwalitatieve vertalingen van officiële en onofficiële documenten. Doordat we dichtbij de Rechtbank van Den Haag, belangrijke consulaten en het Ministerie van Buitenlandse Zaken gelegen zijn, kunnen wij onze diensten bovendien naar een hoger niveau tillen. U kunt niet alleen terecht bij ons voor kwalitatieve vertalingen, maar u kunt ook gebruik maken van onze legalisatieservice. Hierover leest u onderstaand meer.

  Wat voor soort teksten vertalen wij?

  Als vertaalbureau vertalen wij diverse soorten onofficiële en officiële documenten en teksten. Of het nu gaat om een tatoeage, complexe juridische documentatie, liefdesbrieven, website teksten of een medisch dossier, binnen elk domein hebben wij een gespecialiseerde vertaler die altijd de beste kwaliteit vertaling zal leveren. Vertalers die gespecialiseerd zijn in het vertalen van commerciële teksten zorgen er bijvoorbeeld voor dat de tekst wordt vertaald in de ‘tone-of-voice’ die de klant voor ogen heeft. Uiteraard wordt er ook gekeken naar wat voor het land van de doeltaal een logische vertaling is om de boodschap van een tekst ook echt over te brengen. Dit zorgt er soms voor dat de vertaler meerdere keuzes aan de klant zal voorleggen met een uitleg in de kantlijn. Daarbij mogen sommige teksten ook vrij vertaald worden, wat inhoudt dat de vertaling mag afwijken van de brontekst. Onze vertalers denken dan ook graag met u mee, maar voor het vertalen van officiële documenten zoals een akte of contract zal de tekst vaak strak en rechttoe rechtaan vertaald moeten worden. Daarbij is het van groot belang dat de kennis, informatie en termen in alle accuraatheid worden vertaald naar de doeltaal. Wilt u graag een ander document laten vertalen? Dat kan! Ook voor andere soorten documenten kunt u bij ons terecht. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn en wat het tarief en de levertijd zijn voor uw vertaling? Vraag direct een offerte aan of neem nu contact op om de mogelijkheden door te spreken!

  Wie vertaalt uw tekst?

  Om de kwaliteit van ons werk te garanderen, werken we met een vast team van vertalers. Deze vertalers worden aangenomen op basis van een aantal vaste criteria, zodat we onze klanten van de beste vertalingen kunnen voorzien. Zo moeten ze native zijn in hun taal en in het bezit zijn van een hbo-diploma of hoger in dit vakgebied. Daarnaast zijn onze vertalers gespecialiseerd in het vertalen van documenten uit bijvoorbeeld de medische, financiële en juridische wereld. Door deze tweeledige achtergrond zorgen zij niet alleen voor foutloze teksten, maar snappen ze ook inhoudelijk de boodschap van de documenten. Doordat ze bekend zijn met veelgebruikte termen en afkortingen, zullen deze ook in alle correctheid doorgezet worden naar de doeltaal van de vertaling. We hebben bovendien ook een aantal beëdigde vertalers in dienst die bij De Rechtbank beëdigd zijn om officiële vertalingen te mogen verzorgen. We vinden het bovendien erg belangrijk dat onze vertalers op de hoogte blijven en relevante ontwikkelingen op de voet volgen. Daarom volgen zij verplicht jaarlijks een aantal cursussen om hun kennis bij te spijkeren en ontwikkelingen binnen de vakgebieden op de voet te volgen. We koppelen uw opdracht altijd aan de vertaler die daar het beste bij past. Dat betekent dat hij/zij native in de taal van de vertaling is, maar ook diepgaande kennis heeft van het type en onderwerp van uw document.

  Laat teksten vertalen in meer dan 32 verschillende soorten talen

  Wist u dat wij uw tekst in alle 32 officiële verschillende talen kunnen vertalen? Naast de 32 officiële talen zijn er natuurlijk nog de onofficiële talen en dialecten; zelfs hier hebben wij onze specialisten voor klaar staan! We hebben een flink team aan gediplomeerde vertalers die native speakers in hun taal zijn. Het team is door de jaren heen uitgebreid met heel wat verschillende talen en specialiteiten. Naast dat onze vertalers een native achtergrond hebben in de taal waarin zij vertalen, zijn zij ook gediplomeerd op hbo-niveau of hoger. Sommige vertalers zijn bovendien beëdigd om officiële documenten te vertalen naar de doeltaal. U kunt bij ons als vertaalbureau terecht voor het vertalen van teksten in de volgende talen:

  ISO Certificaten

  Urgent Vertalen is een ISO-gecertificeerd vertaalbureau waar u teksten kunt laten vertalen in meer dan 32 talen. We nemen heel wat maatregelen in onze werkwijze om kwaliteit en betrouwbaarheid van onze vertaalde documenten te waarborgen. Onze klanten vertrouwen ons belangrijke documenten toe, vaak met waardevolle en gevoelige informatie. Het is onze taak om hier secuur en discreet mee om te gaan. Om die reden is het voor ons erg belangrijk om hier onze werkwijze en interne processen op af te stemmen. Onze werkwijze is inmiddels beloond met drie ISO-certificaten die de betrouwbaarheid en kwaliteit van ons werk weerspiegelen. Dagelijks zijn we bezig met het optimaliseren van onze processen om deze certificaten als bewijs voor onze discrete werkwijze te behouden en onze klanten van de beste service te kunnen voorzien.

  Tarief voor een tekst vertalen

  Bent u benieuwd wat het tarief is voor ons vertaalwerk? Online kunt u tegen de meest uiteenlopende tarieven uw teksten laten vertalen. Bij Urgent Vertalen betaalt het tarief zich op meerdere vlakken uit. Wij leveren in korte tijd kwalitatieve teksten tegen scherpe tarieven. Bovendien zijn wij gemiddeld 36% voordeliger dan onze concurrenten. U kunt gemakkelijk zelf het tarief berekenen voor een reguliere (niet-officiële) vertaling van uw tekst. Het tarief voor een beëdigde vertaling berekenen we echter op basis van de lengte van de tekst en de tijd die onze vertaler nodig heeft om de tekst te vertalen. U betaalt daarom nooit teveel voor uw vertaling. We zijn transparant over onze prijzen en hoe deze zijn opgebouwd. Voor spoedvertalingen rekenen we bovendien geen extra toeslag. Een snelle levertijd is namelijk iets waar Urgent Vertalen als vertaalbureau altijd naar streeft.

  Levertijd van een vertaling van uw tekst

  Urgent Vertalen streeft er altijd naar om teksten snel op te leveren bij onze klanten. Vaak kunnen we uw vertalingen al binnen 24 uur opleveren. Daardoor hoeft u nooit lang te wachten en kunt u ook voor spoedopdrachten bij ons terecht tegen een voordelig tarief. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van de omvang van de opdracht. Bij het verstrekken van de offerte bespreken we de levertijd voor uw opdracht. We leveren een reguliere vertaling altijd per e-mail op en een beëdigde vertaling altijd digitaal en per post, waarbij voor de fysieke versie eventueel gebruik gemaakt kan worden van een versnelde koeriersdienst. Hiermee verzekert u zichzelf ervan ook de papieren versie snel in handen te hebben. Lees hieronder meer over onze spoedtarieven.

  Spoedvertaling van uw tekst

  U bent voor een spoedvertaling bij Urgent Vertalen aan het juiste adres. Wij kunnen onze spoedvertalingen vaak al dezelfde dag opleveren. Voor spoedleveringen hoeft u bij ons overigens niet extra te betalen. In tegenstelling tot veel andere vertaalbureaus die extra toeslagen rekenen voor leveringen met spoed, rekenen wij hier geen extra tarieven voor en vinden we het vanzelfsprekend om teksten snel op te leveren. Indien het voor u wenselijk is betaalt u alleen in geval van een beëdigde vertaling een kleine vergoeding voor een spoed koeriersdienst, om er zeker van te zijn dat u de fysieke versie snel in handen heeft. Neem contact met ons op voor meer informatie over de planning en het tarief voor uw vertaling.

  Hoe worden de vertaalde teksten opgeleverd?

  Een reguliere vertaling wordt altijd digitaal opgeleverd in het bestand waarin wij het eerder van u hebben mogen ontvangen of in een bepaalde omgeving waarin wij voor u aan de slag gaan. De scans van de beëdigde vertaling ontvangt u zowel per e-mail als per post in de vorm van een hardcopy, op het door u aangegeven adres. Wilt u er zeker van zijn dat u uw vertaling op tijd binnen heeft? Dan kunnen we tegen een kleine meerprijs deze meesturen met een spoedverzending. Door gebruik te maken van deze spoed koeriersdienst bent u er van verzekerd dat u de vertaalde tekst snel in handen heeft.

  Hoe gaan wij te werk bij het vertalen van een tekst?

  Tekst vertalen? U kunt uw opdracht online bij ons uitzetten. Indien u vragen heeft, kunt u deze altijd stellen aan uw vaste projectmanager. Daardoor is het erg makkelijk, snel en overzichtelijk om uw vertaling uit te besteden aan Urgent Vertalen. In twee stappen heeft u uw vertaling al aangevraagd. Via onze website kunt u namelijk een offerte opvragen door uw tekst of een scan van uw documenten via onderstaande knop naar ons toe te sturen. Na het insturen van uw documenten of teksten ontvangt u een offerte met daarin de prijs en de verwachte levertijd voor uw vertaling. U kunt bij ons altijd rekenen op scherpe tarieven en een snelle levertijd. Vervolgens is het aan u om de opdracht te bevestigen. Wij zullen de opdracht uitzetten bij de vertaler in ons team die het beste bij uw opdracht past. Deze gaat direct voor u aan de slag, zodat u vaak al de volgende werkdag uw vertaling kunt ontvangen. Deze sturen we digitaal en in het geval van een beëdigde vertaling ook per post naar u toe. Heeft u met spoed een vertaling nodig? Selecteer dan eveneens de optie van een spoedvertaling met spoedverzending. Zo bent u er van verzekerd dat u de vertaling op tijd in handen heeft.

  Voor welke klanten vertalen we teksten?

  Wij mogen als vertaalbureau een breed scala aan bedrijven en particulieren tot onze opdrachtgevers rekenen. Denk aan multinationals, advocatenkantoren, de overheid en buitenlandse bedrijven die in Nederland zaken willen doen. Sommige bedrijven hebben met spoed een vertaling nodig, terwijl andere een langdurige samenwerking met ons aangaan. Wij helpen bedrijven dagelijks aan vertaalde documenten, teksten en legalisaties. Door onze snelheid van handelen, communicatie en transparante werkwijze weten onze opdrachtgevers altijd exact waar ze op kunnen rekenen en binnen welke tijd de tekst opgeleverd kan worden. Dit wordt erg gewaardeerd door de bedrijven met wie wij samenwerken.

  Beëdigde en gelegaliseerde vertalingen

  Urgent Vertalen biedt als vertaalbureau de unieke service om teksten niet alleen te vertalen, maar om deze ook te laten legaliseren. Voor het vertalen van officiële documenten heeft u namelijk een beëdigde vertaler nodig. Dergelijke teksten kunnen niet zomaar door iedereen vertaald worden wanneer ze officieel dezelfde geldigheid moeten behouden. Het gaat hier om vertalers die speciaal bevoegd zijn door een rechterlijke instantie om teksten naar alle waarheid te vertalen. Daarnaast is het voor sommige documenten vereist dat ze gelegaliseerd worden. Doordat het kantoor van Urgent Vertalen op een centrale locatie in Den Haag ligt, zijn wij in de gelegenheid onze klanten deze service aan te bieden en snel te schakelen met de juiste instanties om uw vertaalde document te laten legaliseren. Door deze service weten veel bedrijven ons te vinden en kunnen ze hun officiële documenten vol vertrouwen uit handen geven.

  alles over het vertalen van teksten
  vertaalbureau
  about sect2 1 pnskjijjbdxh9h2mu6z7z0qw98t9choe11q0vkssn4 2
  service sect pnskjjhenfz8nu77b4pvigf6mj2uiv8eldxxexuh30 1
  about sect2 1 pnskjijjbdxh9h2mu6z7z0qw98t9choe11q0vkssn4 2