Slowaaks vertaalbureau

Vertaalbureau Urgent Vertalen levert hoogwaardige en foutloze vertalingen van en naar het Slowaaks. Jaarlijks verzorgen wij talloze vertalingen voor een breed scala aan bedrijven, organisaties en particulieren, waarbij kwaliteit altijd vooropstaat.

Vraag direct een vrijblijvend voorstel aan

Offerte op maat binnen 60 minuten en geheel vrijblijvend.


Plaats uw bestand hier of klik hier om te uploaden You can upload up to 50 files.

*Uw aanvraag wordt strikt beveiligd en verwerkt conform ISO 27001

100% tevredenheidsgarantie

Gemiddeld 36,8% goedkoper

Altijd een native vertaler

In Den Haag gevestigd vertaalbureau

05/12/2023 Arend, Koudum

“Top geregeld allemaal.”

05/12/2023 Fatiha, Almere

“Super fijne ervaring met Urgent Vertalen, denkt mee, snel en kwalitatief ! Bedankt voor de goede en snelle service meneer Prins!”

05/12/2023 DA, Luasaka

“Snel vertaald Vlotte communicatie Wel vrij prijzig”

04/12/2023 Leon, Capelle aan den Ijssel

“Ik heb nu een stuk of 4 vertalingen uitgezet bij Urgent. Stukken tekst worden altijd goed en op tijd aangeleverd.”

01/12/2023 Louis, Barcelona

“Prima”

Next
Prev
Jeffrey Posthuma
 Jeffrey Posthuma

De juiste vertaaloplossing verzorgen voor elke klant, dat is mijn vak.

Een professionele vertaaladviseur voor Slowaakse vertalingen

Volledig betrouwbaar. Voor elke vertaalopdracht gelden strikte beveiliging en geheimhouding volgens de ISO 27001 norm.

Strikte beveiliging en geheimhouding volgens ISO 27001.
Naast de Privacywet (AVG), hebben al onze medewerkers en vertalers een geheimhoudingsovereenkomst ondertekend. Urgent Vertalen is een van de weinige vertaalbureaus die naast de ISO 9001 kwaliteitsmanagement- en ISO 17100 vertaaldienstennorm ook gecertificeerd is voor de ISO 27001 informatiebeveiligingsnorm. Hierdoor voldoen onze processen o.a. op basis van beveiliging aan zeer strenge eisen om uw documentatie en gegevens extra te beschermen.

info

Volledig betrouwbaar. Strikte geheimhouding volgens ISO 27001 geldt voor elke vertaalopdracht.

Meer info

Een beëdigde vertaling Slowaaks voor uw officiële documenten

Een beëdigde vertaling Slowaaks Nederlands of Nederlands Slowaaks wordt bij ons Slowaaks vertaalbureau verzorgd door een beëdigde vertaler. Een beëdigde vertaler is in het bezit van een afgeronde vertaalopleiding op Hbo-niveau en is gemachtigd om een officieel document zoals een akte, diploma, KvK-uittreksel of geboorteakte officieel te vertalen.

European Slovakia en Bratislava vlag. Een beëdigde vertaling Slowaaks.

ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

Professionele beëdigde vertalingen en legalisaties

Snel, betrouwbaar en voor de beste prijs

Uw vertaling in 3 eenvoudige stappen

step 1

Stuur ons de te vertalen tekst per e-mail, in Word- of PDF-format of maak een scan of foto.

step 2

De vertaling wordt spoedig voor u verzorgd door een professionele (beëdigd) vertaler

step 3

U ontvangt de vertaling per e-mail en in geval van een beëdigde vertaling ook per post of koerier.

Uitzicht op Bratislava. Legalisatie van uw slowaakse vertaling

Legalisatie van uw Slowaakse vertaling

Het kan voorkomen dat uw beëdigde vertaling Slowaaks nog gelegaliseerd moet worden voor het land waar u het wilt gebruiken. Per land hebben wij aangegeven wat er voor de legalisatie nodig is. Vertaalbureau Urgent Vertalen biedt de service aan om uw beëdigde vertaling te legaliseren. We bevinden ons met ons vertaalbureau op een strategische locatie in Den Haag, tussen alle instanties die bezocht dienen te worden voor uw legalisatie. Hierdoor zijn wij in staat om tegen een lage prijs de gehele legalisatie voor u te verzorgen.

Wat onze klanten zeggen

“Urgent vertaalt bij tijd en wijle voor ons tender- en offerteteksten voor Franstalige en en Engelstalige offertes die wij voor onze klanten schrijven. Elke keer doen ze dat op alle fronten spot-on. Urgent is snel, flexibel, goed en ze denken met mij mee.”

Karel
Koppens

“We hadden snel een offerte voor de pagina’s die we wilden vertalen en ook direct daarna een respons toen het er e.e.a. veranderd moest worden. Vanwege spoed werden de documenten met DHL Express verstuurd en die hadden we de volgende dag binnen! Heel fijn.”

Lies
Bekker-Taling

“Ze zijn super snel en professioneel. Ze hebben me geholpen met wat extra informatie en hebben een handig online systeem om offertes te tekenen. Alles ging super snel en soepel en ik had de vertalingen binnen een paar dagen in huis. Helemaal perfect!”

Eline
Eerbeek

“Ik heb al twee keer de documenten bij Urgent Vertalen laten vertalen. Ze zijn echt aardig en beschikbaar. De documenten worden snel vertaald en gestuurd naar huis.”

Francesca
Romana Fasoli

info

2200+ Klanten geven ons gemiddeld een 9,6/10

Meer informatie

Kies voor Slowaaks vertaalbureau Urgent Vertalen

Uw document laten vertalen van of naar het Slowaaks door een officieel Slowaaks vertaalbureau

Het vertalen van of naar het Slowaaks hoeft natuurlijk niet altijd beëdigd vertaald te worden, het kan zijn dat u voor u zelf iets vertaald wilt hebben van of naar het Slowaaks. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een website, blog, folder of zelfs een liefdesbrief. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde en native Slowaakse vertalers die u graag van dienst zijn. Omdat wij dagelijks te maken hebben met Slowaakse vertalingen, of het nou beëdigd of regulier is, hebben wij een groot team van Slowaakse vertalers die voor klaar staan. Doordat ons team van beëdigde vertalers Slowaaks zo groot en divers is, kunnen wij snel uw Slowaakse vertalingen verzorgen tegen een scherp tarief.

Uw vertaling Slowaaks met 100% tevredenheidsgarantie

Doordat wij de vertaler Slowaaks nauwkeurig selecteren op basis van uw document, bent u verzekerd van een volledig correcte vertaling. Aangezien wij volledig achter de kwaliteit van onze vertalingen staan, durven wij hieraan ook consequenties te hangen, wanneer uw Slowaakse vertaling niet correct zou zijn. Bent u niet tevreden met uw Slowaakse vertaling dan krijgt u gewoon uw geld terug! Wij, als Slowaaks vertaalbureau, vinden niet alleen dat onze beëdigde vertalers aan strenge toelatingseisen moeten voldoen. Ook een vertaler Nederlands Slowaaks en Slowaaks Nederlands, die niet beëdigd is, behoort in het bezit te zijn van een afgeronde vertaalopleiding op minimaal HBO-niveau en aantoonbare ervaring.

Kies Urgent Vertalen, een gespecialiseerd Slowaaks vertaalbureau

Dagelijks verzorgen wij als vertaalbureau Nederlands Slowaaks onder andere vertalingen van brochuresCurriculum vitaebrieven en handleidingen. Dit wordt altijd zorgvuldig vertaald door één van onze Slowaakse native-speaker vertalers. Niet alleen zijn wij gespecialiseerd in vertalingen vanuit het Nederlands naar Slowaaks. Ook talencombinaties, zoals het Spaans naar het Slowaaks en Frans naar het Slowaaks, komen veelvoudig voor bij ons vertaalbureau Nederlands Slowaaks. Elke tekst is uniek, daarom wordt er bij elke vertaalopdracht goed gekeken naar de type tekst. Wij vinden het vanzelfsprekend, dat er altijd een native-speaker vertaler, die over voldoende ervaring in uw vakjargon beschikt, met uw vertaling aan de slag gaat. U kunt vertrouwen op een goede vertaling van Slowaaks naar Nederlands met de hoogst haalbare kwaliteit. Elke tekst is uniek, daarom wordt er bij elke vertaalopdracht goed gekeken naar de type tekst. Wij vinden het vanzelfsprekend, dat er altijd een native-speaker vertaler, die over voldoende ervaring in uw vakjargon beschikt, met uw vertaling aan de slag gaat.

Het legalisatiegemak van Urgent Vertalen

Waarom kiezen voor de legalisatieservice van Urgent Vertalen? U bespaart veel tijd en moeite. U hoeft geen vrije dag op te nemen voor het bezoeken van alle instanties. U hoeft niet een aantal keer de rit van en naar Den Haag te maken, u bespaart hiermee op uw reiskosten. Vertaalbureau Urgent Vertalen is een expert in het legaliseren van uw documentatie en is altijd op de hoogte van de laatste regels wat betreft de legalisatie. U komt hierdoor niet voor vervelende verrassingen te staan bij instanties. Nadat uw beëdigde vertaling klaar is, kunnen wij direct beginnen aan de gehele legalisatie, hierdoor is het gelegaliseerde document sneller klaar. U krijgt uw documentatie traceerbaar opgestuurd. Hierdoor weet u precies wanneer u uw gelegaliseerde documenten zal ontvangen.

Over de Slowaakse taal

Hoe is het Slowaaks ontstaan en heeft de taal zich ontwikkeld? Het ontstaan van de Slowaakse taal begon allemaal bij de val van het Groot-Moravische Rijk. Toen het rijk viel in de tiende eeuw, was dat het startsein van de Slowaakse taal. Het Slowaaks is voor een hele lange tijd een verzameling van dialecten geweest. In 1787 ontwikkelde Anton Bernolák het Slowaakse schrift. Dit deed hij op basis van westelijke dialecten. Jaren later, rond 1840, was daar de protestantse Ľudovít Štúr. Hij begon te schrijven in de centrale Slowaakse dialecten en heeft hiermee de basis gelegd voor de huidige Slowaakse schrijftaal. Een aantal jaren later werd de taal op sommige punten nog aangepast, door Martin Hattala. Hij bracht in 1852 het Slowaakse schrift uit, die momenteel nog steeds wordt gebruikt. Ondanks dat het huidige Slowaaks nog steeds gebruikt maakt van het schrift dat ooit is ontwikkeld door Hattala, zijn er, niet al te lang geleden, toch nog een aantal veranderingen geweest. Na het einde van de Tweede Wereldoorlog vond een van de meest kenmerkende veranderingen plaats. De letter ‘s’ werd, in voorvoegsels van woorden, veranderd in een ‘z’. Waardoor een woord zoals ‘smluva’ veranderde in ‘zmluva’. Een belangrijk moment voor de Slowaakse spelling was de publicatie van een Slowaaks woordenboek, in 1959 tot 1968.

De dialectgroepen van het Slowaaks

Het Slowaaks kent drie grote dialectgroepen, de oostelijke, centrale en westerse dialectgroepen. Met uitzondering van de Oost-Slowaakse dialecten, zijn bijna alle dialecten van het Slowaaks en het Tsjechisch onderling te begrijpen. Dit komt omdat er geen hele grote taalkundige grenzen zijn tussen deze twee talen. Over het algemeen werd het Slowaaks gezien als een wat conservatievere taal dan het Tsjechisch. Uiteraard zijn de twee talen wel verschillend van elkaar, maar het is dus zeker mogelijk dat mensen elkaar wel begrijpen. Het Tsjechisch kent bijvoorbeeld een heel kenmerkend sisklankgeluid, iets wat het Slowaaks niet heeft ontwikkeld. Het Slowaaks, oftewel het ‘Slovenský jazyk’, is een taal die valt onder de West-Slavische talen. Het is de officiële taal van Slowakije, maar wordt ook gesproken in sommige aangrenzende landen, waaronder Tsjechië en Servië. In Servië is het Slowaaks erkend als spreektaal. Er zijn ongeveer 7 miljoen mensen die de taal spreken. Heeft u plannen om naar Slowakije te reizen, om er te wonen of te werken? Of heeft u om een hele andere reden om uw documenten naar het Slowaaks te laten vertalen? Slowaaks vertaalbureau Urgent Vertalen vertaalt al uw documenten van het Slowaaks naar het Nederlands, of andersom.

Wist u dit al over Slowakije?

De hoofdstad van Slowakije, Bratislava, is een belangrijk internationaal knooppunt binnen de transport. De stad verbindt Slowakije met de steden Praag, Boedapest en Wenen. Slowakije heeft een bergachtig landschap, waar u goed kunt komen voor wintersport. De hoogste berg in Slowakije is de Gerlachovský štít, deze berg is te vinden in het wintersportgebied. Op de Slowaakse euromunten van 2009 staat een andere berg, de Kriváň. Door de symbolische vorm, stond de berg in 2009 op de munten. Ľudovít Štúr, de man die in 1840 de basis legde voor de huidige Slowaakse schrijftaal, beklom in 1844 deze berg. Daarna werd het een nationaal pelgrimsoord. Het Slowaaks is gebaseerd op westelijke dialecten. Hierdoor is de woordenschat wat groter geworden en aangevuld met wat buitenlandse woorden. Waaronder ‘kino’, wat bioscoop betekent en ‘benzin’, wat benzine betekent.

Afbeelding van kerk in Slowakije. Document laten vertalen door een Slowaaks vertaalbureau