Slowaaks vertaalbureau Urgent Vertalen

Snel en voordelig uw document laten vertalen van of naar het Slowaaks?

Het Slowaaks, oftewel het ‘Slovenský jazyk’, is een taal die valt onder de West-Slavische talen. Het is de officiële taal van Slowakije, maar wordt ook gesproken in sommige aangrenzende landen, waaronder Tsjechië en Servië. In Servië is het Slowaaks erkend als spreektaal. Er zijn ongeveer 7 miljoen mensen die de taal spreken. Heeft u plannen om naar Slowakije te reizen, om er te wonen of te werken? Of heeft u om een hele andere reden om uw documenten naar het Slowaaks te laten vertalen? Slowaaks vertaalbureau Urgent Vertalen vertaalt al uw documenten van het Slowaaks naar het Nederlands, of andersom.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Een beëdigde vertaling Slowaaks voor uw officiële documenten

Een beëdigde vertaling Slowaaks Nederlands of Nederlands Slowaaks wordt bij ons Slowaaks vertaalbureau verzorgd door een beëdigde vertaler. Een beëdigde vertaler is in het bezit van een afgeronde vertaalopleiding op Hbo-niveau en is gemachtigd om een officieel document zoals een akte, diploma, KvK-uittreksel of geboorteakte officieel te vertalen.

Een beëdigde vertaling in 3 stappen

 • U stuurt ons een scan van uw documenten per e-mail

  Het sturen van een scan of foto van uw documenten is voldoende. Wij sturen u vervolgens een voorstel voor het beëdigd vertalen van uw documenten.

 • De vertaling wordt spoedig voor u verzorgd

  De vertaling wordt voorzien van stempel, handtekening en verklaring van de beëdigd vertaler, vervolgens wordt de kopie van uw document gehecht aan de vertaling. Uw vertaling is gemaakt conform de richtlijnen voor beëdigde vertalingen.

 • Vertaling de volgende werkdag voor 10.00 uur in huis

  Verzending per reguliere post + een digitaal exemplaar per e-mail. Indien u verzekerd wilt zijn dat uw vertaling de volgende werkdag bij u arriveert, kiest u voor een spoedverzending tegen een kleine meerprijs.

Waarom uw tekst beëdigd laten vertalen bij vertaalbureau Urgent Vertalen?

Spoedvertaling zonder spoedtoeslag

Een (beëdigde) vertaling kunnen wij vaak binnen 24 uur aan u leveren, zonder "spoedtoeslag".

Gediplomeerde vertalers

Onze vertalingen worden verzorgd door native speaker vertalers van de doeltaal, wij werken enkel met gediplomeerde vertalers.

Gemiddeld 36,8% goedkoper

Vergelijk gerust ons voorstel met het voorstel van een ander vertaalbureau en trek hieruit zelf uw conclusie.

Niet goed, geld terug

Bij elke vertaling profiteert u van 100% tevredenheidsgarantie, hierdoor bent u altijd verzekerd van de juiste vertaling.

Spoedvertaling
zonder toeslag

Gediplomeerde
vertalers

Gemiddeld
36% goedkoper

Niet goed,
Geld terug

Een (beëdigde) vertaling kunnen wij vaak binnen 24 uur aan u leveren, zonder "spoedtoeslag".

Onze vertalingen worden verzorgd door native speaker vertalers van de doeltaal, wij werken enkel met gediplomeerde vertalers.

Vergelijk gerust ons voorstel met het voorstel van een ander vertaalbureau en trek hieruit zelf uw conclusie.

Bij elke vertaling profiteert u van 100% tevredenheidsgarantie, hierdoor bent u altijd verzekerd van de juiste vertaling.

Legalisatie van uw Slowaakse vertaling

Het kan voorkomen dat uw beëdigde vertaling Slowaaks nog gelegaliseerd moet worden voor het land waar u het wilt gebruiken. Per land hebben wij aangegeven wat er voor de legalisatie nodig is.

Legalisatieservice Urgent Vertalen

Vertaalbureau Urgent Vertalen biedt de service aan om uw beëdigde vertaling te legaliseren. We bevinden ons met ons vertaalbureau op een strategische locatie in Den Haag, tussen alle instanties die bezocht dienen te worden voor uw legalisatie. Hierdoor zijn wij in staat om tegen een lage prijs de gehele legalisatie voor u te verzorgen.

Uw document laten vertalen van of naar het Slowaaks

Het vertalen van of naar het Slowaaks hoeft natuurlijk niet altijd beëdigd vertaald te worden, het kan zijn dat u voor u zelf iets vertaald wilt hebben van of naar het Slowaaks. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een website, blog, folder of zelfs een liefdesbrief. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde en native Slowaakse vertalers die u graag van dienst zijn.

Snel een vertaling Slowaaks

De naam zegt het al Slowaaks vertaalbureau Urgent vertalen. Omdat wij dagelijks te maken hebben met Slowaakse vertalingen, of het nou beëdigd of regulier is, hebben wij een groot team van Slowaakse vertalers die voor klaar staan.

Doordat ons team van beëdigde vertalers Slowaaks zo groot en divers is, kunnen wij snel uw Slowaakse vertalingen verzorgen tegen een scherp tarief.

Uw vertaling Slowaaks met 100% tevredenheidsgarantie

Doordat wij de vertaler Slowaaks nauwkeurig selecteren op basis van uw document, bent u verzekerd van een volledig correcte vertaling. Aangezien wij volledig achter de kwaliteit van onze vertalingen staan, durven wij hieraan ook consequenties te hangen, wanneer uw Slowaakse vertaling niet correct zou zijn.

Bent u niet tevreden met uw Slowaakse vertaling dan krijgt u gewoon uw geld terug!

Wat anderen over Urgent Vertalen zeggen

Bent u benieuwd naar de ervaringen van anderen?
Bekijk dan eens onze onze referenties.

Waarom kiezen voor Slowaaks vertaalbureau Urgent Vertalen?

Wij, als Slowaaks vertaalbureau, vinden niet alleen dat onze beëdigde vertalers aan strenge toelatingseisen moeten voldoen. Ook een vertaler Nederlands Slowaaks en Slowaaks Nederlands, die niet beëdigd is, behoort in het bezit te zijn van een afgeronde vertaalopleiding op minimaal HBO-niveau en aantoonbare ervaring.

Elke tekst is uniek, daarom wordt er bij elke vertaalopdracht goed gekeken naar de type tekst. Wij vinden het vanzelfsprekend, dat er altijd een native-speaker vertaler, die over voldoende ervaring in uw vakjargon beschikt, met uw vertaling aan de slag gaat. Er zal dus nooit een technische vertaler Nederlands naar Slowaaks, met een juridisch document aan het werk gaan. Mede hierdoor kunt u vertrouwen op een goede vertaling van Slowaaks naar Nederlands.

Dagelijks verzorgen wij als vertaalbureau Nederlands Slowaaks onder andere vertalingen van brochures, Curriculum vitae, brieven en handleidingen. Dit wordt altijd zorgvuldig vertaald door één van onze Slowaakse native-speaker vertalers. Niet alleen zijn wij gespecialiseerd in vertalingen vanuit het Nederlands naar Slowaaks. Ook talencombinaties, zoals het Spaans naar het Slowaaks en Frans naar het Slowaaks, komen veelvoudig voor bij ons vertaalbureau Nederlands Slowaaks.

Veel van onze bestaande, maar ook nieuwe opdrachtgevers, zoals overheidsinstellingen, internationale bedrijven en particulieren, hebben urgent een vertaling nodig van bijvoorbeeld een diploma, akte, paspoort of sollicitatiebrief vanuit of naar het Slowaaks. Wij, als vertaalbureau Slowaaks, bieden u en onze vaste opdrachtgevers onze vaste scherpe tarieven, ook zonder een zogenaamd “spoedtoeslag” bovenop onze tarieven.

Bent u niet tevreden met uw Slowaakse vertaling, dan krijgt u gewoon uw geld terug!

Waarom kiezen voor de legalisatieservice van Urgent Vertalen?

 • U bespaart veel tijd en moeite.
 • U hoeft geen vrije dag op te nemen voor het bezoeken van alle instanties.
 • U hoeft niet een aantal keer de rit van en naar Den Haag te maken, u bespaart hiermee uw reiskosten.
 • Vertaalbureau Urgent Vertalen is een expert in het legaliseren van uw documentatie en is altijd op de hoogte van de laatste regels wat betreft de legalisatie. U komt hierdoor niet voor vervelende verrassingen te staan bij de instanties.
 • Nadat uw beëdigde vertaling klaar is kunnen wij direct beginnen aan de gehele legalisatie, hierdoor is het gelegaliseerde document sneller klaar.
 • U krijgt uw documentatie traceerbaar opgestuurd. Hierdoor weet u precies wanneer u uw gelegaliseerde documenten zal ontvangen.

Over de Slowaakse taal

Hoe is het Slowaaks ontstaan en heeft de taal zich ontwikkeld?

Het ontstaan van de Slowaakse taal begon allemaal bij de val van het Groot-Moravische Rijk. Toen het rijk viel in de tiende eeuw, was dat het startsein van de Slowaakse taal. Het Slowaaks is voor een hele lange tijd een verzameling van dialecten geweest.

In 1787 ontwikkelde Anton Bernolák het Slowaakse schrift. Dit deed hij op basis van westelijke dialecten. Jaren later, rond 1840, was daar de protestantse Ľudovít Štúr. Hij begon te schrijven in de centrale Slowaakse dialecten en heeft hiermee de basis gelegd voor de huidige Slowaakse schrijftaal.

Een aantal jaren later werd de taal op sommige punten nog aangepast, door Martin Hattala. Hij bracht in 1852 het Slowaakse schrift uit, die momenteel nog steeds wordt gebruikt.

Ondanks dat het huidige Slowaaks nog steeds gebruikt maakt van het schrift dat ooit is ontwikkeld door Hattala, zijn er, niet al te lang geleden, toch nog een aantal veranderingen geweest. Na het einde van de Tweede Wereldoorlog vond een van de meest kenmerkende veranderingen plaats.

De letter ‘s’ werd, in voorvoegsels van woorden, veranderd in een ‘z’. Waardoor een woord zoals ‘smluva’ veranderde in ‘zmluva’. Een belangrijk moment voor de Slowaakse spelling was de publicatie van een Slowaaks woordenboek, in 1959 tot 1968.

De dialectgroepen van het Slowaaks

Het Slowaaks kent drie grote dialectgroepen, de oostelijke, centrale en westerse dialectgroepen. Met uitzondering van de Oost-Slowaakse dialecten, zijn bijna alle dialecten van het Slowaaks en het Tsjechisch onderling te begrijpen. Dit komt omdat er geen hele grote taalkundige grenzen zijn tussen deze twee talen.

Over het algemeen werd het Slowaaks gezien als een wat conservatievere taal dan het Tsjechisch. Uiteraard zijn de twee talen wel verschillend van elkaar, maar het is dus zeker mogelijk dat mensen elkaar wel begrijpen. Het Tsjechisch kent bijvoorbeeld een heel kenmerkend sisklankgeluid, iets wat het Slowaaks niet heeft ontwikkeld.

Wist u dit al over Slowakije?

 • De hoofdstad van Slowakije, Bratislava, is een belangrijk internationaal knooppunt binnen de transport. De stad verbindt Slowakije met de steden Praag, Boedapest en Wenen.
 • Slowakije heeft een bergachtig landschap, waar u goed kunt komen voor wintersport. De hoogste berg in Slowakije is de Gerlachovský štít, deze berg is te vinden in het wintersportgebied.
 • Op de Slowaakse euromunten van 2009 staat een andere berg, de Kriváň. Door de symbolische vorm, stond de berg in 2009 op de munten. Ľudovít Štúr, de man die in 1840 de basis legde voor de huidige Slowaakse schrijftaal, beklom in 1844 deze berg. Daarna werd het een nationaal pelgrimsoord.
 • Het Slowaaks is gebaseerd op westelijke dialecten. Hierdoor is de woordenschat wat groter geworden en aangevuld met wat buitenlandse woorden. Waaronder ‘kino’, wat bioscoop betekent en ‘benzin’, wat benzine betekent.