• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Slowaaks vertaalbureau

  Vertaalbureau Urgent Vertalen levert hoogwaardige en foutloze vertalingen van en naar het Slowaaks. Jaarlijks verzorgen wij talloze vertalingen voor een breed scala aan bedrijven, organisaties en particulieren, waarbij kwaliteit altijd vooropstaat.

  arrow cta

  2500+ beoordelingen gemiddeld 9,6

  27/05/2024 Roland, VOORTHUIZEN

  “goede communicatie en hulp bij wat nodig was .. goede international ervaring”

  25/05/2024 Karin Krohmer, Rotterdam

  “Thank you, very good service, totally recommend.”

  24/05/2024 Rachid Essaktani, Rozenburg,rotterdam

  “I wasted a lot of time contacting translators, most of them are brokers and most of them are not specialists in many languages. Fortunately, I dealt w”

  24/05/2024 Zsofia, Zoetermeer

  “The people that I called with was very helpful and kind, and the service was nice fast and excellent.”

  24/05/2024 Monique van der Zwan, Den Haag

  “goede service en goed en snel . ook voor kleine beurs is het een aanrader”

  Next
  Prev

  Uw document laten vertalen van of naar het Slowaaks door een officieel Slowaaks vertaalbureau

  Het vertalen van of naar het Slowaaks hoeft natuurlijk niet altijd beëdigd vertaald te worden, het kan zijn dat u voor u zelf iets vertaald wilt hebben van of naar het Slowaaks. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een website, blog, folder of zelfs een liefdesbrief. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde en native Slowaakse vertalers die u graag van dienst zijn. Omdat wij dagelijks te maken hebben met Slowaakse vertalingen, of het nou beëdigd of regulier is, hebben wij een groot team van Slowaakse vertalers die voor klaar staan. Doordat ons team van beëdigde vertalers Slowaaks zo groot en divers is, kunnen wij snel uw Slowaakse vertalingen verzorgen tegen een scherp tarief.

  Doordat wij de vertaler Slowaaks nauwkeurig selecteren op basis van uw document, bent u verzekerd van een volledig correcte vertaling. Aangezien wij volledig achter de kwaliteit van onze vertalingen staan, durven wij hieraan ook consequenties te hangen, wanneer uw Slowaakse vertaling niet correct zou zijn. Bent u niet tevreden met uw Slowaakse vertaling dan krijgt u gewoon uw geld terug! Wij, als Slowaaks vertaalbureau, vinden niet alleen dat onze beëdigde vertalers aan strenge toelatingseisen moeten voldoen. Ook een vertaler Nederlands Slowaaks en Slowaaks Nederlands, die niet beëdigd is, behoort in het bezit te zijn van een afgeronde vertaalopleiding op minimaal HBO-niveau en aantoonbare ervaring.

  European Slovakia en Bratislava vlag. Een beëdigde vertaling Slowaaks.
  European Slovakia en Bratislava vlag.

  Een beëdigde vertaling Slowaaks voor uw officiële documenten

  Een beëdigde vertaling Slowaaks Nederlands of Nederlands Slowaaks wordt bij ons Slowaaks vertaalbureau verzorgd door een beëdigde vertaler. Een beëdigde vertaler is in het bezit van een afgeronde vertaalopleiding op Hbo-niveau en is gemachtigd om een officieel document zoals een akte, diploma, KvK-uittreksel of geboorteakte officieel te vertalen.

  Het kan voorkomen dat uw beëdigde vertaling Slowaaks nog gelegaliseerd moet worden voor het land waar u het wilt gebruiken. Per land hebben wij aangegeven wat er voor de legalisatie nodig is. Vertaalbureau Urgent Vertalen in den Haag biedt de service aan om uw beëdigde vertaling te legaliseren. We bevinden ons met ons vertaalbureau op een strategische locatie in Den Haag, tussen alle instanties die bezocht dienen te worden voor uw legalisatie. Hierdoor zijn wij in staat om tegen een lage prijs de gehele legalisatie voor u te verzorgen.

  Kies Urgent Vertalen, een gespecialiseerd Slowaaks vertaalbureau

  Dagelijks verzorgen wij als vertaalbureau Nederlands Slowaaks onder andere vertalingen van brochuresCurriculum vitaebrieven en handleidingen. Dit wordt altijd zorgvuldig vertaald door één van onze Slowaakse native-speaker vertalers. Niet alleen zijn wij gespecialiseerd in vertalingen vanuit het Nederlands naar Slowaaks. Ook talencombinaties, zoals het Spaans naar het Slowaaks en Frans naar het Slowaaks, komen veelvoudig voor bij ons vertaalbureau Nederlands Slowaaks. Elke tekst is uniek, daarom wordt er bij elke vertaalopdracht goed gekeken naar de type tekst. Wij vinden het vanzelfsprekend, dat er altijd een native-speaker vertaler, die over voldoende ervaring in uw vakjargon beschikt, met uw vertaling aan de slag gaat. U kunt vertrouwen op een goede vertaling van Slowaaks naar Nederlands met de hoogst haalbare kwaliteit. Elke tekst is uniek, daarom wordt er bij elke vertaalopdracht goed gekeken naar de type tekst. Wij vinden het vanzelfsprekend, dat er altijd een native-speaker vertaler, die over voldoende ervaring in uw vakjargon beschikt, met uw vertaling aan de slag gaat.

  Informatie over de Slowaakse taal

  Hoe is het Slowaaks ontstaan en heeft de taal zich ontwikkeld? Het ontstaan van de Slowaakse taal begon allemaal bij de val van het Groot-Moravische Rijk. Toen het rijk viel in de tiende eeuw, was dat het startsein van de Slowaakse taal. Het Slowaaks is voor een hele lange tijd een verzameling van dialecten geweest. In 1787 ontwikkelde Anton Bernolák het Slowaakse schrift. Dit deed hij op basis van westelijke dialecten. Jaren later, rond 1840, was daar de protestantse Ľudovít Štúr. Hij begon te schrijven in de centrale Slowaakse dialecten en heeft hiermee de basis gelegd voor de huidige Slowaakse schrijftaal. Een aantal jaren later werd de taal op sommige punten nog aangepast, door Martin Hattala. Hij bracht in 1852 het Slowaakse schrift uit, die momenteel nog steeds wordt gebruikt. Ondanks dat het huidige Slowaaks nog steeds gebruikt maakt van het schrift dat ooit is ontwikkeld door Hattala, zijn er, niet al te lang geleden, toch nog een aantal veranderingen geweest. Na het einde van de Tweede Wereldoorlog vond een van de meest kenmerkende veranderingen plaats. De letter ‘s’ werd, in voorvoegsels van woorden, veranderd in een ‘z’. Waardoor een woord zoals ‘smluva’ veranderde in ‘zmluva’. Een belangrijk moment voor de Slowaakse spelling was de publicatie van een Slowaaks woordenboek, in 1959 tot 1968.

  Het Slowaaks kent drie grote dialectgroepen, de oostelijke, centrale en westerse dialectgroepen. Met uitzondering van de Oost-Slowaakse dialecten, zijn bijna alle dialecten van het Slowaaks en het Tsjechisch onderling te begrijpen. Dit komt omdat er geen hele grote taalkundige grenzen zijn tussen deze twee talen. Over het algemeen werd het Slowaaks gezien als een wat conservatievere taal dan het Tsjechisch. Uiteraard zijn de twee talen wel verschillend van elkaar, maar het is dus zeker mogelijk dat mensen elkaar wel begrijpen. Het Tsjechisch kent bijvoorbeeld een heel kenmerkend sisklankgeluid, iets wat het Slowaaks niet heeft ontwikkeld. Het Slowaaks, oftewel het ‘Slovenský jazyk’, is een taal die valt onder de West-Slavische talen. Het is de officiële taal van Slowakije, maar wordt ook gesproken in sommige aangrenzende landen, waaronder Tsjechië en Servië. In Servië is het Slowaaks erkend als spreektaal. Er zijn ongeveer 7 miljoen mensen die de taal spreken. Heeft u plannen om naar Slowakije te reizen, om er te wonen of te werken? Of heeft u om een hele andere reden om uw documenten naar het Slowaaks te laten vertalen? Slowaaks vertaalbureau Urgent Vertalen vertaalt al uw documenten van het Slowaaks naar het Nederlands, of andersom.

  De hoofdstad van Slowakije, Bratislava, is een belangrijk internationaal knooppunt binnen de transport. De stad verbindt Slowakije met de steden Praag, Boedapest en Wenen. Slowakije heeft een bergachtig landschap, waar u goed kunt komen voor wintersport. De hoogste berg in Slowakije is de Gerlachovský štít, deze berg is te vinden in het wintersportgebied. Op de Slowaakse euromunten van 2009 staat een andere berg, de Kriváň. Door de symbolische vorm, stond de berg in 2009 op de munten. Ľudovít Štúr, de man die in 1840 de basis legde voor de huidige Slowaakse schrijftaal, beklom in 1844 deze berg. Daarna werd het een nationaal pelgrimsoord. Het Slowaaks is gebaseerd op westelijke dialecten. Hierdoor is de woordenschat wat groter geworden en aangevuld met wat buitenlandse woorden. Waaronder ‘kino’, wat bioscoop betekent en ‘benzin’, wat benzine betekent.

  jeffrey posthuma

  “De juiste vertaaloplossing verzorgen voor elke klant, dat is mijn vak.“

  Gecertificeerd Slowaaks vertaalbureau met kwaliteitsgarantie


  Strikte beveiliging en geheimhouding volgens ISO 27001. Naast de Privacywet (AVG), hebben al onze medewerkers en vertalers een geheimhoudingsovereenkomst ondertekend. Urgent Vertalen is een van de weinige vertaalbureaus die naast de ISO 9001 kwaliteitsmanagement- en ISO 17100 vertaaldienstennorm ook gecertificeerd is voor de ISO 27001 informatiebeveiligingsnorm. Hierdoor voldoen onze processen o.a. op basis van beveiliging aan zeer strenge eisen om uw documentatie en gegevens extra te beschermen.

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd

  Onze werkwijze voor uw Slowaakse vertaling

  Stap 1

  Na ontvangst van uw aanvraag controleert onze vertaaladviseur uw documenten

  Stap 2

  Op basis van de gewenste talencombinatie en vakjargon selecteren de meest geschikte gediplomeerde vertaler voor uw vertaalverzoek

  Stap 3

  In overleg met onze vertaler maakt de vertaaladviseur een prijsopgave op basis van tijd dat de vertaler hiervoor kwijt is. In het maken van de prijsopgave wordt rekening gehouden met herhaling van werkzaamheden en bewerkelijkheid van het document.

  Stap 4

  Een vrijblijvende offerte op maat wordt op werkdagen meestal binnen 60 minuten aan u toegezonden

  Stap 5

  Bij akkoord ontvangen wij graag uw factuurgegevens en eventueel benodigde verzendgegevens

  Stap 6

  Urgent Vertalen start aan uw opdracht en levert op binnen de afgesproken tijd.

  Stap 7

  Kwaliteit van ons werk garanderen wij ook na oplevering van uw vertaling; Mocht u toch twijfels hebben over onze vertaalslag, bijvoorbeeld een bepaalde woordkeuze, controleren wij uw bevindingen en ontvangt u zonder extra kosten een gecorrigeerde vertaling.

  Veelgestelde vragen

  Ons Slowaakse vertaalbureau biedt een breed scala aan vertaaldiensten, waaronder documentvertaling, websitevertaling, juridische vertaling, medische vertaling, en technische vertaling. Wij kunnen zowel van het Slowaaks naar andere talen als van andere talen naar het Slowaaks vertalen.

  Wij bieden vertalingen aan tussen het Slowaaks en vele andere talen, waaronder Engels, Duits, Frans, Spaans, en vele anderen. Neem contact met ons op voor een specifieke aanvraag als uw taalpaar er niet tussen staat.

  Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Wij werken uitsluitend met professionele vertalers die moedertaalsprekers zijn van de doeltaal en diepgaande kennis hebben van de brontaal. Onze vertaalprocessen omvatten grondige revisies en kwaliteitscontroles om nauwkeurigheid te garanderen.

  Ja, onze vertalers zijn gespecialiseerd in diverse sectoren zoals juridisch, medisch, technisch, zakelijk, en meer. Dit zorgt ervoor dat de vakspecifieke terminologie correct en consistent wordt vertaald.

  Vertrouwelijkheid is essentieel voor ons. Wij hanteren strikte privacyprotocollen en alle medewerkers en vertalers zijn gebonden aan geheimhoudingsverklaringen. Uw documenten worden veilig behandeld en opgeslagen.

  De levertijd hangt af van de omvang en complexiteit van het document. Voor standaarddocumenten streven we ernaar om deze binnen 24-48 uur te leveren. Voor grotere of complexere projecten bieden we een aangepaste tijdlijn aan op basis van uw behoeften.

  Klanten kunnen eenvoudig een vertaalopdracht plaatsen door contact met ons op te nemen via onze website, e-mail, of telefoon. We bespreken graag uw specifieke behoeften en voorzien u van een op maat gemaakte offerte.

  Prijzen Slowaakse vertalingen

  Als u geïnteresseerd bent in de kosten van een Slowaakse vertaling, staan wij bij Vertaalbureau Urgent Vertalen voor u klaar met duidelijke informatie. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van onze tarieven per woord voor Slowaakse vertalingen, zodat u een helder beeld hebt van onze transparante prijsstelling.

  Volledig betrouwbaar. Strikte geheimhouding volgens ISO 27001 geldt voor elke vertaalopdracht.

  Meer info

  Het team achter de vertalingen

  Bij ons vertaalbureau zijn we trots op ons team van gepassioneerde taalexperts, elk met een eigen unieke specialisatie. Ze worden ondersteund door een zorgvuldig gekozen netwerk van professionele vertalers en revisoren. Ons gezamenlijke doel is om de hoogste kwaliteit te leveren in de vertaling van uw teksten.

  vertaalbureau team

  Waarom kiezen voor Urgent Vertalen?

  ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

  Vaak binnen 24 uur vertaald zonder spoedtoeslag

  Beëdigde vertalingen en volledige legalisatieservice

  2500+ Klanten geven ons gemiddeld een 9,6/10

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd