• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Geboorteakte laten vertalen

  Een geboorteakte vertalen omdat bijvoorbeeld uw kind in het buitenland is geboren? Kies vertaalbureau Urgent Vertalen.

  arrow cta

  2500+ beoordelingen gemiddeld 9,6

  21/06/2024 Matthijs, Tempe, AZ, USA.

  “Voor een visum aanvraag had in onlangs met vrij grote urgentie een vertaling van mijn doctoraal diploma en cijferlijsten nodig. Helaas was de 'vertaal”

  21/06/2024 Yvonne, Hendrik-Ido-Ambacht

  “Top service”

  21/06/2024 Sarem, Kerkrade

  “Het was goed ervaring”

  21/06/2024 Livio, Rotterdam

  “From quote to translation it was really smooth process. Fast and accurate. I'm satisfied with the service.”

  21/06/2024 Amanda, Amsterdam

  “Totally recommended.”

  Next
  Prev

  Geboorteakte laten vertalen door een professioneel vertaalbureau

  Een geboorteakte vertalen omdat bijvoorbeeld uw kind in het buitenland is geboren? Dan betekent dit dat uw kind in het buitenland is ingeschreven en een buitenlandse geboorteakte heeft. Omdat u nu in Nederland woont, is het belangrijk om uw kind hier in uw gemeente in te schrijven. De inschrijving kan bij elke Nederlandse gemeente plaatsvinden, zoals de gemeente Den Haag, gemeente Rotterdam of de gemeente Leiden. Een geboorteakte vertalen is snel geregeld bij Vertaalbureau Urgent Vertalen.

  geboorteakte vertalen
  geboorteakte vertalen

  Het vertalen van een geboorteakte

  Het vertalen van een geboorteakte dient door een beëdigd vertaler (ook wel officiële vertaler) te worden voldaan. Een beëdigd vertaler is een vertaler met ervaring, een afgeronde vertaalopleiding en heeft de eed in de Rechtbank afgelegd. Hierbij belooft de vertaler te allen tijde uw vertaling naar waarheid te vertalen, met alle bekendheid van geschriften. Meer informatie over beëdigd vertalen vind u op onze webpagina: “Beëdigd vertalen“. Een geboorteakte vertalen dient te allen tijden consciëntieus en uiterst zorgvuldig te worden gedaan. Bij het vertaalbureau in Den Haag kunt u met volle vertrouwen een geboorteakte beëdigd laten vertalen. Tevens hebt u de mogelijkheid een beëdigde vertaling te voorzien van een apostille en/of te laten legaliseren. Wij, van Vertaalbureau Urgent Vertalen, gelegen in Den Haag, beschikken tot de mogelijkheid om uw geboorteakte te voorzien van de benodigde apostille. Bent u benieuwd welke landen er wettelijk meedoen aan het apostilleverdrag? Wij verwijzen u graag naar het overzicht van alle landen die mee doen aan het apostilleverdrag. Wilt u meer informatie over het beëdigd vertalen van een geboorteakte? Neem gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.

  Een geboorteakte laten vertalen door een vertaalbureau gespecialiseerd in juridische en officiële documenten.

  Het laten vertalen van een geboorteakte door een professioneel vertaalbureau is een cruciale stap voor mensen die officiële documenten in een andere taal nodig hebben. Een geboorteakte is een belangrijk juridisch document dat niet alleen de geboorte van een persoon bevestigt, maar ook andere essentiële informatie bevat, zoals de namen van de ouders, de plaats en het tijdstip van de geboorte. Bij internationale verhuizingen, studeren in het buitenland of bij emigratie, kan het vertalen van dit document een noodzaak zijn.

  Wanneer je ervoor kiest om je geboorteakte te laten vertalen door een vertaalbureau, is het belangrijk om te kiezen voor een bureau dat gespecialiseerd is in juridische en officiële documenten. Professionele vertaalbureaus beschikken over gekwalificeerde vertalers die niet alleen de taal machtig zijn, maar ook bekend zijn met de specifieke terminologie en vereisten die gelden voor juridische vertalingen. Hierdoor wordt gewaarborgd dat de vertaling nauwkeurig en rechtsgeldig is.

  Een geboorteakte vertalen is niet zomaar een vertaling; het vereist precisie en een diepgaand begrip van zowel de brontaal als de doeltaal. Vertaalbureaus zorgen ervoor dat elke vertaling grondig wordt gecontroleerd en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Bovendien kunnen zij vaak een beëdigde vertaling leveren, wat inhoudt dat de vertaling officieel wordt erkend door autoriteiten en instanties.

  Daarnaast biedt een professioneel vertaalbureau vaak aanvullende diensten, zoals het legaliseren van documenten. Dit proces kan complex zijn en verschilt per land, maar een ervaren vertaalbureau kan je begeleiden en ervoor zorgen dat alle vereisten worden nageleefd, zodat je documenten zonder problemen worden geaccepteerd.

  Een spoedvertaling van uw geboorteakte zonder “spoedtarief”

  U heeft urgent een vertaling nodig van uw geboorteakte. Velen vertaalbureaus vragen een spoedtarief om de vertaling van geboorteakte versneld te realiseren. Vertaalbureau Urgent Vertalen doet dit niet. Bij ons vertaalbureau kunt u altijd rekenen op scherpe tarieven, perfecte kwaliteit en een snelle oplevering van elke vertaling. Hebt u dus een spoedvertaling nodig van uw geboorteakte? Wacht dan geen minuut langer en neem zo snel als mogelijk contact met ons op.

  Het laten vertalen van je geboorteakte door een vertaalbureau biedt zekerheid en gemak. Het bespaart je tijd en zorgen, doordat je erop kunt vertrouwen dat je documenten correct en volgens de geldende richtlijnen worden vertaald. Of je nu je geboorteakte nodig hebt voor studie, werk, of emigratie, een professionele vertaling is essentieel voor een soepele en probleemloze ervaring.

  jeffrey posthuma

  “De juiste vertaaloplossing verzorgen voor elke klant, dat is mijn vak.“

  Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie


  Strikte beveiliging en geheimhouding volgens ISO 27001. Naast de Privacywet (AVG), hebben al onze medewerkers en vertalers een geheimhoudingsovereenkomst ondertekend. Urgent Vertalen is een van de weinige vertaalbureaus die naast de ISO 9001 kwaliteitsmanagement- en ISO 17100 vertaaldienstennorm ook gecertificeerd is voor de ISO 27001 informatiebeveiligingsnorm. Hierdoor voldoen onze processen o.a. op basis van beveiliging aan zeer strenge eisen om uw documentatie en gegevens extra te beschermen.

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd

  Onze werkwijze voor uw vertaling

  Stap 1

  Na ontvangst van uw aanvraag controleert onze vertaaladviseur uw documenten

  Stap 2

  Op basis van de gewenste talencombinatie en vakjargon selecteren de meest geschikte gediplomeerde vertaler voor uw vertaalverzoek

  Stap 3

  In overleg met onze vertaler maakt de vertaaladviseur een prijsopgave op basis van tijd dat de vertaler hiervoor kwijt is. In het maken van de prijsopgave wordt rekening gehouden met herhaling van werkzaamheden en bewerkelijkheid van het document.

  Stap 4

  Een vrijblijvende offerte op maat wordt op werkdagen meestal binnen 60 minuten aan u toegezonden

  Stap 5

  Bij akkoord ontvangen wij graag uw factuurgegevens en eventueel benodigde verzendgegevens

  Stap 6

  Urgent Vertalen start aan uw opdracht en levert op binnen de afgesproken tijd.

  Stap 7

  Kwaliteit van ons werk garanderen wij ook na oplevering van uw vertaling; Mocht u toch twijfels hebben over onze vertaalslag, bijvoorbeeld een bepaalde woordkeuze, controleren wij uw bevindingen en ontvangt u zonder extra kosten een gecorrigeerde vertaling.

  Veelgestelde vragen

  Het vertalen van je geboorteakte is vaak nodig voor officiële doeleinden zoals immigratie, het aanvragen van een visum, het inschrijven bij een buitenlandse universiteit of het aangaan van een huwelijk in het buitenland. Een vertaalde geboorteakte zorgt ervoor dat de documenten in de juiste taal zijn en erkend worden door de betreffende autoriteiten.

  Ons vertaalbureau biedt vertalingen in een breed scala aan talen. Of je nu een vertaling nodig hebt naar het Engels, Spaans, Frans, Duits of een andere taal, wij hebben gekwalificeerde en gecertificeerde vertalers die je kunnen helpen.

  De doorlooptijd voor het vertalen van een geboorteakte hangt af van de taal en de specifieke vereisten. In de meeste gevallen kunnen we de vertaling binnen 1-3 werkdagen leveren. Voor spoedvertalingen kun je contact met ons opnemen voor een versnelde service.

  Ja, onze vertalingen worden uitgevoerd door gecertificeerde vertalers en zijn officieel erkend door de meeste overheidsinstanties en organisaties wereldwijd. We bieden ook beëdigde vertalingen aan indien dit vereist is.

  Een beëdigde vertaling is een vertaling die is uitgevoerd door een beëdigd vertaler, die officieel is aangesteld door een rechtbank. Deze vertalingen worden vaak vereist voor juridische en officiële doeleinden om de nauwkeurigheid en authenticiteit van de vertaling te waarborgen.

  Wij hechten veel waarde aan de privacy en vertrouwelijkheid van jouw documenten. Alle documenten worden behandeld met de hoogste mate van vertrouwelijkheid en we hebben strikte veiligheidsmaatregelen om ervoor te zorgen dat jouw gegevens beschermd zijn.

  Wat zijn de kosten voor het vertalen van een geboorteakte?

  De kosten voor het vertalen van een geboorteakte variëren afhankelijk van de taal en het aantal woorden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat.

  Volledig betrouwbaar. Strikte geheimhouding volgens ISO 27001 geldt voor elke vertaalopdracht.

  Meer info

  Het team achter de vertalingen

  Bij ons vertaalbureau zijn we trots op ons team van gepassioneerde taalexperts, elk met een eigen unieke specialisatie. Ze worden ondersteund door een zorgvuldig gekozen netwerk van professionele vertalers en revisoren. Ons gezamenlijke doel is om de hoogste kwaliteit te leveren in de vertaling van uw teksten.

  vertaalbureau team

  Waarom kiezen voor Urgent Vertalen?

  ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

  Vaak binnen 24 uur vertaald zonder spoedtoeslag

  Beëdigde vertalingen en volledige legalisatieservice

  2500+ Klanten geven ons gemiddeld een 9,6/10

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd