Farsi vertaalbureau Urgent Vertalen

Snel en voordelig uw document laten vertalen van of naar het Farsi?

Farsi, de officiële taal van Iran. Deze Indo-Europese taal wordt dagelijks voor ongeveer 63 miljoen mensen gesproken. Ondanks dat het Arabische schrift wordt gebruikt en er een aantal leenwoorden zijn uit het Arabisch, komt het Farsi niet overeen met het Arabisch. Farsi is een bijzondere taal, omdat het een van de oudst bekende talen is, die tot op heden nog steeds wordt gesproken.

Bent u op zoek naar een vertaler Farsi Nederlands? Een vertaler, die uw documenten of teksten kan vertalen naar het Nederlands? Dan bent u bij het Farsi vertaalbureau aan het juiste adres! Farsi vertaalbureau Urgent Vertalen biedt u namelijk deze mogelijkheid.

Een beëdigde vertaling Farsi voor uw officiële documenten

Hebt u een beëdigde vertaling nodig van uw officiële documenten? Dan bent u bij hét Farsi vertaalbureau van Den Haag aan het juiste adres.

Wij zijn een erkend vertaalbureau Farsi. Het sturen van een scan van uw documenten is voldoende voor het maken van uw beëdigde vertaling Farsi. Wij kunnen u zowel een Farsi beëdigde vertaling verzorgen van uw Nederlandse document als van uw Nederlandstalige documenten naar het Farsi.

Een beëdigde vertaling in 3 stappen

 • U stuurt ons een scan van uw documenten per e-mail

  Het sturen van een scan of foto van uw documenten is voldoende. Wij sturen u vervolgens een voorstel voor het beëdigd vertalen van uw documenten.

 • De vertaling wordt spoedig voor u verzorgd

  De vertaling wordt voorzien van stempel, handtekening en verklaring van de beëdigd vertaler, vervolgens wordt de kopie van uw document gehecht aan de vertaling. Uw vertaling is gemaakt conform de richtlijnen voor beëdigde vertalingen.

 • Vertaling de volgende werkdag voor 10.00 uur in huis

  Gratis verzending per reguliere post + een digitaal exemplaar per e-mail. Indien u verzekerd wilt zijn dat uw vertaling de volgende werkdag bij u arriveert, kiest u voor een spoedverzending tegen een kleine meerprijs.

Waarom uw tekst beëdigd laten vertalen bij vertaalbureau Urgent Vertalen?

Spoedvertaling zonder spoedtoeslag

Een (beëdigde) vertaling kunnen wij vaak binnen 24 uur aan u leveren, zonder "spoedtoeslag".

Gediplomeerde vertalers

Onze vertalingen worden verzorgd door native speaker vertalers van de doeltaal, wij werken enkel met gediplomeerde vertalers.

Gemiddeld 36,8% goedkoper

Vergelijk gerust ons voorstel met het voorstel van een ander vertaalbureau en trek hieruit zelf uw conclusie.

Niet goed, geld terug

Bij elke vertaling profiteert u van 100% tevredenheidsgarantie, hierdoor bent u altijd verzekerd van de juiste vertaling.

Spoedvertaling
zonder toeslag

Gediplomeerde
vertalers

Gemiddeld
36% goedkoper

Niet goed,
Geld terug

Een (beëdigde) vertaling kunnen wij vaak binnen 24 uur aan u leveren, zonder "spoedtoeslag".

Onze vertalingen worden verzorgd door native speaker vertalers van de doeltaal, wij werken enkel met gediplomeerde vertalers.

Vergelijk gerust ons voorstel met het voorstel van een ander vertaalbureau en trek hieruit zelf uw conclusie.

Bij elke vertaling profiteert u van 100% tevredenheidsgarantie, hierdoor bent u altijd verzekerd van de juiste vertaling.

Legalisatie van uw Farsi vertaling

Het kan voorkomen dat uw beëdigde vertaling Farsi nog gelegaliseerd moet worden voor het land waar u het wilt gebruiken. Per land hebben wij aangegeven wat er voor de legalisatie nodig is.

Legalisatieservice Urgent Vertalen

Vertaalbureau Urgent Vertalen biedt de service aan om uw beëdigde vertaling te legaliseren. We bevinden ons met ons vertaalbureau op een strategische locatie in Den Haag, tussen alle instanties die bezocht dienen te worden voor uw legalisatie. Hierdoor zijn wij in staat om tegen een lage prijs de gehele legalisatie voor u te verzorgen.

Uw document laten vertalen van of naar het Farsi

Het vertalen van of naar het Farsi hoeft natuurlijk niet altijd beëdigd vertaald te worden, het kan zijn dat u voor u zelf iets vertaald wilt hebben van of naar het Farsi. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een website, blog, folder of zelfs een liefdesbrief. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde en native Farsi vertalers die u graag van dienst zijn.

Snel een vertaling Farsi

De naam zegt het al Engels vertaalbureau Urgent vertalen. Omdat wij dagelijks te maken hebben met Engelse vertalingen, of het nou beëdigd of regulier is, hebben wij een groot team van Engelse vertalers die voor klaar staan.

Doordat ons team van beëdigde vertalers Engels zo groot en divers is, kunnen wij snel uw Engelse vertalingen verzorgen tegen een scherp tarief.

Uw vertaling Farsi met 100% tevredenheidsgarantie

Doordat wij de vertaler Farsi nauwkeurig selecteren op basis van uw document, bent u verzekerd van een volledig correcte vertaling. Aangezien wij volledig achter de kwaliteit van onze vertalingen staan, durven wij hieraan ook consequenties te hangen, wanneer uw Farsi vertaling niet correct zou zijn.

Bent u niet tevreden met uw Farsi vertaling dan krijgt u gewoon uw geld terug!

Wat anderen over Urgent Vertalen zeggen

Bent u benieuwd naar de ervaringen van anderen?
Bekijk dan eens onze onze referenties.

Waarom kiezen voor Farsi vertaalbureau Urgent Vertalen?

Native-speaker vertalers

Een vertaling vanuit het Nederlands naar het Farsi wordt altijd gemaakt door een vertaler met Farsi als moedertaal. Tevens zijn al onze vertalers in het bezit van een afgeronde vertaalopleiding op Hbo-niveau of hoger.

Voor elk vakjargon, een Engelse vertaler

Elke tekst is uniek, daarom wordt er bij elke vertaalopdracht goed gekeken naar de type tekst. Wij vinden het vanzelfsprekend, dat er altijd een native-speaker vertaler, die over voldoende ervaring in uw vakjargon beschikt, met uw vertaling aan de slag gaat. Er zal dus nooit een technische vertaler Nederlands naar Farsi, met een juridisch document aan het werk gaan. Mede hierdoor kunt u vertrouwen op een goede vertaling van Farsi naar Nederlands.

Gespecialiseerd

Dagelijks verzorgen wij als vertaalbureau Nederlands Farsi onder andere vertalingen van brochures, Curriculum vitae, brieven en handleidingen. Dit wordt altijd zorgvuldig vertaald door één van onze Farsi native-speaker vertalers. Niet alleen zijn wij gespecialiseerd in vertalingen vanuit het Nederlands naar Farsi. Ook talencombinaties, zoals het Spaans naar het Farsi en Engels naar het Farsi, komen veelvoudig voor bij ons vertaalbureau Nederlands Farsi.

Een spoedvertaling, zonder spoedtoeslag

Veel van onze bestaande, maar ook nieuwe opdrachtgevers, zoals overheidsinstellingen, internationale bedrijven en particulieren, hebben urgent een vertaling nodig van bijvoorbeeld een diploma, akte, paspoort of sollicitatiebrief vanuit of naar het Farsi. Wij, als vertaalbureau Farsi, bieden u en onze vaste opdrachtgevers onze vaste scherpe tarieven, ook zonder een zogenaamd “spoedtoeslag” bovenop onze tarieven.

100% tevredenheidsgarantie

Bent u niet tevreden met uw Farsi vertaling, dan krijgt u gewoon uw geld terug!

Het legalisatiegemak van Urgent Vertalen

Waarom kiezen voor de legalisatieservice van Urgent Vertalen?

 • U bespaart veel tijd en moeite.
 • U hoeft geen vrije dag op te nemen voor het bezoeken van alle instanties.
 • U hoeft niet een aantal keer de rit van en naar Den Haag te maken, u bespaart hiermee uw reiskosten.
 • Vertaalbureau Urgent Vertalen is een expert in het legaliseren van uw documentatie en is altijd op de hoogte van de laatste regels wat betreft de legalisatie. U komt hierdoor niet voor vervelende verrassingen te staan bij de instanties.
 • Nadat uw beëdigde vertaling klaar is kunnen wij direct beginnen aan de gehele legalisatie, hierdoor is het gelegaliseerde document sneller klaar.
 • U krijgt uw documentatie traceerbaar opgestuurd. Hierdoor weet u precies wanneer u uw gelegaliseerde documenten zal ontvangen.

Over het Farsi en Iran

Farsi is de officiële taal van Iran, daarom beheerst het overgrote deel van de Iraniërs de taal. Dit betekent echter niet dat het ook ieders moedertaal is. Iets meer dan de helft van de Iraniërs, namelijk 58%, spreekt de taal van huis uit.

Veel mensen komen pas voor het eerst in aanraking met de taal, als ze naar school gaan. Een grote groep Iraniërs spreekt een taal die tot een hele andere taalfamilie hoort, zo is de tweede taal in het land Azerbeidzjaans. Deze taal wordt door ongeveer een kwart van de bevolking gesproken.

Is Farsi hetzelfde als Perzisch?

Farsi wordt vaak verward met Perzisch, of anders gezegd, als mensen het hebben over Perzisch, wordt meestal het Farsi bedoeld. Toch is Perzisch niet hetzelfde als het Farsi. U zou kunnen zeggen dat met het Perzisch, het Farsi, Dari en Tadzjieks wordt aangeduid.

Omdat deze talen zo erg op elkaar lijken, worden ze door taalkundigen beschouwd als varianten van het Perzisch. De overeenkomsten tussen de talen kun je vergelijken met de overeenkomsten tussen het Nederlands, Vlaams en Zuid-Afrikaans.

Wist u dit al over Iran?

 • De inwoners van Iran kunnen maar moeilijk afscheid nemen van de oude munteenheid. Al sinds 1935 is de rial de officiële munteenheid. Maar ondanks dat worden alle prijzen nog steeds in toman aangegeven.
 • De eerste windmolens in Iran werden al in de negende eeuw gebouwd, om granen te vermaken en water op te halen. Sommige windmolens worden nog steeds gebruikt.
 • Iran is het land van de neusoperaties. Het land heeft het hoogste percentage neusoperaties ter wereld per hoofd van de bevolking. Vanwege de strikte kledingvoorschriften, is een mooi gezicht heel belangrijk, maar het is ook een teken van rijkdom en sociale status. Het is zelfs zo dat er mensen zijn, die lang nadat ze zijn genezen, nog steeds met een verband rondlopen.
 • Zo’n beetje elke schaduwrijke plek wordt gebruikt om te picknicken. De inwoners van Iran zijn de meest fanatieke picknickers ter wereld. Het is een veelvoorkomend beeld dat de parken vol zitten met mensen die op hun kleedje, hun gasstelletje tevoorschijn halen om lekker te genieten van heerlijk eten en drinken.