• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Medisch vertaalbureau

  Heeft u een medisch vertaalbureau nodig voor een accurate vertaling van medische teksten of documenten? Kies vertaalbureau Urgent Vertalen.

  arrow cta

  2500+ beoordelingen gemiddeld 9,6

  17/07/2024 Veronica, Amsterdam

  “I have had a great experience with this service. I needed a sworn translation of my diplomas and it was done perfectly in 24 hours.”

  16/07/2024 Theo, Zutphen

  “snel, goede kwaliteit vertaling en klantgericht”

  15/07/2024 Jan, Sint Maartensdijk

  “Zeer snelle en goede communicatie, heel makkelijk bereikbaar, kwalitatief zeer goed”

  15/07/2024 Hanna Ekimova, Ridderkerk

  “Deskundig en snel”

  15/07/2024 Anneke Van Hillo, Veenendaal

  “Ik ben supergoed geholpen.aardige meneer en snelle service dank hiervoor”

  Next
  Prev

  Medische documenten laten vertalen door een professioneel vertaalbureau

  Heeft u een medisch vertaalbureau nodig voor een accurate vertaling van medische teksten of documenten? Urgent Vertalen heeft een team van gediplomeerde vertalers voor alle verschillende soorten talen met een achtergrond in de medische wereld. Dagelijks werken zij aan hoogwaardige, accurate vertalingen van medische teksten. Bij vertaalbureau Urgent Vertalen kunt u altijd rekenen op een kwaliteitsvertaling, snelle levering en dat tegen een scherp tarief.

  Medisch vertaalbureau

  Medische documenten vertalen

  Bij het vertalen van medische teksten wordt meer van de vertaler gevraagd dan slechts een goede talenknobbel. Zeker bij medische documenten is kennis van zaken een vereiste om op accurate en vertrouwelijke wijze een vertaling te maken van deze belangrijke documenten. De vertaler moet ervoor zorgen dat er geen onjuistheden in de vertaling komen te staan en dat er geen informatie verloren gaat tijdens het vertalen. Als medisch vertaalbureau waarborgen we de kwaliteit en discretie in ons werk. Dagelijks werken we aan vertalingen van bijvoorbeeld medische verslagen, patiëntendossiers, bijsluiters, scans en onderzoek uitslagen en klinische studies. Benieuwd naar het tarief voor uw medisch document? Vraag vrijblijvend een offerte aan voor uw vertaling.

  Om verschillende redenen moeten medische documenten vaak beëdigd vertaald worden voor bepaalde doeleinden in Nederland of het buitenland. Dit soort vertalingen zullen uitgevoerd moeten worden door gespecialiseerde medische beëdigde vertalers. Wij hebben verschillende gediplomeerde medische vertalers beschikbaar die speciaal bij de rechtbank als beëdigde vertaler zijn beëdigd voor desbetreffende talen. Zij kunnen een kwalitatief hoogwaardige en erkende vertaling van uw document leveren. Wel zo fijn als u weet aan wie u uw documenten toevertrouwt. Bij Urgent Vertalen worden de medische vertalingen verzorgd door een team van professionele, gediplomeerde vertalers met een achtergrond in de medische wereld. We stellen hoge eisen aan onze vertalers om de kwaliteit van ons werk te kunnen waarborgen. Zo moeten onze vertalers aan verschillende criteria voldoen om vertalingen voor onze opdrachtgevers te mogen verzorgen. Wij werken met native speakers met een erkend diploma op Hbo-niveau of hoger als vertaler. Daarnaast hebben ze grondige kennis van de documenten die zij vertalen. Daardoor kunnen we medische documenten in alle accuraatheid en met de juiste termen vertalen naar de doeltaal. Onze vertalers zijn bovendien verplicht om jaarlijks deel te nemen aan verschillende cursussen waarmee ze hun kennis op peil houden en veranderingen binnen de sector op de voet blijven volgen. Daarnaast werken onze vertalers volgens vastomlijnde processen, waardoor we onder andere de kwaliteit en discretie in ons werk kunnen waarborgen. Om de juiste medische vertaler te selecteren en ervoor te zorgen dat u uw doeleinde behaalt, zijn er bepaalde aspecten waar wij op letten. We vernemen eerst graag naar welke taal u een vertaling nodig heeft, wat voor type document het is en hoe complex het is en of het een beëdigde vertaling moet zijn met eventuele legalisatie. Zo kunnen wij de juiste medische vertaler inschakelen voor het vertalen van uw medisch document.

  Medische documenten in veilige handen

  Wij kunnen als medisch vertaalbureau in Den Haag ingeschakeld worden voor de vertaling van verschillende soorten teksten. Dagelijks werken onze gespecialiseerde en gediplomeerde vertalers discreet aan medische vertalingen. Doordat de vertalers jarenlange ervaring hebben met het vertalen van complexe medische teksten kunnen ze de teksten inclusief de juiste terminologieën en afkortingen perfect vertalen naar de doeltaal. Wij verwijzen u graag naar onze privacy statement en algemene voorwaarden. Indien nodig, zijn wij bereid om samen met u, een door u opgestelde geheimhoudingsovereenkomst te ondertekenen voor onder anderen uw medische vertalingen.

  Medisch vertaalbureau in Den Haag

  Wij kunnen als medisch vertaalbureau in Den Haag ingeschakeld worden voor de vertaling van verschillende soorten teksten. Dagelijks werken onze gespecialiseerde en gediplomeerde vertalers discreet aan medische vertalingen. Doordat de vertalers jarenlange ervaring hebben met het vertalen van complexe medische teksten kunnen ze de teksten inclusief de juiste terminologieën en afkortingen perfect vertalen naar de doeltaal.

  Indien u een onbeëdigde medische vertaling nodig heeft van bijvoorbeeld een bijsluiter van een geneesmiddel, voorlichtingsbrochures, medische protocollen of website kunt u altijd rekenen op scherpe, heldere tarieven. Een medische vertaling verzorgen wij niet alleen tegen een scherp tarief. Wij hanteren ook de 100% kwaliteitsgarantie, waardoor u te allen tijde meer dan tevreden zal zijn met uw medische vertaling.

  Uw medische documenten beëdigd vertalen

  U kunt uw medische document(en), zoals een toestemmingsformulier, medische rapporten, een contract, onderzoeksresultaten of andere medische patiënten informatie, bij het medisch vertaalbureau van Den Haag beëdigd laten vertalen. Het is verstandig om van te voren na te gaan of u daadwerkelijk een beëdigde vertaling nodig heeft. Indien u de medische document(en) zal gaan gebruiken bij bijvoorbeeld: een ziekenhuis, gemeente of een school, dan wordt er veelal om een beëdigde vertaling gevraagd.

  Alle beëdigde medische vertalingen, die u bij Vertaalbureau Urgent Vertalen laat verzorgen, worden altijd voorzien van een verklaring, de benodigde handtekeningen en stempels van de beëdigde vertaler. Tevens wordt het brondocument aan het beëdigd vertaalde document bevestigd. Gezamenlijk vormt dit vervolgens een officieel erkende vertaling binnen Nederland. Laat uw document degelijk vertalen!

  Uw Medische vertaling laten legaliseren

  De beëdigde vertalingen, die Vertaalbureau Urgent Vertalen verzorgen, zijn te allen tijde officieel erkende vertalingen binnen Nederland. Indien u uw vertaling nodig heeft voor buitenlandse doeleinden, is het wellicht nodig uw beëdigde vertaling te legaliseren. Indien het land waar u de vertaling nodig heeft, meedoet aan het zogeheten apostille-verdrag, dient er een apostille te worden geplaatst op de beëdigde vertaling. U kunt de apostille zelf halen of u kunt de apostille laten verzorgen door het vertaalbureau van Den Haag. Zowel particulieren als bedrijven gingen u voor. De apostille wordt geplaatst op de beëdigde vertaling bij de centrale balie in de Rechtbank. Indien u uw beëdigde vertaling nodig heeft in een land waar geen apostille-verdrag geldt, dient u het document te laten legaliseren bij het Consulaat. Meer informatie over legalisatie van uw vertaling vindt u op de webpagina ”apostille en legalisatie”. Hebt u vragen over uw vertaling of het legaliseren van uw documenten? Neem gerust contact met ons op.
  Dagelijks verzorgt het vertaalbureau Urgent Vertalen meerdere vertalingen voor onder andere grote internationale bedrijven, kleine ondernemingen en particulieren.

  Een breed medisch klantenportfolio

  Urgent Vertalen heeft als medisch vertaalbureau verschillende soorten opdrachtgevers. We hebben een breed klantenportfolio met o.a. de overheid, ziekenhuizen, farmaceuten, grote en kleine bedrijven en particulieren die ons hun medische documenten toevertrouwen voor een kwalitatieve medische vertaling. Voor accurate, discrete vertalingen van belangrijke medische documenten weten onze klanten Urgent Vertalen altijd (terug) te vinden. Urgent Vertalen is als medisch vertaalbureau de trotse bezitter van drie ISO-certificaten. Deze certificaten zijn een beloning voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van ons werk en worden uitgereikt aan vertaalbureaus die voldoen aan de strenge eisen die hiervoor worden gesteld. Om deze certificaten te mogen ontvangen en behouden, zijn we bij Urgent Vertalen altijd bezig met het optimaliseren van onze werkprocessen. Wij waarborgen, evalueren en optimaliseren deze continue om de kwaliteit in ons werk voort te zetten en onze klanten van het best mogelijke resultaat te kunnen voorzien. Heeft u een medische vertaling nodig en zoekt u een betrouwbare vertaler die accuraat en discreet werkt? Laten we u wat meer vertellen over de werkwijze van Urgent Vertalen en onze vertalers. U kunt via de website een offerte aanvragen voor het document dat u eventueel wenst te laten vertalen. Hiervoor vragen wij u om ons een goed leesbare en onbewerkte scan of foto van uw documenten toe te sturen, zodat wij de omvattendheid van de tekst goed kunnen inschatten en een offerte op maat kunnen maken. We sturen u een offerte met de planning en het tarief en gaan nadat u akkoord heeft gegeven voor u aan de slag. Wij  selecteren de medische vertaler die ervaring heef in het jargon van het door u toegestuurde medische document en het beste qua snelheid van levering bij de opdracht past. Dat wil zeggen, degene die een native speaker van de doeltaal is, gespecialiseerd is in het onderwerp van het document dat u wilt laten vertalen en eventueel beëdigd is indien dit een vereiste is.

  jeffrey posthuma

  “De juiste vertaaloplossing verzorgen voor elke klant, dat is mijn vak.“

  Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie


  Strikte beveiliging en geheimhouding volgens ISO 27001. Naast de Privacywet (AVG), hebben al onze medewerkers en vertalers een geheimhoudingsovereenkomst ondertekend. Urgent Vertalen is een van de weinige vertaalbureaus die naast de ISO 9001 kwaliteitsmanagement- en ISO 17100 vertaaldienstennorm ook gecertificeerd is voor de ISO 27001 informatiebeveiligingsnorm. Hierdoor voldoen onze processen o.a. op basis van beveiliging aan zeer strenge eisen om uw documentatie en gegevens extra te beschermen.

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd

  Onze werkwijze voor uw vertaling

  Stap 1

  Na ontvangst van uw aanvraag controleert onze vertaaladviseur uw documenten

  Stap 2

  Op basis van de gewenste talencombinatie en vakjargon selecteren de meest geschikte gediplomeerde vertaler voor uw vertaalverzoek

  Stap 3

  In overleg met onze vertaler maakt de vertaaladviseur een prijsopgave op basis van tijd dat de vertaler hiervoor kwijt is. In het maken van de prijsopgave wordt rekening gehouden met herhaling van werkzaamheden en bewerkelijkheid van het document.

  Stap 4

  Een vrijblijvende offerte op maat wordt op werkdagen meestal binnen 60 minuten aan u toegezonden

  Stap 5

  Bij akkoord ontvangen wij graag uw factuurgegevens en eventueel benodigde verzendgegevens

  Stap 6

  Urgent Vertalen start aan uw opdracht en levert op binnen de afgesproken tijd.

  Stap 7

  Kwaliteit van ons werk garanderen wij ook na oplevering van uw vertaling; Mocht u toch twijfels hebben over onze vertaalslag, bijvoorbeeld een bepaalde woordkeuze, controleren wij uw bevindingen en ontvangt u zonder extra kosten een gecorrigeerde vertaling.

  Veelgestelde vragen

  Een medisch vertaalbureau, zoals het onze, specialiseert zich in het vertalen van medische documenten. Dit omvat onder andere medische rapporten, onderzoeksstudies, patiënteninformatie, klinische protocollen en farmaceutische documenten. Onze vertalingen zijn nauwkeurig en voldoen aan de strenge eisen van de medische sector

  Medische vertalingen vereisen diepgaande kennis van medische terminologie en protocollen. Ons vertaalbureau heeft vertalers met medische achtergronden en jarenlange ervaring in de sector, wat zorgt voor nauwkeurige en betrouwbare vertalingen.

  Wij bieden medische vertalingen aan in een breed scala van talen, waaronder maar niet beperkt tot Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Chinees, Japans en Arabisch. Neem contact met ons op voor specifieke taalcombinaties.

  Wij hanteren een strikt kwaliteitscontroleproces. Alle vertalingen worden uitgevoerd door moedertaalsprekers met medische expertise en ondergaan daarna een grondige revisie door een tweede specialist. Dit zorgt ervoor dat onze vertalingen zowel nauwkeurig als contextueel correct zijn.

  De levertijd voor een medische vertaling hangt af van de omvang en complexiteit van het document. In de meeste gevallen kunnen wij binnen enkele dagen tot een week leveren. Voor spoedopdrachten bieden wij ook een versnelde service aan.

  Ja, bij ons vertaalbureau staat vertrouwelijkheid voorop. We nemen strikte maatregelen om de veiligheid en privacy van uw medische documenten te waarborgen. Alle medewerkers zijn gebonden aan geheimhoudingsverklaringen en we gebruiken beveiligde systemen voor documentoverdracht en opslag.

  Ja, wij hebben uitgebreide ervaring in het vertalen van medisch onderzoek en wetenschappelijke artikelen. Onze vertalers zijn vertrouwd met de specifieke terminologie en formatteisen van wetenschappelijke publicaties.

  Wat zijn de kosten voor het vertalen van een medisch document?

  De kosten voor het vertalen van een medisch document variëren afhankelijk van de taal en het aantal woorden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat.

  Volledig betrouwbaar. Strikte geheimhouding volgens ISO 27001 geldt voor elke vertaalopdracht.

  Meer info

  Het team achter de vertalingen

  Bij ons vertaalbureau zijn we trots op ons team van gepassioneerde taalexperts, elk met een eigen unieke specialisatie. Ze worden ondersteund door een zorgvuldig gekozen netwerk van professionele vertalers en revisoren. Ons gezamenlijke doel is om de hoogste kwaliteit te leveren in de vertaling van uw teksten.

  vertaalbureau team

  Waarom kiezen voor Urgent Vertalen?

  ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

  Vaak binnen 24 uur vertaald zonder spoedtoeslag

  Beëdigde vertalingen en volledige legalisatieservice

  2500+ Klanten geven ons gemiddeld een 9,6/10

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd