• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Vertaalbureau Frans

  Frans vertaalbureau Urgent Vertalen verzorgt goede, foutloze Franse vertalingen van uw documenten. Wij vertalen jaarlijks vele documenten naar en vanuit het Frans voor uiteenlopende bedrijven en organisaties.

  arrow cta

  2500+ beoordelingen gemiddeld 9,6

  18/05/2024 Martijn, Gouda

  “Gied”

  17/05/2024 Aida Kapetanovic, GOUDA

  “Zeer snel, professioneel, meedenken en vriendelijk”

  17/05/2024 Henri, Retie

  “Snel”

  17/05/2024 Michelle, Apeldoorn

  “Goede comminucatie, en snel geleverd. Zeer tevreden!”

  17/05/2024 Grigorios , Rotterdam

  “Fast professional and easy to do it.”

  Next
  Prev

  De onmisbare dienstverlening van een professioneel vertaalbureau Frans

  Met de grote rol die Frankrijk binnen Europa en op het mondiale toneel speelt is een professioneel vertaalbureau Frans in de huidige maatschappij onmisbaar. Niet alleen biedt een vertaalbureau Frans kennis van de vele nuances van de Franse taal, maar zijn de vertalers ook echt in staat om een boodschap correct en begrijpelijk over te brengen aan de beoogde doelgroep.

  Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met zowel taalkundige als culturele verschillen, wat erg belangrijk is op het gebied van bijvoorbeeld marketing en juridische correspondentie. Een professioneel vertaalbureau Frans zorgt ervoor dat elk vertaalproject met precisie en aandacht voor detail wordt uitgevoerd, of het nu gaat om het vertalen van een website, een zakelijk contract, of de vertaling van literaire werken.

  eiffeltoren vertaalbureau frans
  eiffeltoren vertaalbureau frans

  De ervaren vertalers van een vertaalbureau Frans

  Een vertaalbureau Frans dat in het bezit is van de juiste certificeringen onderscheidt zich door hun team van ervaren vertalers, dat niet alleen vloeiend is in hun moeder-, maar ook in de doeltaal. Deze vertalers zijn vaak experts in specifieke sectoren, zoals recht, geneeskunde, of technologie, waardoor zij hun hand niet omdraaien voor het correct vertalen van specialistische terminologie en vakjargon. Met certificeringen als de ISO 17001 bent u verzekerd van extra vertrouwen en kwaliteitsgarantie, wat cruciaal is wanneer u op zoek bent naar accurate, correcte en goed lopende vertalingen.

  De Franse taal in een notendop

  Frans is de officiële taal in 29 landen en kent verschillende dialecten en invloeden. Dit betekent dat de Franse taal wereldwijd door 285 miljoen mensen wordt gesproken, waaronder in Europa, Amerika, Afrika en Azië. Dat de taal zich zo wijd heeft kunnen verspreiden, komt mede door de Franse kolonisatie. Van oorsprong is het Frans een Romaanse taal, een afstammeling van het Latijn, net als onder andere het Spaans, Italiaans en het Roemeens.

  De eerste bekende tekst in het Oudfrans stamt uit de negende eeuw. Wat veel mensen misschien niet weten, is dat de Franse taal veel invloed heeft gehad op het Engels door de Franse overheersing en het gebruik van Frans door de adel. Verder is Frans, naast het Engels en het Duits, een van de drie werktalen van de Europese Unie.

  De voordelen van werken met een gecertificeerd vertaalbureau Frans

  Het inhuren van een professioneel vertaalbureau Frans is van grote toegevoegde waarde. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven die willen uitbreiden naar de Franstalige markt of aan instellingen die werken met Franstalige gemeenschappen. Wanneer u werkt met een Frans vertaalbureau, bent u niet alleen verzekerd van vertalingen die taalkundig correct zijn, maar die ook nog eens zijn afgestemd op uw doelgroep met behulp van lokalisatie. En laat dit nu net zijn wat er nodig is om uw boodschap succesvol over te brengen en vertrouwen bij uw Franstalige partners en klanten op te bouwen.

  De kracht van Franse native speaker-vertalers

  Met de inzet van native speaker-vertalers voor vertalingen van en naar het Frans worden authentieke en natuurlijke verlopende teksten gegarandeerd. Deze vertalers begrijpen subtiele betekenissen en nuances, en zijn bekend met de culturele context die essentieel is voor het op de juiste manier overbrengen van uw boodschap.

  Ook zijn deze vertalers op de hoogte van de laatste veranderingen en trends in de Franse taal, wat zich weer doorvertaalt in actuele en relevante vertalingen. Of het nu gaat om literaire werken, juridische documentatie of een technische handleiding, een native speaker-vertaler weet de essentie van een boodschap te bewaren, ook nadat deze is omgezet in de doeltaal.

  Beëdigde vertalingen van en naar het Frans

  Beëdigde vertalingen zijn een specialiteit binnen het vertaalvak. Deze vertalingen zijn juridisch erkend en worden vaak vereist door overheidsinstanties, rechtbanken, en in juridische procedures. Beëdigde vertalers kennen een officiële status, wat betekent dat hun vertalingen worden beschouwd als wettelijk geldig en betrouwbaar. Voor documenten zoals huwelijksakten, testamenten, of bedrijfslicenties is een beëdigde vertaling niet alleen noodzakelijk, maar garandeert het ook extra juridische bescherming.

  Omdat beëdigde vertalingen gebonden zijn aan strikte normen van nauwkeurigheid en vertrouwelijkheid, zal een professioneel vertaalbureau Frans altijd beëdigde vertalers in dienst hebben. Deze vertalers zijn niet alleen de Franse taal machtig, maar hebben ook een diepgaand begrip van juridische terminologie en procedures binnen verschillende rechtsgebieden. Bovendien voldoen ze aan alle wettelijke vereisten om beëdigde vertalingen Frans te mogen verzorgen en zijn ze ingezworen door de rechtbank.

  jeffrey posthuma

  “De juiste vertaaloplossing verzorgen voor elke klant, dat is mijn vak.“

  Informatie over de Franse taal

  De cruciale rol van culturele nuances in Franse vertalingen

  De Franse taal is een rijke en complexe taal met een lange geschiedenis. Net als elke andere taal, heeft het zijn eigen culturele nuances die van invloed kunnen zijn op de betekenis van een tekst. Voor een goede Franse vertaling is het belangrijk om deze nuances te begrijpen en te kunnen weergeven in de doeltaal.

  Hoe kiezen voor een gecertificeerd Frans vertaalbureau uw bedrijf kan transformeren

  In een steeds globaler wordende wereld is het belangrijk om uw bedrijf toegankelijk te maken voor een breed publiek. Een van de beste manieren om dit te doen is door uw marketing- en communicatiemateriaal te vertalen naar andere talen.

  De evolutie van de Franse taal

  De Franse taal is een van de meest gesproken talen ter wereld, met ongeveer 300 miljoen moedertaalsprekers en 220 miljoen tweedetaalsprekers. Het wordt gesproken in meer dan 50 landen over de hele wereld, waaronder Frankrijk, Canada, België, Zwitserland, Monaco, en vele Afrikaanse landen.

  Gecertificeerd Frans vertaalbureau met kwaliteitsgarantie


  Strikte beveiliging en geheimhouding volgens ISO 27001. Naast de Privacywet (AVG), hebben al onze medewerkers en vertalers een geheimhoudingsovereenkomst ondertekend. Urgent Vertalen is een van de weinige vertaalbureaus die naast de ISO 9001 kwaliteitsmanagement- en ISO 17100 vertaaldienstennorm ook gecertificeerd is voor de ISO 27001 informatiebeveiligingsnorm. Hierdoor voldoen onze processen o.a. op basis van beveiliging aan zeer strenge eisen om uw documentatie en gegevens extra te beschermen.

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd

  Onze werkwijze voor uw Franse vertaling

  Stap 1

  Na ontvangst van uw aanvraag controleert onze vertaaladviseur uw documenten

  Stap 2

  Op basis van de gewenste talencombinatie en vakjargon selecteren de meest geschikte gediplomeerde vertaler voor uw vertaalverzoek

  Stap 3

  In overleg met onze vertaler maakt de vertaaladviseur een prijsopgave op basis van tijd dat de vertaler hiervoor kwijt is. In het maken van de prijsopgave wordt rekening gehouden met herhaling van werkzaamheden en bewerkelijkheid van het document.

  Stap 4

  Een vrijblijvende offerte op maat wordt op werkdagen meestal binnen 60 minuten aan u toegezonden

  Stap 5

  Bij akkoord ontvangen wij graag uw factuurgegevens en eventueel benodigde verzendgegevens

  Stap 6

  Urgent Vertalen start aan uw opdracht en levert op binnen de afgesproken tijd.

  Stap 7

  Kwaliteit van ons werk garanderen wij ook na oplevering van uw vertaling; Mocht u toch twijfels hebben over onze vertaalslag, bijvoorbeeld een bepaalde woordkeuze, controleren wij uw bevindingen en ontvangt u zonder extra kosten een gecorrigeerde vertaling.

  Veelgestelde vragen

  Een professioneel vertaalbureau Frans onderscheidt zich van andere vertaalbureaus door hun team van gekwalificeerde en ervaren (beëdigde) vertalers, hun vermogen om een verscheidenheid aan documenten op de juiste manier te vertalen, en hun inzet voor en voldoen aan kwaliteitsnormen zoals ISO-certificeringen. Ook waarborgt een professioneel vertaalbureau Frans de kwaliteit van uw vertaling door het gebruik van geavanceerde vertaaltools en -technologieën en door strikte naleving van strenge processen op het gebied van kwaliteitscontrole. Et enfin, met behulp van lokalisatie zorgt een professioneel vertaalbureau Frans voor culturele nauwkeurigheid en voor afstemming van de vertaling op uw beoogde doelgroep.

  Ja, een gerenommeerd vertaalbureau Frans werkt over het algemeen met native speaker-vertalers. Deze vertalers beschikken niet alleen over uitstekende taalvaardigheden, maar hebben ook diepgaande kennis van de culturele nuances en idiomen van de Franse taal, wat essentieel is voor het leveren van hoogwaardige vertalingen.

  Een gecertificeerd vertaalbureau Frans garandeert kwaliteit en betrouwbaarheid. Certificeringen als ISO 17100 wijzen op strikte kwaliteitscontroles en professioneel uitgevoerde vertaalprocessen. Dit biedt klanten zekerheid over de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van hun vertalingen.

  Beëdigde vertalingen zijn vereist wanneer het gaat om officiële documenten die ook na vertaald te zijn een officiële bestemming hebben. Denk hierbij aan juridische papieren, overheidsdocumenten, geboorte-, huwelijks- en overlijdensakten, testamenten en academische certificaten. Deze vertalingen zijn juridisch bindend en worden, ook na vertaling, officieel erkend door overheidsinstanties en rechtbanken.

  Een professioneel vertaalbureau Frans garandeert nauwkeurigheid van vertalingen door ervaren vertalers in te zetten, te werken met strikte processen op het gebied van kwaliteitscontrole en door vertalingen te laten reviseren door andere taalkundigen (het zogeheten vier-ogen-principe). Veel professionele vertaalbureaus werken ook met gespecialiseerde software voor consistentie in terminologie en stijl.

  Ja, een professioneel vertaalbureau Frans zal altijd werken met vertalers die gespecialiseerd zijn in specifieke vakgebieden zoals techniek, medisch, juridisch en zakelijk. Deze vertalers hebben niet alleen uitgebreide (ver)taalvaardigheden, maar beschikken ook over specifieke kennis van bepaalde vakgebieden.

  De doorlooptijd van een vertaalopdracht varieert en is afhankelijk van de lengte en complexiteit van het originele document. Professionele vertaalbureaus zullen er echter altijd naar streven om zo efficiënt mogelijk te werken en uw vertaling zo snel mogelijk op te leveren zonder daarbij in te boeten aan kwaliteit.

  De meeste professionele vertaalbureaus kunnen ook spoedvertalingen leveren aan klanten die hun vertaling snel nodig hebben. Echter, het is belangrijk om te controleren of er extra kosten verbonden zijn aan deze service.

  Prijzen Franse vertalingen

  Als u geïnteresseerd bent in de kosten van een Franse vertaling, staan wij bij Vertaalbureau Urgent Vertalen voor u klaar met duidelijke informatie. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van onze tarieven per woord voor Franse vertalingen, zodat u een helder beeld hebt van onze transparante prijsstelling.

  Volledig betrouwbaar. Strikte geheimhouding volgens ISO 27001 geldt voor elke vertaalopdracht.

  Meer info

  Het team achter de vertalingen

  Bij ons vertaalbureau zijn we trots op ons team van gepassioneerde taalexperts, elk met een eigen unieke specialisatie. Ze worden ondersteund door een zorgvuldig gekozen netwerk van professionele vertalers en revisoren. Ons gezamenlijke doel is om de hoogste kwaliteit te leveren in de vertaling van uw teksten.

  vertaalbureau team

  Waarom kiezen voor Urgent Vertalen?

  ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

  Vaak binnen 24 uur vertaald zonder spoedtoeslag

  Beëdigde vertalingen en volledige legalisatieservice

  2500+ Klanten geven ons gemiddeld een 9,6/10

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd