• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Noors vertaalbureau

  Noors vertaalbureau Urgent Vertalen verzorgt foutloze Noorse vertalingen van uw documenten. Als vertaalbureau vertalen wij jaarlijks voor een groot aantal bedrijven en organisaties naar en vanuit het Noors, waarbij kwaliteit en snelheid altijd vooropstaan.

  arrow cta

  2500+ beoordelingen gemiddeld 9,6

  17/07/2024 Veronica, Amsterdam

  “I have had a great experience with this service. I needed a sworn translation of my diplomas and it was done perfectly in 24 hours.”

  16/07/2024 Theo, Zutphen

  “snel, goede kwaliteit vertaling en klantgericht”

  15/07/2024 Jan, Sint Maartensdijk

  “Zeer snelle en goede communicatie, heel makkelijk bereikbaar, kwalitatief zeer goed”

  15/07/2024 Hanna Ekimova, Ridderkerk

  “Deskundig en snel”

  15/07/2024 Anneke Van Hillo, Veenendaal

  “Ik ben supergoed geholpen.aardige meneer en snelle service dank hiervoor”

  Next
  Prev

  Uw document laten vertalen van of naar het Noors door een vertaalbureau Noors

  Het vertalen van of naar het Noors hoeft natuurlijk niet altijd beëdigd vertaald te worden, het kan zijn dat u voor u zelf iets vertaald wilt hebben van of naar het Noors. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een website, blog, folder of zelfs een liefdesbrief. Noors vertaalbureau Urgent Vertalen werkt uitsluitend met gediplomeerde en native Noorse vertalers die u graag van dienst zijn.

  Doordat wij de vertaler Noors nauwkeurig selecteren op basis van uw document, bent u verzekerd van een volledig correcte vertaling. Aangezien wij volledig achter de kwaliteit van onze vertalingen staan, durven wij hieraan ook consequenties te hangen, wanneer uw Noorse vertaling niet correct zou zijn. Bent u niet tevreden met uw Noorse vertaling dan krijgt u gewoon uw geld terug! Wij, als Noors vertaalbureau, vinden niet alleen dat onze beëdigde vertalers aan strenge toelatingseisen moeten voldoen. Ook een vertaler Nederlands Noors en Noors Nederlands, die niet beëdigd is, behoort in het bezit te zijn van een afgeronde vertaalopleiding op minimaal HBO-niveau en aantoonbare ervaring. lke tekst is uniek, daarom wordt er bij elke vertaalopdracht goed gekeken naar de type tekst. Als Noors vertaalbueau vinden wij het vanzelfsprekend, dat er altijd een native-speaker vertaler, die over voldoende ervaring in uw vakjargon beschikt, met uw vertaling aan de slag gaat. Er zal dus nooit een technische vertaler Nederlands naar Noors, met een juridisch document aan het werk gaan. Mede hierdoor kunt u vertrouwen op een goede vertaling van Noors naar Nederlands.

  noors vertaalbureau
  Noors vertaalbureau

  Een beëdigde Noorse vertaling voor uw officiële documenten

  Bij het Noors vertaalbureau van Den Haag, Urgent Vertalen, kunt u terecht voor het beëdigd vertalen van uw officiële documenten, zowel van uw Nederlandse documenten naar het Noors als voor Noorse documentatie naar de Nederlandse taal. De vertaling, die wij voor u verzorgen, is dus een officieel erkende vertaling binnen Nederland.

  Het kan voorkomen dat uw beëdigde vertaling Noors nog gelegaliseerd moet worden voor het land waar u het wilt gebruiken. Per land hebben wij aangegeven wat er voor de legalisatie nodig is. Vertaalbureau Urgent Vertalen biedt de service aan om uw beëdigde vertaling te legaliseren. We bevinden ons met ons vertaalbureau op een strategische locatie in Den Haag, tussen alle instanties die bezocht dienen te worden voor uw legalisatie. Hierdoor zijn wij in staat om tegen een lage prijs de gehele legalisatie voor u te verzorgen.

  Gespecialiseerd en gecertificeerd Noors vertaalbureau

  Dagelijks verzorgen wij als vertaalbureau Nederlands Noors vertalingen van alle soorten documenten. Dit wordt altijd zorgvuldig vertaald door één van onze Noorse native-speaker vertalers. Niet alleen zijn wij gespecialiseerd in vertalingen vanuit het Nederlands naar Noors. Ook talencombinaties, zoals het Spaans naar het Noors en Frans naar het Noors, komen veelvoudig voor bij ons vertaalbureau Nederlands Noors. Veel van onze bestaande, maar ook nieuwe opdrachtgevers, zoals overheidsinstellingen, internationale bedrijven en particulieren, hebben urgent een vertaling nodig van diverse documenten vanuit of naar het Noors. Wij, als vertaalbureau Noors, bieden u en onze vaste opdrachtgevers onze vaste scherpe tarieven, ook zonder een zogenaamd “spoedtoeslag” bovenop onze tarieven.

  Informatie die u moet weten over de Noorse taal

  Het Noors is een fascinerende taal met een rijke geschiedenis en diverse dialecten. Als Scandinavische taal deelt het veel kenmerken met het Zweeds en Deens, maar heeft het ook zijn eigen unieke eigenschappen die het onderscheiden. De Noorse taal is een Scandinavische taal met ruim 4,9 miljoen sprekers en tevens de officiële taal in Noorwegen. Het Noors, met als eigen benaming “Norsk” of voluit “Det norske språk”, is sterk verwant aan de andere twee vasteland-Scandinavische talen, het Zweeds en het Deens. Het Noors varieert sterk van regio tot regio. Iedere streek heeft zijn eigen dialect. Het Standaard-Noors is gebaseerd op de taal, zoals die rond de Noorse hoofdstad Oslo wordt gesproken.

  Een interessant aspect van het Noors is de variatie van dialecten die van regio tot regio verschillen. Deze dialecten kunnen soms zo verschillend zijn dat sprekers uit verschillende delen van Noorwegen elkaar niet altijd gemakkelijk kunnen verstaan. Dit geeft het Noors een levendige en diverse taalkundige identiteit.

  Het Standaard-Noors, gebaseerd op de taal rond Oslo, staat bekend als Bokmål, wat letterlijk “boektaal” betekent. Het is gebaseerd op de Deense schrijftaal en wordt veel gebruikt in geschreven communicatie en officiële documenten. Aan de andere kant is Nynorsk, of “Nieuwnoors”, gebaseerd op de landelijke dialecten en wordt het gezien als een manier om de regionale diversiteit van de Noorse taal te behouden.

  De tweeledige aard van de geschreven Noorse taal, met zowel Bokmål als Nynorsk als standaardvormen, weerspiegelt het culturele en taalkundige erfgoed van Noorwegen. Het laat zien hoe de taal evolueerde en hoe de diversiteit ervan wordt gewaardeerd en gekoesterd door de Noorse samenleving.

  jeffrey posthuma

  “De juiste vertaaloplossing verzorgen voor elke klant, dat is mijn vak.“

  Gecertificeerd Noors vertaalbureau met kwaliteitsgarantie


  Strikte beveiliging en geheimhouding volgens ISO 27001. Naast de Privacywet (AVG), hebben al onze medewerkers en vertalers een geheimhoudingsovereenkomst ondertekend. Urgent Vertalen is een van de weinige vertaalbureaus die naast de ISO 9001 kwaliteitsmanagement- en ISO 17100 vertaaldienstennorm ook gecertificeerd is voor de ISO 27001 informatiebeveiligingsnorm. Hierdoor voldoen onze processen o.a. op basis van beveiliging aan zeer strenge eisen om uw documentatie en gegevens extra te beschermen.

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd

  Onze werkwijze voor uw Noorse vertaling

  Stap 1

  Na ontvangst van uw aanvraag controleert onze vertaaladviseur uw documenten

  Stap 2

  Op basis van de gewenste talencombinatie en vakjargon selecteren de meest geschikte gediplomeerde vertaler voor uw vertaalverzoek

  Stap 3

  In overleg met onze vertaler maakt de vertaaladviseur een prijsopgave op basis van tijd dat de vertaler hiervoor kwijt is. In het maken van de prijsopgave wordt rekening gehouden met herhaling van werkzaamheden en bewerkelijkheid van het document.

  Stap 4

  Een vrijblijvende offerte op maat wordt op werkdagen meestal binnen 60 minuten aan u toegezonden

  Stap 5

  Bij akkoord ontvangen wij graag uw factuurgegevens en eventueel benodigde verzendgegevens

  Stap 6

  Urgent Vertalen start aan uw opdracht en levert op binnen de afgesproken tijd.

  Stap 7

  Kwaliteit van ons werk garanderen wij ook na oplevering van uw vertaling; Mocht u toch twijfels hebben over onze vertaalslag, bijvoorbeeld een bepaalde woordkeuze, controleren wij uw bevindingen en ontvangt u zonder extra kosten een gecorrigeerde vertaling.

  Veelgestelde vragen

  Een Noors vertaalbureau biedt professionele vertaaldiensten aan voor documenten, websites, marketingmateriaal en meer van en naar het Noors. Ze zorgen voor nauwkeurige en contextueel relevante vertalingen die voldoen aan de taal- en culturele normen.

  Terwijl online vertaalhulpmiddelen handig zijn, kunnen ze vaak geen nuances begrijpen die uniek zijn voor de doeltaal en cultuur. Een Noors vertaalbureau biedt menselijke vertalers die expertise hebben in de Noorse taal en cultuur, wat resulteert in nauwkeurige en professionele vertalingen.

  Bij het kiezen van een Noors vertaalbureau is het belangrijk om te kijken naar hun ervaring, kwalificaties van vertalers, klantrecensies en de aard van de diensten die ze aanbieden. Zoek naar een bureau dat gespecialiseerd is in het soort vertalingen dat u nodig heeft en dat aantoonbare ervaring heeft met soortgelijke projecten.

  De tijd die nodig is om een document te vertalen kan variëren afhankelijk van factoren zoals de lengte en complexiteit van het document, de beschikbaarheid van de vertalers en eventuele speciale vereisten. Een Noors vertaalbureau zal echter proberen om realistische deadlines vast te stellen en transparant te communiceren over de verwachte doorlooptijd.

  Betrouwbare Noorse vertaalbureaus hanteren strikte beveiligingsprotocollen om de vertrouwelijkheid van de documenten van hun klanten te waarborgen. Dit kan onder meer het gebruik van beveiligde servers, geheimhoudingsovereenkomsten met vertalers en interne beleidsmaatregelen omvatten die gericht zijn op gegevensbescherming.

  De tarieven voor Noorse vertaaldiensten kunnen variëren op basis van factoren zoals de aard van het project, de complexiteit van de tekst, de gewenste kwaliteit en de snelheid van levering. De meeste Noorse vertaalbureaus bieden offertes op maat aan, dus het is raadzaam om contact op te nemen voor een nauwkeurige prijsopgave.

  Ja, ons Noorse vertaalbureau biedt revisiediensten aan waarbij een tweede vertaler de vertaalde tekst grondig controleert op nauwkeurigheid, consistentie en natuurlijkheid. Dit draagt bij aan de kwaliteit en precisie van de vertalingen.

  Prijzen Noorse vertalingen

  Als u geïnteresseerd bent in de kosten van een Roemeense vertaling, staan wij bij Vertaalbureau Urgent Vertalen voor u klaar met duidelijke informatie. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van onze tarieven per woord voor Roemeense vertalingen, zodat u een helder beeld hebt van onze transparante prijsstelling.

  Volledig betrouwbaar. Strikte geheimhouding volgens ISO 27001 geldt voor elke vertaalopdracht.

  Meer info

  Het team achter de vertalingen

  Bij ons vertaalbureau zijn we trots op ons team van gepassioneerde taalexperts, elk met een eigen unieke specialisatie. Ze worden ondersteund door een zorgvuldig gekozen netwerk van professionele vertalers en revisoren. Ons gezamenlijke doel is om de hoogste kwaliteit te leveren in de vertaling van uw teksten.

  vertaalbureau team

  Waarom kiezen voor Urgent Vertalen?

  ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

  Vaak binnen 24 uur vertaald zonder spoedtoeslag

  Beëdigde vertalingen en volledige legalisatieservice

  2500+ Klanten geven ons gemiddeld een 9,6/10

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd