• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Tsjechisch Vertaalbureau

  Vertaalbureau Urgent Vertalen, gespecialiseerd in het Tsjechisch, biedt hoogwaardige en foutloze vertalingen van uw documenten. Jaarlijks faciliteren wij talloze vertalingen van en naar het Tsjechisch voor een breed scala aan bedrijven, organisaties en particulieren.

  arrow cta

  2500+ beoordelingen gemiddeld 9,6

  21/06/2024 Matthijs, Tempe, AZ, USA.

  “Voor een visum aanvraag had in onlangs met vrij grote urgentie een vertaling van mijn doctoraal diploma en cijferlijsten nodig. Helaas was de 'vertaal”

  21/06/2024 Yvonne, Hendrik-Ido-Ambacht

  “Top service”

  21/06/2024 Sarem, Kerkrade

  “Het was goed ervaring”

  21/06/2024 Livio, Rotterdam

  “From quote to translation it was really smooth process. Fast and accurate. I'm satisfied with the service.”

  21/06/2024 Amanda, Amsterdam

  “Totally recommended.”

  Next
  Prev

  Kwalitatief hoogwaardige vertalingen van en naar het Tsjechisch

  In een wereld die steeds meer met elkaar verbonden raakt, speelt taal een sleutelrol in onder andere de communicatie tussen bedrijven en hun internationale klanten. Vertalingen van en naar het Tsjechisch vormen een essentieel onderdeel van deze communicatie, vooral voor bedrijven die zich richten op de Centraal-Europese markt. Een effectieve vertaling is namelijk meer dan alleen het omzetten van woorden van de ene naar de andere taal; het gaat om het overbrengen van betekenis, cultuur en intentie. Laat dit nu precies de reden zijn waarom het Tsjechisch vertaalbureau van Urgent Vertalen onmisbaar is voor de succesvolle overbrugging van taalbarrières.

  tsjechisch vertaalbureau urgent vertalen
  tsjechisch vertaalbureau urgent vertalen

  Het Tsjechisch vertaalbureau van Urgent Vertalen met uitsluitend native speaker-vertalers

  Een Tsjechisch vertaalbureau dat met native speaker-vertalers werkt is van onschatbare waarde. De native speaker-vertalers van het Tsjechisch vertaalbureau van Urgent Vertalen beheersen niet alleen de taal tot in detail, maar zijn ook diep vertrouwd met de culturele context en lokale uitdrukkingen en dialecten. Dit stelt onze vertalers in de gelegenheid om vertalingen te leveren die zowel linguïstisch correct als cultureel relevant zijn. Als geen ander weten zij de subtiliteiten van de Tsjechische taal te vangen die anders verloren zouden gaan. Voor bedrijven, organisaties, overheden én particulieren die op zoek zijn naar authentieke en accurate vertalingen, is een vertaalbureau dat met native speaker-vertalers werkt een ‘must’.

  Het gecertificeerd Tsjechisch vertaalbureau van Urgent Vertalen

  Kwaliteit en betrouwbaarheid, en dus certificeringen, zijn van cruciaal belang bij de selectie van een vertaalbureau. Het gecertificeerd Tsjechisch vertaalbureau van Urgent Vertalen biedt u de garantie dat onze vertalingen voldoen aan alle internationaal geldende standaarden en ‘best practices’. Onze behaalde certificeringen, zoals de ISO-normen, zijn indicatoren van onze professionaliteit en toewijding aan kwaliteitsbeheer. Partijen die samenwerken met het Tsjechisch vertaalbureau van Urgent Vertalen zijn hiermee verzekerd van de consistentie en nauwkeurigheid van hun vertalingen, wat essentieel is voor het behoud van geloofwaardigheid en goede reputatie.

  De geschiedenis van de Tsjechische taal

  Het Tsjechisch is een West-Slavische taal, die door ongeveer twaalf miljoen mensen wordt gesproken. Het is een van de oudste Europese talen die een periode van grote bloei tijdens de middeleeuwen kende. Aan deze groei kwam in 1620 een einde toen Tsjechië onder het bewind kwam van de Habsburgers. Aan het eind van de 18e eeuw kwam de oorspronkelijke taal echter terug, toen de bevolking op zoek ging naar haar nationale identiteit en taal een belangrijk bindmiddel werd. Sinds 1 mei 2004 is de Tsjechische taal een van de officiële werktalen van de Europese Unie.

  Met haar rijke geschiedenis is het Tsjechisch een taal die de complexiteit en diversiteit van haar erfgoed weerspiegelt en is daarmee rijk aan expressie en betekenis. Kennis en diepgaand begrip van deze historische context en nuances zijn daarom enorm belangrijk voor alle vertalingen van en naar het Tsjechisch.

  Beëdigde vertalingen van en naar het Tsjechisch

  Het Tsjechisch vertaalbureau van Urgent Vertalen is dé expert op het gebied van beëdigde vertalingen en het bijbehorende legalisatieproces. Beëdigde vertalingen zijn specifieke vertalingen die met name relevant zijn wanneer u te maken heeft met juridische en officiële documenten.

  Een beëdigde Tsjechische vertaling vereist de inzet van een Tsjechische native speaker-vertaler die niet alleen deskundig is in zowel de bron- als de doeltaal, maar die daartoe ook gerechtigd en bevoegd is door de rechtbank of een andere overheidsinstantie. Zo zijn beëdigde vertalingen bijvoorbeeld van cruciaal belang bij documenten die in juridische procedures worden gebruikt, zoals geboorte- en huwelijksakten, testamenten en juridische vertalingen. Het Tsjechisch vertaalbureau van Urgent Vertalen garandeert de nauwkeurigheid en wettelijke geldigheid van de vertaling van deze documenten en biedt u de expertise van onze gekwalificeerde beëdigde native speaker-vertalers.

  Het kan noodzakelijk zijn dat uw beëdigde Tsjechische vertaling nog gelegaliseerd moet worden voor gebruik in het betreffende land. Voor elk land hebben we gespecificeerd welke stappen nodig zijn voor legalisatie. Vertaalbureau Urgent Vertalen biedt de service aan om uw beëdigde vertaling te legaliseren. Ons vertaalbureau is strategisch gelegen in Den Haag, dichtbij alle relevante instanties die nodig zijn voor de legalisatieprocedure. Dankzij deze gunstige locatie zijn wij in staat om de volledige legalisatie voor u efficiënt en tegen een lage prijs te verzorgen.

  jeffrey posthuma

  “De juiste vertaaloplossing verzorgen voor elke klant, dat is mijn vak.“

  Gecertificeerd Tsjechisch vertaalbureau met kwaliteitsgarantie


  Strikte beveiliging en geheimhouding volgens ISO 27001. Naast de Privacywet (AVG), hebben al onze medewerkers en vertalers een geheimhoudingsovereenkomst ondertekend. Urgent Vertalen is een van de weinige vertaalbureaus die naast de ISO 9001 kwaliteitsmanagement- en ISO 17100 vertaaldienstennorm ook gecertificeerd is voor de ISO 27001 informatiebeveiligingsnorm. Hierdoor voldoen onze processen o.a. op basis van beveiliging aan zeer strenge eisen om uw documentatie en gegevens extra te beschermen.

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd

  Onze werkwijze voor uw Tsjechische vertaling

  Stap 1

  Na ontvangst van uw aanvraag controleert onze vertaaladviseur uw documenten

  Stap 2

  Op basis van de gewenste talencombinatie en vakjargon selecteren de meest geschikte gediplomeerde vertaler voor uw vertaalverzoek

  Stap 3

  In overleg met onze vertaler maakt de vertaaladviseur een prijsopgave op basis van tijd dat de vertaler hiervoor kwijt is. In het maken van de prijsopgave wordt rekening gehouden met herhaling van werkzaamheden en bewerkelijkheid van het document.

  Stap 4

  Een vrijblijvende offerte op maat wordt op werkdagen meestal binnen 60 minuten aan u toegezonden

  Stap 5

  Bij akkoord ontvangen wij graag uw factuurgegevens en eventueel benodigde verzendgegevens

  Stap 6

  Urgent Vertalen start aan uw opdracht en levert op binnen de afgesproken tijd.

  Stap 7

  Kwaliteit van ons werk garanderen wij ook na oplevering van uw vertaling; Mocht u toch twijfels hebben over onze vertaalslag, bijvoorbeeld een bepaalde woordkeuze, controleren wij uw bevindingen en ontvangt u zonder extra kosten een gecorrigeerde vertaling.

  Veelgestelde vragen

  Het gespecialiseerde Tsjechisch vertaalbureau van Urgent Vertalen richt zich uitsluitend op de Tsjechische taal en cultuur. Dit betekent dat onze Tsjechische native speaker-vertalers diepgaande kennis hebben van lokale uitdrukkingen, culturele nuances en specifieke terminologie die onmisbaar is voor de nauwkeurige en authentieke vertaling van uw document(en).

  Onze Tsjechische native speaker-vertalers hebben een instinctief begrip van de taal, inclusief de subtiele nuances en culturele context. Dit zorgt ervoor dat onze vertalingen niet alleen taalkundig correct zijn, maar ook cultureel gepast, begrijpelijk en relevant.

  Het gecertificeerd Tsjechisch vertaalbureau van Urgent Vertalen garandeert kwaliteit en betrouwbaarheid, aangezien wij voldoen aan internationaal erkende normen en ‘best practices’. Hiermee bieden wij onze klanten de zekerheid van hoogwaardige, professionele vertaaldiensten.

  De rijke historie van het Tsjechisch beïnvloedt de complexiteit en diepgang van de taal. Een grondig begrip van deze historische achtergrond stelt onze vertalers in staat om beter om te gaan met culturele referenties en historische termen, wat vooral belangrijk is wanneer wij uw literaire werken of historische documenten voor u vertalen.

  Beëdigde vertalingen worden uitgevoerd door vertalers die hiertoe officieel gerechtigd en bevoegd zijn door een gerechtelijke instantie of andere overheidsorganisatie. Deze vertalingen zijn (internationaal) rechtsgeldig en vaak noodzakelijk wanneer het gaat om officiële documenten zoals juridische contracten, officiële certificaten en gerechtelijke stukken.

  Het Tsjechisch vertaalbureau van Urgent Vertalen maakt gebruik van een streng kwaliteitscontroleproces dat bestaat uit meerdere revisierondes en validatie, uitgevoerd door onze deskundige Tsjechische native speaker-vertalers. Als professioneel en gecertificeerd vertaalbureau houden wij ons ook aan internationale kwaliteitsnormen en werken wij continu aan de verbetering van onze vertaalprocessen.

  Ja, het Tsjechisch vertaalbureau van Urgent Vertalen biedt ook spoedvertaaldiensten aan, zonder daarbij in te boeten aan kwaliteit. Ons team van ervaren vertalers streeft er altijd naar om, zelfs met strakke deadlines, de hoogste kwaliteitsnormen te handhaven. Neem voor meer informatie over onze spoedvertaaldiensten per e-mail contact met ons op, of bel ons. Ons team van toegewijde vertaaladviseurs staat u graag te woord.

  Prijzen Tsjechische vertalingen

  Als u geïnteresseerd bent in de kosten van een Tsjechische vertaling, staan wij bij Vertaalbureau Urgent Vertalen voor u klaar met duidelijke informatie. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van onze tarieven per woord voor Tsjechische vertalingen, zodat u een helder beeld hebt van onze transparante prijsstelling.

  Volledig betrouwbaar. Strikte geheimhouding volgens ISO 27001 geldt voor elke vertaalopdracht.

  Meer info

  Het team achter de vertalingen

  Bij ons vertaalbureau zijn we trots op ons team van gepassioneerde taalexperts, elk met een eigen unieke specialisatie. Ze worden ondersteund door een zorgvuldig gekozen netwerk van professionele vertalers en revisoren. Ons gezamenlijke doel is om de hoogste kwaliteit te leveren in de vertaling van uw teksten.

  vertaalbureau team

  Waarom kiezen voor Urgent Vertalen?

  ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

  Vaak binnen 24 uur vertaald zonder spoedtoeslag

  Beëdigde vertalingen en volledige legalisatieservice

  2500+ Klanten geven ons gemiddeld een 9,6/10

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd