• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Statuten laten vertalen

  Bent u van plan om een onderneming te starten in het buitenland? Uw statuten vertalen is dan van groot belang. Statuten zijn officiële documenten waar doelen, bepalingen en grondregels van een bedrijf in verwerkt staan. De statuten worden daarom ook officieel opgesteld door een notaris. De statuten bevatten veelal ingewikkelde juridische termen waardoor een vertaler met veel ervaring in het juridisch jargon noodzakelijk is.

  arrow cta

  2500+ beoordelingen gemiddeld 9,6

  21/06/2024 Matthijs, Tempe, AZ, USA.

  “Voor een visum aanvraag had in onlangs met vrij grote urgentie een vertaling van mijn doctoraal diploma en cijferlijsten nodig. Helaas was de 'vertaal”

  21/06/2024 Yvonne, Hendrik-Ido-Ambacht

  “Top service”

  21/06/2024 Sarem, Kerkrade

  “Het was goed ervaring”

  21/06/2024 Livio, Rotterdam

  “From quote to translation it was really smooth process. Fast and accurate. I'm satisfied with the service.”

  21/06/2024 Amanda, Amsterdam

  “Totally recommended.”

  Next
  Prev

  Uw statuten vertaald door een professioneel, gecertificeerd vertaalbureau

  Het (laten) vertalen van statuten is een delicate taak die precisie en professionele deskundigheid vereist. Een gecertificeerd vertaalbureau biedt in dit proces de garantie voor nauwkeurigheid en betrouwbaarheid die nodig is bij de vertaling van deze belangrijke documenten. Het team van professionele vertalers van een gecertificeerd vertaalbureau zorgt ervoor dat de vertaalde statuten zowel juridisch correct als taalkundig kloppend en consistent zijn, mede door hun kennis van en ervaring met juridische terminologie en de nuances binnen verschillende talen.

  statuten vertalen
  statuten vertalen

  Beëdigde vertaling van statuten

  Een beëdigde vertaling van uw statuten gaat een stap verder dan een standaard-, oftewel, een reguliere vertaling. Beëdigde vertalers zijn gerechtigd door de rechtbank en officieel erkend door de overheid. Hun vertalingen worden dan ook als juridisch geldig beschouwd door gerechtelijke en overheidsinstellingen. Dit is van cruciaal belang voor bedrijven die internationaal of over verschillende rechtsgebieden heen opereren. De beëdigde vertaling van uw statuten biedt extra wettelijke correctheid en vertrouwen.

  Hoewel kwaliteit voorop staat bij het vertalen van statuten, is het voor u ongetwijfeld ook van belang dat het vertaalproces efficiënt en kosteneffectief verloopt. Moderne vertaalbureaus maken gebruik van geavanceerde technologieën en gestroomlijnde processen om zo snelle en betaalbare diensten te leveren zonder in te boeten aan kwaliteit of betrouwbaarheid. Dit betekent dat u de vertaling van uw statuten snel ontvangt, zonder dat u daar een fortuin aan uit hoeft te geven.

  Statuten laten vertalen voor een gecertificeerd vertaalbureau

  Statuten zijn officiële documenten die de structuur, regels en doelstellingen van een organisatie vastleggen. Ze vormen de juridische ruggengraat van een bedrijf, vereniging, stichting of andere juridische entiteit. Deze documenten bevatten essentiële informatie zoals de naam van de organisatie, het doel, de interne regels, de rechten en plichten van leden of aandeelhouders, en de procedures voor het nemen van beslissingen en het wijzigen van de statuten zelf.

  Hoewel kwaliteit voorop staat bij het vertalen van statuten, is het voor u ongetwijfeld ook van belang dat het vertaalproces efficiënt en kosteneffectief verloopt. Moderne vertaalbureaus maken gebruik van geavanceerde technologieën en gestroomlijnde processen om zo snelle en betaalbare diensten te leveren zonder in te boeten aan kwaliteit of betrouwbaarheid. Dit betekent dat u de vertaling van uw statuten snel ontvangt, zonder dat u daar een fortuin aan uit hoeft te geven.

  Het vertalen van statuten moet gedaan worden door een professionele vertaler met expertise in juridisch vertalen. Deze vertalers hebben vaak een achtergrond in de rechten of jarenlange ervaring met het vertalen van juridische documenten. Daarnaast kan het vereist zijn dat de vertaling beëdigd is, wat betekent dat de vertaler officieel erkend is door de rechtbank of een andere juridische autoriteit.

  Het belang van een officiële, beëdigde vertaling van uw statuten

  Het (laten) vertalen van statuten is van groot belang voor bedrijven die niet alleen binnen het land van eigen vestiging, maar ook internationaal opereren. Statuten bieden juridische helderheid, ze helpen door verschillende juridische systemen te navigeren en ze zorgen ervoor dat alle partijen de inhoud en implicaties van de documenten volledig begrijpen. Een beëdigde vertaling van uw statuten dient uitgevoerd te worden door een vertaler die officieel wordt erkend door de overheid en gerechtelijke instanties en daarmee aan alle wettelijke vereisten voldoet. Dit houdt dus in dat uw vertaalde statuten juridisch geldig zijn voor officiële procedures en bij het aangaan van internationale partnerschappen.

  Uiteraard is het mogelijk om het vertaalde document ook in het buitenland te gebruiken, door het document te laten legaliseren. Meer informatie over beëdigd vertalen vindt u op onze webpagina: beëdigd vertalen.

  1632847996415 300x300.jpeg

  “Ik specialiseer mij in juridisch-economische vertalingen“

  Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie


  Strikte beveiliging en geheimhouding volgens ISO 27001. Naast de Privacywet (AVG), hebben al onze medewerkers en vertalers een geheimhoudingsovereenkomst ondertekend. Urgent Vertalen is een van de weinige vertaalbureaus die naast de ISO 9001 kwaliteitsmanagement- en ISO 17100 vertaaldienstennorm ook gecertificeerd is voor de ISO 27001 informatiebeveiligingsnorm. Hierdoor voldoen onze processen o.a. op basis van beveiliging aan zeer strenge eisen om uw documentatie en gegevens extra te beschermen.

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd

  Onze werkwijze voor de vertaling van statuten

  Stap 1

  Na ontvangst van uw aanvraag controleert onze vertaaladviseur uw documenten

  Stap 2

  Op basis van de gewenste talencombinatie en vakjargon selecteren de meest geschikte gediplomeerde vertaler voor uw vertaalverzoek

  Stap 3

  In overleg met onze vertaler maakt de vertaaladviseur een prijsopgave op basis van tijd dat de vertaler hiervoor kwijt is. In het maken van de prijsopgave wordt rekening gehouden met herhaling van werkzaamheden en bewerkelijkheid van het document.

  Stap 4

  Een vrijblijvende offerte op maat wordt op werkdagen meestal binnen 60 minuten aan u toegezonden

  Stap 5

  Bij akkoord ontvangen wij graag uw factuurgegevens en eventueel benodigde verzendgegevens

  Stap 6

  Urgent Vertalen start aan uw opdracht en levert op binnen de afgesproken tijd.

  Stap 7

  Kwaliteit van ons werk garanderen wij ook na oplevering van uw vertaling; Mocht u toch twijfels hebben over onze vertaalslag, bijvoorbeeld een bepaalde woordkeuze, controleren wij uw bevindingen en ontvangt u zonder extra kosten een gecorrigeerde vertaling.

  Veelgestelde vragen

  Een gecertificeerd vertaalbureau biedt de garantie dat uw statuten nauwkeurig en professioneel vertaald worden. Dit is cruciaal voor juridische documenten, aangezien fouten kunnen leiden tot juridische complicaties of misverstanden.

  Een beëdigde vertaling wordt uitgevoerd door een vertaler die officieel is gerechtigd door de rechtbank en wordt erkend door de overheid. Beëdigde vertalingen worden als juridisch geldig beschouwd door (internationale) gerechtelijke en overheidsinstellingen, wat van groot belang is in officiële processen. Dit geldt niet voor reguliere vertalingen, aangezien deze geen juridische geldigheid kennen en waarvan ook de kwaliteit en betrouwbaarheid niet officieel gegarandeerd kunnen worden.

  De snelheid van de vertaling van uw statuten is afhankelijk van de lengte van het te vertalen document en de complexiteit van het taalgebruik. Veel vertaalbureaus bieden ook spoedservices aan, zodat de vertaling sneller geleverd kan worden zonder aan kwaliteit in te boeten.

  Beëdigde vertalingen kunnen iets duurder zijn dan reguliere vertalingen, vanwege de juridische geldigheid en de benodigde expertise van de vertaler. Neem rechtstreeks contact op met het vertaalbureau van uw keuze voor specifieke prijsinformatie.

  Wanneer u kiest voor een professioneel, gecertificeerd vertaalbureau met beëdigde vertalers én met ervaring in juridisch vertalen, mag u er op vertrouwen dat uw vertaalde statuten juridisch kloppend en correct vertaald zijn. Een dergelijk vertaalbureau begrijpt het juridisch vakjargon en heeft bovendien verstand van de vereisten die gelden voor dergelijke documentatie.

  Het vertalen van statuten is voor iedere taalcombinatie anders. Dit heeft te maken met de verschillen in taalgebruik, het land van herkomst van de statuten en het land/het doeleinde waarvoor de statuten bedoeld zijn. Het is daarom belangrijk om een bureau te selecteren dat ervaring heeft met de specifieke talencombinatie waar u naar op zoek bent en dat werkt met professionele beëdigde vertalers van diezelfde talencombinatie om de vertaling voor u te verzorgen.

  Prijzen voor statutenvertalingen

  Als u geïnteresseerd bent in de kosten van een statutenvertalingen, staan wij bij Vertaalbureau Urgent Vertalen voor u klaar met duidelijke informatie. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van onze tarieven per woord voor statutenvertalingen, zodat u een helder beeld hebt van onze transparante prijsstelling.

  Volledig betrouwbaar. Strikte geheimhouding volgens ISO 27001 geldt voor elke vertaalopdracht.

  Meer info

  Het team achter de vertalingen

  Bij ons vertaalbureau zijn we trots op ons team van gepassioneerde taalexperts, elk met een eigen unieke specialisatie. Ze worden ondersteund door een zorgvuldig gekozen netwerk van professionele vertalers en revisoren. Ons gezamenlijke doel is om de hoogste kwaliteit te leveren in de vertaling van uw teksten.

  vertaalbureau team

  Waarom kiezen voor Urgent Vertalen?

  ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

  Vaak binnen 24 uur vertaald zonder spoedtoeslag

  Beëdigde vertalingen en volledige legalisatieservice

  2500+ Klanten geven ons gemiddeld een 9,6/10

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd