• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Turks vertaalbureau

  Turks vertaalbureau Urgent Vertalen levert hoogwaardige en foutloze vertalingen van uw documenten van en naar het Turks. Jaarlijks verzorgen we de vertaling van vele documenten voor een breed scala aan bedrijven, organisaties en particulieren.

  arrow cta

  2500+ beoordelingen gemiddeld 9,6

  21/06/2024 Matthijs, Tempe, AZ, USA.

  “Voor een visum aanvraag had in onlangs met vrij grote urgentie een vertaling van mijn doctoraal diploma en cijferlijsten nodig. Helaas was de 'vertaal”

  21/06/2024 Yvonne, Hendrik-Ido-Ambacht

  “Top service”

  21/06/2024 Sarem, Kerkrade

  “Het was goed ervaring”

  21/06/2024 Livio, Rotterdam

  “From quote to translation it was really smooth process. Fast and accurate. I'm satisfied with the service.”

  21/06/2024 Amanda, Amsterdam

  “Totally recommended.”

  Next
  Prev

  Uw document laten vertalen door een Turks vertaalbureau

  Het vertalen van of naar het Turks hoeft natuurlijk niet altijd beëdigd vertaald te worden, het kan zijn dat u voor u zelf iets vertaald wilt hebben van of naar het Turks. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een website, blog, folder of zelfs een liefdesbrief. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde en native Turkse vertalers die u graag van dienst zijn. De naam zegt het al Turks vertaalbureau Urgent vertalen. Omdat wij dagelijks te maken hebben met Turkse vertalingen, of het nou beëdigd of regulier is, hebben wij een groot team van Turkse vertalers die voor klaar staan. Doordat ons team van beëdigde vertalers Turks zo groot en divers is, kunnen wij snel uw Turkse vertalingen verzorgen tegen een scherp tarief.

  Wij, als Turks vertaalbureau, vinden niet alleen dat onze beëdigde vertalers aan strenge toelatingseisen moeten voldoen. Ook een vertaler Nederlands Turks en Turks Nederlands, die niet beëdigd is, behoort in het bezit te zijn van een afgeronde vertaalopleiding op minimaal Hbo-niveau en aantoonbare ervaring. Doordat wij de vertaler Turks nauwkeurig selecteren op basis van uw document, bent u verzekerd van een volledig correcte vertaling. Aangezien wij volledig achter de kwaliteit van onze vertalingen staan, durven wij hieraan ook consequenties te hangen, wanneer uw Turkse vertaling niet correct zou zijn. Bent u niet tevreden met uw Turkse vertaling dan krijgt u gewoon uw geld terug!

  turks vertaler
  Turks vertaalbureau

  Gespecialiseerd Turks vertaalbureau met native speaker vertalers

  Dagelijks verzorgen wij als vertaalbureau Nederlands Turks onder andere vertalingen van brochuresCurriculum vitaebrieven en handleidingen. Dit wordt altijd zorgvuldig vertaald door één van onze Turkse native-speaker vertalers. Niet alleen zijn wij gespecialiseerd in vertalingen vanuit het Nederlands naar Turks. Ook talencombinaties, zoals het Spaans naar het Turks en Frans naar het Turks, komen veelvoudig voor bij ons vertaalbureau Nederlands Turks. Elke tekst is uniek, daarom wordt er bij elke vertaalopdracht goed gekeken naar de type tekst. Wij vinden het vanzelfsprekend, dat er altijd een native-speaker vertaler, die over voldoende ervaring in uw vakjargon beschikt, met uw vertaling aan de slag gaat. Er zal dus nooit een technische vertaler Nederlands naar Turks, met een juridisch document aan het werk gaan. Mede hierdoor kunt u vertrouwen op een goede vertaling van Turks naar Nederlands.

  Elke tekst is uniek, daarom wordt er bij elke vertaalopdracht goed gekeken naar de type tekst. Wij vinden het vanzelfsprekend, dat er altijd een native-speaker vertaler, die over voldoende ervaring in uw vakjargon beschikt, met uw vertaling aan de slag gaat. Er zal dus nooit een technische vertaler Nederlands naar Turks, met een juridisch document aan het werk gaan. Mede hierdoor kunt u vertrouwen op een goede vertaling van Turks naar Nederlands.

  Een beëdigde vertaling Turks voor uw officiële documenten

  Een beëdigde vertaling Turks Nederlands of Nederlands Turks wordt bij ons Turks vertaalbureau verzorgd door een beëdigde vertaler. Een beëdigde vertaler is in het bezit van een afgeronde vertaalopleiding op Hbo-niveau en is gemachtigd om een officieel document zoals een akte, diploma, KvK-uittreksel of geboorteakte officieel te vertalen.

  Het kan voorkomen dat uw beëdigde vertaling Turks nog gelegaliseerd moet worden voor het land waar u het wilt gebruiken. Per land hebben wij aangegeven wat er voor de legalisatie nodig is. Vertaalbureau Urgent Vertalen biedt de service aan om uw beëdigde vertaling te legaliseren. We bevinden ons met ons vertaalbureau op een strategische locatie in Den Haag, tussen alle instanties die bezocht dienen te worden voor uw legalisatie. Hierdoor zijn wij in staat om tegen een lage prijs de gehele legalisatie voor u te verzorgen.

  Waarom kiezen voor de legalisatieservice van Urgent Vertalen? U bespaart veel tijd en moeite. U hoeft geen vrije dag op te nemen voor het bezoeken van alle instanties. U hoeft niet een aantal keer de rit van en naar Den Haag te maken, u bespaart hiermee op uw reiskosten. Vertaalbureau Urgent Vertalen is een expert in het legaliseren van uw documentatie en is altijd op de hoogte van de laatste regels wat betreft de legalisatie. U komt hierdoor niet voor vervelende verrassingen te staan bij instanties. Nadat uw beëdigde vertaling klaar is, kunnen wij direct beginnen aan de gehele legalisatie, hierdoor is het gelegaliseerde document sneller klaar. U krijgt uw documentatie traceerbaar opgestuurd. Hierdoor weet u precies wanneer u uw gelegaliseerde documenten zal ontvangen.

  Informatie over de Turkse taal

  De officiële taal in Turkije is het Turks. Turks valt onder de noemer “Turkse talen”. De Turkse talen vormen een nauw verwante taalfamilie van 35 landen, gesproken door de Turkse volkeren van Oost-Europa tot in Centraal-China en de Noordelijke IJszee in Noordoost-Azië. In totaal spreken ongeveer 220 miljoen mensen een Turkse taal als moedertaal, waarvan circa 40% Turks, ongeveer 81 miljoen mensen. De Turkse talen worden ook gebruikt als lingua franca. De Turkse talen worden als dialecten beschouwd, omdat ze onderling erg veel op elkaar lijken en is de verstaanbaarheid over en weer erg groot. De oorsprong van de Turkse taal? Oorspronkelijk komt de Turkse taal uit het steppegebied van Mongolië, waar het gesproken werd door de nomaden. Zij zijn degenen die de taal meenamen naar Turkije.

  Turks is de enige officiële taal die in Turkije, door 90% van de bevolking, wordt gesproken. De Turkse taal is ook de officiële taal van Cyprus en enkele gemeenten van Macedonië. Daarnaast wordt de taal buiten Turkije gesproken door minderheden in landen van de Balkan en de Kaukasus, zoals Irak, Griekenland, Bulgarije, Kosovo, Bosnië, Herzegovina, Syrië, Roemenië, Moldavië en Azerbeidzjan. Ook door immigranten in andere landen wordt de Turkse taal gesproken. Daarom hoor je de Turkse taal heel vaak bijvoorbeeld in Nederland, België en Duitsland. Binnen de Turks gesproken taal, bestaan tal van dialecten.

  Het Turkse (Latijns) alfabet, “het Turk alfabesi”, bestaat uit 29 tekens. De letters Q, W en X komen niet voor in het Turks. Alhoewel de W wel wordt gebruikt voor het internet. En het Turks alfabet verschilt met ons Nederlandse alfabet, omdat het wordt aangevuld met de letters Ç, G, Î, Ö, Ü en S. Het Türk alfabesi werd in 1928 bij de Kemalistische hervormingen ingevoerd. Voorheen werd het Arabische alfabet gebruikt. Het schrift, met gebruikmaking van het Arabische alfabet, noemt men het Osmaans (Turks: Osmanlica).

  Heden ten dage gebruikt men het Turks zonder de Osmaanse invloeden van Arabische en Perzische leenwoorden. Door de taalzuivering zijn de verschillen tussen het Turks en het Osmaans groter geworden en dus niet alleen in de geschreven taal. De woordenschat en schrijftaal van tegenwoordig sluiten aardig aan bij de spreektaal, dit na een aantal taalhervormingen die ontstonden door gewelddadige regimewisselingen.

  jeffrey posthuma

  “De juiste vertaaloplossing verzorgen voor elke klant, dat is mijn vak.“

  Gecertificeerd Turks vertaalbureau met kwaliteitsgarantie


  Strikte beveiliging en geheimhouding volgens ISO 27001. Naast de Privacywet (AVG), hebben al onze medewerkers en vertalers een geheimhoudingsovereenkomst ondertekend. Urgent Vertalen is een van de weinige vertaalbureaus die naast de ISO 9001 kwaliteitsmanagement- en ISO 17100 vertaaldienstennorm ook gecertificeerd is voor de ISO 27001 informatiebeveiligingsnorm. Hierdoor voldoen onze processen o.a. op basis van beveiliging aan zeer strenge eisen om uw documentatie en gegevens extra te beschermen.

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd

  Onze werkwijze voor uw Turkse vertaling

  Stap 1

  Na ontvangst van uw aanvraag controleert onze vertaaladviseur uw documenten

  Stap 2

  Op basis van de gewenste talencombinatie en vakjargon selecteren de meest geschikte gediplomeerde vertaler voor uw vertaalverzoek

  Stap 3

  In overleg met onze vertaler maakt de vertaaladviseur een prijsopgave op basis van tijd dat de vertaler hiervoor kwijt is. In het maken van de prijsopgave wordt rekening gehouden met herhaling van werkzaamheden en bewerkelijkheid van het document.

  Stap 4

  Een vrijblijvende offerte op maat wordt op werkdagen meestal binnen 60 minuten aan u toegezonden

  Stap 5

  Bij akkoord ontvangen wij graag uw factuurgegevens en eventueel benodigde verzendgegevens

  Stap 6

  Urgent Vertalen start aan uw opdracht en levert op binnen de afgesproken tijd.

  Stap 7

  Kwaliteit van ons werk garanderen wij ook na oplevering van uw vertaling; Mocht u toch twijfels hebben over onze vertaalslag, bijvoorbeeld een bepaalde woordkeuze, controleren wij uw bevindingen en ontvangt u zonder extra kosten een gecorrigeerde vertaling.

  Veelgestelde vragen

  Bij Urgent Vertalen combineren we diepgaande kennis van de Turkse taal en cultuur met expertise in verschillende industrieën om nauwkeurige en cultureel relevante vertalingen te bieden. Ons team van native Turkse vertalers zorgt ervoor dat elk project met de grootste zorg en precisie wordt behandeld, of het nu gaat om juridische documenten, marketingmateriaal of technische handleidingen.

  Ons bureau is gespecialiseerd in het vertalen van een breed scala aan documenten, waaronder juridische contracten, technische handleidingen, medische rapporten, website-inhoud, marketingmateriaal en nog veel meer. Wij zorgen ervoor dat de vertalingen niet alleen taalkundig correct zijn, maar ook aangepast aan de specifieke behoeften van uw doelmarkt.

  Kwaliteit staat bij ons voorop. Elk vertaalproject doorloopt een strikt proces van vertalen, redigeren en proeflezen om te verzekeren dat de uiteindelijke tekst accuraat en van hoge kwaliteit is. Onze vertalers zijn ervaren professionals die gespecialiseerd zijn in hun respectievelijke velden, wat bijdraagt aan de precisie en relevantie van onze vertalingen.

  Ja, wij begrijpen dat sommige situaties een snelle afhandeling vereisen. Urgent Vertalen biedt spoedvertaaldiensten die ervoor zorgen dat uw dringende documenten snel en zonder inboeten aan kwaliteit worden vertaald.

  Zeker, ons technisch team is uitgerust om met een verscheidenheid aan bestandsformaten te werken, waaronder maar niet beperkt tot PDF, DOCX, PPT, en HTML. Dit maakt het gemakkelijker voor klanten om ons hun originele documenten te sturen zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over compatibiliteitsproblemen.

  Bij Urgent Vertalen nemen we privacy en vertrouwelijkheid uiterst serieus. Alle documenten worden behandeld met de strengste beveiligingsmaatregelen en we zorgen ervoor dat alle informatie die aan ons wordt toevertrouwd vertrouwelijk blijft. Onze vertalers zijn ook gebonden aan strikte geheimhoudingsverklaringen.

  Klanten kunnen eenvoudig een vertaalopdracht plaatsen door contact met ons op te nemen via onze website, e-mail, of telefoon. We bespreken graag uw specifieke behoeften en voorzien u van een op maat gemaakte offerte.

  Prijzen Turkse vertalingen

  Als u geïnteresseerd bent in de kosten van een Turkse vertaling, staan wij bij Vertaalbureau Urgent Vertalen voor u klaar met duidelijke informatie. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van onze tarieven per woord voor Turkse vertalingen, zodat u een helder beeld hebt van onze transparante prijsstelling.

  Volledig betrouwbaar. Strikte geheimhouding volgens ISO 27001 geldt voor elke vertaalopdracht.

  Meer info

  Het team achter de vertalingen

  Bij ons vertaalbureau zijn we trots op ons team van gepassioneerde taalexperts, elk met een eigen unieke specialisatie. Ze worden ondersteund door een zorgvuldig gekozen netwerk van professionele vertalers en revisoren. Ons gezamenlijke doel is om de hoogste kwaliteit te leveren in de vertaling van uw teksten.

  vertaalbureau team

  Waarom kiezen voor Urgent Vertalen?

  ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

  Vaak binnen 24 uur vertaald zonder spoedtoeslag

  Beëdigde vertalingen en volledige legalisatieservice

  2500+ Klanten geven ons gemiddeld een 9,6/10

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd