Vertalen van Fins naar Nederlands (of andersom)?

Van of naar het Fins vertalen – Vaak al binnen 24 uur

Heeft u een vertaling van of naar het Fins nodig en wilt u de garantie dat het goed gebeurt? Als Fins vertaalbureau vertalen wij uw document snel en met garantie. U profiteert altijd van onze niet goed, geld terug garantie, onze snelheid en het feit dat wij gemiddeld 36,8% goedkoper zijn in vergelijking met andere vertaalbureaus. Vraag direct een prijsopgave aan of lees verder.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Een beëdigde vertaling Fins voor uw officiële documenten

Hebt u een beëdigde vertaling nodig van uw officiële documenten? Dan bent u bij hét Fins vertaalbureau van Den Haag aan het juiste adres.

Wij zijn een erkend vertaalbureau Fins. Het sturen van een scan van uw documenten is voldoende voor het maken van uw beëdigde vertaling Fins. Wij kunnen u zowel een Fins beëdigde vertaling verzorgen van uw Nederlandse document als van uw Nederlandstalige documenten naar het Fins.

Uw document van of naar het Fins vertaald in 2 simpele stappen

 • U stuurt ons een scan van uw documenten per e-mail

  Het sturen van een scan of foto van uw documenten is voldoende. Wij sturen u vervolgens een voorstel voor het vertalen.

 • U ontvangt de vertaling de volgende werkdag voor 10.00 uur in huis

  Gratis verzending per reguliere post + een digitaal exemplaar per e-mail. Indien u verzekerd wilt zijn dat uw vertaling de volgende werkdag bij u arriveert, kiest u voor een spoedverzending tegen een kleine meerprijs.

Waarom uw tekst beëdigd laten vertalen bij vertaalbureau Urgent Vertalen?

Spoedvertaling zonder spoedtoeslag

Uw document van of naar het Fins vertalen regelen wij (vaak) al binnen 24 uur.

Native speaker vertalers

Uw document wordt vertaald door native speaker vertalers van het Fins. Zij kennen de taal als geen ander en zorgen altijd voor de juiste vertaling.

Gemiddeld 36,8% goedkoper

Vergelijk gerust ons voorstel met het voorstel van een ander vertaalbureau en trek hieruit zelf uw conclusie.

Niet goed, geld terug

Bij elke vertaling profiteert u van 100% tevredenheidsgarantie. Niet tevreden over uw vertalingen? Dan krijgt u gewoon uw geld terug.

Spoedvertaling
zonder toeslag

Native speaker
vertalers

Gemiddeld
36% goedkoper

Niet goed,
Geld terug

Uw document van of naar het Fins vertalen regelen wij (vaak) al binnen 24 uur.

Uw document wordt vertaald door native speaker vertalers van het Fins. Zij kennen de taal als geen ander en zorgen altijd voor de juiste vertaling.

Vergelijk gerust ons voorstel met het voorstel van een ander vertaalbureau en trek hieruit zelf uw conclusie.

Bij elke vertaling profiteert u van 100% tevredenheidsgarantie. Niet tevreden over uw vertalingen? Dan krijgt u gewoon uw geld terug.

Legalisatie van uw Finse vertaling

Het kan voorkomen dat uw vertaling nog gelegaliseerd moet worden voor het land waar u het wilt gebruiken. Weet u niet zeker of uw document ook gelegaliseerd dient te worden? Vraag het aan één van onze vertaaladviseurs.

Uw document laten vertalen van of naar het Fins

Het vertalen van of naar het Fins hoeft natuurlijk niet altijd beëdigd vertaald te worden, het kan zijn dat u voor u zelf iets vertaald wilt hebben van of naar het Fins. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een website, blog, folder of zelfs een liefdesbrief. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde en native Finse vertalers die u graag van dienst zijn.

Snel een vertaling Fins

De naam zegt het al Fins vertaalbureau Urgent vertalen. Omdat wij dagelijks te maken hebben met Finse vertalingen, of het nou beëdigd of regulier is, hebben wij een groot team van Finse vertalers die voor klaar staan.

Doordat ons team van beëdigde vertalers Fins zo groot en divers is, kunnen wij snel uw Finse vertalingen verzorgen tegen een scherp tarief.

Uw vertaling Fins met 100% tevredenheidsgarantie

Doordat wij de vertaler Fins nauwkeurig selecteren op basis van uw document, bent u verzekerd van een volledig correcte vertaling. Aangezien wij volledig achter de kwaliteit van onze vertalingen staan, durven wij hieraan ook consequenties te hangen, wanneer uw Finse vertaling niet correct zou zijn.

Bent u niet tevreden met uw Finse vertaling dan krijgt u gewoon uw geld terug!

Wat anderen over Urgent Vertalen zeggen

Bent u benieuwd naar de ervaringen van anderen?
Bekijk dan eens onze onze referenties.

Waarom kiezen voor Fins vertaalbureau Urgent Vertalen?

Een vertaling vanuit het Nederlands naar het Fins wordt altijd gemaakt door een vertaler met Fins als moedertaal. Tevens zijn al onze vertalers in het bezit van een afgeronde vertaalopleiding op Hbo-niveau of hoger.

Elke tekst is uniek, daarom wordt er bij elke vertaalopdracht goed gekeken naar de type tekst. Wij vinden het vanzelfsprekend, dat er altijd een native-speaker vertaler, die over voldoende ervaring in uw vakjargon beschikt, met uw vertaling aan de slag gaat. Er zal dus nooit een technische vertaler Nederlands naar Fins, met een juridisch document aan het werk gaan. Mede hierdoor kunt u vertrouwen op een goede vertaling van Fins naar Nederlands.

Dagelijks verzorgen wij als vertaalbureau Nederlands Fins onder andere vertalingen van brochures, Curriculum vitae, brieven en handleidingen. Dit wordt altijd zorgvuldig vertaald door één van onze Finse native-speaker vertalers. Niet alleen zijn wij gespecialiseerd in vertalingen vanuit het Nederlands naar Fins. Ook talencombinaties, zoals het Spaans naar het Fins en Frans naar het Fins, komen veelvoudig voor bij ons vertaalbureau Nederlands Fins.

Veel van onze bestaande, maar ook nieuwe opdrachtgevers, zoals overheidsinstellingen, internationale bedrijven en particulieren, hebben urgent een vertaling nodig van bijvoorbeeld een diploma, akte, paspoort of sollicitatiebrief vanuit of naar het Fins. Wij, als vertaalbureau Fins, bieden u en onze vaste opdrachtgevers onze vaste scherpe tarieven, ook zonder een zogenaamd “spoedtoeslag” bovenop onze tarieven.

Bent u niet tevreden met uw Finse vertaling, dan krijgt u gewoon uw geld terug!

Waarom kiezen voor de legalisatieservice van Urgent Vertalen?

 • U bespaart veel tijd en moeite.
 • U hoeft geen vrije dag op te nemen voor het bezoeken van alle instanties.
 • U hoeft niet een aantal keer de rit van en naar Den Haag te maken, u bespaart hiermee uw reiskosten.
 • Vertaalbureau Urgent Vertalen is een expert in het legaliseren van uw documentatie en is altijd op de hoogte van de laatste regels wat betreft de legalisatie. U komt hierdoor niet voor vervelende verrassingen te staan bij de instanties.
 • Nadat uw beëdigde vertaling klaar is kunnen wij direct beginnen aan de gehele legalisatie, hierdoor is het gelegaliseerde document sneller klaar.
 • U krijgt uw documentatie traceerbaar opgestuurd. Hierdoor weet u precies wanneer u uw gelegaliseerde documenten zal ontvangen.

Over het Fins: wat belangrijk is bij elke vertaling

Fins wordt gesproken door ongeveer 6 miljoen mensen, waarvan 95% bestaat uit de bevolking van Finland. Er bestaan daarnaast Finstaligen in Rusland, om precies te zijn in Karelië en Ingermanland. In Zweden spreekt men Fins in het Tornedal en in Noorwegen in Finnmark en Troms. In Finland is naast het Fins nog een officiële taal, het Zweeds. Genetisch is het Fins echter niet verwant met het Zweeds of een andere Scandinavische taal.

Niet geheel in de lijn der verwachting is juist de Hongaarse taal verwant aan het Fins. Hongaren en Finnen verstaan elkaar niet, hoewel de talen beiden vanuit de geschiedenis een soortgelijke oorsprong hebben.

Mensen die een Indo-Europese taal als moedertaal hebben, vinden het Fins doorgaans enorm lastig. Fins heet een complexe grammatica en er zijn vele dialecten en dialectische vervoegingen die door elkaar heen worden gebruikt. Waar we in het Nederlands soms drie of 4 woorden gebruiken, maken Finnen hiervan een soort vervoeging tot één enkel woord.

Het langste woord dat in het Fins bestaat is epäjärjestelmällistyttämä-ttömyydelläänsäkäänköhän en betekent letterlijk ‘zelfs niet door haar gebrek aan organisatie, veronderstel je’.

De meest eigenaardige zin in het Fins is Vasta vastaa vasta vastaavasta vastavastaavasta. De betekenis is ‘De tegenpartij reageert alleen op de overeenkomstige tegenhanger’.

Wilt u een document van of naar het Fins vertalen onderzoek dan de volgende elementen:

Hoe zit het met de dialecten in het Fins?

Het Fins kent 7 officiële dialecten. De verschillen zijn vrij groot en het belangrijkste verschil ligt tussen de oostelijke en westelijke dialecten.

Een bekend verschil dat bestaat tussen oost en west is het woord voor een berkentak die in de sauna wordt gebruikt. Het oostelijke dialect spreekt van vasta en het westelijke van vihta. Zo is er nog een flink aantal woorden dat anders is tussen de groepen dialecten.

Het is afhankelijk van het doel van uw vertaling of u rekening moet houden met een dialect.

Weet het doel van de vertaling

Welk doel heeft uw vertaling? Wilt uw bepaalde medische documenten vertalen of heeft u een vertaling nodig voor uw verblijf in Finland?

Wat is het doel van de vertaling? Stel dat u bepaalde documenten wilt vertalen voor een vakantie naar Finland, bedenk dan van tevoren welke documenten verplicht zijn en aan welke verplichtingen ze moeten voldoen.

Gaat het om officiële documenten, kies dan voor een beëdigde vertaling