Fins vertaalbureau

Fins vertaalbureau nodig? Vertaalbureau Urgent Vertalen vertaald uw document snel en met garantie. Profiteer van nauwkeurige, tijdige en cultureel gevoelige vertalingen door ervaren taalkundigen. Vraag direct een prijsopgave aan of lees verder.

Vraag direct een vrijblijvend voorstel aan

Offerte op maat binnen 60 minuten en geheel vrijblijvend.


Plaats uw bestand hier of klik hier om te uploaden You can upload up to 50 files.

*Uw aanvraag wordt strikt beveiligd en verwerkt conform ISO 27001

100% tevredenheidsgarantie

Gemiddeld 36,8% goedkoper

Altijd een native vertaler

In Den Haag gevestigd vertaalbureau

05/12/2023 Arend, Koudum

“Top geregeld allemaal.”

05/12/2023 Fatiha, Almere

“Super fijne ervaring met Urgent Vertalen, denkt mee, snel en kwalitatief ! Bedankt voor de goede en snelle service meneer Prins!”

05/12/2023 DA, Luasaka

“Snel vertaald Vlotte communicatie Wel vrij prijzig”

04/12/2023 Leon, Capelle aan den Ijssel

“Ik heb nu een stuk of 4 vertalingen uitgezet bij Urgent. Stukken tekst worden altijd goed en op tijd aangeleverd.”

01/12/2023 Louis, Barcelona

“Prima”

Next
Prev
Jeffrey Posthuma
 Jeffrey Posthuma

De juiste vertaaloplossing verzorgen voor elke klant, dat is mijn vak.

Een professionele vertaaladviseur voor Finse vertalingen

Volledig betrouwbaar. Voor elke vertaalopdracht gelden strikte beveiliging en geheimhouding volgens de ISO 27001 norm.

Strikte beveiliging en geheimhouding volgens ISO 27001.
Naast de Privacywet (AVG), hebben al onze medewerkers en vertalers een geheimhoudingsovereenkomst ondertekend. Urgent Vertalen is een van de weinige vertaalbureaus die naast de ISO 9001 kwaliteitsmanagement- en ISO 17100 vertaaldienstennorm ook gecertificeerd is voor de ISO 27001 informatiebeveiligingsnorm. Hierdoor voldoen onze processen o.a. op basis van beveiliging aan zeer strenge eisen om uw documentatie en gegevens extra te beschermen.

info

Volledig betrouwbaar. Strikte geheimhouding volgens ISO 27001 geldt voor elke vertaalopdracht.

Meer info

Uw document laten vertalen van of naar het Fins door een Fins vertaalbureau

Het vertalen van of naar het Fins hoeft natuurlijk niet altijd beëdigd vertaald te worden, het kan zijn dat u voor u zelf iets vertaald wilt hebben van of naar het Fins. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een website, blog, folder of zelfs een liefdesbrief. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde en native Finse vertalers die u graag van dienst zijn. Een vertaling vanuit het Nederlands naar het Fins wordt altijd gemaakt door een vertaler met Fins als moedertaal. Tevens zijn al onze vertalers in het bezit van een afgeronde vertaalopleiding op Hbo-niveau of hoger.

Zicht op gebouw in Finland. Fins vertaalbureau

ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

Professionele beëdigde vertalingen en legalisaties

Snel, betrouwbaar en voor de beste prijs

Uw vertaling in 3 eenvoudige stappen

step 1

Stuur ons de te vertalen tekst per e-mail, in Word- of PDF-format of maak een scan of foto.

step 2

De vertaling wordt spoedig voor u verzorgd door een professionele (beëdigd) vertaler

step 3

U ontvangt de vertaling per e-mail en in geval van een beëdigde vertaling ook per post of koerier.

Man schrijft op officieel document. legalisatie van uw finse vertaling

Legalisatie van uw Finse vertaling

Het kan voorkomen dat uw vertaling nog gelegaliseerd moet worden voor het land waar u het wilt gebruiken. Weet u niet zeker of uw document ook gelegaliseerd dient te worden? Vraag het aan één van onze vertaaladviseurs.

Wat onze klanten zeggen

“Urgent vertaalt bij tijd en wijle voor ons tender- en offerteteksten voor Franstalige en en Engelstalige offertes die wij voor onze klanten schrijven. Elke keer doen ze dat op alle fronten spot-on. Urgent is snel, flexibel, goed en ze denken met mij mee.”

Karel
Koppens

“We hadden snel een offerte voor de pagina’s die we wilden vertalen en ook direct daarna een respons toen het er e.e.a. veranderd moest worden. Vanwege spoed werden de documenten met DHL Express verstuurd en die hadden we de volgende dag binnen! Heel fijn.”

Lies
Bekker-Taling

“Ze zijn super snel en professioneel. Ze hebben me geholpen met wat extra informatie en hebben een handig online systeem om offertes te tekenen. Alles ging super snel en soepel en ik had de vertalingen binnen een paar dagen in huis. Helemaal perfect!”

Eline
Eerbeek

“Ik heb al twee keer de documenten bij Urgent Vertalen laten vertalen. Ze zijn echt aardig en beschikbaar. De documenten worden snel vertaald en gestuurd naar huis.”

Francesca
Romana Fasoli

info

2200+ Klanten geven ons gemiddeld een 9,6/10

Meer informatie

Waarom kiezen voor Fins vertaalbureau Urgent Vertalen?

Snel een vertaling Fins

De naam zegt het al Fins vertaalbureau Urgent vertalen. Omdat wij dagelijks te maken hebben met Finse vertalingen, of het nou beëdigd of regulier is, hebben wij een groot team van Finse vertalers die voor klaar staan. Doordat ons team van beëdigde vertalers Fins zo groot en divers is, kunnen wij snel uw Finse vertalingen verzorgen tegen een scherp tarief.

Uw vertaling Fins met 100% tevredenheidsgarantie

Doordat wij de vertaler Fins nauwkeurig selecteren op basis van uw document, bent u verzekerd van een volledig correcte vertaling. Aangezien wij volledig achter de kwaliteit van onze vertalingen staan, durven wij hieraan ook consequenties te hangen, wanneer uw Finse vertaling niet correct zou zijn. Bent u niet tevreden met uw Finse vertaling dan krijgt u gewoon uw geld terug!

Voor elk vakjargon, een Finse vertaler

Elke tekst is uniek, daarom wordt er bij elke vertaalopdracht goed gekeken naar de type tekst. Wij vinden het vanzelfsprekend, dat er altijd een native-speaker vertaler, die over voldoende ervaring in uw vakjargon beschikt, met uw vertaling aan de slag gaat. Er zal dus nooit een technische vertaler Nederlands naar Fins, met een juridisch document aan het werk gaan. Mede hierdoor kunt u vertrouwen op een goede vertaling van Fins naar Nederlands.

Gespecialiseerde Finse vertalers

Dagelijks verzorgen wij als vertaalbureau Nederlands Fins onder andere vertalingen van brochuresCurriculum vitaebrieven en handleidingen. Dit wordt altijd zorgvuldig vertaald door één van onze Finse native-speaker vertalers. Niet alleen zijn wij gespecialiseerd in vertalingen vanuit het Nederlands naar Fins. Ook talencombinaties, zoals het Spaans naar het Fins en Frans naar het Fins, komen veelvoudig voor bij ons vertaalbureau Nederlands Fins.

Een spoedvertaling, zonder spoedtoeslag

Veel van onze bestaande, maar ook nieuwe opdrachtgevers, zoals overheidsinstellingen, internationale bedrijven en particulieren, hebben urgent een vertaling nodig van bijvoorbeeld een diploma, akte, paspoort of sollicitatiebrief vanuit of naar het Fins. Wij, als vertaalbureau Fins, bieden u en onze vaste opdrachtgevers onze vaste scherpe tarieven, ook zonder een zogenaamd “spoedtoeslag” bovenop onze tarieven.

Het legalisatiegemak van Urgent Vertalen

Waarom kiezen voor de legalisatieservice van Urgent Vertalen? U bespaart veel tijd en moeite. U hoeft geen vrije dag op te nemen voor het bezoeken van alle instanties. U hoeft niet een aantal keer de rit van en naar Den Haag te maken, u bespaart hiermee op uw reiskosten. Vertaalbureau Urgent Vertalen is een expert in het legaliseren van uw documentatie en is altijd op de hoogte van de laatste regels wat betreft de legalisatie. U komt hierdoor niet voor vervelende verrassingen te staan bij instanties. Nadat uw beëdigde vertaling klaar is, kunnen wij direct beginnen aan de gehele legalisatie, hierdoor is het gelegaliseerde document sneller klaar. U krijgt uw documentatie traceerbaar opgestuurd. Hierdoor weet u precies wanneer u uw gelegaliseerde documenten zal ontvangen.

Over het Fins: wat belangrijk is bij elke vertaling

Fins wordt gesproken door ongeveer 6 miljoen mensen, waarvan 95% bestaat uit de bevolking van Finland. Er bestaan daarnaast Finstaligen in Rusland, om precies te zijn in Karelië en Ingermanland. In Zweden spreekt men Fins in het Tornedal en in Noorwegen in Finnmark en Troms. In Finland is naast het Fins nog een officiële taal, het Zweeds. Genetisch is het Fins echter niet verwant met het Zweeds of een andere Scandinavische taal. Niet geheel in de lijn der verwachting is juist de Hongaarse taal verwant aan het Fins. Hongaren en Finnen verstaan elkaar niet, hoewel de talen beiden vanuit de geschiedenis een soortgelijke oorsprong hebben. Mensen die een Indo-Europese taal als moedertaal hebben, vinden het Fins doorgaans enorm lastig. Fins heet een complexe grammatica en er zijn vele dialecten en dialectische vervoegingen die door elkaar heen worden gebruikt. Waar we in het Nederlands soms drie of 4 woorden gebruiken, maken Finnen hiervan een soort vervoeging tot één enkel woord. Het langste woord dat in het Fins bestaat is epäjärjestelmällistyttämä-ttömyydelläänsäkäänköhän en betekent letterlijk ‘zelfs niet door haar gebrek aan organisatie, veronderstel je’.De meest eigenaardige zin in het Fins is Vasta vastaa vasta vastaavasta vastavastaavasta. De betekenis is ‘De tegenpartij reageert alleen op de overeenkomstige tegenhanger’. Wilt u een document van of naar het Fins vertalen onderzoek dan de volgende elementen:

Hoe zit het met de dialecten in het Fins?

Het Fins kent 7 officiële dialecten. De verschillen zijn vrij groot en het belangrijkste verschil ligt tussen de oostelijke en westelijke dialecten. Een bekend verschil dat bestaat tussen oost en west is het woord voor een berkentak die in de sauna wordt gebruikt. Het oostelijke dialect spreekt van vasta en het westelijke van vihta. Zo is er nog een flink aantal woorden dat anders is tussen de groepen dialecten. Het is afhankelijk van het doel van uw vertaling of u rekening moet houden met een dialect.

Weet het doel van de vertaling

Welk doel heeft uw vertaling? Wilt uw bepaalde medische documenten vertalen of heeft u een vertaling nodig voor uw verblijf in Finland? Wat is het doel van de vertaling? Stel dat u bepaalde documenten wilt vertalen voor een vakantie naar Finland, bedenk dan van tevoren welke documenten verplicht zijn en aan welke verplichtingen ze moeten voldoen. Gaat het om officiële documenten, kies dan voor een beëdigde vertaling

Scandinavisch design. Waarom kiezen voor fins vertaalbureau urgent vertalen