Fins vertaalbureau Urgent Vertalen

Snel en voordelig uw document laten vertalen van of naar het Fins?

De Finse taal wordt in Finland en omstreken gesproken door ongeveer 6 miljoen mensen. Bijna 95% van de Finse bevolking spreekt Fins. Ook in Rusland, Zweden en Noorwegen wordt het Fins door kleine groepen gesproken. In Zweden en Noorwegen is de taal zelfs een erkende minderheidstaal.

Fins is een Finoegrische taal, die door de Finnen Suomi wordt genoemd.

Heeft u plannen om te verhuizen naar Finland, gaat u er werken, of heeft u een andere reden om uw documenten naar het Fins te laten vertalen? Fins vertaalbureau Urgent Vertalen vertaalt al uw documenten van het Fins naar het Nederlands en andersom.

Een beëdigde vertaling Fins voor uw officiële documenten

Hebt u een beëdigde vertaling nodig van uw officiële documenten? Dan bent u bij hét Fins vertaalbureau van Den Haag aan het juiste adres.

Wij zijn een erkend vertaalbureau Fins. Het sturen van een scan van uw documenten is voldoende voor het maken van uw beëdigde vertaling Fins. Wij kunnen u zowel een Fins beëdigde vertaling verzorgen van uw Nederlandse document als van uw Nederlandstalige documenten naar het Fins.

Een beëdigde vertaling in 3 stappen

 • U stuurt ons een scan van uw documenten per e-mail

  Het sturen van een scan of foto van uw documenten is voldoende. Wij sturen u vervolgens een voorstel voor het beëdigd vertalen van uw documenten.

 • De vertaling wordt spoedig voor u verzorgd

  De vertaling wordt voorzien van stempel, handtekening en verklaring van de beëdigd vertaler, vervolgens wordt de kopie van uw document gehecht aan de vertaling. Uw vertaling is gemaakt conform de richtlijnen voor beëdigde vertalingen.

 • Vertaling de volgende werkdag voor 10.00 uur in huis

  Gratis verzending per reguliere post + een digitaal exemplaar per e-mail. Indien u verzekerd wilt zijn dat uw vertaling de volgende werkdag bij u arriveert, kiest u voor een spoedverzending tegen een kleine meerprijs.

Waarom uw tekst beëdigd laten vertalen bij vertaalbureau Urgent Vertalen?

Spoedvertaling zonder spoedtoeslag

Een (beëdigde) vertaling kunnen wij vaak binnen 24 uur aan u leveren, zonder "spoedtoeslag".

Gediplomeerde vertalers

Onze vertalingen worden verzorgd door native speaker vertalers van de doeltaal, wij werken enkel met gediplomeerde vertalers.

Gemiddeld 36,8% goedkoper

Vergelijk gerust ons voorstel met het voorstel van een ander vertaalbureau en trek hieruit zelf uw conclusie.

Niet goed, geld terug

Bij elke vertaling profiteert u van 100% tevredenheidsgarantie, hierdoor bent u altijd verzekerd van de juiste vertaling.

Spoedvertaling
zonder toeslag

Gediplomeerde
vertalers

Gemiddeld
36% goedkoper

Niet goed,
Geld terug

Een (beëdigde) vertaling kunnen wij vaak binnen 24 uur aan u leveren, zonder "spoedtoeslag".

Onze vertalingen worden verzorgd door native speaker vertalers van de doeltaal, wij werken enkel met gediplomeerde vertalers.

Vergelijk gerust ons voorstel met het voorstel van een ander vertaalbureau en trek hieruit zelf uw conclusie.

Bij elke vertaling profiteert u van 100% tevredenheidsgarantie, hierdoor bent u altijd verzekerd van de juiste vertaling.

Legalisatie van uw Finse vertaling

Het kan voorkomen dat uw beëdigde vertaling Fins nog gelegaliseerd moet worden voor het land waar u het wilt gebruiken. Per land hebben wij aangegeven wat er voor de legalisatie nodig is.

Legalisatieservice Urgent Vertalen

Vertaalbureau Urgent Vertalen biedt de service aan om uw beëdigde vertaling te legaliseren. We bevinden ons met ons vertaalbureau op een strategische locatie in Den Haag, tussen alle instanties die bezocht dienen te worden voor uw legalisatie. Hierdoor zijn wij in staat om tegen een lage prijs de gehele legalisatie voor u te verzorgen.

Uw document laten vertalen van of naar het Fins

Het vertalen van of naar het Fins hoeft natuurlijk niet altijd beëdigd vertaald te worden, het kan zijn dat u voor u zelf iets vertaald wilt hebben van of naar het Fins. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een website, blog, folder of zelfs een liefdesbrief. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde en native Finse vertalers die u graag van dienst zijn.

Snel een vertaling Fins

De naam zegt het al Fins vertaalbureau Urgent vertalen. Omdat wij dagelijks te maken hebben met Finse vertalingen, of het nou beëdigd of regulier is, hebben wij een groot team van Finse vertalers die voor klaar staan.

Doordat ons team van beëdigde vertalers Fins zo groot en divers is, kunnen wij snel uw Finse vertalingen verzorgen tegen een scherp tarief.

Uw vertaling Fins met 100% tevredenheidsgarantie

Doordat wij de vertaler Fins nauwkeurig selecteren op basis van uw document, bent u verzekerd van een volledig correcte vertaling. Aangezien wij volledig achter de kwaliteit van onze vertalingen staan, durven wij hieraan ook consequenties te hangen, wanneer uw Finse vertaling niet correct zou zijn.

Bent u niet tevreden met uw Finse vertaling dan krijgt u gewoon uw geld terug!

Wat anderen over Urgent Vertalen zeggen

Bent u benieuwd naar de ervaringen van anderen?
Bekijk dan eens onze onze referenties.

Waarom kiezen voor Fins vertaalbureau Urgent Vertalen?

Native-speaker vertalers

Een vertaling vanuit het Nederlands naar het Fins wordt altijd gemaakt door een vertaler met Fins als moedertaal. Tevens zijn al onze vertalers in het bezit van een afgeronde vertaalopleiding op Hbo-niveau of hoger.

Voor elk vakjargon, een Finse vertaler

Elke tekst is uniek, daarom wordt er bij elke vertaalopdracht goed gekeken naar de type tekst. Wij vinden het vanzelfsprekend, dat er altijd een native-speaker vertaler, die over voldoende ervaring in uw vakjargon beschikt, met uw vertaling aan de slag gaat. Er zal dus nooit een technische vertaler Nederlands naar Fins, met een juridisch document aan het werk gaan. Mede hierdoor kunt u vertrouwen op een goede vertaling van Fins naar Nederlands.

Gespecialiseerd

Dagelijks verzorgen wij als vertaalbureau Nederlands Fins onder andere vertalingen van brochures, Curriculum vitae, brieven en handleidingen. Dit wordt altijd zorgvuldig vertaald door één van onze Finse native-speaker vertalers. Niet alleen zijn wij gespecialiseerd in vertalingen vanuit het Nederlands naar Fins. Ook talencombinaties, zoals het Spaans naar het Fins en Frans naar het Fins, komen veelvoudig voor bij ons vertaalbureau Nederlands Fins.

Een spoedvertaling, zonder spoedtoeslag

Veel van onze bestaande, maar ook nieuwe opdrachtgevers, zoals overheidsinstellingen, internationale bedrijven en particulieren, hebben urgent een vertaling nodig van bijvoorbeeld een diploma, akte, paspoort of sollicitatiebrief vanuit of naar het Fins. Wij, als vertaalbureau Fins, bieden u en onze vaste opdrachtgevers onze vaste scherpe tarieven, ook zonder een zogenaamd “spoedtoeslag” bovenop onze tarieven.

100% tevredenheidsgarantie

Bent u niet tevreden met uw Finse vertaling, dan krijgt u gewoon uw geld terug!

Het legalisatiegemak van Urgent Vertalen

Waarom kiezen voor de legalisatieservice van Urgent Vertalen?

 • U bespaart veel tijd en moeite.
 • U hoeft geen vrije dag op te nemen voor het bezoeken van alle instanties.
 • U hoeft niet een aantal keer de rit van en naar Den Haag te maken, u bespaart hiermee uw reiskosten.
 • Vertaalbureau Urgent Vertalen is een expert in het legaliseren van uw documentatie en is altijd op de hoogte van de laatste regels wat betreft de legalisatie. U komt hierdoor niet voor vervelende verrassingen te staan bij de instanties.
 • Nadat uw beëdigde vertaling klaar is kunnen wij direct beginnen aan de gehele legalisatie, hierdoor is het gelegaliseerde document sneller klaar.
 • U krijgt uw documentatie traceerbaar opgestuurd. Hierdoor weet u precies wanneer u uw gelegaliseerde documenten zal ontvangen.

Over het Fins en Finland

Een bijzondere Europese taal

Het Fins is een van de meest bijzondere talen in Europa. De meeste Europese talen behoren tot de Indo-Europese taalfamilie. Voor het Fins geldt iets anders, de taal behoort tot de Finoegrische stam van de Oeralische taalfamilie. Hierdoor is het Fins ook een moeilijke taal om te leren, omdat er maar weinig raakvlakken zijn met bijvoorbeeld de Nederlandse taal.

Het Fins lijkt erg op het Estisch (de taal die in Estland gesproken wordt) en het Karelisch (wordt in de deelrepubliek Karelië in Rusland gesproken). Er is ook een verwantschap met het Hongaars, maar dit verwantschap gaat zo ver terug in de tijd, dat het tegenwoordig nauwelijks te herkennen is.

Naast dat er weinig raakvlakken zijn in woordenschat en structuur, is de taal ook heel moeilijk om te leren vanwege de grammatica. De Finse grammatica is zo complex, met veel verbuigingen en lange samenvoegingen, dat het wel een flinke klus is om de taal te leren.

Wist u dit al over Finland?

 • In Finland zijn er bijna 2 miljoen sauna’s te vinden. Bijna iedereen heeft wel een sauna in huis, en ook hotels beschikken bijna altijd wel over een sauna.
 • De Kerstman komt uit Finland, en heeft er ook zijn eigen dorpje; Santa Clause Village.
 • Gebarentaal is een officiële taal in Finland.
 • De veelvoorkomende sauna, bestaat al ongeveer 2000 jaar in Finland.
 • In Nederland is het soms best ongemakkelijk als een gesprek stilvalt. In Finland wordt dit gezien als gezellig. Het is in Finland gebruikelijk en het drukt een soort vertrouwen uit.
 • Finland wordt gezien als het land van de 1000 meren. Er zijn maar liefst 188.000 meren te vinden en het Noorderlicht is er ook vaak te zien.