• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Hongaars vertaalbureau

  Hongaars vertaalbureau Urgent Vertalen verzorgt goede, foutloze Hongaarse vertalingen van uw documenten. Als vertaalbureau vertalen wij jaarlijks talloze documenten vanuit en naar het Hongaars voor veel verschillende bedrijven en organisaties.

  arrow cta

  2500+ beoordelingen gemiddeld 9,6

  17/07/2024 Veronica, Amsterdam

  “I have had a great experience with this service. I needed a sworn translation of my diplomas and it was done perfectly in 24 hours.”

  16/07/2024 Theo, Zutphen

  “snel, goede kwaliteit vertaling en klantgericht”

  15/07/2024 Jan, Sint Maartensdijk

  “Zeer snelle en goede communicatie, heel makkelijk bereikbaar, kwalitatief zeer goed”

  15/07/2024 Hanna Ekimova, Ridderkerk

  “Deskundig en snel”

  15/07/2024 Anneke Van Hillo, Veenendaal

  “Ik ben supergoed geholpen.aardige meneer en snelle service dank hiervoor”

  Next
  Prev

  Een beëdigde vertaling van uw officiële documenten door een Hongaars vertaalbureau

  Een beëdigde vertaling Hongaars Nederlands of Nederlands Hongaars wordt bij ons Hongaars vertaalbureau verzorgd door een beëdigde vertaler. Een beëdigde vertaler is in het bezit van een afgeronde vertaalopleiding op Hbo-niveau en is gemachtigd om een officieel document zoals een akte, diploma, KvK-uittreksel of geboorteakte officieel te vertalen.

  Waarom kiezen voor de legalisatieservice van Urgent Vertalen? U bespaart veel tijd en moeite. U hoeft geen vrije dag op te nemen voor het bezoeken van alle instanties. U hoeft niet een aantal keer de rit van en naar Den Haag te maken, u bespaart hiermee op uw reiskosten. Vertaalbureau Urgent Vertalen is een expert in het legaliseren van uw documentatie en is altijd op de hoogte van de laatste regels wat betreft de legalisatie. U komt hierdoor niet voor vervelende verrassingen te staan bij instanties. Nadat uw beëdigde vertaling klaar is, kunnen wij direct beginnen aan de gehele legalisatie, hierdoor is het gelegaliseerde document sneller klaar. U krijgt uw documentatie traceerbaar opgestuurd. Hierdoor weet u precies wanneer u uw gelegaliseerde documenten zal ontvangen. Vraag het aan één van onze vertaaladviseurs.

  Vlag van Hongarije op een Hongaarse brug. Beëdigde vertaling hongaars voor uw officiële documenten
  Vlag van Hongarije op een Hongaarse brug.

  Uw document laten vertalen van of naar het Hongaars door een professioneel Hongaars vertaalbureau

  Het vertalen van of naar het Hongaars hoeft natuurlijk niet altijd beëdigd vertaald te worden, het kan zijn dat u voor u zelf iets vertaald wilt hebben van of naar het Hongaars. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een website, blog, folder of zelfs een liefdesbrief. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde en native Hongaarse vertalers die u graag van dienst zijn. De naam zegt het al Hongaars vertaalbureau Urgent vertalen. Omdat wij dagelijks te maken hebben met Hongaarse vertalingen, of het nou beëdigd of regulier is, hebben wij een groot team van Hongaarse vertalers die voor klaar staan. Doordat ons team van beëdigde vertalers Hongaars zo groot en divers is, kunnen wij snel uw Hongaarse vertalingen verzorgen tegen een scherp tarief.

  Dagelijks verzorgen wij als vertaalbureau Nederlands Hongaars onder andere vertalingen van brochuresCurriculum vitaebrieven en handleidingen. Dit wordt altijd zorgvuldig vertaald door één van onze Hongaarse native-speaker vertalers. Niet alleen zijn wij gespecialiseerd in vertalingen vanuit het Nederlands naar Hongaars. Ook talencombinaties, zoals het Hongaars naar het Engels en Frans naar het Hongaars, komen veelvoudig voor bij ons vertaalbureau Nederlands Hongaars. Elke tekst is uniek, daarom wordt er bij elke vertaalopdracht goed gekeken naar de type tekst. Wij vinden het vanzelfsprekend, dat er altijd een native-speaker vertaler, die over voldoende ervaring in uw vakjargon beschikt, met uw vertaling aan de slag gaat. Er zal dus nooit een technische vertaler Nederlands naar Hongaars, met een juridisch document aan het werk gaan. Mede hierdoor kunt u vertrouwen op een goede vertaling van Hongaars naar Nederlands.

  Over het Hongaars: wat belangrijk is bij elke vertaling

  Als grootste van de Finoegrische talen is Hongaars in de geschiedenis ontstaan toen de Hongaren uit het oosten naar Europa kwamen. In die periode zijn er veel woorden uit de Turkse en Iraanse talen in het Hongaars terechtgekomen. Toen de rondtrekkende Hongaren een vaste plek kregen in wat nu Hongarije is, werd de taal verder beïnvloed door Slavisch, Germaans, Latijn en Italiaans. Vandaag de dag is het Engels de grootste bron voor nieuwe woorden, zoals in veel talen het geval is.

  Van de 14,5 miljoen sprekers wonen er ongeveer 10 miljoen in Hongarije. Het is de of een officiële taal in Hongarije, Slovenië, Servië, Oostenrijk, Romenië, Oekraïne, Koratië en Slowakije. Het Hongaars gebruikt het Latijnse schrift. De oudst bekende tekst in deze taal stamt uit de twaalfde eeuw. Om de in het Latijnse alfabet ontbrekende klanken te kunnen weergeven, worden andere tekens gebruikt. Hierdoor heeft het complete Hongaarse alfabet 44 ‘letters’. Niet geheel in de lijn der verwachting is Hongaars verwant aan het Fins. Beide talen zijn dusdanig veranderd dat van onderlinge verstaanbaarheid geen sprake is. Een Fin begrijpt net zo weinig van Hongaars als een Nederlander die geen Hongaars spreekt. Wilt u een document van of naar het Hongaars vertalen onderzoek dan de volgende elementen: Ken de Hongaarse dialecten.

  Gaat u naar Hongarije of heeft u alleen een Hongaarse vertaling nodig?

  Wat wilt u met uw vertaling bereiken? Reist u af naar een Hongaarstalig gebied of wilt u vanuit Nederland een Hongaars sprekende doelgroep bereiken? Kortom, wat is uw doel? Zoals eerder op deze pagina vermeld, zijn de verschillende dialecten niet dusdanig groot dat er onbegrijpelijke situaties ontstaan. Het is echter wel verstandig om bij de vertaling rekening te houden met een eventueel dialect, dit laat zien dat u niets aan het toeval hebt overgelaten. Een native speaker vertaler weet precies waar de knelpunten kunnen liggen, ook wanneer het niet alleen om de vertaling zelf gaat maar ook om de gebruiken die de Hongaren in hun taal hebben.

  Kies voor een vertaler die zowel de taal als het land kent. Door een native speaker vertaler uw document te laten vertalen, garanderen wij u een vertaling die altijd haar doel dient. Of het nu om een officieel document gaat of om het bereiken van een specifieke doelgroep, u profiteert standaard van de garantie dat het goed gebeurt.

  Welk doel heeft uw vertaling? Wilt uw bepaalde medische documenten vertalen of heeft u een vertaling nodig voor uw verblijf in Hongarije? Wat is het doel van de vertaling? Stel dat u bepaalde documenten wilt vertalen voor een vakantie naar Hongarije, bedenk dan van tevoren welke documenten verplicht zijn en aan welke verplichtingen ze moeten voldoen. Gaat het om officiële documenten, kies dan voor een beëdigde vertaling. Gebruikt u de vertaling voor bijvoorbeeld uw website of een lokale uiting, beoordeel dan voor de vertaling eerst wie de vertaling zal lezen. Het Hongaars is gebaseerd op het noordoostelijke dialect. De verschillen tussen de bestaande dialecten is niet groot, het meest afwijkende dialect wordt in Roemeens Moldavië gesproken door de Csángobevolking. Het is afhankelijk van het doel van uw vertaling of u rekening moet houden met een dialect.

  jeffrey posthuma

  “De juiste vertaaloplossing verzorgen voor elke klant, dat is mijn vak.“

  Gecertificeerd Hongaars vertaalbureau met kwaliteitsgarantie


  Strikte beveiliging en geheimhouding volgens ISO 27001. Naast de Privacywet (AVG), hebben al onze medewerkers en vertalers een geheimhoudingsovereenkomst ondertekend. Urgent Vertalen is een van de weinige vertaalbureaus die naast de ISO 9001 kwaliteitsmanagement- en ISO 17100 vertaaldienstennorm ook gecertificeerd is voor de ISO 27001 informatiebeveiligingsnorm. Hierdoor voldoen onze processen o.a. op basis van beveiliging aan zeer strenge eisen om uw documentatie en gegevens extra te beschermen.

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd

  Onze werkwijze voor uw Hongaarse vertaling

  Stap 1

  Na ontvangst van uw aanvraag controleert onze vertaaladviseur uw documenten

  Stap 2

  Op basis van de gewenste talencombinatie en vakjargon selecteren de meest geschikte gediplomeerde vertaler voor uw vertaalverzoek

  Stap 3

  In overleg met onze vertaler maakt de vertaaladviseur een prijsopgave op basis van tijd dat de vertaler hiervoor kwijt is. In het maken van de prijsopgave wordt rekening gehouden met herhaling van werkzaamheden en bewerkelijkheid van het document.

  Stap 4

  Een vrijblijvende offerte op maat wordt op werkdagen meestal binnen 60 minuten aan u toegezonden

  Stap 5

  Bij akkoord ontvangen wij graag uw factuurgegevens en eventueel benodigde verzendgegevens

  Stap 6

  Urgent Vertalen start aan uw opdracht en levert op binnen de afgesproken tijd.

  Stap 7

  Kwaliteit van ons werk garanderen wij ook na oplevering van uw vertaling; Mocht u toch twijfels hebben over onze vertaalslag, bijvoorbeeld een bepaalde woordkeuze, controleren wij uw bevindingen en ontvangt u zonder extra kosten een gecorrigeerde vertaling.

  Veelgestelde vragen

  Ons Hongaars vertaalbureau in Den Haag biedt een breed scala aan vertaaldiensten aan, waaronder documentvertaling, websitevertaling, juridische vertaling, medische vertaling, technische vertaling en vergelijkbare diensten. We kunnen werken met verschillende documenttypen en bestandsformaten.

  Wij zijn gespecialiseerd in vertalingen van en naar het Hongaars. Naast het Hongaars bieden we ook vertalingen aan in combinatie met veelgevraagde talen zoals Engels, Duits, Frans, Spaans, en andere Europese en Aziatische talen.

  Onze vertalingen worden uitgevoerd door native speakers die gekwalificeerde professionals zijn in hun vakgebied. Elk vertaalproject ondergaat een grondige controle- en revisieprocedure om te garanderen dat de eindvertaling nauwkeurig en van hoge kwaliteit is.

  De kosten worden gebaseerd op verschillende factoren, zoals de lengte van de tekst, de complexiteit van het onderwerp, de talencombinatie, en de gewenste levertermijn. Wij bieden een vrijblijvende offerte aan na evaluatie van het te vertalen document.

  Klanten kunnen hun documenten uploaden via ons beveiligd online platform. Alle ingezonden documenten worden met de grootste vertrouwelijkheid behandeld en zijn beschermd tegen ongeautoriseerde toegang.

  Ja, wij bieden beëdigde of gecertificeerde vertalingen aan die gebruikt kunnen worden voor officiële doeleinden in Hongarije of Nederland, zoals juridische, overheids- en immigratiedocumenten.

  Tarieven Hongaarse vertalingen

  Als u geïnteresseerd bent in de kosten van een Hongaarse vertaling, staan wij bij Vertaalbureau Urgent Vertalen voor u klaar met duidelijke informatie. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van onze tarieven per woord voor Hongaarse vertalingen, zodat u een helder beeld hebt van onze transparante prijsstelling.

  Volledig betrouwbaar. Strikte geheimhouding volgens ISO 27001 geldt voor elke vertaalopdracht.

  Meer info

  Het team achter de vertalingen

  Bij ons vertaalbureau zijn we trots op ons team van gepassioneerde taalexperts, elk met een eigen unieke specialisatie. Ze worden ondersteund door een zorgvuldig gekozen netwerk van professionele vertalers en revisoren. Ons gezamenlijke doel is om de hoogste kwaliteit te leveren in de vertaling van uw teksten.

  vertaalbureau team

  Waarom kiezen voor Urgent Vertalen?

  ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

  Vaak binnen 24 uur vertaald zonder spoedtoeslag

  Beëdigde vertalingen en volledige legalisatieservice

  2500+ Klanten geven ons gemiddeld een 9,6/10

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd