Hongaars vertaalbureau Urgent Vertalen

Snel en voordelig uw document laten vertalen van of naar het Hongaars?

Hongaars is de officiële taal van Hongarije en van de Hongaarse minderheden in omringende landen. In totaal spreken ongeveer 14,5 miljoen mensen de taal, waarvan 9,9 miljoen mensen in Hongarije. Hierdoor is het (op het Turks na) de grootste taal in Europa die niet tot de Indo-Europese talen behoort.

Het Hongaars is namelijk een Finoegrische taal, gelijk ook de grootste Finoegrische taal. De Hongaren noemen hun taal Magyar.

Bent u op zoek naar een vertaalbureau Hongaars, die uw officiële documenten en teksten, tegen een scherp tarief en perfecte kwaliteit kan leveren? Dan bent u bij vertaalbureau Urgent Vertalen aan het juiste adres. Wij vertalen al uw documenten van het Hongaars naar het Nederlands, of andersom.

Een beëdigde vertaling Hongaars voor uw officiële documenten

Een beëdigde vertaling Hongaars Nederlands of Nederlands Hongaars wordt bij ons Hongaars vertaalbureau verzorgd door een beëdigde vertaler. Een beëdigde vertaler is in het bezit van een afgeronde vertaalopleiding op Hbo-niveau en is gemachtigd om een officieel document zoals een akte, diploma, KvK-uittreksel of geboorteakte officieel te vertalen.

Een beëdigde vertaling in 3 stappen

 • U stuurt ons een scan van uw documenten per e-mail

  Het sturen van een scan of foto van uw documenten is voldoende. Wij sturen u vervolgens een voorstel voor het beëdigd vertalen van uw documenten.

 • De vertaling wordt spoedig voor u verzorgd

  De vertaling wordt voorzien van stempel, handtekening en verklaring van de beëdigd vertaler, vervolgens wordt de kopie van uw document gehecht aan de vertaling. Uw vertaling is gemaakt conform de richtlijnen voor beëdigde vertalingen.

 • Vertaling de volgende werkdag voor 10.00 uur in huis

  Gratis verzending per reguliere post + een digitaal exemplaar per e-mail. Indien u verzekerd wilt zijn dat uw vertaling de volgende werkdag bij u arriveert, kiest u voor een spoedverzending tegen een kleine meerprijs.

Waarom uw tekst beëdigd laten vertalen bij vertaalbureau Urgent Vertalen?

Spoedvertaling zonder spoedtoeslag

Een (beëdigde) vertaling kunnen wij vaak binnen 24 uur aan u leveren, zonder "spoedtoeslag".

Gediplomeerde vertalers

Onze vertalingen worden verzorgd door native speaker vertalers van de doeltaal, wij werken enkel met gediplomeerde vertalers.

Gemiddeld 36,8% goedkoper

Vergelijk gerust ons voorstel met het voorstel van een ander vertaalbureau en trek hieruit zelf uw conclusie.

Niet goed, geld terug

Bij elke vertaling profiteert u van 100% tevredenheidsgarantie, hierdoor bent u altijd verzekerd van de juiste vertaling.

Spoedvertaling
zonder toeslag

Gediplomeerde
vertalers

Gemiddeld
36% goedkoper

Niet goed,
Geld terug

Een (beëdigde) vertaling kunnen wij vaak binnen 24 uur aan u leveren, zonder "spoedtoeslag".

Onze vertalingen worden verzorgd door native speaker vertalers van de doeltaal, wij werken enkel met gediplomeerde vertalers.

Vergelijk gerust ons voorstel met het voorstel van een ander vertaalbureau en trek hieruit zelf uw conclusie.

Bij elke vertaling profiteert u van 100% tevredenheidsgarantie, hierdoor bent u altijd verzekerd van de juiste vertaling.

Legalisatie van uw Hongaarse vertaling

Het kan voorkomen dat uw beëdigde vertaling Hongaars nog gelegaliseerd moet worden voor het land waar u het wilt gebruiken. Per land hebben wij aangegeven wat er voor de legalisatie nodig is.

Legalisatieservice Urgent Vertalen

Vertaalbureau Urgent Vertalen biedt de service aan om uw beëdigde vertaling te legaliseren. We bevinden ons met ons vertaalbureau op een strategische locatie in Den Haag, tussen alle instanties die bezocht dienen te worden voor uw legalisatie. Hierdoor zijn wij in staat om tegen een lage prijs de gehele legalisatie voor u te verzorgen.

Uw document laten vertalen van of naar het Hongaars

Het vertalen van of naar het Hongaars hoeft natuurlijk niet altijd beëdigd vertaald te worden, het kan zijn dat u voor u zelf iets vertaald wilt hebben van of naar het Hongaars. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een website, blog, folder of zelfs een liefdesbrief. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde en native Hongaarse vertalers die u graag van dienst zijn.

Snel een vertaling Hongaars

De naam zegt het al Hongaars vertaalbureau Urgent vertalen. Omdat wij dagelijks te maken hebben met Hongaarse vertalingen, of het nou beëdigd of regulier is, hebben wij een groot team van Hongaarse vertalers die voor klaar staan.

Doordat ons team van beëdigde vertalers Hongaars zo groot en divers is, kunnen wij snel uw Hongaarse vertalingen verzorgen tegen een scherp tarief.

Uw vertaling hongaars met 100% tevredenheidsgarantie

Doordat wij de vertaler Hongaars nauwkeurig selecteren op basis van uw document, bent u verzekerd van een volledig correcte vertaling. Aangezien wij volledig achter de kwaliteit van onze vertalingen staan, durven wij hieraan ook consequenties te hangen, wanneer uw Hongaarse vertaling niet correct zou zijn.

Bent u niet tevreden met uw Hongaarse vertaling dan krijgt u gewoon uw geld terug!

Wat anderen over Urgent Vertalen zeggen

Bent u benieuwd naar de ervaringen van anderen?
Bekijk dan eens onze onze referenties.

Waarom kiezen voor Hongaars vertaalbureau Urgent Vertalen?

Native-speaker vertalers

Een vertaling vanuit het Nederlands naar het Hongaars wordt altijd gemaakt door een vertaler met Hongaars als moedertaal. Tevens zijn al onze vertalers in het bezit van een afgeronde vertaalopleiding op Hbo-niveau of hoger.

Voor elk vakjargon, een Hongaarse vertaler

Elke tekst is uniek, daarom wordt er bij elke vertaalopdracht goed gekeken naar de type tekst. Wij vinden het vanzelfsprekend, dat er altijd een native-speaker vertaler, die over voldoende ervaring in uw vakjargon beschikt, met uw vertaling aan de slag gaat. Er zal dus nooit een technische vertaler Nederlands naar Hongaars, met een juridisch document aan het werk gaan. Mede hierdoor kunt u vertrouwen op een goede vertaling van Hongaars naar Nederlands.

Gespecialiseerd

Dagelijks verzorgen wij als vertaalbureau Nederlands Hongaars onder andere vertalingen van brochures, Curriculum vitae, brieven en handleidingen. Dit wordt altijd zorgvuldig vertaald door één van onze Hongaarse native-speaker vertalers. Niet alleen zijn wij gespecialiseerd in vertalingen vanuit het Nederlands naar Hongaars. Ook talencombinaties, zoals het Hongaars naar het Engels en Frans naar het Hongaars, komen veelvoudig voor bij ons vertaalbureau Nederlands Hongaars.

Een spoedvertaling, zonder spoedtoeslag

Veel van onze bestaande, maar ook nieuwe opdrachtgevers, zoals overheidsinstellingen, internationale bedrijven en particulieren, hebben urgent een vertaling nodig van bijvoorbeeld een diploma, akte, paspoort of sollicitatiebrief vanuit of naar het Hongaars. Wij, als vertaalbureau Hongaars, bieden u en onze vaste opdrachtgevers onze vaste scherpe tarieven, ook zonder een zogenaamd “spoedtoeslag” bovenop onze tarieven.

100% tevredenheidsgarantie

Bent u niet tevreden met uw Hongaarse vertaling, dan krijgt u gewoon uw geld terug!

Het legalisatiegemak van Urgent Vertalen

Waarom kiezen voor de legalisatieservice van Urgent Vertalen?

 • U bespaart veel tijd en moeite.
 • U hoeft geen vrije dag op te nemen voor het bezoeken van alle instanties.
 • U hoeft niet een aantal keer de rit van en naar Den Haag te maken, u bespaart hiermee uw reiskosten.
 • Vertaalbureau Urgent Vertalen is een expert in het legaliseren van uw documentatie en is altijd op de hoogte van de laatste regels wat betreft de legalisatie. U komt hierdoor niet voor vervelende verrassingen te staan bij de instanties.
 • Nadat uw beëdigde vertaling klaar is kunnen wij direct beginnen aan de gehele legalisatie, hierdoor is het gelegaliseerde document sneller klaar.
 • U krijgt uw documentatie traceerbaar opgestuurd. Hierdoor weet u precies wanneer u uw gelegaliseerde documenten zal ontvangen.

Over de Hongaarse taal en het land

De taalvernieuwing binnen het Hongaars

In de 19e eeuw kwam de taalvernieuwing op gang, welke werd gevoegd door schrijvers als Ferenc Kzainczy. Er werden veel nieuwe woorden toegevoegd, waarbij ook veel streekbegrippen werden geïntroduceerd. Ook werden Latijnse begrippen letterlijk vertaald en kwamen er vervangingen voor bepaalde woorden die afkomstig waren uit de Duitse spreektaal.

De belangrijkste kenmerken van de Hongaarse taal

Voor de meeste Finoegrische talen geldt dat er, door gebruik te maken van uitgangen, veel informatie binnen een woord wordt samengevoegd. Dit is ook kenmerkend voor het Hongaars. Er worden eigenlijk twee woorden aan elkaar geplakt, waardoor er een nieuw woord ontstaat.

Doordat het Hongaars tot de Finoegrische talen behoort, is het verwant aan het Fins, Estisch en Karelisch. Het verwantschap gaat ver terug in de tijd, waardoor er tegenwoordig nog weinig overeenkomsten te vinden zijn.

Hongaars is een moeilijke taal om te leren voor Nederlanders (en anderen uit landen met een Indo-Europese taal). Er zijn ook een aantal duidelijke verschillen tussen het Hongaars en het Nederlands, zoals:

 • De klemtoon valt altijd op de eerste lettergreep van het woord;
 • Zinnen hebben over het algemeen een dalende zinsmelodie, behalve bij beslissingsvragen;
 • Het grammaticaal geslacht (mannelijk/vrouwelijk) ontbreekt in het Hongaars;
 • Na het gebruik van een telwoord staat het zelfstandig naamwoord altijd in enkelvoud;
 • In het Nederlands gebruikt men vaak voorzetsels. Het Hongaars heeft juist achterzetsels en achtervoegsels, die weer gecombineerd worden met persoonsuitgangen.

Wist u dit al over Hongarije?

 • De oudste metrolijn van het Europese vasteland bevindt zich in Hongarije. In de hele wereld is alleen de London Underground ouder dan metro lijn 1 in Boedapest.
 • 20% van de gehele Hongaarse bevolking woont in Boedapest.
 • De paprika is een van de bekendste Hongaarse producten. Het wordt ook veel gebruikt in de Hongaarse keuken en Hongaren eten meer dan 500 gram paprikapoeder per persoon per jaar!
 • In Boedapest kiest men een bakker en daar blijven ze in principe hun hele leven trouw aan. Gerbault is de beroemdste taartenmaker van Boedapest.