• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Indonesisch vertaler

  Indonesisch vertaalbureau Urgent Vertalen verzorgt foutloze Indonesische vertalingen van uw officiële documenten. Als vertaalbureau vertalen wij jaarlijks diverse documenten vanuit en naar het Indonesisch voor veel verschillende bedrijven en organisaties.

  Vraag direct een vrijblijvend voorstel aan

  Offerte op maat binnen 60 minuten en geheel vrijblijvend.


  Plaats uw bestand hier of klik hier om te uploaden You can upload up to 50 files.

  *Uw aanvraag wordt strikt beveiligd en verwerkt conform ISO 27001

  14/04/2024 Bartjan, ST. CREPIN

  “Flexibel, helder en ... snel !!”

  14/04/2024 Barbara, Amstelveen

  “Dure service, maar heel goed geregeld. Binnen enkele werkdagen keurige vertaling Spaans met certificaat en apostilles per email en aangetekende post d”

  13/04/2024 Els, Almere

  “Goede communicatie, snelle service en redelijke prijs.”

  12/04/2024 Michel, Zoutelande

  “snel”

  12/04/2024 Helga van Boxtel, Apeldoorn

  “Snel en vakkundig!”

  Next
  Prev
   Jeffrey Posthuma
   Jeffrey Posthuma

  De juiste vertaaloplossing verzorgen voor elke klant, dat is mijn vak.

  Een professionele vertaaladviseur voor Indonesische vertalingen

  Volledig betrouwbaar. Voor elke vertaalopdracht gelden strikte beveiliging en geheimhouding volgens de ISO 27001 norm.

  Strikte beveiliging en geheimhouding volgens ISO 27001.
  Naast de Privacywet (AVG), hebben al onze medewerkers en vertalers een geheimhoudingsovereenkomst ondertekend. Urgent Vertalen is een van de weinige vertaalbureaus die naast de ISO 9001 kwaliteitsmanagement- en ISO 17100 vertaaldienstennorm ook gecertificeerd is voor de ISO 27001 informatiebeveiligingsnorm. Hierdoor voldoen onze processen o.a. op basis van beveiliging aan zeer strenge eisen om uw documentatie en gegevens extra te beschermen.

  kiwa iso 9001 logo nl
  iso 17100 2015 vertaaldiensten
  kiwa iso iec 27001 logo nl
  info

  Volledig betrouwbaar. Strikte geheimhouding volgens ISO 27001 geldt voor elke vertaalopdracht.

  Meer info

  Een beëdigde vertaling Indonesisch voor uw officiële documenten

  Een beëdigde vertaling Indonesisch Nederlands of Nederlands Indonesisch wordt bij ons Indonesisch vertaalbureau verzorgd door een beëdigde vertaler. Een beëdigde vertaler is in het bezit van een afgeronde vertaalopleiding op Hbo-niveau en is gemachtigd om een officieel document te vertalen.

  Indonesische vlag. Indonesisch vertaalbureau

  ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

  Professionele beëdigde vertalingen en legalisaties

  Snel, betrouwbaar en voor de beste prijs

  Uw vertaling in 3 eenvoudige stappen

  step 1

  Stuur ons de te vertalen tekst per e-mail, in Word- of PDF-format of maak een scan of foto.

  step 2

  De vertaling wordt spoedig voor u verzorgd door een professionele (beëdigd) vertaler

  step 3

  U ontvangt de vertaling per e-mail en in geval van een beëdigde vertaling ook per post of koerier.

  Uitzicht op Indonesisch platteland. Een beëdigde vertaling voor uw officiële Indonesische documenten

  Legalisatie van uw Indonesische vertaling

  Het kan voorkomen dat uw beëdigde vertaling Indonesisch nog gelegaliseerd moet worden voor het land waar u het wilt gebruiken. Per land hebben wij aangegeven wat er voor de legalisatie nodig is. Vertaalbureau Urgent Vertalen biedt de service aan om uw beëdigde vertaling te legaliseren. Waarom kiezen voor de legalisatieservice van Urgent Vertalen? U bespaart veel tijd en moeite. U hoeft geen vrije dag op te nemen voor het bezoeken van alle instanties. U hoeft niet een aantal keer de rit van en naar Den Haag te maken, u bespaart hiermee op uw reiskosten. Vertaalbureau Urgent Vertalen is een expert in het legaliseren van uw documentatie en is altijd op de hoogte van de laatste regels wat betreft de legalisatie. U komt hierdoor niet voor vervelende verrassingen te staan bij instanties. Nadat uw beëdigde vertaling klaar is, kunnen wij direct beginnen aan de gehele legalisatie, hierdoor is het gelegaliseerde document sneller klaar. U krijgt uw documentatie traceerbaar opgestuurd. Hierdoor weet u precies wanneer u uw gelegaliseerde documenten zal ontvangen.

  Wat onze klanten zeggen

  “Urgent vertaalt bij tijd en wijle voor ons tender- en offerteteksten voor Franstalige en en Engelstalige offertes die wij voor onze klanten schrijven. Elke keer doen ze dat op alle fronten spot-on. Urgent is snel, flexibel, goed en ze denken met mij mee.”

  Karel
  Koppens

  “We hadden snel een offerte voor de pagina’s die we wilden vertalen en ook direct daarna een respons toen het er e.e.a. veranderd moest worden. Vanwege spoed werden de documenten met DHL Express verstuurd en die hadden we de volgende dag binnen! Heel fijn.”

  Lies
  Bekker-Taling

  “Ze zijn super snel en professioneel. Ze hebben me geholpen met wat extra informatie en hebben een handig online systeem om offertes te tekenen. Alles ging super snel en soepel en ik had de vertalingen binnen een paar dagen in huis. Helemaal perfect!”

  Eline
  Eerbeek

  “Ik heb al twee keer de documenten bij Urgent Vertalen laten vertalen. Ze zijn echt aardig en beschikbaar. De documenten worden snel vertaald en gestuurd naar huis.”

  Francesca
  Romana Fasoli

  info

  2200+ Klanten geven ons gemiddeld een 9,6/10

  Meer informatie

  Waarom kiezen voor Indonesisch vertaalbureau Urgent Vertalen?

  Uw document laten vertalen van of naar het Indonesisch

  Indonesisch wordt door de bevolking Bahasa Indonesia genoemd en is de officiële taal in Indonesië. In Oost-Timor wordt ook Indonesisch gesproken. Maar liefst 23 miljoen mensen wereldwijd hebben Indonesisch als zijn/haar moedertaal, terwijl zelfs meer dan 240 miljoen mensen wereldwijd het Indonesisch beheersen. Indonesisch is een taal, die dankzij de geschiedenis tussen Indonesië en Nederland, bij vertaalbureau Urgent Vertalen een vaak aangevraagde taal is. Ons vertaalbureau Indonesisch is gevestigd in Den Haag, de internationale stad van Nederland waar ook de Ambassade van de Republiek Indonesië is gevestigd. Het vertalen van of naar het Indonesisch hoeft natuurlijk niet altijd beëdigd vertaald te worden, het kan zijn dat u voor u zelf iets vertaald wilt hebben van of naar het Indonesisch . Denk hierbij bijvoorbeeld aan een website, blog, folder of zelfs een liefdesbrief. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde en native Indonesische vertalers die u graag van dienst zijn.

  Snel een vertaling Indonesisch door een Indonesisch vertaalbureau

  Elke tekst is uniek, daarom wordt er bij elke vertaalopdracht goed gekeken naar de type tekst. Wij vinden het vanzelfsprekend, dat er altijd een native-speaker vertaler, die over voldoende ervaring in uw vakjargon beschikt, met uw vertaling aan de slag gaat. Er zal dus nooit een technische vertaler Nederlands naar Indonesisch, met een juridisch document aan het werk gaan. Mede hierdoor kunt u vertrouwen op een goede vertaling van Indonesisch naar Nederlands. De naam zegt het al Indonesisch vertaalbureau Urgent vertalen. Omdat wij dagelijks te maken hebben met Indonesische vertalingen, of het nou beëdigd of regulier is, hebben wij een groot team van Indonesische vertalers die voor klaar staan. Doordat ons team van beëdigde vertalers Indonesisch zo groot en divers is, kunnen wij snel uw Indonesische vertalingen verzorgen tegen een scherp tarief.

  Gespecialiseerd Indonesisch vertaalbureau

  Dagelijks verzorgen wij als vertaalbureau Indonesisch Engels onder andere vertalingen van brochuresCurriculum vitaebrieven en handleidingen. Dit wordt altijd zorgvuldig vertaald door één van onze Indonesische native-speaker vertalers. Niet alleen zijn wij gespecialiseerd in vertalingen vanuit het Nederlands naar Indonesisch. Ook talencombinaties, zoals het Spaans naar het Indonesisch en Frans naar het Indonesisch, komen veelvoudig voor bij ons vertaalbureau Nederlands Indonesisch.

  Een spoedvertaling, zonder spoedtoeslag

  Veel van onze bestaande, maar ook nieuwe opdrachtgevers, zoals overheidsinstellingen, internationale bedrijven en particulieren, hebben urgent een vertaling nodig van bijvoorbeeld een diploma, akte, paspoort of sollicitatiebrief vanuit of naar het Indonesisch. Wij, als vertaalbureau Indonesisch, bieden u en onze vaste opdrachtgevers onze vaste scherpe tarieven, ook zonder een zogenaamd “spoedtoeslag” bovenop onze tarieven.

  De geschiedenis en feiten van de Indonesische taal

  Bahasa Indonesia is de officiële taal van de Republiek Indonesië. Echter, maar 7% van de bevolking spreekt deze taal als moedertaal, voor de rest zijn er meer dan 300 lokale taalvormen. Bij het zakendoen, gesprekken op bestuurlijk niveau en bij officiële aangelegenheden is het Bahasa Indonesia vooral een gebruikt communicatiemiddel. Deze taal is gebaseerd op en is sterk verwant aan het Maleis. Het Maleis werd eeuwenlang als handelstaal gesproken. Overige talen waar Indonesië aan verwant is, zijn Oceanië en de Filipijnen. Ook een aantal talen van bergvolkoren in Vietnam, Cambodja, de talen van Taiwan en de Malagasitalen van Madagaskar zijn verwant aan de Indonesische taal. Op 28 oktober 1928 werd het Indonesisch tot taal van een toekomstig onafhankelijk Indonesië uitgeroepen. Dit gebeurde door de deelnemers aan het Tweede nationale Jeugdcongres in Jakarta met het Sumpah Pemuda (de Eed der Jongeren). Tot de Tweede Wereldoorlog was het Nederlands een belangrijke concurrent voor het Standaard Maleis. Zo gebruikten ambtenaren het Maleis naar de bevolking toe, terwijl op de middelbare scholen in het Nederlands les gegeven werd. In 1942 verbood de Japanse bezetter het gebruik van het Nederlands, zodat er een definitieve doorbraak kwam van het Bahasa als Indonesische nationale taal. Het werd dan de taal van het onderwijs, de ambtenarij, de politiek, de pers en de literatuur. n het huidige Bahasa Indonesia zijn de talen van de vroegere overheersers nog duidelijk aanwijsbaar, zoals het Nederlandse, Portugees, Chinees, het Hindi en de Arabische taal. Voorbeelden van woorden die lijken op het Nederlands zijn: polisi (politie), kualitas (kwaliteit), bis (bus), handuk (handdoek) en kopi (koffie). Men gebruikt het Romeins/Latijnse schrift en alfabet voor het Bahasa Indonesia. Er bestaan geen lidwoorden, bij meervoudsvormen zeg je twee keer achter elkaar hetzelfde woord, terwijl een enkelvoudig woord ook voor een meervoud kan staan. In Indonesië gebruikt men in de taal acroniemen. Dit zijn afkortingen, samengesteld uit meerdere afkortingen die ze samenvoegen waardoor een geheel ander woord ontstaat. Een voorbeeld hiervan is het nationale monument in Jakarta, het Monument Nasional: het acroniem hiervan is Monas. Naast het Bahasa Indonesia zijn er nog andere talen binnen de archipel. Deze vallen in twee hoofdgroepen uiteen: de Maleis-Polynesische of Austronesische taalfamilie en de niet-Austronesische taalfamilie. De Maleis-Polynesische taalfamilie bevat ongeveer 250 talen, waaronder onder andere: het Acehs, het Maleis, het Boeginees, het Javaans en het Soedanees. Tot de niet-Austronesische talen behoren onder andere: ongeveer 240 Papoea-talen. Meer dan honderd van de Papoea-talen hebben minder dan duizend sprekers. Naast de landstaal kent iedere eilandengroep z’n eigen taal. Op Irian Jaya bijvoorbeeld worden 256 talen gesproken, waarvan het West Dani, Ekari, Dani, Biak en Sentani het meest gesproken worden. De Molukken kennen 128 talen, met onder andere het Maleis-Ambonees, door 200.000 inwoners van Ambon en het Kei, door 86.000 mensen in Kepulauen Kai en het Galela dat door 79.000 mensen uit Noord-Halmaherag gesproken wordt. In Lombok spreekt men Sasak, in Zuid-Sulawi het Bugis en in Padang (Sumatra) het Minangkaban. De Javanen spreken met 75.200.000 inwoners de meest gesproken streektaal, het Javaans.

  Wolkenkrabber in Indonesië. Indonesisch Vertaalbureau Urgent Vertalen