Vertaalbureau Albanees Urgent Vertalen

Snel en voordelig uw document laten vertalen van of naar het Albanees?

Het Albanees is een Indo-Europese taal, die in Albanië wordt gesproken. Daarnaast is het Albanees ook een van de officiële talen in Kosovo en wordt het ook gesproken in Macedonië, Servië, Montenegro, Roemenië en Italië. In totaal wordt de taal door ongeveer 7,5 miljoen mensen gesproken. Albanezen noemen hun taal Shqip.

Heeft u plannen om naar Albanië te reizen om te wonen of werken? Of heeft u om een hele andere reden om uw documenten naar het Albanees te laten vertalen? Vertaalbureau Urgent Vertalen vertaalt al uw documenten van het Albanees naar het Nederlands of andersom.

Een beëdigde vertaling Albanees voor uw officiële documenten

Heeft u een beëdigde vertaling nodig van uw officiële documenten? Dan bent u bij hét Albanees vertaalbureau van Den Haag aan het juiste adres.

Wij zijn een erkend vertaalbureau voor de Albanese taal. Het sturen van een scan van uw documenten is voldoende voor het maken van uw beëdigde vertaling Albanees. Wij kunnen u zowel een Albanees beëdigde vertaling verzorgen van uw Nederlandse document als van uw Nederlandstalige documenten naar het Albanees.

Een beëdigde vertaling in 3 stappen

 • U stuurt ons een scan van uw documenten per e-mail

  Het sturen van een scan of foto van uw documenten is voldoende. Wij sturen u vervolgens een voorstel voor het beëdigd vertalen van uw documenten.

 • De vertaling wordt spoedig voor u verzorgd

  De vertaling wordt voorzien van stempel, handtekening en verklaring van de beëdigd vertaler, vervolgens wordt de kopie van uw document gehecht aan de vertaling. Uw vertaling is gemaakt conform de richtlijnen voor beëdigde vertalingen.

 • Vertaling de volgende werkdag voor 10.00 uur in huis

  Gratis verzending per reguliere post + een digitaal exemplaar per e-mail. Indien u verzekerd wilt zijn dat uw vertaling de volgende werkdag bij u arriveert, kiest u voor een spoedverzending tegen een kleine meerprijs.

Waarom uw tekst beëdigd laten vertalen bij vertaalbureau Urgent Vertalen?

Spoedvertaling zonder spoedtoeslag

Een (beëdigde) vertaling kunnen wij vaak binnen 24 uur aan u leveren, zonder "spoedtoeslag".

Gediplomeerde vertalers

Onze vertalingen worden verzorgd door native speaker vertalers van de doeltaal, wij werken enkel met gediplomeerde vertalers.

Gemiddeld 36,8% goedkoper

Vergelijk gerust ons voorstel met het voorstel van een ander vertaalbureau en trek hieruit zelf uw conclusie.

Niet goed, geld terug

Bij elke vertaling profiteert u van 100% tevredenheidsgarantie, hierdoor bent u altijd verzekerd van de juiste vertaling.

Spoedvertaling
zonder toeslag

Gediplomeerde
vertalers

Gemiddeld
36% goedkoper

Niet goed,
Geld terug

Een (beëdigde) vertaling kunnen wij vaak binnen 24 uur aan u leveren, zonder "spoedtoeslag".

Onze vertalingen worden verzorgd door native speaker vertalers van de doeltaal, wij werken enkel met gediplomeerde vertalers.

Vergelijk gerust ons voorstel met het voorstel van een ander vertaalbureau en trek hieruit zelf uw conclusie.

Bij elke vertaling profiteert u van 100% tevredenheidsgarantie, hierdoor bent u altijd verzekerd van de juiste vertaling.

Legalisatie van uw Albanese vertaling

Het kan voorkomen dat uw beëdigde vertaling Albanees nog gelegaliseerd moet worden voor het land waar u het wilt gebruiken. Per land hebben wij aangegeven wat er voor de legalisatie nodig is.

Legalisatieservice Urgent Vertalen

Vertaalbureau Urgent Vertalen biedt de service aan om uw beëdigde vertaling te legaliseren. We bevinden ons met ons vertaalbureau op een strategische locatie in Den Haag, tussen alle instanties die bezocht dienen te worden voor uw legalisatie. Hierdoor zijn wij in staat om tegen een lage prijs de gehele legalisatie voor u te verzorgen.

Uw document laten vertalen van of naar het Albanees

Het vertalen van of naar het Albanees hoeft natuurlijk niet altijd in de beëdigde vorm te gebeuren, het kan zijn dat u voor uzelf iets vertaald wilt hebben van of naar het Albanees. Denk hierbij aan een website, blog, folder of zelfs een liefdesbrief. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde en native Albanese vertalers die u graag van dienst zijn.

Snel een vertaling Albanees

De naam zegt het al: Albanees vertaalbureau Urgent vertalen. Omdat wij dagelijks te maken hebben met Albanese vertalingen, of het nou beëdigd of regulier is, hebben wij een groot team van Albanese vertalers dat voor u klaar staat.

Doordat ons team van beëdigde vertalers Albanees zo groot en divers is, kunnen wij snel uw Albanese vertalingen verzorgen tegen een scherp tarief.

Uw vertaling Albanees met 100% tevredenheidsgarantie

Doordat wij de vertaler Albanees nauwkeurig selecteren op basis van uw document, bent u verzekerd van een volledig correcte vertaling. Aangezien wij volledig achter de kwaliteit van onze vertalingen staan, durven wij hieraan ook consequenties te hangen, wanneer uw Albanese vertaling niet correct zou zijn.

Bent u niet tevreden met uw Albanese vertaling? Dan krijgt u gewoon uw geld terug!

Wat anderen over Urgent Vertalen zeggen

Bent u benieuwd naar de ervaringen van anderen?
Bekijk dan eens onze onze referenties.

Waarom kiezen voor Albanees vertaalbureau Urgent Vertalen?

Native-speaker vertalers

Een vertaling vanuit het Nederlands naar het Albanees wordt altijd gemaakt door een vertaler met Albanees als moedertaal. Tevens zijn al onze vertalers in het bezit van een afgeronde vertaalopleiding op Hbo-niveau of hoger.

Voor elk vakjargon, een Albanese vertaler

Elke tekst is uniek, daarom wordt er bij elke vertaalopdracht goed gekeken naar de type tekst. Wij vinden het vanzelfsprekend, dat er altijd een native-speaker vertaler, die over voldoende ervaring in uw vakjargon beschikt, met uw vertaling aan de slag gaat. Er zal dus nooit een technische vertaler Nederlands naar Albanees, met een juridisch document aan het werk gaan. Mede hierdoor kunt u vertrouwen op een goede vertaling van Albanees naar Nederlands.

Gespecialiseerd

Dagelijks verzorgen wij als vertaalbureau Nederlands Albanees onder andere vertalingen van brochures, Curriculum vitae, brieven en handleidingen. Dit wordt altijd zorgvuldig vertaald door één van onze Albanese native-speaker vertalers. Niet alleen zijn wij gespecialiseerd in vertalingen vanuit het Nederlands naar Albanees. Ook talencombinaties, zoals het Spaans naar het Albanees en Engels naar het Albanees, komen veelvoudig voor bij ons vertaalbureau Nederlands Albanees.

Een spoedvertaling, zonder spoedtoeslag

Veel van onze bestaande, maar ook nieuwe opdrachtgevers, zoals overheidsinstellingen, internationale bedrijven en particulieren, hebben urgent een vertaling nodig van bijvoorbeeld een diploma, akte, paspoort of sollicitatiebrief vanuit of naar het Albanees. Wij, als vertaalbureau Albanees, bieden u en onze vaste opdrachtgevers onze vaste scherpe tarieven, ook zonder een zogenaamd “spoedtoeslag” bovenop onze tarieven.

100% tevredenheidsgarantie

Bent u niet tevreden met uw Albanese vertaling, dan krijgt u gewoon uw geld terug!

Het legalisatiegemak van Urgent Vertalen

Waarom kiezen voor de legalisatieservice van Urgent Vertalen?

 • U bespaart veel tijd en moeite.
 • U hoeft geen vrije dag op te nemen voor het bezoeken van alle instanties.
 • U hoeft niet een aantal keer de rit van en naar Den Haag te maken, u bespaart hiermee uw reiskosten.
 • Vertaalbureau Urgent Vertalen is een expert in het legaliseren van uw documentatie en is altijd op de hoogte van de laatste regels wat betreft de legalisatie. U komt hierdoor niet voor vervelende verrassingen te staan bij de instanties.
 • Nadat uw beëdigde vertaling klaar is kunnen wij direct beginnen aan de gehele legalisatie, hierdoor is het gelegaliseerde document sneller klaar.
 • U krijgt uw documentatie traceerbaar opgestuurd. Hierdoor weet u precies wanneer u uw gelegaliseerde documenten zal ontvangen.

Over het Albanees en Albanië

De geschiedenis van het Albanees

Er is weinig bekend over het Oud-Albanees, behalve dat de eerste teksten uit de 15e eeuw komen. Er zijn taalkundigen die aangeven dat het Albanees een modern overblijfsel is van het Illyrisch. Dit is een taal uit de klassieke oudheid die tijdens de Vroege Middeleeuwen zou zijn uitgestorven. Deze theorie is nooit bewezen, omdat er te weinig over bekend is.

Het Albanese dialect

Het Albanees kent twee dialecten, het Gegisch en het Toskisch. Het Gegisch wordt vooral in het noorden gesproken en het Toskisch in het zuiden. Beide dialecten kennen invloeden uit andere landen. Zo is het Toskisch sterk beïnvloed door het Grieks en hebben beide dialecten ook Turkse invloeden.

De verspreiding van het Albanees

Albanees wordt niet alleen in Albanië en Kosovo gesproken. De taal heeft zich verspreid naar aangrenzende landen, waaronder Italië, Macedonië, Griekenland en Roemenië.
In het zuiden van Italië en op Sicilië leeft een minderheid Albanezen, die zichzelf Arbëreshë noemen. In de 15e eeuw vestigden zij zich hier, na de Ottomaanse inval in Albanië. Ze spreken een Toskisch dialect.

De grootste minderheid bevindt zich in Macedonië, hier is namelijk ongeveer een kwart van de bevolking Albanees. In het noordwesten van Macedonië bevinden zich de grootste gemeenschappen. In Griekenland zijn er twee belangrijke Albanese gemeenschappen, namelijk de Arvanieten en de Tsjam. Vanaf de 13e eeuw vestigden grote groepen Albanezen zich in Griekenland. De gemeenschappen spreken beiden een Toskisch dialect.

Wist u dit al over Albanië?

 • In Albanië betekent nee schudden ja, terwijl 'ja' knikken 'nee' betekent. Precies het tegenovergestelde dus van hoe wij het doen;
 • Er zijn nog veel overblijfselen te vinden uit de vorige eeuwen, vooral in de steden Durrës en Shkodra. Deze maken deel uit van de groep oudste steden van Europa;
 • De taal kent veel invloeden uit het Grieks en Turks, maar de keuken ook. Zo vind je overal baklava, maar ook feta en olijven zijn erg populair;
 • Albanees is één van de oudste talen ter wereld.