• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Albanees vertaalbureau

  Urgent Vertalen, een toonaangevend Albanees vertaalbureau, biedt hoogwaardige en foutloze vertalingen van uw documenten. Jaarlijks verzorgen wij voor diverse bedrijven, organisaties en particulieren vele vertalingen van en naar het Albanees.

  arrow cta

  2500+ beoordelingen gemiddeld 9,6

  17/07/2024 Veronica, Amsterdam

  “I have had a great experience with this service. I needed a sworn translation of my diplomas and it was done perfectly in 24 hours.”

  16/07/2024 Theo, Zutphen

  “snel, goede kwaliteit vertaling en klantgericht”

  15/07/2024 Jan, Sint Maartensdijk

  “Zeer snelle en goede communicatie, heel makkelijk bereikbaar, kwalitatief zeer goed”

  15/07/2024 Hanna Ekimova, Ridderkerk

  “Deskundig en snel”

  15/07/2024 Anneke Van Hillo, Veenendaal

  “Ik ben supergoed geholpen.aardige meneer en snelle service dank hiervoor”

  Next
  Prev

  Een beëdigde vertaling Albanees voor uw officiële documenten

  Heeft u een beëdigde vertaling nodig van uw officiële documenten? Dan bent u bij hét Albanees vertaalbureau van Den Haag aan het juiste adres. Wij zijn een erkend vertaalbureau voor de Albanese taal. Het sturen van een scan van uw documenten is voldoende voor het maken van uw beëdigde vertaling Albanees. Wij kunnen u zowel een Albanees beëdigde vertaling verzorgen van uw Nederlandse document als van uw Nederlandstalige documenten naar het Albanees.

  Het kan voorkomen dat uw vertaling nog gelegaliseerd moet worden voor het land waar u het wilt gebruiken. Weet u niet zeker of uw document ook gelegaliseerd dient te worden? Vraag het aan één van onze vertaaladviseurs.

  albanees vertaalbureau
  Vertaalbureau Albanees

  Over de Albanese taal

  Albanees is een unieke en fascinerende taal, die vooral gesproken wordt in Albanië en Kosovo, maar ook in andere delen van de Balkan waar Albanese gemeenschappen wonen, zoals Noord-Macedonië, Montenegro en Servië. Deze taal behoort tot de Indo-Europese taalfamilie, maar vormt een eigen tak, wat betekent dat het niet nauw verwant is aan andere talen in deze familie.

  Er zijn twee hoofddialecten in het Albanees: Gegisch, gesproken in het noorden van Albanië, en Toskisch, gesproken in het zuiden van Albanië. De standaardtaal is gebaseerd op het Toskische dialect, vooral na de taalhervormingen van de 20e eeuw.

  Het Albanese alfabet bestaat uit 36 letters, gebaseerd op het Latijnse schrift, maar met enkele aanpassingen en toevoegingen om specifieke Albanese klanken weer te geven. Deze taal is rijk aan klankverschuivingen en behoudt veel archaïsche elementen die in andere Indo-Europese talen verloren zijn gegaan. Dit maakt het een interessant studiegebied voor taalkundigen, vooral in termen van historische taalveranderingen en de ontwikkeling van het Indo-Europese taalgebied.

  Albanees heeft ook een interessante lexicale schat, met veel woorden die zijn afgeleid van het Latijn, het Grieks, maar ook met veel leenwoorden uit het Turks en Slavische talen, vanwege de historische invloeden in de regio. Bovendien is er een rijke traditie van mondelinge literatuur, die nu wordt erkend als een belangrijk onderdeel van het culturele erfgoed van het Albanese volk.

  Voor vertaalbureaus biedt de complexiteit van het Albanees zowel uitdagingen als kansen. Het vereist gespecialiseerde kennis en vaardigheden om de nuances van deze taal effectief te beheersen en te vertalen. Dit maakt gespecialiseerde Albanese vertaaldiensten een waardevolle hulpbron voor zowel bedrijven als individuen die communiceren met de Albanese gemeenschappen.

  Albanees vertaalbureau met beëdigde vertalers

  De naam zegt het al: Albanees vertaalbureau Urgent vertalen. Omdat wij dagelijks te maken hebben met Albanese vertalingen, of het nou beëdigd of regulier is, hebben wij een groot team van Albanese vertalers dat voor u klaar staat. Doordat ons team van beëdigde vertalers Albanees zo groot en divers is, kunnen wij snel uw Albanese vertalingen verzorgen tegen een scherp tarief.

  Doordat wij de vertaler Albanees nauwkeurig selecteren op basis van uw document, bent u verzekerd van een volledig correcte vertaling. Aangezien wij volledig achter de kwaliteit van onze vertalingen staan, durven wij hieraan ook consequenties te hangen, wanneer uw Albanese vertaling niet correct zou zijn. Bent u niet tevreden met uw Albanese vertaling? Dan krijgt u gewoon uw geld terug!

  Een vertaling vanuit het Nederlands naar het Albanees wordt altijd gemaakt door een vertaler met Albanees als moedertaal. Tevens zijn al onze vertalers in het bezit van een afgeronde vertaalopleiding op Hbo-niveau of hoger.

  Gespecialiseerd Albanees vertaalbureau

  Dagelijks verzorgen wij als vertaalbureau Nederlands Albanees onder andere vertalingen van brochures, Curriculum vitae, brieven en handleidingen. Dit wordt altijd zorgvuldig vertaald door één van onze Albanese native-speaker vertalers. Niet alleen zijn wij gespecialiseerd in vertalingen vanuit het Nederlands naar Albanees. Ook talencombinaties, zoals het Spaans naar het Albanees en Engels naar het Albanees, komen veelvoudig voor bij ons vertaalbureau Nederlands Albanees.

  Veel van onze bestaande, maar ook nieuwe opdrachtgevers, zoals overheidsinstellingen, internationale bedrijven en particulieren, hebben urgent een vertaling nodig van bijvoorbeeld een diploma, akte, paspoort of sollicitatiebrief vanuit of naar het Albanees. Wij, als vertaalbureau Albanees, bieden u en onze vaste opdrachtgevers onze vaste scherpe tarieven, ook zonder een zogenaamd “spoedtoeslag” bovenop onze tarieven.

  jeffrey posthuma

  “De juiste vertaaloplossing verzorgen voor elke klant, dat is mijn vak.“

  Gecertificeerd Albanees vertaalbureau met kwaliteitsgarantie


  Strikte beveiliging en geheimhouding volgens ISO 27001. Naast de Privacywet (AVG), hebben al onze medewerkers en vertalers een geheimhoudingsovereenkomst ondertekend. Urgent Vertalen is een van de weinige vertaalbureaus die naast de ISO 9001 kwaliteitsmanagement- en ISO 17100 vertaaldienstennorm ook gecertificeerd is voor de ISO 27001 informatiebeveiligingsnorm. Hierdoor voldoen onze processen o.a. op basis van beveiliging aan zeer strenge eisen om uw documentatie en gegevens extra te beschermen.

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd

  Onze werkwijze voor uw Albanese vertaling

  Stap 1

  Na ontvangst van uw aanvraag controleert onze vertaaladviseur uw documenten

  Stap 2

  Op basis van de gewenste talencombinatie en vakjargon selecteren de meest geschikte gediplomeerde vertaler voor uw vertaalverzoek

  Stap 3

  In overleg met onze vertaler maakt de vertaaladviseur een prijsopgave op basis van tijd dat de vertaler hiervoor kwijt is. In het maken van de prijsopgave wordt rekening gehouden met herhaling van werkzaamheden en bewerkelijkheid van het document.

  Stap 4

  Een vrijblijvende offerte op maat wordt op werkdagen meestal binnen 60 minuten aan u toegezonden

  Stap 5

  Bij akkoord ontvangen wij graag uw factuurgegevens en eventueel benodigde verzendgegevens

  Stap 6

  Urgent Vertalen start aan uw opdracht en levert op binnen de afgesproken tijd.

  Stap 7

  Kwaliteit van ons werk garanderen wij ook na oplevering van uw vertaling; Mocht u toch twijfels hebben over onze vertaalslag, bijvoorbeeld een bepaalde woordkeuze, controleren wij uw bevindingen en ontvangt u zonder extra kosten een gecorrigeerde vertaling.

  Veelgestelde vragen

  Wij bieden een breed scala aan vertaaldiensten aan, waaronder documentvertaling, websitevertaling, juridische vertaling, medische vertaling, en tolkdiensten, zowel voor het Gegisch als het Toskisch dialect. Neem contact met ons op voor specifieke behoeften.

  Ons bureau verzorgt vertalingen van en naar het Albanees en de meest voorkomende talen zoals Engels, Duits, Frans, Italiaans, en vele andere. Laat ons weten welke talencombinatie u nodig heeft, en wij zullen u de beste oplossing bieden.

  We werken uitsluitend met professionele vertalers die moedertaalsprekers zijn van het Albanees en een uitgebreide ervaring hebben in hun vakgebied. Elke vertaling ondergaat een grondige kwaliteitscontrole, inclusief revisie en proeflezen.

  De doorlooptijd voor een vertaling hangt af van de lengte en complexiteit van de tekst, evenals de beschikbaarheid van de vertaler. Voor de meeste standaard documenten streven we ernaar om binnen 24 uur te leveren. Voor urgentere verzoeken bieden wij ook spoedvertalingen aan.

  Alle documenten die aan ons worden verstrekt, worden strikt vertrouwelijk behandeld. Wij zijn bereid om een geheimhoudingsverklaring te tekenen om de privacy en veiligheid van uw gegevens te garanderen.

  U kunt een vertaalproject starten door contact met ons op te nemen via e-mail, telefoon, of door het invullen van het contactformulier op onze website. Stuur ons uw documenten en specificaties, en wij zullen u zo snel mogelijk voorzien van een offerte en tijdlijn.

  Tarieven Albanese vertalingen

  Als u geïnteresseerd bent in de kosten van een Albanese vertaling, staan wij bij Vertaalbureau Urgent Vertalen voor u klaar met duidelijke informatie. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van onze tarieven per woord voor Albanese vertalingen, zodat u een helder beeld hebt van onze transparante prijsstelling.

  Volledig betrouwbaar. Strikte geheimhouding volgens ISO 27001 geldt voor elke vertaalopdracht.

  Meer info

  Het team achter de vertalingen

  Bij ons vertaalbureau zijn we trots op ons team van gepassioneerde taalexperts, elk met een eigen unieke specialisatie. Ze worden ondersteund door een zorgvuldig gekozen netwerk van professionele vertalers en revisoren. Ons gezamenlijke doel is om de hoogste kwaliteit te leveren in de vertaling van uw teksten.

  vertaalbureau team

  Waarom kiezen voor Urgent Vertalen?

  ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

  Vaak binnen 24 uur vertaald zonder spoedtoeslag

  Beëdigde vertalingen en volledige legalisatieservice

  2500+ Klanten geven ons gemiddeld een 9,6/10

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd