Albanees vertaler nodig?

Van of naar het Albanees vertalen – Vaak al binnen 24 uur

Heeft u een vertaling van of naar het Albanees nodig en wilt u de garantie dat het goed gebeurt? Als Albanees vertaalbureau vertalen wij uw document snel en met garantie. U profiteert altijd van onze niet goed, geld terug garantie, onze snelheid en het feit dat wij gemiddeld 36,8% goedkoper zijn in vergelijking met andere vertaalbureaus. Vraag direct een prijsopgave aan of lees verder.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Een beëdigde vertaling Albanees voor uw officiële documenten

Heeft u een beëdigde vertaling nodig van uw officiële documenten? Dan bent u bij hét Albanees vertaalbureau van Den Haag aan het juiste adres.

Wij zijn een erkend vertaalbureau voor de Albanese taal. Het sturen van een scan van uw documenten is voldoende voor het maken van uw beëdigde vertaling Albanees. Wij kunnen u zowel een Albanees beëdigde vertaling verzorgen van uw Nederlandse document als van uw Nederlandstalige documenten naar het Albanees.

Uw document van of naar het Albanees vertaald in 2 simpele stappen

 • U stuurt ons een scan van uw documenten per e-mail

  Het sturen van een scan of foto van uw documenten is voldoende. Wij sturen u vervolgens een voorstel voor het vertalen.

 • U ontvangt de vertaling de volgende werkdag voor 10.00 uur in huis

  Gratis verzending per reguliere post + een digitaal exemplaar per e-mail. Indien u verzekerd wilt zijn dat uw vertaling de volgende werkdag bij u arriveert, kiest u voor een spoedverzending tegen een kleine meerprijs.

Waarom uw tekst beëdigd laten vertalen bij vertaalbureau Urgent Vertalen?

Spoedvertaling zonder spoedtoeslag

Uw document van of naar het Albanees vertalen regelen wij (vaak) al binnen 24 uur

Native speaker vertalers

Uw document wordt vertaald door native speaker vertalers van het Albanees. Zij kennen de taal als geen ander en zorgen altijd voor de juiste vertaling.

Gemiddeld 36,8% goedkoper

Vergelijk gerust ons voorstel met het voorstel van een ander vertaalbureau en trek zelf uw conclusie.

Niet goed, geld terug

Bij elke vertaling profiteert u van 100% tevredenheidsgarantie. Niet tevreden over uw vertalingen? Dan krijgt u gewoon uw geld terug.

Spoedvertaling
zonder toeslag

Native speaker
vertalers

Gemiddeld
36% goedkoper

Niet goed,
Geld terug

Uw document van of naar het Albanees vertalen regelen wij (vaak) al binnen 24 uur

Uw document wordt vertaald door native speaker vertalers van het Albanees. Zij kennen de taal als geen ander en zorgen altijd voor de juiste vertaling.

Vergelijk gerust ons voorstel met het voorstel van een ander vertaalbureau en trek zelf uw conclusie.

Bij elke vertaling profiteert u van 100% tevredenheidsgarantie. Niet tevreden over uw vertalingen? Dan krijgt u gewoon uw geld terug.

Legalisatie van uw Albanese vertaling

Het kan voorkomen dat uw vertaling nog gelegaliseerd moet worden voor het land waar u het wilt gebruiken. Weet u niet zeker of uw document ook gelegaliseerd dient te worden? Vraag het aan één van onze vertaaladviseurs.

Uw document laten vertalen van of naar het Albanees

Het vertalen van of naar het Albanees hoeft natuurlijk niet altijd in de beëdigde vorm te gebeuren, het kan zijn dat u voor uzelf iets vertaald wilt hebben van of naar het Albanees. Denk hierbij aan een website, blog, folder of zelfs een liefdesbrief. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde en native Albanese vertalers die u graag van dienst zijn.

Snel een vertaling Albanees

De naam zegt het al: Albanees vertaalbureau Urgent vertalen. Omdat wij dagelijks te maken hebben met Albanese vertalingen, of het nou beëdigd of regulier is, hebben wij een groot team van Albanese vertalers dat voor u klaar staat.

Doordat ons team van beëdigde vertalers Albanees zo groot en divers is, kunnen wij snel uw Albanese vertalingen verzorgen tegen een scherp tarief.

Uw vertaling Albanees met 100% tevredenheidsgarantie

Doordat wij de vertaler Albanees nauwkeurig selecteren op basis van uw document, bent u verzekerd van een volledig correcte vertaling. Aangezien wij volledig achter de kwaliteit van onze vertalingen staan, durven wij hieraan ook consequenties te hangen, wanneer uw Albanese vertaling niet correct zou zijn.

Bent u niet tevreden met uw Albanese vertaling? Dan krijgt u gewoon uw geld terug!

Wat anderen over Urgent Vertalen zeggen

Bent u benieuwd naar de ervaringen van anderen?
Bekijk dan eens onze onze referenties.

Waarom kiezen voor Albanees vertaalbureau Urgent Vertalen?

Een vertaling vanuit het Nederlands naar het Albanees wordt altijd gemaakt door een vertaler met Albanees als moedertaal. Tevens zijn al onze vertalers in het bezit van een afgeronde vertaalopleiding op Hbo-niveau of hoger.

Elke tekst is uniek, daarom wordt er bij elke vertaalopdracht goed gekeken naar de type tekst. Wij vinden het vanzelfsprekend, dat er altijd een native-speaker vertaler, die over voldoende ervaring in uw vakjargon beschikt, met uw vertaling aan de slag gaat. Er zal dus nooit een technische vertaler Nederlands naar Albanees, met een juridisch document aan het werk gaan. Mede hierdoor kunt u vertrouwen op een goede vertaling van Albanees naar Nederlands.

Dagelijks verzorgen wij als vertaalbureau Nederlands Albanees onder andere vertalingen van brochures, Curriculum vitae, brieven en handleidingen. Dit wordt altijd zorgvuldig vertaald door één van onze Albanese native-speaker vertalers. Niet alleen zijn wij gespecialiseerd in vertalingen vanuit het Nederlands naar Albanees. Ook talencombinaties, zoals het Spaans naar het Albanees en Engels naar het Albanees, komen veelvoudig voor bij ons vertaalbureau Nederlands Albanees.

Veel van onze bestaande, maar ook nieuwe opdrachtgevers, zoals overheidsinstellingen, internationale bedrijven en particulieren, hebben urgent een vertaling nodig van bijvoorbeeld een diploma, akte, paspoort of sollicitatiebrief vanuit of naar het Albanees. Wij, als vertaalbureau Albanees, bieden u en onze vaste opdrachtgevers onze vaste scherpe tarieven, ook zonder een zogenaamd “spoedtoeslag” bovenop onze tarieven.

Bent u niet tevreden met uw Albanese vertaling, dan krijgt u gewoon uw geld terug!

Waarom kiezen voor de legalisatieservice van Urgent Vertalen?

 • U bespaart veel tijd en moeite.
 • U hoeft geen vrije dag op te nemen voor het bezoeken van alle instanties.
 • U hoeft niet een aantal keer de rit van en naar Den Haag te maken, u bespaart hiermee uw reiskosten.
 • Vertaalbureau Urgent Vertalen is een expert in het legaliseren van uw documentatie en is altijd op de hoogte van de laatste regels wat betreft de legalisatie. U komt hierdoor niet voor vervelende verrassingen te staan bij de instanties.
 • Nadat uw beëdigde vertaling klaar is kunnen wij direct beginnen aan de gehele legalisatie, hierdoor is het gelegaliseerde document sneller klaar.
 • U krijgt uw documentatie traceerbaar opgestuurd. Hierdoor weet u precies wanneer u uw gelegaliseerde documenten zal ontvangen.

Over het Albanees: Wat belangrijk is bij elke vertaling

Albanees, ook wel Shqip of Gjuha Shqip, wordt niet alleen in Albanië en Kosovo gesproken. De taal heeft zich verspreid naar aangrenzende landen, waaronder Italië, Macedonië, Griekenland en Roemenië, Kosovo, Servië en Montenegro.

In het zuiden van Italië en op Sicilië leeft een minderheid Albanezen, die zichzelf Arbëreshë noemen. In de 15e eeuw vestigden zij zich hier, na de Ottomaanse inval in Albanië. Ze spreken een Toskisch dialect.

De grootste minderheid bevindt zich in Macedonië, hier is namelijk ongeveer een kwart van de bevolking Albanees. In het noordwesten van Macedonië bevinden zich de grootste gemeenschappen. In Griekenland zijn er twee belangrijke Albanese gemeenschappen, namelijk de Arvanieten en de Tsjam. Vanaf de 13e eeuw vestigden grote groepen Albanezen zich in Griekenland. De gemeenschappen spreken beiden een Toskisch dialect.

Wilt u een document van of naar het Albanees vertalen onderzoek dan de volgende elementen:

Ken het Albanees dialect

Het Albanees kent twee dialecten, het Gegisch en het Toskisch. Het Gegisch wordt vooral in het noorden gesproken en het Toskisch in het zuiden van Albanië. Beide dialecten kennen invloeden uit andere landen. Zo is het Toskisch sterk beïnvloed door het Grieks en hebben beide dialecten ook Turkse invloeden.

Het is afhankelijk van het doel van uw vertaling of u rekening moet houden met een dialect.

Weet het doel van de vertaling

Welk doel heeft uw vertaling? Wilt uw bepaalde medische documenten vertalen of heeft u een vertaling nodig voor uw verblijf in Albanië?
Wat is het doel van de vertaling? Stel dat u bepaalde documenten wilt vertalen voor een vakantie naar Albanië, bedenk dan van tevoren welke documenten verplicht zijn en aan welke verplichtingen ze moeten voldoen.

Gaat het om officiële documenten, kies dan voor een beëdigde vertaling.

Gebruikt u de vertaling voor bijvoorbeeld uw website of een lokale uiting, beoordeel dan voor de vertaling eerst wie de vertaling zal lezen.

Gaat het om Albanië of om het Albanees?

Wat wilt u met uw vertaling bereiken? Reist u af naar Albanië of wilt u vanuit Nederland een Albanees sprekende doelgroep bereiken? Kortom, wat is uw doel?

Als het u gaat om een tekst of document dat u in Albanië wilt gebruiken, bedenk dan of dit in het Toskisch of in het Gegisch moet zijn. Dit hangt af van de plaats waar uw tekst of document ontvangen wordt. Binnen deze twee vormen van Albanees zijn talloze dialecten terug te vinden.