• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Servisch Vertaalbureau

  Urgent Vertalen is uw specialistische vertaalbureau voor hoogwaardige en foutloze Servische vertalingen van uw documenten. Jaarlijks verzorgen wij voor diverse bedrijven, organisaties en particulieren een breed scala aan vertalingen, zowel vanuit als naar het Servisch.

  arrow cta

  2500+ beoordelingen gemiddeld 9,6

  27/05/2024 Roland, VOORTHUIZEN

  “goede communicatie en hulp bij wat nodig was .. goede international ervaring”

  25/05/2024 Karin Krohmer, Rotterdam

  “Thank you, very good service, totally recommend.”

  24/05/2024 Rachid Essaktani, Rozenburg,rotterdam

  “I wasted a lot of time contacting translators, most of them are brokers and most of them are not specialists in many languages. Fortunately, I dealt w”

  24/05/2024 Zsofia, Zoetermeer

  “The people that I called with was very helpful and kind, and the service was nice fast and excellent.”

  24/05/2024 Monique van der Zwan, Den Haag

  “goede service en goed en snel . ook voor kleine beurs is het een aanrader”

  Next
  Prev

  Vertalingen van en naar het Servisch

  De Servische taal, met haar unieke complexiteit en rijke historie, speelt een cruciale rol in de Balkan én daarbuiten. Vertalingen van en naar het Servisch vereisen niet alleen een grondige kennis van de taal zelf, maar ook een diep begrip van de culturele nuances die elk woord en zin met zich meedragen. Dit is waar de expertise van het Servisch vertaalbureau van Urgent Vertalen om de hoek komt kijken. Wij zorgen ervoor dat iedere vertaling de essentie van de oorspronkelijke tekst nauwkeurig weergeeft. Niet alleen levert dit inhoudelijk correcte vertalingen op, maar zijn ze ook goed leesbaar en cultureel passend voor de beoogde doelgroep. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om zakelijke documenten, literatuur, juridische contracten of persoonlijke correspondentie.

  uw document laten vertalen van of naar het servisch
  uw document laten vertalen van of naar het servisch

  Het Servisch vertaalbureau van Urgent Vertalen werkt uitsluitend met Servische native speaker-vertalers

  Het belang van Servische native speaker-vertalers in het vertaalproces kan niet genoeg benadrukt worden. Ons vertaalteam bestaat uitsluitend uit vertalers die het Servisch als moedertaal hebben. Dit zorgt er namelijk voor dat zij niet alleen de Servische taal tot in de puntjes beheersen, maar ook dat zij helemaal thuis zijn in de Servische cultuur. Dit stelt ons in staat om vertalingen te leveren die niet alleen taalkundig correct zijn, maar die ook cultureel resoneren. Onze native speaker-vertalers zijn experts in het overbruggen van taalbarrières, waardoor uw communicatie van en naar het Servisch zo effectief en authentiek mogelijk is.

  Het gecertificeerd Servisch vertaalbureau van Urgent Vertalen

  Kwaliteit en betrouwbaarheid staan bij het Servisch vertaalbureau van Urgent Vertalen zeer hoog in het vaandel. Als gecertificeerd Servisch vertaalbureau voldoen wij aan strikte internationaal geldende normen voor vertaaldiensten. Onze certificeringen zijn een blijk van onze toewijding aan kwaliteit, nauwkeurigheid en professionele integriteit van al onze vertaaldiensten. Dit betekent dat u erop kunt vertrouwen dat uw vertalingen niet alleen aan uw eisen, maar ook aan de hoogst haalbare industrienormen voldoen.

  De rijke historie en cultuur van de Servische taal

  De ontwikkeling van de Servische taal door de eeuwen heen is nauw verweven met de politieke en sociale veranderingen binnen de regio. Servisch is een van de standaardvarianten van het Servo-Kroatisch, behorend tot de zuidelijke groep van de Slavische talen. Het is van oorsprong een Indo-Europese taal, die sterk verbonden is met het Russisch, Tsjechisch en Pools en wordt door ongeveer 12 miljoen mensen gesproken.

  Servisch is de officiële taal van Servië en Montenegro en een van de officiële talen in Bosnië en Herzegovina, waar het vooral gebruikt wordt in de Servische Republiek. Verder zijn er grote Servische gemeenschappen in grote steden wereldwijd, zoals in Chicago, Melbourne en Toronto. Het moderne Servisch bevat, door de lange Ottomaanse (Turkse) overheersing, veel woorden van Turkse origine. Het geschreven Servisch gebruikt zowel het Latijns als een Cyrillisch alfabet, bestaande uit 25 medeklinkers en vijf klinkers. Maar welk alfabet er ook gebruikt wordt, het Servisch wordt geheel fonetisch geschreven.

  Het kennen en begrijpen van de historische en culturele context van het Servisch is essentieel voor de correcte vertaling van en naar Servische teksten. Onze vertalers zijn niet alleen taalkundigen, maar ook cultuurexperts die de geschiedenis en nuances van de Servische taal diepgaand begrijpen en respecteren.

  Beëdigde vertalingen van en naar het Servisch

  Voor officiële documenten zoals juridische akten, overheidsdocumenten en academische certificaten bieden wij beëdigde vertalingen van en naar het Servisch aan. Wij werken daarvoor met beëdigde Servische vertalers, die officieel gerechtigd en bevoegd zijn om uw documenten te vertalen en te voorzien van een certificering die de juistheid en volledigheid van de vertaling garandeert. Onze beëdigde vertalingen worden erkend en geaccepteerd door instellingen en organisaties wereldwijd.

  Het kan nodig zijn dat uw beëdigde Servische vertaling nog gelegaliseerd moet worden voor gebruik in het betreffende land. Per land specificeren wij de vereisten voor legalisatie. Vertaalbureau Urgent Vertalen biedt de service aan om uw beëdigde vertaling te legaliseren. Ons vertaalbureau is strategisch gelegen in Den Haag, dichtbij alle instanties die bezocht moeten worden voor de legalisatie. Deze gunstige locatie stelt ons in staat om de volledige legalisatieprocedure tegen een lage prijs voor u te verzorgen.

  jeffrey posthuma

  “De juiste vertaaloplossing verzorgen voor elke klant, dat is mijn vak.“

  Gecertificeerd Servisch vertaalbureau met kwaliteitsgarantie


  Strikte beveiliging en geheimhouding volgens ISO 27001. Naast de Privacywet (AVG), hebben al onze medewerkers en vertalers een geheimhoudingsovereenkomst ondertekend. Urgent Vertalen is een van de weinige vertaalbureaus die naast de ISO 9001 kwaliteitsmanagement- en ISO 17100 vertaaldienstennorm ook gecertificeerd is voor de ISO 27001 informatiebeveiligingsnorm. Hierdoor voldoen onze processen o.a. op basis van beveiliging aan zeer strenge eisen om uw documentatie en gegevens extra te beschermen.

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd

  Onze werkwijze voor uw Servische vertaling

  Stap 1

  Na ontvangst van uw aanvraag controleert onze vertaaladviseur uw documenten

  Stap 2

  Op basis van de gewenste talencombinatie en vakjargon selecteren de meest geschikte gediplomeerde vertaler voor uw vertaalverzoek

  Stap 3

  In overleg met onze vertaler maakt de vertaaladviseur een prijsopgave op basis van tijd dat de vertaler hiervoor kwijt is. In het maken van de prijsopgave wordt rekening gehouden met herhaling van werkzaamheden en bewerkelijkheid van het document.

  Stap 4

  Een vrijblijvende offerte op maat wordt op werkdagen meestal binnen 60 minuten aan u toegezonden

  Stap 5

  Bij akkoord ontvangen wij graag uw factuurgegevens en eventueel benodigde verzendgegevens

  Stap 6

  Urgent Vertalen start aan uw opdracht en levert op binnen de afgesproken tijd.

  Stap 7

  Kwaliteit van ons werk garanderen wij ook na oplevering van uw vertaling; Mocht u toch twijfels hebben over onze vertaalslag, bijvoorbeeld een bepaalde woordkeuze, controleren wij uw bevindingen en ontvangt u zonder extra kosten een gecorrigeerde vertaling.

  Veelgestelde vragen

  Vertalingen van en naar het Servisch vereisen niet alleen een uitgebreide kennis van de taal, maar ook een diep begrip van de culturele nuances. De unieke eigenschappen van de Servische taal, zoals het gebruik van zowel het Cyrillisch als het Latijnse alfabet, en regionale dialectische verschillen maken een gespecialiseerde aanpak noodzakelijk.

  De Servische native speakers-vertalers van het Servisch vertaalbureau van Urgent Vertalen brengen een diepgaande kennis van de Servische taal en cultuur met zich mee. Dit zorgt ervoor dat hun vertalingen niet alleen taalkundig correct zijn, maar ook dat ze cultureel resoneren. Dit is essentieel voor het behoud van de oorspronkelijke betekenis en intentie van uw teksten.

  Als gecertificeerd Servisch vertaalbureau voldoen wij aan internationale standaarden die gelden voor vertaaldiensten. Dit garandeert dat onze vertalingen voldoen aan hoge kwaliteits- en betrouwbaarheidsnormen, wat essentieel is voor professionele en accurate communicatie.

  De rijke geschiedenis van de Servische taal beïnvloedt het vertaalproces aanzienlijk. Zonder kennis en begrip van de historische en culturele context is het eigenlijk onmogelijk om betekenissen inhoudelijk juist en begrijpelijk over te brengen. Dit geldt niet alleen voor literaire en historische teksten maar bijvoorbeeld ook voor marketing gerelateerde documentatie.

  Beëdigde vertalingen van en naar het Servisch zijn officieel erkende vertalingen die vaak vereist zijn voor juridische en officiële doeleinden. Deze vertalingen worden uitgevoerd door onze beëdigde Servische vertalers en zijn voorzien van een certificering die de nauwkeurigheid en volledigheid bevestigt.

  Ja, wij bieden spoedvertaaldiensten voor klanten die snel, nauwkeurige vertalingen nodig hebben. Ons team streeft er altijd naar om, zelfs met strakke deadlines, de hoogste kwaliteitsnormen te handhaven. Neem voor meer informatie over onze spoedvertaaldiensten per e-mail contact met ons op, of bel ons. Ons team van toegewijde vertaaladviseurs staat u graag te woord.

  Absoluut. Ons team van gespecialiseerde Servische vertalers is ervaren in het vertalen van een breed scala aan technische en medische documenten, met de nauwkeurigheid en vakspecifieke kennis die dit soort vertalingen vereisen en de juiste vertaling en toepassing van vakjargon.

  Prijzen Servische vertalingen

  Als u geïnteresseerd bent in de kosten van een Servische vertaling, staan wij bij Vertaalbureau Urgent Vertalen voor u klaar met duidelijke informatie. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van onze tarieven per woord voor Servische vertalingen, zodat u een helder beeld hebt van onze transparante prijsstelling.

  Volledig betrouwbaar. Strikte geheimhouding volgens ISO 27001 geldt voor elke vertaalopdracht.

  Meer info

  Het team achter de vertalingen

  Bij ons vertaalbureau zijn we trots op ons team van gepassioneerde taalexperts, elk met een eigen unieke specialisatie. Ze worden ondersteund door een zorgvuldig gekozen netwerk van professionele vertalers en revisoren. Ons gezamenlijke doel is om de hoogste kwaliteit te leveren in de vertaling van uw teksten.

  vertaalbureau team

  Waarom kiezen voor Urgent Vertalen?

  ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

  Vaak binnen 24 uur vertaald zonder spoedtoeslag

  Beëdigde vertalingen en volledige legalisatieservice

  2500+ Klanten geven ons gemiddeld een 9,6/10

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd