Servisch vertaalbureau Urgent Vertalen

Snel en voordelig uw document laten vertalen van of naar het Servisch?

Servisch is de officiële taal van Servië en Montenegro, maar ook in Bosnië en Herzegovina. Het Servisch is een van de standaardvarianten van het Servo-Kroatisch en behoort tot de zuidelijke groep van de Slavische talen. Er zijn meer dan 10 miljoen mensen, waarvan het Servisch de moedertaal is. Het Servisch is een Indo-Europese taal die sterk verbonden is aan het Russisch, Tsjechisch en Pools. De moderne Servische taal bevat veel woorden vanuit Turkse origine. Dit komt door de jarenlange Ottomaanse overheersing. Bent u op zoek naar een Servisch vertaalbureau, die uw officiële documenten en teksten, tegen een scherp tarief en perfecte kwaliteit kan leveren? Dan bent u bij vertaalbureau Urgent Vertalen aan het juiste adres. Wij vertalen al uw documenten van het Servisch naar het Nederlands en andersom.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Een beëdigde vertaling Servisch voor uw officiële documenten

Een beëdigde vertaling Servisch Nederlands of Nederlands Servisch wordt bij ons Servisch vertaalbureau verzorgd door een beëdigde vertaler. Een beëdigde vertaler is in het bezit van een afgeronde vertaalopleiding op Hbo-niveau en is gemachtigd om een officieel document zoals een akte, diploma, KvK-uittreksel of geboorteakte officieel te vertalen.

Een beëdigde vertaling in 3 stappen

 • U stuurt ons een scan van uw documenten per e-mail

  Het sturen van een scan of foto van uw documenten is voldoende. Wij sturen u vervolgens een voorstel voor het beëdigd vertalen van uw documenten.

 • De vertaling wordt spoedig voor u verzorgd

  De vertaling wordt voorzien van stempel, handtekening en verklaring van de beëdigd vertaler, vervolgens wordt de kopie van uw document gehecht aan de vertaling. Uw vertaling is gemaakt conform de richtlijnen voor beëdigde vertalingen.

 • Vertaling de volgende werkdag voor 10.00 uur in huis

  Gratis verzending per reguliere post + een digitaal exemplaar per e-mail. Indien u verzekerd wilt zijn dat uw vertaling de volgende werkdag bij u arriveert, kiest u voor een spoedverzending tegen een kleine meerprijs.

Waarom uw tekst beëdigd laten vertalen bij vertaalbureau Urgent Vertalen?

Spoedvertaling zonder spoedtoeslag

Een (beëdigde) vertaling kunnen wij vaak binnen 24 uur aan u leveren, zonder "spoedtoeslag".

Gediplomeerde vertalers

Onze vertalingen worden verzorgd door native speaker vertalers van de doeltaal, wij werken enkel met gediplomeerde vertalers.

Gemiddeld 36,8% goedkoper

Vergelijk gerust ons voorstel met het voorstel van een ander vertaalbureau en trek hieruit zelf uw conclusie.

Niet goed, geld terug

Bij elke vertaling profiteert u van 100% tevredenheidsgarantie, hierdoor bent u altijd verzekerd van de juiste vertaling.

Spoedvertaling
zonder toeslag

Gediplomeerde
vertalers

Gemiddeld
36% goedkoper

Niet goed,
Geld terug

Een (beëdigde) vertaling kunnen wij vaak binnen 24 uur aan u leveren, zonder "spoedtoeslag".

Onze vertalingen worden verzorgd door native speaker vertalers van de doeltaal, wij werken enkel met gediplomeerde vertalers.

Vergelijk gerust ons voorstel met het voorstel van een ander vertaalbureau en trek hieruit zelf uw conclusie.

Bij elke vertaling profiteert u van 100% tevredenheidsgarantie, hierdoor bent u altijd verzekerd van de juiste vertaling.

Legalisatie van uw Servische vertaling

Het kan voorkomen dat uw beëdigde vertaling Servisch nog gelegaliseerd moet worden voor het land waar u het wilt gebruiken. Per land hebben wij aangegeven wat er voor de legalisatie nodig is.

Legalisatieservice Urgent Vertalen

Vertaalbureau Urgent Vertalen biedt de service aan om uw beëdigde vertaling te legaliseren. We bevinden ons met ons vertaalbureau op een strategische locatie in Den Haag, tussen alle instanties die bezocht dienen te worden voor uw legalisatie. Hierdoor zijn wij in staat om tegen een lage prijs de gehele legalisatie voor u te verzorgen.

Uw document laten vertalen van of naar het Servisch

Het vertalen van of naar het Servisch hoeft natuurlijk niet altijd beëdigd vertaald te worden, het kan zijn dat u voor u zelf iets vertaald wilt hebben van of naar het Servisch. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een website, blog, folder of zelfs een liefdesbrief. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde en native Servische vertalers die u graag van dienst zijn.

Snel een vertaling Servisch

De naam zegt het al Servisch vertaalbureau Urgent vertalen. Omdat wij dagelijks te maken hebben met Servische vertalingen, of het nou beëdigd of regulier is, hebben wij een groot team van Servische vertalers die voor klaar staan.

Doordat ons team van beëdigde vertalers Servisch zo groot en divers is, kunnen wij snel uw Servische vertalingen verzorgen tegen een scherp tarief.

Uw vertaling Servisch met 100% tevredenheidsgarantie

Doordat wij de vertaler Servisch nauwkeurig selecteren op basis van uw document, bent u verzekerd van een volledig correcte vertaling. Aangezien wij volledig achter de kwaliteit van onze vertalingen staan, durven wij hieraan ook consequenties te hangen, wanneer uw Servische vertaling niet correct zou zijn.

Bent u niet tevreden met uw Servische vertaling dan krijgt u gewoon uw geld terug!

Wat anderen over Urgent Vertalen zeggen

Bent u benieuwd naar de ervaringen van anderen?
Bekijk dan eens onze onze referenties.

Waarom kiezen voor Servisch vertaalbureau Urgent Vertalen?

Wij, als Servisch vertaalbureau, vinden niet alleen dat onze beëdigde vertalers aan strenge toelatingseisen moeten voldoen. Ook een vertaler Nederlands Servisch en Servisch Nederlands, die niet beëdigd is, behoort in het bezit te zijn van een afgeronde vertaalopleiding op minimaal HBO-niveau en aantoonbare ervaring.

Elke tekst is uniek, daarom wordt er bij elke vertaalopdracht goed gekeken naar de type tekst. Wij vinden het vanzelfsprekend, dat er altijd een native-speaker vertaler, die over voldoende ervaring in uw vakjargon beschikt, met uw vertaling aan de slag gaat. Er zal dus nooit een technische vertaler Nederlands naar Servisch, met een juridisch document aan het werk gaan. Mede hierdoor kunt u vertrouwen op een goede vertaling van Servisch naar Nederlands.

Dagelijks verzorgen wij als vertaalbureau Nederlands Servisch onder andere vertalingen van brochures, Curriculum vitae, brieven en handleidingen. Dit wordt altijd zorgvuldig vertaald door één van onze Servische native-speaker vertalers. Niet alleen zijn wij gespecialiseerd in vertalingen vanuit het Nederlands naar Servisch. Ook talencombinaties, zoals het Spaans naar het Servisch en Frans naar het Servisch, komen veelvoudig voor bij ons vertaalbureau Nederlands Servisch.

Veel van onze bestaande, maar ook nieuwe opdrachtgevers, zoals overheidsinstellingen, internationale bedrijven en particulieren, hebben urgent een vertaling nodig van bijvoorbeeld een diploma, akte, paspoort of sollicitatiebrief vanuit of naar het Servisch. Wij, als vertaalbureau Servisch, bieden u en onze vaste opdrachtgevers onze vaste scherpe tarieven, ook zonder een zogenaamd “spoedtoeslag” bovenop onze tarieven.

Bent u niet tevreden met uw Servische vertaling, dan krijgt u gewoon uw geld terug!

Waarom kiezen voor de legalisatieservice van Urgent Vertalen?

 • U bespaart veel tijd en moeite.
 • U hoeft geen vrije dag op te nemen voor het bezoeken van alle instanties.
 • U hoeft niet een aantal keer de rit van en naar Den Haag te maken, u bespaart hiermee uw reiskosten.
 • Vertaalbureau Urgent Vertalen is een expert in het legaliseren van uw documentatie en is altijd op de hoogte van de laatste regels wat betreft de legalisatie. U komt hierdoor niet voor vervelende verrassingen te staan bij de instanties.
 • Nadat uw beëdigde vertaling klaar is kunnen wij direct beginnen aan de gehele legalisatie, hierdoor is het gelegaliseerde document sneller klaar.
 • U krijgt uw documentatie traceerbaar opgestuurd. Hierdoor weet u precies wanneer u uw gelegaliseerde documenten zal ontvangen.

Wist u dit al over de Servische taal?

Sinds 2006 is het Cyrillisch het officiële alfabet in Servië, maar toch wint het Latijnse alfabet aan populariteit. Het Servisch wordt geheel fonetisch geschreven. Dit houdt in dat woorden zijn geschreven, zoals ze worden uitgesproken. Zelfs buitenlandse namen worden geschreven zoals uitgesproken, bijvoorbeeld John Major, dit wordt geschreven als Džon Mejdžor.

Het Cyrillische alfabet is gebaseerd op het Griekse geschrift, maar is verder uitgebreid met extra tekens. Het Servisch heeft een eigen ontwikkeling doorgemaakt en verschilt daardoor op een aantal punten van het Russisch Cyrillisch. De definitieve versie van het Servische alfabet is in 1818 samengesteld door taalkundige Vuk Karadžić.

Het Servisch gebruikt leenwoorden uit de moderne Europese woordenschat. Voorbeelden van deze woorden zijn: avion (vliegtuig), fabrika (fabriek) en fudbal (voetbal). Daarnaast gebruikt het Servisch een groot aantal Turkse leenwoorden, zoals pamuk (katoen), majmun (aap) en jogurt (yoghurt).

6 interessante feitjes over Servië

 • Servië grenst aan acht landen: Hongarije, Roemenië, Macedonië, Bulgarije, Albanië, Bosnië en Herzegovina, Kroatië en Montenegro.
 • Naast het Servisch, spreekt men in Servië ook Hongaars, Slowaaks, Roemeens, Kroatisch en Albanees.
 • In Servië eindigen de meeste achternamen op ‘ic’.
 • De Servische vlag is de omgekeerde versie van de Russische vlag. De Servische vlag heeft de kleuren rood, blauw en wit, en de Russische vlag wit, blauw en rood. Op de officiële vlag staat ook het wapen van Servië. Het komt vaak voor dat de vlag zonder wapen wordt gebruikt.
 • Bijna een derde van alle frambozen ter wereld komt uit Servië. In het zuiden van Servië liggen uitgestrekte frambozenplantages. De frambozenhoofdstad van het land is Aril, dat ligt op ongeveer 195 kilometer van de hoofdstad Belgrado.
 • Een van de grootste ingenieurs en uitvinders aller tijden, komt uit Servië. Nikola Tesla werd geboren in Servië en is vooral bekend als de uitvinder van de wisselstroomgenerator, de wisselstroomelektromotor en van andere belangrijke componenten van het huidige elektriciteitsnetwerk.