• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Engels vertaalbureau

  Engels vertaalbureau Urgent Vertalen verzorgt goede, foutloze Engelse vertalingen van uw documenten. Ons vertaalbureau vertaalt jaarlijks vele documenten naar en vanuit het Engels voor uiteenlopende bedrijven en organisaties.

  arrow cta

  2500+ beoordelingen gemiddeld 9,6

  21/06/2024 Matthijs, Tempe, AZ, USA.

  “Voor een visum aanvraag had in onlangs met vrij grote urgentie een vertaling van mijn doctoraal diploma en cijferlijsten nodig. Helaas was de 'vertaal”

  21/06/2024 Yvonne, Hendrik-Ido-Ambacht

  “Top service”

  21/06/2024 Sarem, Kerkrade

  “Het was goed ervaring”

  21/06/2024 Livio, Rotterdam

  “From quote to translation it was really smooth process. Fast and accurate. I'm satisfied with the service.”

  21/06/2024 Amanda, Amsterdam

  “Totally recommended.”

  Next
  Prev

  De toegevoegde waarde van een professioneel vertaalbureau Engels

  Waar ter wereld we ons ook bevinden, de Engelse taal is niet meer weg te denken. Het is de taal van het internationale bedrijfsleven, de wetenschap, de internationale politiek, het onderwijs en de communicatie van mensen over grenzen heen.

  Engels wordt wereldwijd door zo’n 1,75 miljard mensen gesproken, wat ongeveer een kwart van de wereldbevolking beslaat. Wat hier zo interessant aan is, is dat bij de overgrote meerderheid van die mensen het Engels niet hun moedertaal is. Dit betekent dat het Engels in een groot deel van de wereld de taal is die wordt gebruikt tussen mensen met verschillende moedertalen, oftewel de ‘lingua franca’. En laat dat nu precies zijn waarom de inzet van een professioneel vertaalbureau Engels zoveel toegevoegde waarde biedt vandaag de dag. Het zorgt ervoor dat bedrijven op de internationale markt mee kunnen doen, dat kennis wereldwijd gedeeld wordt en dat communicatie tussen politieke spelers op het wereldtoneel mogelijk gemaakt wordt.

  Een professioneel vertaalbureau Engels zorgt er namelijk voor dat de boodschap vanuit de brontaal correct en effectief wordt overgebracht, of het nu gaat om zakelijke documenten, juridische contracten, handelsverdragen, technische handleidingen, onderwijsmaterialen of creatieve content.

  Tower bridge Engeland. Engels vertaalbureau.
  Tower bridge Engeland. Engels vertaalbureau.

  Professioneel vertaalbureau Engels met de benodigde certificeringen

  Het vertrouwen in ons Engels vertaalbureau wordt significant versterkt door het bezit van certificeringen conform internationaal erkende ISO-normen. Wij zijn trots te kunnen melden dat we gecertificeerd zijn met drie ISO-normen, een bewijs van onze toewijding aan strikte industrienormen en onze inzet voor kwaliteitsgaranties. Deze certificeringen, uitgegeven door gerenommeerde internationale organisaties, onderstrepen onze professionaliteit en expertise. Ze bieden onze klanten de zekerheid dat onze vertalingen en de daarmee gepaard gaande kwaliteitsprocessen van de hoogste nauwkeurigheid en betrouwbaarheid zijn. Dit is van cruciaal belang voor de vertaling van officiële documenten en essentiële zakelijke communicatie, waarbij geen ruimte is voor fouten.

  De ontwikkeling van de Engelse taal

  De oorsprong van het Engels ligt bij Germaanse stammen: de Angelen en Saksen en de Juten. Het huidige Engels heeft zich hieruit doorontwikkeld en heeft gaandeweg veel invloeden van buitenaf gekend. Denk bijvoorbeeld aan de Vikingen die naar Engeland kwamen rond 800, en het Deens en Noors meebrachten. En aan de grote invloed die de Franse taal lange tijd op het Engels had, na de Slag bij Hastings in 1066.


  Gedurende de 17e, 18e en 19e eeuw was Groot-Brittannië een van de grootste koloniale machten ter wereld, met koloniën verspreid over de hele wereld. Omdat de lokale bevolking hun eigen taal sprak, werd besloten dat er een universele taal moest komen. En doordat de communicatie onder invloed van de toenemende handel steeds belangrijker werd, groeide het Engels uit tot wereldtaal. Uiteindelijk zorgden de Amerikaanse culturele en wetenschappelijke dominantie voor een verder toenemende groei van het Engels als wereldtaal. Doordat het overgrote deel van de muziek-, televisie-, en filmindustrie in het Engels is, is de Engelse taal vandaag de dag simpelweg niet meer uit ons leven weg te denken. Of het nu gaat om zakelijke relevantie, op de hoogte blijven van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen, om educatie, of simpelweg om te kunnen communiceren met je medemens.

  De vertalers achter ons professioneel vertaalbureau Engels

  De vertalers van ons professioneel, gecertificeerd vertaalbureau Engels vormen eigenlijk de ruggengraat van ons bureau. Dit zijn vertalers die niet alleen het Engels tot in de puntjes beheersen – en vaak native speakers zijn-, maar die bekend zijn met de verschillende culturen waarin Engels gesproken wordt, veel vertaalervaring hebben én over specifieke expertise beschikken, zoals juridische kennis, kennis van de medische wereld, technologie, onderwijs, enz.

  In hun werk houden deze vertalers zich niet alleen bezig met het correct en effectief overbrengen van de boodschap in de doeltaal, maar letten ze ook op culturele nuances en zorgen zij ervoor dat het vertaalproces op efficiënte wijze wordt uitgevoerd. Natuurlijk zijn ze ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen hun expertisegebied en van de meeste recente vereisten die gesteld worden aan professionele vertalingen. Last but not least: vertalers van ons gecertificeerd vertaalbureau Engels zijn zeer bedreven in het gebruik van de beste vertaaltechnologieën en het tot in de puntjes naleven van de vereiste betrouwbaarheids- en kwaliteitscontroles.

  Engelse native speaker-vertalers

  Ons vertaalbureau Engels onderscheidt zich door de inzet van native speaker-vertalers. Deze unieke vertalers zorgen ervoor dat hun eindproducten niet alleen taalkundig correct zijn, maar dat ze ook resoneren met de beoogde doelgroep. Door hun ongeëvenaarde beheersing van de Engelse taal, evenals een intuïtief begrip van culturele contexten en uitdrukkingen, doen de vertalingen van native speaker-vertalers natuurlijk en authentiek aan. Dit aspect is van cruciaal belang voor eigenlijk alle vertalingen. Of het nu gaat om internationale handelsbetrekkingen, medische rapporten, of om literatuur, marketingmaterialen of media content. Er is niets belangrijker dan dat de inhoud van de originele tekst begrijpelijk overkomt en is afgestemd op de doelgroep.

  Beëdigde vertalingen van en naar het Engels

  Naast reguliere vertalingen bieden wij ook beëdigde vertalingen aan. Dit zijn vertalingen van officiële documenten die een rechtsgeldige status vereisen, zoals vaak vereist in juridische procedures, voor immigratie- en andere officiële doeleinden. Omdat beëdigde vertalingen gebonden zijn aan strikte normen van nauwkeurigheid en vertrouwelijkheid, werkt ons professioneel vertaalbureau Engels met officieel beëdigde vertalers. Deze vertalers beheersen niet alleen de Engelse taal, maar ze hebben ook een diepgaand begrip van juridische terminologie en procedures binnen verschillende internationale rechtsgebieden. Bovendien voldoen ze aan alle wettelijke vereisten om beëdigde vertalingen te mogen verzorgen en zijn ze hiertoe gerechtigd door de rechtbank. Voor meer specifieke informatie over beëdigde vertalingen, verwijzen wij u naar de pagina “Beëdigde Engelse vertalingen”.

  Het kan voorkomen dat uw beëdigde vertaling Engels nog gelegaliseerd moet worden voor het land waar u het wilt gebruiken. Per land hebben wij aangegeven wat er voor de legalisatie nodig is. Vertaalbureau Urgent Vertalen biedt de service aan om uw beëdigde vertaling te legaliseren. We bevinden ons met ons vertaalbureau op een strategische locatie in Den Haag, tussen alle instanties die bezocht dienen te worden voor uw legalisatie. Hierdoor zijn wij in staat om tegen een lage prijs de gehele legalisatie voor u te verzorgen.

  jeffrey posthuma

  “De juiste vertaaloplossing verzorgen voor elke klant, dat is mijn vak.“

  Gecertificeerd Engels vertaalbureau met kwaliteitsgarantie


  Strikte beveiliging en geheimhouding volgens ISO 27001. Naast de Privacywet (AVG), hebben al onze medewerkers en vertalers een geheimhoudingsovereenkomst ondertekend. Urgent Vertalen is een van de weinige vertaalbureaus die naast de ISO 9001 kwaliteitsmanagement- en ISO 17100 vertaaldienstennorm ook gecertificeerd is voor de ISO 27001 informatiebeveiligingsnorm. Hierdoor voldoen onze processen o.a. op basis van beveiliging aan zeer strenge eisen om uw documentatie en gegevens extra te beschermen.

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd

  Onze werkwijze voor uw Engelse vertaling

  Stap 1

  Na ontvangst van uw aanvraag controleert onze vertaaladviseur uw documenten

  Stap 2

  Op basis van de gewenste talencombinatie en vakjargon selecteren de meest geschikte gediplomeerde vertaler voor uw vertaalverzoek

  Stap 3

  In overleg met onze vertaler maakt de vertaaladviseur een prijsopgave op basis van tijd dat de vertaler hiervoor kwijt is. In het maken van de prijsopgave wordt rekening gehouden met herhaling van werkzaamheden en bewerkelijkheid van het document.

  Stap 4

  Een vrijblijvende offerte op maat wordt op werkdagen meestal binnen 60 minuten aan u toegezonden

  Stap 5

  Bij akkoord ontvangen wij graag uw factuurgegevens en eventueel benodigde verzendgegevens

  Stap 6

  Urgent Vertalen start aan uw opdracht en levert op binnen de afgesproken tijd.

  Stap 7

  Kwaliteit van ons werk garanderen wij ook na oplevering van uw vertaling; Mocht u toch twijfels hebben over onze vertaalslag, bijvoorbeeld een bepaalde woordkeuze, controleren wij uw bevindingen en ontvangt u zonder extra kosten een gecorrigeerde vertaling.

  Veelgestelde vragen

  Een professioneel vertaalbureau Engels is een gespecialiseerde dienstverlener op het gebied van de vertaling van allerlei verschillende soorten teksten en documenten van en naar het Engels. Dit kan variëren van zakelijke documenten en technische handleidingen tot persoonlijke documenten en creatieve content.

  Wat automatische vertaaldiensten missen, en wat professionele vertaalbureaus wel bieden, zijn hoge nauwkeurigheid, culturele gevoeligheid, de toepassing van lokalisatie en begrip van complexe nuances. Facetten die allemaal noodzakelijk zijn om een boodschap correct en zo duidelijk mogelijk over te brengen. Een professioneel vertaalbureau wordt met name ingezet voor officiële documenten en materiaal dat voor publicatie en/of kennisdeling bedoeld is.

  Een beëdigde vertaling mag alleen uitgevoerd worden door een officieel gerechtigde vertaler en is vaak vereist voor juridische of officiële doeleinden. Deze vertalingen zijn juridisch geldig en worden vaak gebruikt in overheids- of juridische procedures.

  Ja, ons vertaalbureau werkt met native speaker-vertalers van de Engelse taal. Dit garandeert niet alleen taalkundige nauwkeurigheid, maar zorgt er ook voor dat de vertalingen natuurlijk en authentiek overkomen.

  Absoluut. Ons team van vertalers beschikt over expertise in diverse velden, wat ons in staat stelt technische en gespecialiseerde teksten nauwkeurig en begrijpelijk te vertalen.

  Ons vertaalbureau volgt strikte processen op het gebied van kwaliteitscontrole, zoals de inzet van gekwalificeerde, ervaren vertalers, grondige peer reviews (het zogeheten vier-ogen-principe) en naleving van internationaal geldende industriestandaarden.

  De doorlooptijd van een vertaalopdracht is afhankelijk van de lengte en complexiteit van de originele tekst. We streven er in principe altijd naar om alle vertalingen zo snel mogelijk op te leveren, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van het eindproduct.

  Wij nemen de vertrouwelijkheid van onze klanten en hun data en content zeer serieus, en werken strikt volgens de ISO 27001 norm op het gebied van informatiebeveiliging. Mocht u er prijs op stellen, dan zijn wij ook bereid om een non-disclosure agreement (NDA) te ondertekenen.

  Prijzen Engelse vertalingen

  Als u geïnteresseerd bent in de kosten van een Engelse vertaling, staan wij bij Vertaalbureau Urgent Vertalen voor u klaar met duidelijke informatie. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van onze tarieven per woord voor Engelse vertalingen, zodat u een helder beeld hebt van onze transparante prijsstelling.

  Volledig betrouwbaar. Strikte geheimhouding volgens ISO 27001 geldt voor elke vertaalopdracht.

  Meer info

  Het team achter de vertalingen

  Bij ons vertaalbureau zijn we trots op ons team van gepassioneerde taalexperts, elk met een eigen unieke specialisatie. Ze worden ondersteund door een zorgvuldig gekozen netwerk van professionele vertalers en revisoren. Ons gezamenlijke doel is om de hoogste kwaliteit te leveren in de vertaling van uw teksten.

  vertaalbureau team

  Waarom kiezen voor Urgent Vertalen?

  ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

  Vaak binnen 24 uur vertaald zonder spoedtoeslag

  Beëdigde vertalingen en volledige legalisatieservice

  2500+ Klanten geven ons gemiddeld een 9,6/10

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd