• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Vertaalbureau Duits

  Duits vertaalbureau Urgent Vertalen verzorgt de hoogste kwaliteit Duitse vertalingen van uw documenten. Wij vertalen jaarlijks vele documenten naar en vanuit het Duits voor uiteenlopende bedrijven en organisaties.

  arrow cta

  2500+ beoordelingen gemiddeld 9,6

  27/05/2024 Roland, VOORTHUIZEN

  “goede communicatie en hulp bij wat nodig was .. goede international ervaring”

  25/05/2024 Karin Krohmer, Rotterdam

  “Thank you, very good service, totally recommend.”

  24/05/2024 Rachid Essaktani, Rozenburg,rotterdam

  “I wasted a lot of time contacting translators, most of them are brokers and most of them are not specialists in many languages. Fortunately, I dealt w”

  24/05/2024 Zsofia, Zoetermeer

  “The people that I called with was very helpful and kind, and the service was nice fast and excellent.”

  24/05/2024 Monique van der Zwan, Den Haag

  “goede service en goed en snel . ook voor kleine beurs is het een aanrader”

  Next
  Prev

  Een professioneel, gecertificeerd vertaalbureau Duits

  Duitsland is onmiskenbaar een van de grootste economieën ter wereld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Duitse taal en communicatie vanuit en mét Duitsland een enorme rol in de hedendaagse, internationale maatschappij spelen. De diensten van een professioneel, gecertificeerd vertaalbureau Duits zijn hierin onmisbaar. Niet alleen verzorgt een professioneel, gecertificeerd vertaalbureau Duits correcte correspondentie en communicatie-uitingen, het is ook in staat bruggen te slaan tussen culturen, overheden en (internationale) bedrijfssectoren. Op die manier worden echte verbinding en wederzijds begrip tot stand gebracht.

  duits vertaalbureau

  Wat is er nodig om goede vertalingen van en naar het Duits te leveren

  De vertaling van o.a. zakelijke documenten, juridische contracten, technische handleidingen en marketingmaterialen vereist een combinatie van taal-, culturele en sectorspecifieke kennis. Een professioneel vertaalbureau Duits dat beschikt over de juiste certificeringen, zoals de ISO-normen, onderscheidt zich van andere vertaalbureaus door de hoge mate van betrouwbaarheid en kwaliteitsbewaking.

  De certificeringen geven aan dat het vertaalbureau gestandaardiseerde en systematische processen op de correcte wijze inzet bij de verzorging van hun vertalingen en de uitvoering van hun kwaliteitscontrole. Een professioneel, gecertificeerd vertaalbureau Duits werkt daarom met een team van gespecialiseerde, ervaren en gecertificeerde vertalers.

  De vertalers achter ons Duitse vertaalbureau

  De vertalers van een gecertificeerd Duits vertaalbureau vormen de ruggengraat van dat bureau. Het gaat hier om vertalers die niet alleen zowel de bron- als de doeltaal volledig beheersen – en vaak native speakers zijn-, maar die ook vertrouwd zijn met de cultuur, veel vertaalervaring hebben én over sectorspecifieke expertise beschikken.

  Ze hebben een diepgaand begrip van culturele nuances en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen hun expertisegebied en van de meeste recente vereisten die gesteld worden aan professionele vertalingen. En natuurlijk zijn deze vertalers zeer bedreven in het gebruik van de beste vertaaltechnologieën en het tot in de puntjes naleven van de vereiste betrouwbaarheids- en kwaliteitscontroles.

  Vertalingen van en naar het Duits verzorgd door native speaker-vertalers

  Het inzetten van native speaker-vertalers voor Duitse vertalingen zorgt ervoor dat de eindproducten niet alleen taalkundig correct zijn, maar dat ze ook resoneren met de beoogde doelgroep. Deze vertalers brengen een ongeëvenaarde gevoeligheid voor taalvariaties met zich mee, wat essentieel is voor creatieve vertalingen zoals poëzie, literatuur of de ondertiteling van films.

  De historie van de Duitse taal

  De historische ontwikkeling van de Duitse taal biedt een fascinerende kijk op de vorming van Europa zoals we het nu kennen. Een professioneel vertaalbureau Duits zal deze historische context begrijpen en in staat zijn om oude teksten of historische documenten nauwkeurig en begrijpelijk te vertalen. Kennis van de geschiedenis verrijkt ook de vertaling van literaire werken, waarin historische en culturele context een sleutelrol spelen.

  Het moge duidelijk zijn dat de Duitse taal rijk en complex is, met een veelheid aan dialecten en regionale variaties. Deze diversiteit biedt niet alleen kansen, maar ook uitdagingen. Om die uitdagingen het hoofd te bieden, zal een professioneel vertaalbureau niet alleen het zogeheten ‘Hochdeutsch’ beheersen (het Duits zoals op scholen wordt aangeleerd), maar ook inzicht hebben in de regionale eigenaardigheden en dialecten, wat van groot belang is bij het vertalen van literaire werken of lokale marketing campagnes.

  Het belang van werken met een professioneel vertaalbureau Duits

  Het inhuren van een professioneel vertaalbureau Duits is van onschatbare waarde voor elk bedrijf dat zich op de Duitse of Duitstalige markt begeeft. De nuances van zakelijke communicatie, technische precisie en juridische terminologie vereisen expertise die verder gaat dan alleen basiskennis van de taal. Een professionele Duitse vertaler zorgt voor coherente, accurate en cultureel relevante vertalingen.

  Beëdigde vertalingen van en naar het Duits

  Beëdigde vertalingen zijn vertalingen van officiële documenten, vaak van juridische aard, die een rechtsgeldige status vereisen. Een beëdigd vertaler Duits is officieel gerechtigd en bevoegd om dergelijke documenten te vertalen, zoals vaak vereist in juridische procedures, voor immigratie- en andere officiële doeleinden.

  Omdat beëdigde vertalingen gebonden zijn aan strikte normen van nauwkeurigheid en vertrouwelijkheid, zal een professioneel vertaalbureau Duits dan ook beëdigde vertalers in dienst hebben. Deze vertalers zijn dus niet alleen de Duitse taal machtig, maar ze hebben ook een diepgaand begrip van juridische terminologie en procedures binnen verschillende rechtsgebieden. Bovendien voldoen ze aan alle wettelijke vereisten om beëdigde vertalingen te mogen verzorgen.

  jeffrey posthuma

  “De juiste vertaaloplossing verzorgen voor elke klant, dat is mijn vak.“

  Informatie over de Duitse taal

  De Duitse taal, met zijn rijke historie en complexiteit, heeft een unieke plaats in de wereld van taal en communicatie. De wortels van het Duits kunnen worden getraceerd tot de Germaanse stammen van de vroege middeleeuwen, waardoor het een van de oudste talen van Europa is.

  De uitdagingen en kansen van zakendoen in Duitsland

  Duitsland, met zijn robuuste economie en centrale positie in Europa, is een aantrekkelijke markt voor internationale ondernemers. Echter, zakendoen in dit land brengt unieke uitdagingen met zich mee, vooral als het gaat om taal. 

  Evolutie van de Duitse taal

  De Duitse taal heeft een lange en complexe geschiedenis die teruggaat tot de Germaanse volkeren die tijdens de Romeinse tijd in Midden-Europa woonden. De taal is in de loop van de tijd geëvolueerd door contact met andere talen, zoals het Latijn, het Frans en het Engels.

  Gecertificeerd Duits vertaalbureau met kwaliteitsgarantie


  Strikte beveiliging en geheimhouding volgens ISO 27001. Naast de Privacywet (AVG), hebben al onze medewerkers en vertalers een geheimhoudingsovereenkomst ondertekend. Urgent Vertalen is een van de weinige vertaalbureaus die naast de ISO 9001 kwaliteitsmanagement- en ISO 17100 vertaaldienstennorm ook gecertificeerd is voor de ISO 27001 informatiebeveiligingsnorm. Hierdoor voldoen onze processen o.a. op basis van beveiliging aan zeer strenge eisen om uw documentatie en gegevens extra te beschermen.

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd

  Onze werkwijze voor uw Duitse vertaling

  Stap 1

  Na ontvangst van uw aanvraag controleert onze vertaaladviseur uw documenten

  Stap 2

  Op basis van de gewenste talencombinatie en vakjargon selecteren de meest geschikte gediplomeerde vertaler voor uw vertaalverzoek

  Stap 3

  In overleg met onze vertaler maakt de vertaaladviseur een prijsopgave op basis van tijd dat de vertaler hiervoor kwijt is. In het maken van de prijsopgave wordt rekening gehouden met herhaling van werkzaamheden en bewerkelijkheid van het document.

  Stap 4

  Een vrijblijvende offerte op maat wordt op werkdagen meestal binnen 60 minuten aan u toegezonden

  Stap 5

  Bij akkoord ontvangen wij graag uw factuurgegevens en eventueel benodigde verzendgegevens

  Stap 6

  Urgent Vertalen start aan uw opdracht en levert op binnen de afgesproken tijd.

  Stap 7

  Kwaliteit van ons werk garanderen wij ook na oplevering van uw vertaling; Mocht u toch twijfels hebben over onze vertaalslag, bijvoorbeeld een bepaalde woordkeuze, controleren wij uw bevindingen en ontvangt u zonder extra kosten een gecorrigeerde vertaling.

  Veelgestelde vragen

  Een professioneel vertaalbureau Duits levert nauwkeurige en cultureel relevante vertalingen, wat essentieel is voor effectieve communicatie en zakelijke transacties op Duitstalige markten. Een professioneel, gecertificeerd vertaalbureau Duits biedt expertise in verschillende industrieën en garandeert de kwaliteit en authenticiteit van de vertalingen.

  Ja, ons bureau werkt met native-speaker vertalers die niet alleen de Duitse taal vloeiend spreken en schrijven, maar die ook veel afweten van de culturele en regionale nuances, wat essentieel is voor de verzorging van kwalitatief hoogwaardige vertalingen.

  Ja, wij bieden zowel gecertificeerde als beëdigde vertalingen aan, die onmisbaar zijn wanneer het gaat om de vertaling van uw officiële documenten, zoals juridische contracten, overheidsdocumenten en academische certificaten. Deze beëdigde vertalingen worden erkend door overheids- en juridische instanties.

  Absoluut. Ons bureau levert specialisten voor verschillende sectoren zoals de juridische, medische, technische en marketing sector, en wij zorgen ervoor dat onze vertalers bekend zijn met de specifieke terminologie en conventies binnen elke industrie.

  Ons bureau volgt strikte processen op het gebied van kwaliteitscontrole, inclusief ‘peer reviews’ en naleving van internationale normen, zoals de ISO 17100. Wij zorgen ervoor dat elke vertaling nauwkeurig, consistent en van hoge kwaliteit is.

  U kunt vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen. Wij bieden u een transparante prijsstelling, op basis van de lengte van een tekst, de complexiteit en de vereiste levertijd.

  De levertijd hangt af van de lengte en complexiteit van een tekst, maar we streven ernaar om alle vertalingen zo snel mogelijk op te leveren zonder in te boeten aan kwaliteit. Tegen een extra vergoeding zijn spoedvertalingen ook mogelijk.

  Wij nemen de vertrouwelijkheid van onze klanten zeer serieus. Alle documenten worden volgens strikte protocollen op het gebied van vertrouwelijkheid behandeld en wij zijn natuurlijk bereid om een non-disclosure agreement (NDA) te ondertekenen indien nodig.

  Prijzen Duitse vertalingen

  Als je geïnteresseerd bent in de kosten van een Duitse vertaling, staan wij bij Vertaalbureau Urgent Vertalen voor je klaar met duidelijke informatie. In de onderstaande tabel vind je een overzicht van onze tarieven per woord voor Duitse vertalingen, zodat je een helder beeld hebt van onze transparante prijsstelling.

  Volledig betrouwbaar. Strikte geheimhouding volgens ISO 27001 geldt voor elke vertaalopdracht.

  Meer info

  Het team achter de vertalingen

  Bij ons vertaalbureau zijn we trots op ons team van gepassioneerde taalexperts, elk met een eigen unieke specialisatie. Ze worden ondersteund door een zorgvuldig gekozen netwerk van professionele vertalers en revisoren. Ons gezamenlijke doel is om de hoogste kwaliteit te leveren in de vertaling van uw teksten.

  vertaalbureau team

  Waarom kiezen voor Urgent Vertalen?

  ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

  Vaak binnen 24 uur vertaald zonder spoedtoeslag

  Beëdigde vertalingen en volledige legalisatieservice

  2500+ Klanten geven ons gemiddeld een 9,6/10

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd