• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Technisch vertaalbureau

  Technische vertaling nodig met de garantie dat het goed gebeurt? Kies vertaalbureau Urgent Vertalen met de hoogst haalbare kwaliteit. Het technische vertaalbureau van Den Haag voorziet dagelijks vaste en nieuwe opdrachtgevers, waaronder diverse grote internationale bedrijven, verschillende ondernemingen, midden- en kleinbedrijven, van één of meerdere technische vertalingen. Bij Vertaalbureau Urgent Vertalen profiteert iedereen van een scherp tarief en gegarandeerde kwaliteit, ook als men een technische vertaling met spoed nodig heeft.

  Vraag direct een vrijblijvend voorstel aan

  Offerte op maat binnen 60 minuten en geheel vrijblijvend.


  Plaats uw bestand hier of klik hier om te uploaden You can upload up to 50 files.

  *Uw aanvraag wordt strikt beveiligd en verwerkt conform ISO 27001

  27/05/2024 Roland, VOORTHUIZEN

  “goede communicatie en hulp bij wat nodig was .. goede international ervaring”

  25/05/2024 Karin Krohmer, Rotterdam

  “Thank you, very good service, totally recommend.”

  24/05/2024 Rachid Essaktani, Rozenburg,rotterdam

  “I wasted a lot of time contacting translators, most of them are brokers and most of them are not specialists in many languages. Fortunately, I dealt w”

  24/05/2024 Zsofia, Zoetermeer

  “The people that I called with was very helpful and kind, and the service was nice fast and excellent.”

  24/05/2024 Monique van der Zwan, Den Haag

  “goede service en goed en snel . ook voor kleine beurs is het een aanrader”

  Next
  Prev
  1551381415201

  “Sinds 2011 ben ik als vertaaladviseur het aanspreekpunt voor klanten met een vertaalbehoefte.”

  Professioneel vertaaladviseur

  Volledig betrouwbaar. Voor elke vertaalopdracht gelden strikte beveiliging en geheimhouding volgens de ISO 27001 norm.

  Strikte beveiliging en geheimhouding volgens ISO 27001.
  Naast de Privacywet (AVG), hebben al onze medewerkers en vertalers een geheimhoudingsovereenkomst ondertekend. Urgent Vertalen is een van de weinige vertaalbureaus die naast de ISO 9001 kwaliteitsmanagement- en ISO 17100 vertaaldienstennorm ook gecertificeerd is voor de ISO 27001 informatiebeveiligingsnorm. Hierdoor voldoen onze processen o.a. op basis van beveiliging aan zeer strenge eisen om uw documentatie en gegevens extra te beschermen.

  kiwa iso 9001 logo nl
  iso 17100 2015 vertaaldiensten
  kiwa iso iec 27001 logo nl
  info

  Volledig betrouwbaar. Strikte geheimhouding volgens ISO 27001 geldt voor elke vertaalopdracht.

  Meer info

  Betrouwbaar in omgang met uw technische documenten

  Bij het technische vertaalbureau van Den Haag geldt voor elke vertaalopdracht een strikte geheimhouding. Verschillende bedrijven, uit onder anderen de sectoren luchtvaart, koeltechniek, werktuigbouw, metaalbewerking, afvalbeheer, chemie, transport en logistiek, installatie techniek en engineering, vertrouwen hun bijzonder persoonlijke en vertrouwelijke documenten en teksten aan ons toe. Indien nodig, zijn wij bereid om samen met u, een door u opgestelde geheimhoudingsovereenkomst te ondertekenen, voor uw technische vertaling. Een kwalitatief goede technische vertaling, van bijvoorbeeld een handleiding, werkbeschrijving, productspecificatie of softwarevertaling, komt mede doordat al onze native-speaker vertalers over een uitgebreide kennis en werkervaring in de technische branche beschikken. Een combinatie van een afgeronde vertaalopleiding, een passie voor taal en techniek vormen de unieke ingrediënten tot een perfecte technische vertaling.

  technisch vertaalbureau

  ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

  Professionele beëdigde vertalingen en legalisaties

  Snel, betrouwbaar en voor de beste prijs

  Uw vertaling in 3 eenvoudige stappen

  step 1

  Stuur ons de te vertalen tekst per e-mail, in Word- of PDF-format of maak een scan of foto.

  step 2

  De vertaling wordt spoedig voor u verzorgd door een professionele (beëdigd) vertaler

  step 3

  U ontvangt de vertaling per e-mail en in geval van een beëdigde vertaling ook per post of koerier.

  een technische vertaling altijd tegen een scherp tarief

  Een technische vertaling altijd tegen een scherp tarief

  Indien u een onbeëdigde technische vertaling nodig heeft van bijvoorbeeld uw technische rapporten, procedures of bouwtekeningen, kunt u altijd rekenen op scherpe, heldere tarieven. Vertaalbureau Urgent Vertalen biedt u de mogelijkheid om zelf de kosten voor een onbeëdigde technische vertaling te berekenen op onze webpagina: “Tarieven”. Het is natuurlijk ook mogelijk, dat u een beëdigde vertaling nodig heeft van bijvoorbeeld KvK uittrekselsstatuten of patenten in verband met internationale ambities. Voor een beëdigde vertaling maakt het technische vertaalbureau van Den Haag een vrijblijvende offerte op basis van de tijd die de vertaler kwijt is aan het vertalen van uw beëdigde vertaling. Aangezien deze documenten niet universeel zijn, vinden wij het wel zo eerlijk dat u betaalt voor de grootte van uw eigen document(en) en niet op basis van een prijs per pagina. U wenst toch niet meer te betalen dan nodig is? Een technische vertaling verzorgen wij niet alleen tegen een scherp tarief. Wij hanteren ook de 100% tevredenheidsgarantie, waardoor u te allen tijde meer dan tevreden zal zijn met uw technische vertaling. Een technische vertaling is bij het technische vertaalbureau van Den Haag snel en perfect vertaald, tegen een scherp tarief.

  Wat onze klanten zeggen

  “Urgent vertaalt bij tijd en wijle voor ons tender- en offerteteksten voor Franstalige en en Engelstalige offertes die wij voor onze klanten schrijven. Elke keer doen ze dat op alle fronten spot-on. Urgent is snel, flexibel, goed en ze denken met mij mee.”

  Karel
  Koppens

  “We hadden snel een offerte voor de pagina’s die we wilden vertalen en ook direct daarna een respons toen het er e.e.a. veranderd moest worden. Vanwege spoed werden de documenten met DHL Express verstuurd en die hadden we de volgende dag binnen! Heel fijn.”

  Lies
  Bekker-Taling

  “Ze zijn super snel en professioneel. Ze hebben me geholpen met wat extra informatie en hebben een handig online systeem om offertes te tekenen. Alles ging super snel en soepel en ik had de vertalingen binnen een paar dagen in huis. Helemaal perfect!”

  Eline
  Eerbeek

  “Ik heb al twee keer de documenten bij Urgent Vertalen laten vertalen. Ze zijn echt aardig en beschikbaar. De documenten worden snel vertaald en gestuurd naar huis.”

  Francesca
  Romana Fasoli

  info

  2200+ Klanten geven ons gemiddeld een 9,6/10

  Meer informatie

  Alles wat u moet weten over technische vertalingen

  Altijd professionele technische native-speaker vertalers

  Op zoek naar een vertaalbureau voor het technisch vertalen van teksten? Urgent Vertalen heeft verschillende gespecialiseerde vertalers in dienst waar u op kunt rekenen voor kwalitatieve technische vertalingen. Bij dit type vertaling staat kwaliteit altijd voorop. Onze professionele vertalers hebben een technische achtergrond waardoor zij op accurate wijze termen, afkortingen en teksten kunnen doorzetten naar de doeltaal. Een belangrijke vereiste bij het vertalen van technische teksten, omdat een slecht vertaalde handleiding of instructie grote consequenties kan hebben. Onze vertalers zijn niet alleen gediplomeerd, maar hebben ook diepgaande kennis van en ervaring met de technische sector, waardoor ze de teksten en terminologieën kennen. Meer weten over ons vertaalbureau en onze werkwijze? Lees verder of neem direct contact met ons op voor meer informatie. Het technische vertaalbureau van Den Haag beschikt over een groot netwerk aan afgestudeerde technische specialisten, welke tevens native-speaker zijn van de doeltaal. Doordat iedere vertaler een native-speaker vertaler is, kennen zij de gebruiken en begrippen van hun vaderland. Ook hebben de vertalers jarenlange ervaring opgedaan in onder anderen: de scheep- en luchtvaart branche, land- , tuin- en bosbouw, transport en logistiek en chemische industrie. Een technische vertaling wordt onder anderen door deze sterke punten perfect en snel aan iedere opdrachtgever opgeleverd.

  Vertaalbureau voor technisch vertalen

  Urgent Vertalen is een gespecialiseerd vertaalbureau. Technisch vertalen is een vak apart. De vertalers van Urgent Vertalen helpen dagelijks bedrijven uit de technische branche aan vertalingen van en naar maar liefst 32 verschillende talen. Technische bedrijven zijn continu in beweging en ontwikkelingen volgen zich vandaag de dag in rap tempo op. Wij mogen een groeiend aantal technische bedrijven via een vaste samenwerking op regelmatige basis voorzien van technische vertalingen van handleidingen, instructies en andere teksten. Onze vertalers helpen daarmee hun producten en diensten te verspreiden en klanten wereldwijd te bereiken en te informeren. Dankzij hun achtergrond in verschillende technische sectoren, kunnen onze vertalers de tekst omzetten naar een kwalitatieve vertaling in de doeltaal. Naast vaste samenwerkingen helpen we onze klanten natuurlijk ook met eenmalige opdrachten. Altijd met kwaliteit en betrouwbaarheid vanuit ons team voorop. Ontdek hieronder meer informatie over wie onze klanten zijn en wat onze vertalers voor u kunnen betekenen.

  Uw technische vertaling is mogelijk in alle talencombinaties

  Een technische vertaling van bijvoorbeeld een website, advertentie, brochure, folder, uitgebreide offerte of ondertiteling van een bedrijfsfilmpje verzorgen wij niet alleen naar de standaardtalen zoals het Engels, Duits, Italiaans of Frans. Ook worden er veel technische vertalingen verzorgd in onder anderen de talen: Chinees, Japans, Pools en Russisch. Ook verzorgen wij beëdigde vertalingen in alle mogelijke talencombinaties. Bij Vertaalbureau Urgent Vertalen wordt een technische vertaling verzorgd door een van onze technische specialisten, welke tevens native-speaker is van de gewenste doeltaal.

  Meer dan een technisch vertaalbureau

  Als technisch bedrijf kunt u bij het vertaalbureau van Den Haag ook terecht voor al uw niet-technische vertalingen. Zo worden er onder anderen van ongevallenrapportages, arbeidscontracten en zakelijke overeenkomsten vertalingen in verschillende talencombinaties verzorgd. Onze native-speaker vertalers van de doeltaal, welke beschikken over een afgeronde vertaalopleiding en meer dan ruime kennis en ervaring in zijn of haar eigen financiële- , juridische of medische jargon, zitten graag voor u klaar. Snel en professioneel documenten laten vertalen.

  Teksten goed technisch vertalen

  Goede vertalingen zijn erg belangrijk binnen de innovatieve technische sector. Het is dé manier om diepgaande kennis op de juiste manier door te zetten naar een andere taal, waardoor producten in andere landen kunnen worden aangeboden en groei mogelijk is. Wanneer technische termen niet goed worden geïnterpreteerd en vertaald door de vertaler, kan dat grote gevolgen hebben voor producenten en leveranciers binnen deze branche. Investeren in vakkrachten betaalt zich op meerdere vlakken uit. Dit is dan ook een belangrijke reden waarom steeds meer technische bedrijven kiezen voor specialistische vertaalbureaus en zo hun technische teksten in alle juistheid te laten vertalen. Bij Urgent Vertalen kunt u rekenen op gediplomeerde vertalers met een diepgaande technische achtergrond, die de tekst inclusief de juiste terminologie en boodschap kunnen vertalen naar de doeltaal.

  Wat is een technische vertaling?

  Onder een technische vertaling verstaan we het doorzetten van een technische tekst of document naar een andere taal. De teksten uit deze branche zijn bijvoorbeeld handleidingen, rapporten of instructies. Specifieke technische termen en afkortingen typeren dit soort teksten. Het zijn concrete teksten waarvan de inhoud van groot belang is om bijvoorbeeld een product in gebruik te nemen. Met het oog op de veiligheid en professionaliteit, is het dan ook uiterst belangrijk dat de vertaling van dezelfde hoogwaardige kwaliteit is als de oorspronkelijke tekst. Wij vinden het dan ook belangrijk dat de vertalers die wij hiervoor in dienst hebben een diepgaande achtergrond hebben in bepaalde specialismes binnen de technische wereld. Hierdoor zijn afkortingen en termen hun niet vreemd in zowel de huidige als de doeltaal en weten zij de teksten op professionele wijze te vertalen naar een kwalitatieve handleiding of instructie in de doeltaal.

  Wat is een technische vertaling?

  Onder een technische vertaling verstaan we het doorzetten van een technische tekst of document naar een andere taal. De teksten uit deze branche zijn bijvoorbeeld handleidingen, rapporten of instructies. Specifieke technische termen en afkortingen typeren dit soort teksten. Het zijn concrete teksten waarvan de inhoud van groot belang is om bijvoorbeeld een product in gebruik te nemen. Met het oog op de veiligheid en professionaliteit, is het dan ook uiterst belangrijk dat de vertaling van dezelfde hoogwaardige kwaliteit is als de oorspronkelijke tekst. Wij vinden het dan ook belangrijk dat de vertalers die wij hiervoor in dienst hebben een diepgaande achtergrond hebben in bepaalde specialismes binnen de technische wereld. Hierdoor zijn afkortingen en termen hun niet vreemd in zowel de huidige als de doeltaal en weten zij de teksten op professionele wijze te vertalen naar een kwalitatieve handleiding of instructie in de doeltaal.

  Wat voor soort technische teksten vertalen we?

  Urgent Vertalen kan worden ingeschakeld voor het vertalen van verschillende soorten technische teksten en documenten. Onze vertalers zijn native speakers met diepgaande kennis van en ervaring in de technische wereld. We hebben verschillende specialiteiten in huis waardoor we technische documenten kunnen vertalen van en naar maar liefst 32 talen. Technische documenten en teksten die we regelmatig vertalen voor onze klanten zijn bijvoorbeeld: Contracten, Instructies, Handleidingen, Veiligheidsdocumentatie, Onderzoeksrapporten, Technische specificaties, Installatie-instructies, Productinstructies, Technische ondertiteling, Nieuwsbrieven. Naast deze documenten zijn er nog tal van andere technische teksten die we voor onze rekening nemen. Meer weten voor de vertaling van uw tekst? Neem direct contact met ons op of vraag meteen een offerte aan!

  Hoe gaan wij te werk wanneer u een technische vertaling bij ons aanvraagt?

  Wilt u een technische vertaling door onze gediplomeerde vertalers laten maken? Het is heel makkelijk om uw opdracht online bij ons uit te zetten. Heeft u vragen of is er iets nog niet helemaal duidelijk? Neem dan even contact met ons op. Onze projectmanagers beantwoorden graag al uw vragen en assisteren u in het proces. U kunt de vertaling via onze website al in twee simpele stappen aanvragen. Upload uw tekst of stuur ons een scan van de documenten die u graag wilt laten vertalen. Nadat wij deze ontvangen hebben, maken we een offerte op maat met de prijs en verwachte levertijd. U kunt bij ons altijd rekenen op een scherp tarief én een snelle levering! Nadat u de offerte rustig heeft doorgenomen, kunt u de opdracht aan ons bevestigen. Zodra uw bevestiging binnen is zetten we de vertaling uit bij die technische vertaler in ons team die een achtergrond heeft in het vakgebied van het type document of de tekst die u door ons wilt laten vertalen en native is in de taal van de vertaling. De vertaler gaat er vervolgens direct mee aan de slag, waarna we de vertaling vaak al voor de volgende werkdag bij u kunnen opleveren. Deze ontvangt u digitaal en per post van ons. Heeft u met spoed het fysieke exemplaar van de technische vertaling nodig? Dan is het aan te raden de optie van een spoedvertaling te selecteren, zodat we de beëdigde vertaling per spoedverzending naar u toe kunnen sturen. Op deze manier bent u er zeker van dat u de tekst op tijd binnen heeft! Voor het schrijven van technische vertalingen bent u bij dit vertaalbureau aan het juiste adres. Benieuwd naar de prijs voor de technische vertaling van uw tekst? Neem direct contact met ons op!

  Beëdigde vertalingen en legalisatie

  Urgent Vertalen is hét vertaalbureau voor bijvoorbeeld technisch Engels vertalen, maar heeft nog meer specialisaties in huis. Dit zorgt ervoor dat we onze klanten op meerdere vlakken van de best mogelijke service kunnen voorzien. Bijvoorbeeld voor het vertalen van officiële documenten met veel technische termen. We hebben een aantal beëdigde vertalers in ons team die uw officiële documenten kunnen vertalen. Bepaalde officiële documenten mogen namelijk niet zomaar door iedere vertaler worden vertaald om de inhoud dezelfde geldigheid in het land van de vertaling te laten hebben. Daarvoor dienen sommige documenten vertaald te worden door vertalers die officieel beëdigd zijn om te vertalen in die specifieke talencombinatie. Ook moeten de meeste documenten die een doeleinde hebben buiten Nederland worden gelegaliseerd door een juridische instantie om ze dezelfde rechten te geven als in Nederland. Doordat het hoofdkantoor van Urgent Vertalen in Den Haag gevestigd is, op een centrale locatie te midden van ministeries en ambassades, kunnen we technische vertalingen snel officieel laten legaliseren. Op die manier worden de documenten erkend door het land waar de vertaling in gebruik zal worden genomen. Door deze service kunnen bedrijven bij ons niet alleen rekenen op snelle levertijden, maar hoeven zij ook voor accurate documenten voor officieel gebruik niet lang te wachten. Heeft u interesse in een beëdigde technische vertaling? Neem contact met ons op om de mogelijkheden en actuele levertijd door te spreken of vraag direct een offerte aan om de kosten en planning voor uw tekst tegemoet te zien!

  Wie schrijven uw technische vertalingen

  De kwaliteit van onze teksten kunnen we hooghouden doordat onze vertalers niet alleen gediplomeerd zijn, maar ook een technische achtergrond hebben. Technische vertalers hebben namelijk solide kennis van een of meerdere technische vakgebieden. Onze vertalers hebben een taalopleiding op hbo-niveau of hoger genoten en hebben een liefde voor en vaak ook werkervaring in bijvoorbeeld machinebouw, elektrotechniek of technologie. Door deze achtergrond heeft een technische vertaler oog voor detail en specialistische kennis waardoor ze in staat zijn de tekst nauwkeurig te vertalen. Daarnaast motiveren we hen hun kennis op peil te houden door de ontwikkelingen in de technische sector op de voet te volgen en jaarlijks meerdere cursussen te volgen. Op die manier zorgen we ervoor dat we de inhoud altijd goed kunnen interpreteren en de juiste woorden kunnen selecteren in de doeltaal van de tekst.

  vertaalbureau voor technische vertalingen