Zweeds vertaalbureau

Het Zweeds vertaalbureau Urgent Vertalen levert hoogwaardige en foutloze vertalingen van uw documenten van en naar het Zweeds. Jaarlijks verzorgen we de vertaling van talloze documenten voor een breed scala aan bedrijven, organisaties en particulieren.

Vraag direct een vrijblijvend voorstel aan

Offerte op maat binnen 60 minuten en geheel vrijblijvend.


Plaats uw bestand hier of klik hier om te uploaden You can upload up to 50 files.

*Uw aanvraag wordt strikt beveiligd en verwerkt conform ISO 27001

02/03/2024 Radha, Driebergen

“Snelle service en professioneel.”

01/03/2024 René, Volkel

“Zeer tevreden”

01/03/2024 Susan, The Hague

“Great service - quick to respond by email and phone, gave advice on legalization, provided within the time promised. Recommend to email for a quotati”

01/03/2024 Edwin Lempers, Voorschoten

“Erg goed”

01/03/2024 Gerjo, Molenaar

“Ik werd doorverwezen door een notariskantoor. Het is 'Urgent Vertalen' in een korte tijd gelukt om gelegaliseerde documenten te vertalen. Het contact”

Next
Prev
Jeffrey Posthuma
 Jeffrey Posthuma

De juiste vertaaloplossing verzorgen voor elke klant, dat is mijn vak.

Een professionele vertaaladviseur voor Zweedse vertalingen

Volledig betrouwbaar. Voor elke vertaalopdracht gelden strikte beveiliging en geheimhouding volgens de ISO 27001 norm.

Strikte beveiliging en geheimhouding volgens ISO 27001.
Naast de Privacywet (AVG), hebben al onze medewerkers en vertalers een geheimhoudingsovereenkomst ondertekend. Urgent Vertalen is een van de weinige vertaalbureaus die naast de ISO 9001 kwaliteitsmanagement- en ISO 17100 vertaaldienstennorm ook gecertificeerd is voor de ISO 27001 informatiebeveiligingsnorm. Hierdoor voldoen onze processen o.a. op basis van beveiliging aan zeer strenge eisen om uw documentatie en gegevens extra te beschermen.

info

Volledig betrouwbaar. Strikte geheimhouding volgens ISO 27001 geldt voor elke vertaalopdracht.

Meer info

Een beëdigde vertaling Zweeds voor uw officiële documenten

Een beëdigde vertaling Zweeds Nederlands of Nederlands Zweeds wordt bij ons Zweeds vertaalbureau verzorgd door een beëdigde vertaler. Een beëdigde vertaler is in het bezit van een afgeronde vertaalopleiding op Hbo-niveau en is gemachtigd om een officieel document zoals een akte, diploma, KvK-uittreksel of geboorteakte officieel te vertalen.

Zweedse vlag aan gebouw. Zweeds vertaalbureau

ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

Professionele beëdigde vertalingen en legalisaties

Snel, betrouwbaar en voor de beste prijs

Uw vertaling in 3 eenvoudige stappen

step 1

Stuur ons de te vertalen tekst per e-mail, in Word- of PDF-format of maak een scan of foto.

step 2

De vertaling wordt spoedig voor u verzorgd door een professionele (beëdigd) vertaler

step 3

U ontvangt de vertaling per e-mail en in geval van een beëdigde vertaling ook per post of koerier.

Zicht op Stockholm in Zweden. Een beëdigde vertaling Zweeds voor uw officiële documenten

Legalisatie van uw Zweedse vertaling

Het kan voorkomen dat uw beëdigde vertaling Zweeds nog gelegaliseerd moet worden voor het land waar u het wilt gebruiken. Per land hebben wij aangegeven wat er voor de legalisatie nodig is. Vertaalbureau Urgent Vertalen biedt de service aan om uw beëdigde vertaling te legaliseren. We bevinden ons met ons vertaalbureau op een strategische locatie in Den Haag, tussen alle instanties die bezocht dienen te worden voor uw legalisatie. Hierdoor zijn wij in staat om tegen een lage prijs de gehele legalisatie voor u te verzorgen.

Wat onze klanten zeggen

“Urgent vertaalt bij tijd en wijle voor ons tender- en offerteteksten voor Franstalige en en Engelstalige offertes die wij voor onze klanten schrijven. Elke keer doen ze dat op alle fronten spot-on. Urgent is snel, flexibel, goed en ze denken met mij mee.”

Karel
Koppens

“We hadden snel een offerte voor de pagina’s die we wilden vertalen en ook direct daarna een respons toen het er e.e.a. veranderd moest worden. Vanwege spoed werden de documenten met DHL Express verstuurd en die hadden we de volgende dag binnen! Heel fijn.”

Lies
Bekker-Taling

“Ze zijn super snel en professioneel. Ze hebben me geholpen met wat extra informatie en hebben een handig online systeem om offertes te tekenen. Alles ging super snel en soepel en ik had de vertalingen binnen een paar dagen in huis. Helemaal perfect!”

Eline
Eerbeek

“Ik heb al twee keer de documenten bij Urgent Vertalen laten vertalen. Ze zijn echt aardig en beschikbaar. De documenten worden snel vertaald en gestuurd naar huis.”

Francesca
Romana Fasoli

info

2200+ Klanten geven ons gemiddeld een 9,6/10

Meer informatie

Alles wat u moet weten over Zweedse vertalingen

Vertaalbureau voor Zweden in Den Haag

Hoewel u uw opdracht online aan ons uit kunt besteden, is het goed om te weten dat het kantoor van Urgent Vertalen centraal in Den Haag zit. Dit maakt ons niet zomaar een vertaalbureau Zweeds. Onze locatie heeft namelijk als grootste voordeel dat we voor onze klanten snelle vertalingen kunnen verzorgen én kunnen laten legaliseren. Sommige officiële documenten dienen officieel gelegaliseerd te worden. Doordat we in Den Haag tussen belangrijke consulaten, de Rechtbank van Den Haag en het Ministerie van Buitenlandse Zaken zitten (CDC) kunnen we officiële documenten snel voor u laten legaliseren tegen een kleine vergoeding. De officiële taal van Zweden is het Zweeds. Een Scandinavische taal die door ongeveer 9 miljoen mensen wordt gesproken. De meeste sprekers komen uit Zweden, een ander groot deel van de sprekers komt uit Finland. In Finland is het Zweeds een van de officiële talen, naast het Fins. De talen Zweeds, Deens en Noors zijn, onder elkaar, voor een groot deel verstaanbaar. Zweden kunnen vooral de geschreven versies van de talen begrijpen. Gaat u wonen of werken in Zweden? Of heeft u om een andere reden een vertaling nodig? Zweeds vertaalbureau Urgent Vertalen vertaalt al uw documenten van het Zweeds naar het Nederlands en andersom.

Uw document laten vertalen van of naar het Zweeds

Het vertalen van of naar het Zweeds hoeft natuurlijk niet altijd beëdigd vertaald te worden, het kan zijn dat u voor u zelf iets vertaald wilt hebben van of naar het Zweeds. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een website, blog, folder of zelfs een liefdesbrief. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde en native Zweedse vertalers die u graag van dienst zijn. De naam zegt het al Zweeds vertaalbureau Urgent vertalen. Omdat wij dagelijks te maken hebben met Zweedse vertalingen, of het nou beëdigd of regulier is, hebben wij een groot team van Zweedse vertalers die voor klaar staan. Doordat ons team van beëdigde vertalers Zweeds zo groot en divers is, kunnen wij snel uw Zweedse vertalingen verzorgen tegen een scherp tarief.

Uw vertaling Zweeds met 100% tevredenheidsgarantie

Doordat wij de vertaler Zweeds nauwkeurig selecteren op basis van uw document, bent u verzekerd van een volledig correcte vertaling. Aangezien wij volledig achter de kwaliteit van onze vertalingen staan, durven wij hieraan ook consequenties te hangen, wanneer uw Zweedse vertaling niet correct zou zijn. Bent u niet tevreden met uw Zweedse vertaling dan krijgt u gewoon uw geld terug! Elke tekst is uniek, daarom wordt er bij elke vertaalopdracht goed gekeken naar de type tekst. Wij vinden het vanzelfsprekend, dat er altijd een native-speaker vertaler, die over voldoende ervaring in uw vakjargon beschikt, met uw vertaling aan de slag gaat. Er zal dus nooit een technische vertaler Nederlands naar Zweeds, met een juridisch document aan het werk gaan. Mede hierdoor kunt u vertrouwen op een goede vertaling van Zweeds naar Nederlands.

Native-speaker vertalers

Wij, als Zweeds vertaalbureau, vinden niet alleen dat onze beëdigde vertalers aan strenge toelatingseisen moeten voldoen. Ook een vertaler Nederlands Zweeds en Zweeds Nederlands, die niet beëdigd is, behoort in het bezit te zijn van een afgeronde vertaalopleiding op minimaal Hbo-niveau en aantoonbare ervaring.

Gespecialiseerde Zweedse vertaalexperts

Dagelijks verzorgen wij als vertaalbureau Nederlands Zweeds onder andere vertalingen van brochuresCurriculum vitaebrieven en handleidingen. Dit wordt altijd zorgvuldig vertaald door één van onze Zweedse native-speaker vertalers. Niet alleen zijn wij gespecialiseerd in vertalingen vanuit het Nederlands naar Zweeds. Ook talencombinaties, zoals het Spaans naar het Zweeds en Frans naar het Zweeds, komen veelvoudig voor bij ons vertaalbureau Nederlands Zweeds. Veel van onze bestaande, maar ook nieuwe opdrachtgevers, zoals overheidsinstellingen, internationale bedrijven en particulieren, hebben urgent een vertaling nodig van bijvoorbeeld een diploma, akte, paspoort of sollicitatiebrief vanuit of naar het Zweeds. Wij, als vertaalbureau Zweeds, bieden u en onze vaste opdrachtgevers onze vaste scherpe tarieven, ook zonder een zogenaamd “spoedtoeslag” bovenop onze tarieven. Met spoed een Zweedse vertaling nodig? Hoewel veel andere vertaalbureaus een spoedtarief rekenen wanneer u de tekst snel wilt ontvangen, kunt u bij ons altijd rekenen op een snelle levering. Zonder dat u daar extra voor hoeft te betalen. Benieuwd naar wat het tarief voor uw vertaling is? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Het legalisatiegemak van Urgent Vertalen

Waarom kiezen voor de legalisatieservice van Urgent Vertalen? U bespaart veel tijd en moeite. U hoeft geen vrije dag op te nemen voor het bezoeken van alle instanties. U hoeft niet een aantal keer de rit van en naar Den Haag te maken, u bespaart hiermee op uw reiskosten. Vertaalbureau Urgent Vertalen is een expert in het legaliseren van uw documentatie en is altijd op de hoogte van de laatste regels wat betreft de legalisatie. U komt hierdoor niet voor vervelende verrassingen te staan bij instanties. Nadat uw beëdigde vertaling klaar is, kunnen wij direct beginnen aan de gehele legalisatie, hierdoor is het gelegaliseerde document sneller klaar. U krijgt uw documentatie traceerbaar opgestuurd. Hierdoor weet u precies wanneer u uw gelegaliseerde documenten zal ontvangen.

Over de Zweedse taal en Zweden

Hoe is de Zweedse taal ontstaan? Het Oudnoors vormde de basis voor de huidige Zweedse taal, hier begon de ontwikkeling van het Zweeds. Het Oudnoors werd rond de 8e eeuw veel gesproken door Vikingen in Scandinavië. Na een tijdje vond er een splitsing plaats in het Zweeds, de taal werd opgedeeld in een oostelijk en westelijk deel. Het oostelijke deel van de taal bestond uit het huidige Zweeds en Deens, na een tijdje werden deze talen ook verder opgedeeld. De Nederlandse taal heeft veel invloed gehad op het Zweeds.

De Nederlandse invloed op het Zweeds

Het Nederlands en Nederduits hebben veel invloed gehad op de Zweedse taal. Vooral in de Middeleeuwen, door de Hanzehandel en de Zweedse Gouden eeuw. In 1611 werd Gustaaf ll Adolfs bekroond tot koning van Zweden, waarna hij hervormingen in het leger door en trok veel huursoldaten aan, vanuit de Nederlandse Republiek. Naast de huursoldaten, kwamen er ook veel handelaren vanuit dit gebied naar Zweden. Zij moesten ervoor zorgen dat Zweden er economisch en cultureel beter uit zou komen. De Nederlanders hebben een grote rol gespeeld in het opbouwen van de stad Göteborg. Zij kregen veel invloed en maakten het stadsplan. Een aantal Nederlanders zaten in het stadsbestuur en de burgemeester was een Nederlander, Jakob van Dijck. Inmiddels was de Nederlandse taal al voor langere tijd officieel erkend als taal in Zweden, uiteraard wel naast de Zweedse taal. Het gevolg van de Nederlandse invloed op de Zweedse taal, is dat de woordenschat is aangevuld met verschillende Nederlandse woorden, veelal vanuit de scheepvaart. Ook zijn er enkele andere woorden geleend vanuit het Nederlands, waaronder bankier, geweer, gracht, klinker en afnemer.

Zweedse vertalingen uitbesteden aan Urgent Vertalen: over onze werkwijze

U kunt heel eenvoudig uw vertaling uitbesteden aan vertaalbureau Urgent Vertalen. Via onze site kunt u gemakkelijk een offerte voor uw opdracht aanvragen. Wij ontvangen graag een foto of een scan van uw documenten, zodat wij een accurate inschatting kunnen maken van het te vertalen werk. U ontvangt vervolgens een offerte op maat met een tarief dat is afgestemd op de tijd die de vertaler kwijt is om het document voor u te vertalen. Nadat u de opdracht bevestigd heeft, selecteren wij de vertaler die het beste bij uw document past. Wij staan bekend om onze snelle levertijd. Een beëdigde vertaling sturen wij altijd per post en digitaal naar u toe. Om u ervan te verzekeren dat u de papieren versie op tijd binnen heeft, kunt u bovendien ook kiezen voor de optie van een spoedverzending.

Vertaalbureau Zweeds met legalisatieservice

Heeft u een beëdigde Zweedse vertaling nodig? Niet iedere vertaler mag en kan deze zomaar verzorgen. Om van een vertaling een officiëel document te maken moet de vertaling voorzien zijn van een handtekening en stempel van een beëdigde vertaler.  Beëdigde vertalers zijn speciaal door de rechtbank beëdigd om dit soort vertalingen te verzorgen.  Bovendien moeten sommige documenten officieel erkend en gelegaliseerd worden door een rechterlijke instantie. Wij hebben als vertaalbureau Zweeds verschillende Zweedse vertalers voor ons werken, waaronder ook beëdigde Zweedse vertalers. Daarnaast zitten we in Den Haag centraal tussen de rechterlijke instanties die de vertaling kunnen legaliseren, zodat de vertaling officieel erkend is. Het is altijd aan te raden om te raadplegen of u een beëdigde, gelegaliseerde versie van uw document nodig heeft. Urgent Vertalen is de trotse bezitter van drie ISO-certificaten. Deze ISO-certificaten staan voor de vertrouwelijkheid en kwaliteit van ons werk. Onze klanten vertrouwen ons waardevolle, belangrijke documenten toe met gevoelige informatie. We doen er als team alles aan om discreet te werk te gaan en bewaken en optimaliseren deze processen continu. Om de ISO-certificaten te ontvangen en behouden worden strenge eisen aan vertaalbureaus gesteld. Onze discrete werkwijze is een belangrijke waarde voor ons als vertaalbureau Zweeds en is iets waar veel aandacht aan wordt besteed.

Wie schrijven onze Zweedse vertalingen?

Urgent Vertalen werkt met verschillende Zweedse vertalers die ook native in deze taal zijn en daarnaast een diploma op minimaal Hbo-niveau hebben als vertaler. We vinden het belangrijk om kwalitatief werk af te leveren bij onze opdrachtgevers en stellen dan ook een aantal vaste criteria aan onze vertalers voordat ze voor ons aan de slag gaan. Naast een diploma, volgen onze vertalers jaarlijks verschillende cursussen om bij te blijven en worden zij geacht ontwikkelingen binnen het vak en de taal op de voet te volgen. Daarnaast zijn ze gespecialiseerd in desbetreffende sector van het type document dat ze vertalen. Doordat ze grondige kennis hebben van de juridische, financiële of medische sector snappen ze de achtergrond van het document en kunnen ze de inhoud inclusief termen en afkortingen in alle juistheid omzetten naar het Zweeds.

Hoe selecteren we als vertaalbureau Zweeds een geschikte vertaler voor uw opdracht?

Uw tekst wordt altijd vertaald door een erkende, gediplomeerde Zweedse vertaler die gespecialiseerd is in het type document dat u door ons laat vertalen. We zoeken hierin altijd naar de beste match en kijken hierbij naar verschillende factoren die belangrijk zijn voor een goede vertaling. Denk aan het type document, maar ook of het een beëdigde vertaling dient te zijn. We koppelen uw opdracht aan de vertaler die hier het beste bij past om de kwaliteit van het resultaat te waarborgen.

Zicht op paleis in Stockholm in Zweden. Vertaalbureau Zweeds