• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Zweeds vertaalbureau

  Het Zweeds vertaalbureau Urgent Vertalen levert hoogwaardige en foutloze vertalingen van uw documenten van en naar het Zweeds. Jaarlijks verzorgen we de vertaling van talloze documenten voor een breed scala aan bedrijven, organisaties en particulieren.

  arrow cta

  2500+ beoordelingen gemiddeld 9,6

  17/07/2024 Veronica, Amsterdam

  “I have had a great experience with this service. I needed a sworn translation of my diplomas and it was done perfectly in 24 hours.”

  16/07/2024 Theo, Zutphen

  “snel, goede kwaliteit vertaling en klantgericht”

  15/07/2024 Jan, Sint Maartensdijk

  “Zeer snelle en goede communicatie, heel makkelijk bereikbaar, kwalitatief zeer goed”

  15/07/2024 Hanna Ekimova, Ridderkerk

  “Deskundig en snel”

  15/07/2024 Anneke Van Hillo, Veenendaal

  “Ik ben supergoed geholpen.aardige meneer en snelle service dank hiervoor”

  Next
  Prev

  Vertaalbureau Zweden in Den Haag

  Hoewel u uw opdracht online aan ons uit kunt besteden, is het goed om te weten dat het kantoor van Urgent Vertalen centraal in Den Haag zit. Dit maakt ons niet zomaar een vertaalbureau Zweeds. Onze locatie heeft namelijk als grootste voordeel dat we voor onze klanten snelle vertalingen kunnen verzorgen én kunnen laten legaliseren. Sommige officiële documenten dienen officieel gelegaliseerd te worden. Doordat we in Den Haag tussen belangrijke consulaten, de Rechtbank van Den Haag en het Ministerie van Buitenlandse Zaken zitten (CDC) kunnen we officiële documenten snel voor u laten legaliseren tegen een kleine vergoeding.

  De officiële taal van Zweden is het Zweeds. Een Scandinavische taal die door ongeveer 9 miljoen mensen wordt gesproken. De meeste sprekers komen uit Zweden, een ander groot deel van de sprekers komt uit Finland. In Finland is het Zweeds een van de officiële talen, naast het Fins. De talen Zweeds, Deens en Noors zijn, onder elkaar, voor een groot deel verstaanbaar. Zweden kunnen vooral de geschreven versies van de talen begrijpen. Gaat u wonen of werken in Zweden? Of heeft u om een andere reden een vertaling nodig? Zweeds vertaalbureau Urgent Vertalen vertaalt al uw documenten van het Zweeds naar het Nederlands en andersom.

  zweeds vertaalbureau
  Zweeds vertaalbureau

  Uw document laten vertalen van of naar het Zweeds

  Het vertalen van of naar het Zweeds hoeft natuurlijk niet altijd beëdigd vertaald te worden, het kan zijn dat u voor u zelf iets vertaald wilt hebben van of naar het Zweeds. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een website, blog, folder of zelfs een liefdesbrief. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde en native Zweedse vertalers die u graag van dienst zijn. De naam zegt het al Zweeds vertaalbureau Urgent vertalen. Omdat wij dagelijks te maken hebben met Zweedse vertalingen, of het nou beëdigd of regulier is, hebben wij een groot team van Zweedse vertalers die voor klaar staan. Doordat ons team van beëdigde vertalers Zweeds zo groot en divers is, kunnen wij snel uw Zweedse vertalingen verzorgen tegen een scherp tarief.

  Doordat wij de vertaler Zweeds nauwkeurig selecteren op basis van uw document, bent u verzekerd van een volledig correcte vertaling. Aangezien wij volledig achter de kwaliteit van onze vertalingen staan, durven wij hieraan ook consequenties te hangen, wanneer uw Zweedse vertaling niet correct zou zijn. Bent u niet tevreden met uw Zweedse vertaling dan krijgt u gewoon uw geld terug! Elke tekst is uniek, daarom wordt er bij elke vertaalopdracht goed gekeken naar de type tekst. Wij vinden het vanzelfsprekend, dat er altijd een native-speaker vertaler, die over voldoende ervaring in uw vakjargon beschikt, met uw vertaling aan de slag gaat. Er zal dus nooit een technische vertaler Nederlands naar Zweeds, met een juridisch document aan het werk gaan. Mede hierdoor kunt u vertrouwen op een goede vertaling van Zweeds naar Nederlands.

  Gespecialiseerd Zweeds vertaalbureau met native-speaker vertalers

  Dagelijks verzorgen wij als vertaalbureau Nederlands Zweeds onder andere vertalingen van brochuresCurriculum vitaebrieven en handleidingen. Dit wordt altijd zorgvuldig vertaald door één van onze Zweedse native-speaker vertalers. Niet alleen zijn wij gespecialiseerd in vertalingen vanuit het Nederlands naar Zweeds. Ook talencombinaties, zoals het Spaans naar het Zweeds en Frans naar het Zweeds, komen veelvoudig voor bij ons vertaalbureau Nederlands Zweeds. Veel van onze bestaande, maar ook nieuwe opdrachtgevers, zoals overheidsinstellingen, internationale bedrijven en particulieren, hebben urgent een vertaling nodig van bijvoorbeeld een diploma, akte, paspoort of sollicitatiebrief vanuit of naar het Zweeds. Wij, als vertaalbureau Zweeds, bieden u en onze vaste opdrachtgevers onze vaste scherpe tarieven, ook zonder een zogenaamd “spoedtoeslag” bovenop onze tarieven. Met spoed een Zweedse vertaling nodig? Hoewel veel andere vertaalbureaus een spoedtarief rekenen wanneer u de tekst snel wilt ontvangen, kunt u bij ons altijd rekenen op een snelle levering. Zonder dat u daar extra voor hoeft te betalen. Benieuwd naar wat het tarief voor uw vertaling is? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

  Wij, als Zweeds vertaalbureau, vinden niet alleen dat onze beëdigde vertalers aan strenge toelatingseisen moeten voldoen. Ook een vertaler Nederlands Zweeds en Zweeds Nederlands, die niet beëdigd is, behoort in het bezit te zijn van een afgeronde vertaalopleiding op minimaal Hbo-niveau en aantoonbare ervaring.

  Over de Zweedse taal en het land Zweden

  Hoe is de Zweedse taal ontstaan? Het Oudnoors vormde de basis voor de huidige Zweedse taal, hier begon de ontwikkeling van het Zweeds. Het Oudnoors werd rond de 8e eeuw veel gesproken door Vikingen in Scandinavië. Na een tijdje vond er een splitsing plaats in het Zweeds, de taal werd opgedeeld in een oostelijk en westelijk deel. Het oostelijke deel van de taal bestond uit het huidige Zweeds en Deens, na een tijdje werden deze talen ook verder opgedeeld. De Nederlandse taal heeft veel invloed gehad op het Zweeds.

  Het Nederlands en Nederduits hebben veel invloed gehad op de Zweedse taal. Vooral in de Middeleeuwen, door de Hanzehandel en de Zweedse Gouden eeuw. In 1611 werd Gustaaf ll Adolfs bekroond tot koning van Zweden, waarna hij hervormingen in het leger door en trok veel huursoldaten aan, vanuit de Nederlandse Republiek. Naast de huursoldaten, kwamen er ook veel handelaren vanuit dit gebied naar Zweden. Zij moesten ervoor zorgen dat Zweden er economisch en cultureel beter uit zou komen. De Nederlanders hebben een grote rol gespeeld in het opbouwen van de stad Göteborg. Zij kregen veel invloed en maakten het stadsplan. Een aantal Nederlanders zaten in het stadsbestuur en de burgemeester was een Nederlander, Jakob van Dijck. Inmiddels was de Nederlandse taal al voor langere tijd officieel erkend als taal in Zweden, uiteraard wel naast de Zweedse taal. Het gevolg van de Nederlandse invloed op de Zweedse taal, is dat de woordenschat is aangevuld met verschillende Nederlandse woorden, veelal vanuit de scheepvaart. Ook zijn er enkele andere woorden geleend vanuit het Nederlands, waaronder bankier, geweer, gracht, klinker en afnemer.

  Zweedse vertalingen uitbesteden aan Zweeds vertaalbureau Urgent Vertalen

  U kunt heel eenvoudig uw vertaling uitbesteden aan vertaalbureau Urgent Vertalen. Via onze site kunt u gemakkelijk een offerte voor uw opdracht aanvragen. Wij ontvangen graag een foto of een scan van uw documenten, zodat wij een accurate inschatting kunnen maken van het te vertalen werk. U ontvangt vervolgens een offerte op maat met een tarief dat is afgestemd op de tijd die de vertaler kwijt is om het document voor u te vertalen. Nadat u de opdracht bevestigd heeft, selecteren wij de vertaler die het beste bij uw document past. Wij staan bekend om onze snelle levertijd. Een beëdigde vertaling sturen wij altijd per post en digitaal naar u toe. Om u ervan te verzekeren dat u de papieren versie op tijd binnen heeft, kunt u bovendien ook kiezen voor de optie van een spoedverzending.

  Urgent Vertalen werkt met verschillende Zweedse vertalers die ook native in deze taal zijn en daarnaast een diploma op minimaal Hbo-niveau hebben als vertaler. We vinden het belangrijk om kwalitatief werk af te leveren bij onze opdrachtgevers en stellen dan ook een aantal vaste criteria aan onze vertalers voordat ze voor ons aan de slag gaan. Naast een diploma, volgen onze vertalers jaarlijks verschillende cursussen om bij te blijven en worden zij geacht ontwikkelingen binnen het vak en de taal op de voet te volgen. Daarnaast zijn ze gespecialiseerd in desbetreffende sector van het type document dat ze vertalen. Doordat ze grondige kennis hebben van de juridische, financiële of medische sector snappen ze de achtergrond van het document en kunnen ze de inhoud inclusief termen en afkortingen in alle juistheid omzetten naar het Zweeds.

  Een beëdigde vertaling Zweeds voor uw officiële documenten

  Een beëdigde vertaling Zweeds Nederlands of Nederlands Zweeds wordt bij ons Zweeds vertaalbureau verzorgd door een beëdigde vertaler. Een beëdigde vertaler is in het bezit van een afgeronde vertaalopleiding op Hbo-niveau en is gemachtigd om een officieel document zoals een akte, diploma, KvK-uittreksel of geboorteakte officieel te vertalen.

  Het kan voorkomen dat uw beëdigde vertaling Zweeds nog gelegaliseerd moet worden voor het land waar u het wilt gebruiken. Per land hebben wij aangegeven wat er voor de legalisatie nodig is. Vertaalbureau Urgent Vertalen biedt de service aan om uw beëdigde vertaling te legaliseren. We bevinden ons met ons vertaalbureau op een strategische locatie in Den Haag, tussen alle instanties die bezocht dienen te worden voor uw legalisatie. Hierdoor zijn wij in staat om tegen een lage prijs de gehele legalisatie voor u te verzorgen.

  jeffrey posthuma

  “De juiste vertaaloplossing verzorgen voor elke klant, dat is mijn vak.“

  Gecertificeerd Zweeds vertaalbureau met kwaliteitsgarantie


  Strikte beveiliging en geheimhouding volgens ISO 27001. Naast de Privacywet (AVG), hebben al onze medewerkers en vertalers een geheimhoudingsovereenkomst ondertekend. Urgent Vertalen is een van de weinige vertaalbureaus die naast de ISO 9001 kwaliteitsmanagement- en ISO 17100 vertaaldienstennorm ook gecertificeerd is voor de ISO 27001 informatiebeveiligingsnorm. Hierdoor voldoen onze processen o.a. op basis van beveiliging aan zeer strenge eisen om uw documentatie en gegevens extra te beschermen.

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd

  Onze werkwijze voor uw Zweedse vertaling

  Stap 1

  Na ontvangst van uw aanvraag controleert onze vertaaladviseur uw documenten

  Stap 2

  Op basis van de gewenste talencombinatie en vakjargon selecteren de meest geschikte gediplomeerde vertaler voor uw vertaalverzoek

  Stap 3

  In overleg met onze vertaler maakt de vertaaladviseur een prijsopgave op basis van tijd dat de vertaler hiervoor kwijt is. In het maken van de prijsopgave wordt rekening gehouden met herhaling van werkzaamheden en bewerkelijkheid van het document.

  Stap 4

  Een vrijblijvende offerte op maat wordt op werkdagen meestal binnen 60 minuten aan u toegezonden

  Stap 5

  Bij akkoord ontvangen wij graag uw factuurgegevens en eventueel benodigde verzendgegevens

  Stap 6

  Urgent Vertalen start aan uw opdracht en levert op binnen de afgesproken tijd.

  Stap 7

  Kwaliteit van ons werk garanderen wij ook na oplevering van uw vertaling; Mocht u toch twijfels hebben over onze vertaalslag, bijvoorbeeld een bepaalde woordkeuze, controleren wij uw bevindingen en ontvangt u zonder extra kosten een gecorrigeerde vertaling.

  Veelgestelde vragen

  Wij zijn een toonaangevend Zweeds vertaalbureau dat hoogwaardige vertalingen biedt van en naar het Zweeds. Ons team van ervaren en gecertificeerde vertalers zorgt ervoor dat uw documenten nauwkeurig en professioneel worden vertaald, ongeacht het vakgebied.

  Ons Zweeds vertaalbureau biedt een breed scala aan vertaalservices, waaronder zakelijke vertalingen, juridische vertalingen, technische vertalingen, medische vertalingen en marketingvertalingen. Wij passen onze diensten aan op basis van de specifieke behoeften van onze klanten.

  Ons vertaalbureau onderscheidt zich door onze toewijding aan kwaliteit, betrouwbaarheid en klanttevredenheid. Wij werken uitsluitend met moedertaalsprekers en gecertificeerde vertalers om de hoogste nauwkeurigheid en culturele relevantie te garanderen. Bovendien bieden wij snelle doorlooptijden en concurrerende prijzen.

  Wij hanteren een strikt kwaliteitscontroleproces waarbij elke vertaling wordt nagelezen en gecontroleerd door een tweede professionele vertaler. Daarnaast maken we gebruik van geavanceerde vertaalsoftware en -tools om consistentie en nauwkeurigheid te waarborgen.

  De doorlooptijd voor vertalingen hangt af van de lengte en complexiteit van het document. Kleine documenten kunnen vaak binnen 24 tot 48 uur worden vertaald, terwijl grotere projecten meer tijd in beslag kunnen nemen. Wij streven er altijd naar om onze deadlines te halen en bieden spoedopties aan voor dringende vertalingen.

  Wij begrijpen het belang van vertrouwelijkheid en nemen strikte maatregelen om de veiligheid van uw documenten te waarborgen. Alle vertalers ondertekenen geheimhoudingsovereenkomsten en wij maken gebruik van beveiligde systemen voor de opslag en overdracht van bestanden. Uw gegevens zijn bij ons in veilige handen.

  Uw tekst wordt altijd vertaald door een erkende, gediplomeerde Zweedse vertaler die gespecialiseerd is in het type document dat u door ons laat vertalen. We zoeken hierin altijd naar de beste match en kijken hierbij naar verschillende factoren die belangrijk zijn voor een goede vertaling. Denk aan het type document, maar ook of het een beëdigde vertaling dient te zijn. We koppelen uw opdracht aan de vertaler die hier het beste bij past om de kwaliteit van het resultaat te waarborgen.

  Prijzen Zweedse vertalingen

  Als u geïnteresseerd bent in de kosten van een Zweedse vertaling, staan wij bij Vertaalbureau Urgent Vertalen voor u klaar met duidelijke informatie. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van onze tarieven per woord voor Zweedse vertalingen, zodat u een helder beeld hebt van onze transparante prijsstelling.

  Volledig betrouwbaar. Strikte geheimhouding volgens ISO 27001 geldt voor elke vertaalopdracht.

  Meer info

  Het team achter de vertalingen

  Bij ons vertaalbureau zijn we trots op ons team van gepassioneerde taalexperts, elk met een eigen unieke specialisatie. Ze worden ondersteund door een zorgvuldig gekozen netwerk van professionele vertalers en revisoren. Ons gezamenlijke doel is om de hoogste kwaliteit te leveren in de vertaling van uw teksten.

  vertaalbureau team

  Waarom kiezen voor Urgent Vertalen?

  ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

  Vaak binnen 24 uur vertaald zonder spoedtoeslag

  Beëdigde vertalingen en volledige legalisatieservice

  2500+ Klanten geven ons gemiddeld een 9,6/10

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd