• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Spaans vertaalbureau

  Vertaalbureau Urgent Vertalen biedt hoogwaardige en foutloze vertalingen van en naar het Spaans. Wij verzorgen dagelijks de vertaling van zowel officiële als onofficiële documenten voor diverse bedrijven, organisaties, studenten en particulieren.

  arrow cta

  2500+ beoordelingen gemiddeld 9,6

  10/07/2024 Alice, Amsterdam

  “They delivered my service in 24 hours and they were super clear about the amount of the payment (the cheapest I heard of)”

  09/07/2024 Anneke Berger, Csurgo Hongarije

  “Ik werd helemaal vrolijk van dit bureau zulke snelle service en al je wensen geen probleem. Plus nog een zeer goed advies en dat allemaal voor een goe”

  09/07/2024 Liliia Klymyk, Wieringerwaard

  “Ik vond het leuk dat alles snel gebeurde en dat de documenten per post naar mij werden verzonden, zodat ik geen tijd verspilde aan de reis. Ik raad di”

  09/07/2024 Rinus , Wernhout

  “Binnen 2 dagen de benodigde documenten Vertaald. Denken mee, zijn realistisch en klantgericht. Ik ben er blij mee”

  06/07/2024 Derya , Zeist

  “Ze geven duidelijk informatie. Heel snel verzonden. Netjes en betrouwbaar.”

  Next
  Prev

  Professioneel vertaalbureau Spaans

  Tegenwoordig spelen internationale communicatie en taal, en daarmee vertalingen, een cruciale rol. Een professioneel vertaalbureau Spaans, in het bezit van de juiste certificeringen, begrijpt dit als geen ander. De focus van de dienstverlening van een professioneel vertaalbureau Spaans ligt op de overbrugging van taalbarrières, waarbij kwaliteit en nauwkeurigheid van het grootste belang zijn. Een dergelijk bureau zorgt er niet alleen voor dat juiste spelling en grammatica worden toegepast, maar ook dat de vertaling waar nodig cultureel passend wordt gemaakt en daarmee begrijpelijk is voor de beoogde doelgroep van de vertaling.

  spaans vertaalbureau
  spaans vertaalbureau

  Gecertificeerd vertaalbureau Spaans voor al uw teksten

  De inzet van een professioneel en gecertificeerd vertaalbureau Spaans is essentieel voor de kwaliteit van uw vertalingen. Of het nu gaat om juridische documentatie, medische rapporten, technische handleidingen of marketingmateriaal, een gecertificeerd en professioneel vertaalbureau waarborgt een professionele aanpak en juistheid van vertalingen. Onze certificeringen zoals ISO-normen tonen aan dat ons vertaalbureau werkt volgens internationaal erkende standaarden voor vertaaldiensten.

  De historie van de Spaanse taal

  De Spaanse taal kent een rijke geschiedenis en is een van de meest gesproken talen ter wereld. Deze mooie en met passie gesproken taal heeft zich door de eeuwen heen ontwikkeld en is beïnvloed door verschillende culturen. Kennis van de historische context van de Spaanse taal kan helpen regionale verschillen te begrijpen en culturele referenties in teksten correct te interpreteren en op de juiste manier te vertalen.

  Het verschil tussen Europees Spaans en Latijns-Amerikaans Spaans

  De Spaanse taal kent diverse dialecten, waarbij Europees Spaans en Latijns-Amerikaans Spaans de twee hoofdvarianten zijn. Een professioneel vertaalbureau weet de nuances tussen deze varianten te onderscheiden en kan uw vertaling daarop afstemmen. Zo zijn er verschillen in uitspraak, woordenschat en soms zelfs in grammatica, die van belang zijn om de boodschap van een tekst correct en begrijpelijk over te kunnen brengen op de doelgroep binnen een bepaalde regio.

  Vertalingen verzorgd door een native speaker-vertaler Spaans

  Het inzetten van een native speaker-vertaler voor het vertalen van Spaanse teksten garandeert een kwalitatief vergelijkbare vertaling van de geleverde brontekst. Native speaker-vertalers Spaans hebben een intuïtief begrip van hun moedertaal en bijbehorende culturele context, wat resulteert in een vertaling die niet alleen correct is, maar ook authentiek aanvoelt en leest. Dit is vooral belangrijk voor de vertaling van creatieve teksten en teksten die een bepaalde emotionele lading hebben.

  Vertaling Nederlands-Spaans en Spaans-Nederlands

  Bij vertalingen van en naar het Spaans, is het belangrijk dat de vertaler niet alleen zowel de bron- als de doeltaal beheerst, maar eveneens bekend is met de culturele context van deze talen. Dit zorgt voor een accurate vertaling, waarin rekening wordt gehouden met culturele gevoeligheden en lokale uitdrukkingen, wat de kwaliteit van de vertaling ten goede komt en wat bijdraagt aan het op de juiste manier overbrengen van de boodschap.

  Beëdigde vertalingen van en naar het Spaans

  Beëdigde vertalingen zijn vertalingen van officiële documenten, vaak van juridische aard, die een rechtsgeldige status vereisen. Een beëdigd vertaler Spaans is officieel gerechtigd en bevoegd om dergelijke documenten te vertalen, zoals vaak vereist in juridische procedures, voor immigratie- en andere officiële doeleinden.

  jeffrey posthuma

  “De juiste vertaaloplossing verzorgen voor elke klant, dat is mijn vak.“

  Gecertificeerd Spaans vertaalbureau met kwaliteitsgarantie


  Strikte beveiliging en geheimhouding volgens ISO 27001. Naast de Privacywet (AVG), hebben al onze medewerkers en vertalers een geheimhoudingsovereenkomst ondertekend. Urgent Vertalen is een van de weinige vertaalbureaus die naast de ISO 9001 kwaliteitsmanagement- en ISO 17100 vertaaldienstennorm ook gecertificeerd is voor de ISO 27001 informatiebeveiligingsnorm. Hierdoor voldoen onze processen o.a. op basis van beveiliging aan zeer strenge eisen om uw documentatie en gegevens extra te beschermen.

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd

  Onze werkwijze voor uw Spaanse vertaling

  Stap 1

  Na ontvangst van uw aanvraag controleert onze vertaaladviseur uw documenten

  Stap 2

  Op basis van de gewenste talencombinatie en vakjargon selecteren de meest geschikte gediplomeerde vertaler voor uw vertaalverzoek

  Stap 3

  In overleg met onze vertaler maakt de vertaaladviseur een prijsopgave op basis van tijd dat de vertaler hiervoor kwijt is. In het maken van de prijsopgave wordt rekening gehouden met herhaling van werkzaamheden en bewerkelijkheid van het document.

  Stap 4

  Een vrijblijvende offerte op maat wordt op werkdagen meestal binnen 60 minuten aan u toegezonden

  Stap 5

  Bij akkoord ontvangen wij graag uw factuurgegevens en eventueel benodigde verzendgegevens

  Stap 6

  Urgent Vertalen start aan uw opdracht en levert op binnen de afgesproken tijd.

  Stap 7

  Kwaliteit van ons werk garanderen wij ook na oplevering van uw vertaling; Mocht u toch twijfels hebben over onze vertaalslag, bijvoorbeeld een bepaalde woordkeuze, controleren wij uw bevindingen en ontvangt u zonder extra kosten een gecorrigeerde vertaling.

  Veelgestelde vragen

  Een gecertificeerd vertaalbureau Spaans houdt zich, bewezen, aan internationaal erkende kwaliteitsstandaarden en procedures, zoals vastgelegd in de zogeheten ISO-normen. Met het behalen van deze certificering garandeert een vertaalbureau een hogere kwaliteit en betrouwbaarheid van vertaaldiensten, dan de geleverde vertaaldiensten van niet-gecertificeerde bureaus.

  Een professioneel, gecertificeerd vertaalbureau Spaans kan vertalingen leveren in zowel Europees Spaans als Latijns-Amerikaans Spaans. De deskundige vertalers zijn bekend met de specifieke nuances en verschillen tussen deze dialecten.

  Native speaker-vertalers hebben een diepgaand begrip van de taal en bijbehorende cultuur, wat zorgt voor meer natuurlijk verlopende en authentiek overkomende vertalingen. Dit is met name belangrijk bij creatieve en cultureel-gevoelige teksten.

  De meeste professionele, gecertificeerde vertaalbureaus Spaans bieden ook beëdigde vertalingen aan voor officiële documenten die een rechtsgeldige status vereisen. Denk hierbij aan juridische documentatie en certificaten.

  Het inhuren van een professioneel vertaalbureau Spaans garandeert nauwkeurigheid, betrouwbaarheid, culturele sensitiviteit en expertise bij het vertalen van diverse tekstsoorten. Dit is essentieel is voor effectieve communicatie en het voorkomen van misverstanden.

  Kwaliteit van uw vertaling wordt gewaarborgd door de inzet van gekwalificeerde en ervaren vertalers, het gebruik van geavanceerde vertaaltools en -technologieën, en door strikte naleving van strenge processen op het gebied van kwaliteitscontrole.

  Vertrouwelijkheid en gegevensbescherming zijn van groot belang. Een professioneel, gecertificeerd vertaalbureau Spaans zal altijd werken op basis van een vertrouwelijkheidsbeleid en aan de hand van strikte protocollen omtrent gegevensbeveiliging, om zo de veiligheid en privacy van hun klanten te waarborgen.

  Naast standaard vertalingen bieden de meeste professionele vertaalbureaus lokalisatiediensten aan, wat ook geldt voor een professioneel, gecertificeerd vertaalbureau Spaans. Dit betekent dat het vertaalbureau Spaans ervoor zal zorgen dat uw content cultureel relevant is en wordt aangepast aan uw beoogde doelgroep. Dit alles natuurlijk met behoud van de betekenis van de brontekst, wat met name essentieel is voor marketingdoeleinden en bij internationale communicatie.

  Prijzen Spaanse vertalingen

  Als u geïnteresseerd bent in de kosten van een Spaanse vertaling, staan wij bij Vertaalbureau Urgent Vertalen voor u klaar met duidelijke informatie. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van onze tarieven per woord voor Spaanse vertalingen, zodat u een helder beeld hebt van onze transparante prijsstelling.

  Volledig betrouwbaar. Strikte geheimhouding volgens ISO 27001 geldt voor elke vertaalopdracht.

  Meer info

  Het team achter de vertalingen

  Bij ons vertaalbureau zijn we trots op ons team van gepassioneerde taalexperts, elk met een eigen unieke specialisatie. Ze worden ondersteund door een zorgvuldig gekozen netwerk van professionele vertalers en revisoren. Ons gezamenlijke doel is om de hoogste kwaliteit te leveren in de vertaling van uw teksten.

  vertaalbureau team

  Waarom kiezen voor Urgent Vertalen?

  ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

  Vaak binnen 24 uur vertaald zonder spoedtoeslag

  Beëdigde vertalingen en volledige legalisatieservice

  2500+ Klanten geven ons gemiddeld een 9,6/10

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd