• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Chinees vertaalbureau

  Chinees vertaalbureau voor een vertaling van het Nederlands naar het Chinees (Mandarijn) of andersom. Als Chinees vertaalbureau vertalen wij dagelijks nauwkeurig en accuraat officiële en onofficiële documenten naar het Chinees. Dankzij onze vakkundige, gediplomeerde vertalers kunnen we onze klanten snel voorzien van hoogwaardige Chinese vertalingen.

  arrow cta

  2500+ beoordelingen gemiddeld 9,6

  21/06/2024 Matthijs, Tempe, AZ, USA.

  “Voor een visum aanvraag had in onlangs met vrij grote urgentie een vertaling van mijn doctoraal diploma en cijferlijsten nodig. Helaas was de 'vertaal”

  21/06/2024 Yvonne, Hendrik-Ido-Ambacht

  “Top service”

  21/06/2024 Sarem, Kerkrade

  “Het was goed ervaring”

  21/06/2024 Livio, Rotterdam

  “From quote to translation it was really smooth process. Fast and accurate. I'm satisfied with the service.”

  21/06/2024 Amanda, Amsterdam

  “Totally recommended.”

  Next
  Prev

  Chinees vertaalbureau van Urgent Vertalen met uitsluitend native speaker-vertalers

  Authenticiteit is tegenwoordig van cruciaal belang. Voor een Chinees vertaalbureau is het dan ook essentieel om te kunnen vertrouwen op native speaker-vertalers. Het Chinees vertaalbureau van Urgent Vertalen werkt uitsluitend met Chinese native speaker-vertalers, omdat zij een intrinsiek begrip van deze ingewikkelde taal hebben en de regionale dialecten en culturele nuances kennen. Aspecten die van cruciaal belang zijn bij het maken van correcte, begrijpelijke en cultureel passende vertalingen. Ook het herkennen van subtiele taalkundige en culturele elementen en het correct vertalen ervan zijn belangrijke aspecten van Chinese vertalingen van bijvoorbeeld zakelijke en juridische documenten.

  Stukje van de Chinese muur. Chinees vertaalbureau
  Chinees vertaalbureau

  Vertalingen van en naar het Chinees

  Vertalen van en naar het Chinees is een complex proces. Het Chinees, met zijn duizenden karakters en vijf hoofdtonen in het Mandarijn, stelt unieke uitdagingen aan vertalers. De Chinese native speaker-vertalers van Urgent Vertalen zijn experts op het gebied van zowel de bron- als de doeltaal van uw vertaling, wat cruciaal is om de betekenis en de toon van uw originele tekst te kunnen behouden. Dit vraagt namelijk niet alleen om diepgaande taalkundige kennis, maar ook om cultureel bewustzijn. Daarnaast hebben onze Chinese vertalers kennis van de historische context van het Chinees, wat van onschatbare waarde is bij het correct interpreteren van oude teksten en deze vervolgens te vertalen naar moderne talen.

  Gecertificeerd Chinees vertaalbureau

  Certificering staat voor professionaliteit en betrouwbaarheid binnen de vertaalindustrie. Het Chinees vertaalbureau van Urgent Vertalen is in het bezit van de benodigde internationaal erkende certificaten, zoals ISO-certificeringen. Met deze certificeringen garanderen wij onze nauwgezette kwaliteitscontroles en professionele vertaaldiensten en wordt bevestigd dat ons Chinees vertaalbureau voldoet aan de hoogste standaarden die gelden voor vertaalkwaliteit, vertrouwelijkheid en klantenservice.

  Het ontstaan van de Chinese taal

  De Chinese taal, een van de oudste talen ter wereld, heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de huidige Chinese cultuur en beschaving. Omdat China ongeveer net zoveel inwoners heeft als heel Europa, staat de Chinese taal, in dit geval het Mandarijn, op nummer 1 in de top 10 van de meest gesproken talen ter wereld. Ondanks dat het Mandarijn een dialect is, wordt het inmiddels door ruim driekwart van de Chinese bevolking gesproken.

  Het Chinees kent een rijke historie, wat ook wel blijkt uit het feit dat in 1250 vóór Christus mensen al in het Chinees met elkaar communiceerden. Ondanks dat dit Oud-Chinees verschilt van het hedendaagse Chinees, zijn er ook overeenkomsten. Zo maakten de oude Chinezen ook al gebruik van een schrijfsysteem gebaseerd op karakters. Omdat niet iedere inwoner van China destijds deze karakters goed kende, werden ze soms op een eigen manier geïnterpreteerd waardoor een groot aantal dialecten ontstond. Chinees Mandarijn is inmiddels de officiële taal voor onderwijs, administratie en media en komt voort uit verschillende dialecten. De voornaamste bron voor het Mandarijn was het dialect uit de hoofdstad Beijing. Uiteindelijk werd in 1956 het Mandarijn als standaardtaal ingevoerd in een poging om China moderner en uniformer te maken.

  Aan het Chinees verwante talen

  Het Chinees maakt deel uit van de Sino-Tibetaanse taalfamilie, die talen omvat die in heel Azië worden gesproken. Hoewel deze talen verschillen, delen ze veel gemeenschappelijke kenmerken met het Chinees. Deze kennis is essentieel voor vertalers die werken met talen in deze regio, omdat het begrip van verwante talen kan helpen bij het kunnen herkennen en begrijpen van subtiele taalkundige nuances.

  Beëdigde vertalingen van en naar het Chinees

  Beëdigde Chinese vertalingen zijn vertalingen van officiële documenten die door een Chinees beëdigd vertaler zijn vertaald en gevalideerd. Voor juridische en officiële documenten die van en naar het Chinees vertaald moeten worden is een beëdigde vertaling vaak een vereiste. Onze beëdigde Chinese vertalers zijn officieel gerechtigd en bevoegd om juridisch bindende vertalingen te leveren. Dit proces garandeert de rechtsgeldigheid van de vertaalde documenten, die hierdoor internationaal erkend worden door overheidsinstanties en rechtbanken.

  jeffrey posthuma

  “De juiste vertaaloplossing verzorgen voor elke klant, dat is mijn vak.“

  Gecertificeerd Chinees vertaalbureau met kwaliteitsgarantie


  Strikte beveiliging en geheimhouding volgens ISO 27001. Naast de Privacywet (AVG), hebben al onze medewerkers en vertalers een geheimhoudingsovereenkomst ondertekend. Urgent Vertalen is een van de weinige vertaalbureaus die naast de ISO 9001 kwaliteitsmanagement- en ISO 17100 vertaaldienstennorm ook gecertificeerd is voor de ISO 27001 informatiebeveiligingsnorm. Hierdoor voldoen onze processen o.a. op basis van beveiliging aan zeer strenge eisen om uw documentatie en gegevens extra te beschermen.

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd

  Onze werkwijze voor uw Chinese vertaling

  Stap 1

  Na ontvangst van uw aanvraag controleert onze vertaaladviseur uw documenten

  Stap 2

  Op basis van de gewenste talencombinatie en vakjargon selecteren de meest geschikte gediplomeerde vertaler voor uw vertaalverzoek

  Stap 3

  In overleg met onze vertaler maakt de vertaaladviseur een prijsopgave op basis van tijd dat de vertaler hiervoor kwijt is. In het maken van de prijsopgave wordt rekening gehouden met herhaling van werkzaamheden en bewerkelijkheid van het document.

  Stap 4

  Een vrijblijvende offerte op maat wordt op werkdagen meestal binnen 60 minuten aan u toegezonden

  Stap 5

  Bij akkoord ontvangen wij graag uw factuurgegevens en eventueel benodigde verzendgegevens

  Stap 6

  Urgent Vertalen start aan uw opdracht en levert op binnen de afgesproken tijd.

  Stap 7

  Kwaliteit van ons werk garanderen wij ook na oplevering van uw vertaling; Mocht u toch twijfels hebben over onze vertaalslag, bijvoorbeeld een bepaalde woordkeuze, controleren wij uw bevindingen en ontvangt u zonder extra kosten een gecorrigeerde vertaling.

  Veelgestelde vragen

  Chinese native speaker-vertalers beheersen de Chinese taal niet alleen tot in de puntjes, maar hebben ook een diepgeworteld begrip van culturele nuances en regionale verschillen. Dit zorgt voor meer nauwkeurige en natuurlijk lopende vertalingen, vooral wanneer het gaat om complexe of specialistische documenten.

  Een Chinees vertaalbureau dat in het bezit is van certificeringen als ISO 9001 en ISO 17100 staat voor kwaliteitsmanagement en professionele vertaaldiensten. Deze certificeringen garanderen dat het bureau voldoet aan internationale normen wat betreft vertaalkwaliteit en klantenservice.

  Een diepgaand begrip van de geschiedenis van de Chinese taal helpt vertalers de context en betekenis van oude of traditionele teksten beter te begrijpen. Dit is vooral belangrijk voor literaire vertalingen, historische documenten en zakelijke communicatie die verwijzen naar traditionele concepten.

  Veel Chinese vertaalbureaus bieden expertise in talen die verwant zijn aan het Chinees, zoals Tibetaanse en Tai talen. Deze kennis van Sino-Tibetaanse taalkundige eigenschappen kan helpen bij het leveren van nauwkeurige vertalingen in deze talen.

  Beëdigde vertalingen zijn essentieel voor officiële en juridische documenten die internationaal wettelijke geldigheid vereisen. Een beëdigde vertaling verzorgd door een beëdigde Chinese native speaker-vertaler garandeert de nauwkeurigheid en wettelijke erkenning van uw documenten.

  Het Chinees vertaalbureau van Urgent Vertalen volgt strikte kwaliteitscontroleprocedures, inclusief peer reviews en revisies uitgevoerd door andere deskundige vertalers. Wij zorgen ervoor dat elke vertaling voldoet aan onze en de algemeen geldende hoge standaarden voor nauwkeurigheid en relevantie.

  Ja, het Chinees vertaalbureau van Urgent Vertalen biedt ook spoedvertaaldiensten aan voor klanten die hun vertaling snel nodig hebben. Neem direct contact met ons op voor meer informatie over de doorlooptijd en eventuele extra kosten voor deze spoeddiensten.

  Prijzen Chinese vertalingen

  Als u geïnteresseerd bent in de kosten van een Chinese vertaling, staan wij bij Vertaalbureau Urgent Vertalen in den Haag voor u klaar met duidelijke informatie. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van onze tarieven per woord voor Chinese vertalingen, zodat u een helder beeld hebt van onze transparante prijsstelling.

  Volledig betrouwbaar. Strikte geheimhouding volgens ISO 27001 geldt voor elke vertaalopdracht.

  Meer info

  Het team achter de vertalingen

  Bij ons vertaalbureau zijn we trots op ons team van gepassioneerde taalexperts, elk met een eigen unieke specialisatie. Ze worden ondersteund door een zorgvuldig gekozen netwerk van professionele vertalers en revisoren. Ons gezamenlijke doel is om de hoogste kwaliteit te leveren in de vertaling van uw teksten.

  vertaalbureau team

  Waarom kiezen voor Urgent Vertalen?

  ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

  Vaak binnen 24 uur vertaald zonder spoedtoeslag

  Beëdigde vertalingen en volledige legalisatieservice

  2500+ Klanten geven ons gemiddeld een 9,6/10

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd