• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Roemeens Vertaalbureau

  Urgent Vertalen, een toonaangevend Roemeens vertaalbureau, biedt hoogwaardige en foutloze vertalingen van uw documenten. Jaarlijks verzorgen wij voor diverse bedrijven, organisaties en particulieren vele vertalingen van en naar het Roemeens.

  arrow cta

  2500+ beoordelingen gemiddeld 9,6

  17/07/2024 Veronica, Amsterdam

  “I have had a great experience with this service. I needed a sworn translation of my diplomas and it was done perfectly in 24 hours.”

  16/07/2024 Theo, Zutphen

  “snel, goede kwaliteit vertaling en klantgericht”

  15/07/2024 Jan, Sint Maartensdijk

  “Zeer snelle en goede communicatie, heel makkelijk bereikbaar, kwalitatief zeer goed”

  15/07/2024 Hanna Ekimova, Ridderkerk

  “Deskundig en snel”

  15/07/2024 Anneke Van Hillo, Veenendaal

  “Ik ben supergoed geholpen.aardige meneer en snelle service dank hiervoor”

  Next
  Prev

  Het professioneel Roemeens vertaalbureau van Urgent Vertalen

  Bent u op zoek naar de perfecte partner voor uw Roemeense vertaalproject(en)? Het Roemeens vertaalbureau van Urgent Vertalen onderscheidt zich door expertise, betrouwbaarheid en een klantgerichte aanpak. Wij begrijpen als geen ander dat elke vertaling uniek is en besteden uitgebreid aandacht aan uw specifieke behoeften. Of het nu gaat om zakelijke of overheidsdocumenten, literaire werken of persoonlijke brieven, wij garanderen vertalingen van en naar het Roemeens die accuraat zijn en die bovendien de essentie van uw boodschap behouden.

  roemeens vertaler
  roemeens vertaler

  Het Roemeens vertaalbureau van Urgent Vertalen werkt met native speaker-vertalers

  Ons team, bestaande uit Roemeense native speaker-vertalers, is het kloppend hart van ons vertaalbureau. Deze taalexperts hebben meer dan alleen linguïstische vaardigheden te bieden; ze brengen ook een diepgaand begrip van de Roemeense cultuur, sociale gebruiken en zakelijke etiquette met zich mee. Cultureel inzicht is cruciaal bij de realisatie van vertalingen van en naar het Roemeens. Deze vertalingen dienen namelijk niet alleen taalkundig, maar ook contextueel te kloppen. Dit is noodzakelijk voor het bewerkstelligen van effectieve communicatie en afstemming van uw boodschap op de beoogde doelgroep.

  Gecertificeerd Roemeens vertaalbureau

  Kwaliteit en betrouwbaarheid krijgen bij het Roemeens vertaalbureau van Urgent Vertalen de hoogste prioriteit. Als gecertificeerd Roemeens vertaalbureau houden wij ons strikt aan internationaal geldende normen met betrekking tot kwaliteitsmanagement en klanttevredenheid. Onze certificeringen zijn het bewijs van onze toewijding aan kwaliteit, nauwkeurigheid en professionele integriteit. Dit betekent dat u altijd kunt vertrouwen op onze professionele aanpak en dat onze vertalingen niet alleen aan uw eisen, maar ook aan de hoogst haalbare industrienormen voldoen.

  De geschiedenis van de Roemeense taal in een notendop

  De Roemeense taal heeft een boeiende ontwikkeling vanuit het Latijn tot een moderne taal doorgemaakt en is een testament van culturele veerkracht en aanpassingsvermogen. Van oorsprong is het Roemeens een Oost-Romaanse taal en daarmee verwant aan het Frans, Italiaans en Spaans. Door de eeuwen heen hebben veel veranderingen plaatsgevonden in het Roemeens. Onder invloed van economische, politieke en sociale veranderingen zijn langzaam maar zeker allerlei woorden aan het Roemeense vocabulaire toegevoegd vanuit onder andere het Hongaars, Turks, Duits, Bulgaars en Russisch. De Roemeense taal wordt wereldwijd door ongeveer 29 miljoen mensen gesproken en kent 25 miljoen moedertaalsprekers. De meeste sprekers van het Roemeens (21,5 miljoen) wonen in Roemenië, maar de taal is ook een officiële taal in Moldavië. De Roemeense taal kent meerdere dialecten en heeft een Latijns alfabet bestaande uit 31 letters.

  Onze Roemeense native speaker-vertalers zijn niet alleen experts in de hedendaagse Roemeense taal, maar zijn ook goed onderlegd in haar historische ontwikkeling. Deze kennis stelt onze vertalers in staat om teksten met historische en culturele nuances nauwkeurig en begrijpelijk van en naar het Roemeens te vertalen.

  Professionele vertalingen van en naar het Roemeens van elke tekst

  Voor het Roemeens vertaalbureau van Urgent Vertalen is geen project te groot of te klein, te moeilijk of te makkelijk. Wij bieden expertise in het vertalen van een breed scala aan verschillende onderwerpen en documenten, variërend van officiële overheidsdocumenten en juridische contracten tot medische, financiële, technische en marketing gerelateerde teksten. Met onze jarenlange ervaring en specialistische kennis binnen de verschillende vakgebieden weten wij altijd de juiste toon en terminologie te vinden die past bij uw specifieke vertaalbehoeften.

  Beëdigde vertalingen van en naar het Roemeens

  Voor officiële documenten bieden wij beëdigde vertalingen van en naar het Roemeens aan. Wij werken daarvoor met beëdigde Roemeense vertalers, die officieel gerechtigd en bevoegd zijn om uw documenten te vertalen en te voorzien van een certificering die de juistheid en volledigheid van de vertaling garandeert. Of het nu gaat om juridische akten, medische of financiële stukken, overheidsstukken of academische certificaten, onze beëdigde vertalingen worden erkend en geaccepteerd door instellingen en organisaties wereldwijd. Naast deze beëdigde vertalingen biedt het Roemeens vertaalbureau van Urgent Vertalen ook ondersteuning bij het, vaak complexe, legalisatieproces. Neem voor meer informatie direct contact met ons.

  Het kan voorkomen dat uw beëdigde vertaling Roemeens nog gelegaliseerd moet worden voor het land waar u het wilt gebruiken. Per land hebben wij aangegeven wat er voor de legalisatie nodig is. Vertaalbureau Urgent Vertalen biedt de service aan om uw beëdigde vertaling te legaliseren. We bevinden ons met ons vertaalbureau op een strategische locatie in Den Haag, tussen alle instanties die bezocht dienen te worden voor uw legalisatie. Hierdoor zijn wij in staat om tegen een lage prijs de gehele legalisatie voor u te verzorgen.

  jeffrey posthuma

  “De juiste vertaaloplossing verzorgen voor elke klant, dat is mijn vak.“

  Gecertificeerd Roemeens vertaalbureau met kwaliteitsgarantie


  Strikte beveiliging en geheimhouding volgens ISO 27001. Naast de Privacywet (AVG), hebben al onze medewerkers en vertalers een geheimhoudingsovereenkomst ondertekend. Urgent Vertalen is een van de weinige vertaalbureaus die naast de ISO 9001 kwaliteitsmanagement- en ISO 17100 vertaaldienstennorm ook gecertificeerd is voor de ISO 27001 informatiebeveiligingsnorm. Hierdoor voldoen onze processen o.a. op basis van beveiliging aan zeer strenge eisen om uw documentatie en gegevens extra te beschermen.

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd

  Onze werkwijze voor uw Roemeense vertaling

  Stap 1

  Na ontvangst van uw aanvraag controleert onze vertaaladviseur uw documenten

  Stap 2

  Op basis van de gewenste talencombinatie en vakjargon selecteren de meest geschikte gediplomeerde vertaler voor uw vertaalverzoek

  Stap 3

  In overleg met onze vertaler maakt de vertaaladviseur een prijsopgave op basis van tijd dat de vertaler hiervoor kwijt is. In het maken van de prijsopgave wordt rekening gehouden met herhaling van werkzaamheden en bewerkelijkheid van het document.

  Stap 4

  Een vrijblijvende offerte op maat wordt op werkdagen meestal binnen 60 minuten aan u toegezonden

  Stap 5

  Bij akkoord ontvangen wij graag uw factuurgegevens en eventueel benodigde verzendgegevens

  Stap 6

  Urgent Vertalen start aan uw opdracht en levert op binnen de afgesproken tijd.

  Stap 7

  Kwaliteit van ons werk garanderen wij ook na oplevering van uw vertaling; Mocht u toch twijfels hebben over onze vertaalslag, bijvoorbeeld een bepaalde woordkeuze, controleren wij uw bevindingen en ontvangt u zonder extra kosten een gecorrigeerde vertaling.

  Veelgestelde vragen

  Wij zijn gespecialiseerd in het vertalen van een breed scala aan documenten, waaronder juridische akten, technische handleidingen, medische dossiers, zakelijke contracten, websites, marketingmateriaal, literatuur en persoonlijke stukken. Onze deskundige vertalers zijn ervaren in de vertaling van teksten afkomstig uit verschillende industrieën en vakgebieden.

  Alle vertalingen worden uitgevoerd door onze ervaren Roemeense native speaker-vertalers, die gespecialiseerd zijn in het vakgebied van het brondocument. Daarnaast werken wij aan de hand van een strikt kwaliteitscontroleproces, waarbij elke vertaling wordt gereviseerd en gecontroleerd door een andere vertaler die let op nauwkeurigheid, consistentie en authenticiteit.

  Ja, het Roemeens vertaalbureau van Urgent Vertalen is een gecertificeerd vertaalbureau. Dit betekent dat we voldoen aan strikte professionele normen en richtlijnen waarmee wij de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze dienstverlening garanderen.

  De levertijd van uw vertaling is afhankelijk van de lengte en complexiteit van het brondocument. Wij streven ernaar om een snelle en efficiënte service te bieden zonder in te boeten aan kwaliteit. Voor specifieke levertijden kunt u direct contact met ons opnemen.

  Ja, wij bieden beëdigde vertalingen aan van onder andere officiële en juridische documenten die hun rechtsgeldigheid dienen te behouden. Onze beëdigde Roemeense vertalers zijn bevoegd om documenten te vertalen die (internationaal) erkend moeten worden door overheidsinstellingen en andere autoriteiten.

  Vertrouwelijkheid staat bij ons Roemeens vertaalbureau op de eerste plaats. Wij werken aan de hand van strikte privacy protocollen en zorgen ervoor dat alle informatie die aan ons wordt verstrekt, veilig en vertrouwelijk wordt behandeld.

  Ja, naast vertalingen bieden wij ook lokalisatieservices aan. Dit houdt in dat we uw content niet alleen van en naar het Roemeens vertalen, maar ook dat wij deze aanpassen aan culturele, sociale en zakelijke normen om zo maximale impact bij de beoogde doelgroep te garanderen.

  Prijzen Roemeense vertalingen

  Als u geïnteresseerd bent in de kosten van een Roemeense vertaling, staan wij bij Vertaalbureau Urgent Vertalen voor u klaar met duidelijke informatie. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van onze tarieven per woord voor Roemeense vertalingen, zodat u een helder beeld hebt van onze transparante prijsstelling.

  Volledig betrouwbaar. Strikte geheimhouding volgens ISO 27001 geldt voor elke vertaalopdracht.

  Meer info

  Het team achter de vertalingen

  Bij ons vertaalbureau zijn we trots op ons team van gepassioneerde taalexperts, elk met een eigen unieke specialisatie. Ze worden ondersteund door een zorgvuldig gekozen netwerk van professionele vertalers en revisoren. Ons gezamenlijke doel is om de hoogste kwaliteit te leveren in de vertaling van uw teksten.

  vertaalbureau team

  Waarom kiezen voor Urgent Vertalen?

  ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

  Vaak binnen 24 uur vertaald zonder spoedtoeslag

  Beëdigde vertalingen en volledige legalisatieservice

  2500+ Klanten geven ons gemiddeld een 9,6/10

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd