Kroatisch vertaalbureau Urgent Vertalen

Snel en voordelig uw document laten vertalen van of naar het Kroatisch?

De Kroatische taal is een Slavische taal en de officiële taal van Kroatië. De taal wordt ook gesproken door Kroaten in Bosnië en Herzegovina. Van ongeveer 5,5 miljoen mensen is het Kroatisch de moedertaal. De Kroaten noemen hun taal ‘Hrvatski jezik’. De taal is sterk verwant aan het Servisch en Bosnisch. Voor het uiteenvallen van Joegoslavië werden deze talen Servo-Kroatisch genoemd. Heeft u plannen om te gaan wonen of werken in Kroatië en heeft u vertalingen nodig? Of heeft u om een andere reden een vertaling nodig van uw documenten? Dan bent u bij Kroatisch vertaalbureau Urgent Vertalen aan het juiste adres. U krijgt een snelle service, tegen een scherp tarief en een kwalitatief perfecte vertaling!

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Een beëdigde vertaling Kroatisch voor uw officiële documenten

Een beëdigde vertaling Kroatisch Nederlands of Nederlands Kroatisch wordt bij ons Kroatisch vertaalbureau verzorgd door een beëdigde vertaler. Een beëdigde vertaler is in het bezit van een afgeronde vertaalopleiding op Hbo-niveau en is gemachtigd om een officieel document zoals een akte, diploma, KvK-uittreksel of geboorteakte officieel te vertalen.

Een beëdigde vertaling in 3 stappen

 • U stuurt ons een scan van uw documenten per e-mail

  Het sturen van een scan of foto van uw documenten is voldoende. Wij sturen u vervolgens een voorstel voor het beëdigd vertalen van uw documenten.

 • De vertaling wordt spoedig voor u verzorgd

  De vertaling wordt voorzien van stempel, handtekening en verklaring van de beëdigd vertaler, vervolgens wordt de kopie van uw document gehecht aan de vertaling. Uw vertaling is gemaakt conform de richtlijnen voor beëdigde vertalingen.

 • Vertaling de volgende werkdag voor 10.00 uur in huis

  Gratis verzending per reguliere post + een digitaal exemplaar per e-mail. Indien u verzekerd wilt zijn dat uw vertaling de volgende werkdag bij u arriveert, kiest u voor een spoedverzending tegen een kleine meerprijs.

Waarom uw tekst beëdigd laten vertalen bij vertaalbureau Urgent Vertalen?

Spoedvertaling zonder spoedtoeslag

Een (beëdigde) vertaling kunnen wij vaak binnen 24 uur aan u leveren, zonder "spoedtoeslag".

Gediplomeerde vertalers

Onze vertalingen worden verzorgd door native speaker vertalers van de doeltaal, wij werken enkel met gediplomeerde vertalers.

Gemiddeld 36,8% goedkoper

Vergelijk gerust ons voorstel met het voorstel van een ander vertaalbureau en trek hieruit zelf uw conclusie.

Niet goed, geld terug

Bij elke vertaling profiteert u van 100% tevredenheidsgarantie, hierdoor bent u altijd verzekerd van de juiste vertaling.

Spoedvertaling
zonder toeslag

Gediplomeerde
vertalers

Gemiddeld
36% goedkoper

Niet goed,
Geld terug

Een (beëdigde) vertaling kunnen wij vaak binnen 24 uur aan u leveren, zonder "spoedtoeslag".

Onze vertalingen worden verzorgd door native speaker vertalers van de doeltaal, wij werken enkel met gediplomeerde vertalers.

Vergelijk gerust ons voorstel met het voorstel van een ander vertaalbureau en trek hieruit zelf uw conclusie.

Bij elke vertaling profiteert u van 100% tevredenheidsgarantie, hierdoor bent u altijd verzekerd van de juiste vertaling.

Legalisatie van uw Kroatische vertaling

Het kan voorkomen dat uw beëdigde vertaling Kroatisch nog gelegaliseerd moet worden voor het land waar u het wilt gebruiken. Per land hebben wij aangegeven wat er voor de legalisatie nodig is.

Legalisatieservice Urgent Vertalen

Vertaalbureau Urgent Vertalen biedt de service aan om uw beëdigde vertaling te legaliseren. We bevinden ons met ons vertaalbureau op een strategische locatie in Den Haag, tussen alle instanties die bezocht dienen te worden voor uw legalisatie. Hierdoor zijn wij in staat om tegen een lage prijs de gehele legalisatie voor u te verzorgen.

Uw document laten vertalen van of naar het Kroatisch

Het vertalen van of naar het Kroatisch hoeft natuurlijk niet altijd beëdigd vertaald te worden, het kan zijn dat u voor u zelf iets vertaald wilt hebben van of naar het Kroatisch. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een website, blog, folder of zelfs een liefdesbrief. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde en native Kroatische vertalers die u graag van dienst zijn.

Snel een vertaling Kroatisch

De naam zegt het al Kroatisch vertaalbureau Urgent vertalen. Omdat wij dagelijks te maken hebben met Kroatisch vertalingen, of het nou beëdigd of regulier is, hebben wij een groot team van Kroatische vertalers die voor klaar staan.

Doordat ons team van beëdigde vertalers Kroatisch zo groot en divers is, kunnen wij snel uw Kroatische vertalingen verzorgen tegen een scherp tarief.

Uw vertaling Kroatisch met 100% tevredenheidsgarantie

Doordat wij de vertaler Kroatisch nauwkeurig selecteren op basis van uw document, bent u verzekerd van een volledig correcte vertaling. Aangezien wij volledig achter de kwaliteit van onze vertalingen staan, durven wij hieraan ook consequenties te hangen, wanneer uw Kroatische vertaling niet correct zou zijn.

Bent u niet tevreden met uw Kroatische vertaling dan krijgt u gewoon uw geld terug!

Wat anderen over Urgent Vertalen zeggen

Bent u benieuwd naar de ervaringen van anderen?
Bekijk dan eens onze onze referenties.

Waarom kiezen voor Kroatisch vertaalbureau Urgent Vertalen?

Wij, als Kroatisch vertaalbureau, vinden niet alleen dat onze beëdigde vertalers aan strenge toelatingseisen moeten voldoen. Ook een vertaler Nederlands Kroatisch en Kroatisch Nederlands, die niet beëdigd is, behoort in het bezit te zijn van een afgeronde vertaalopleiding op minimaal HBO-niveau en aantoonbare ervaring.

Elke tekst is uniek, daarom wordt er bij elke vertaalopdracht goed gekeken naar de type tekst. Wij vinden het vanzelfsprekend, dat er altijd een native-speaker vertaler, die over voldoende ervaring in uw vakjargon beschikt, met uw vertaling aan de slag gaat. Er zal dus nooit een technische vertaler Nederlands naar Kroatisch, met een juridisch document aan het werk gaan. Mede hierdoor kunt u vertrouwen op een goede vertaling van Kroatisch naar Nederlands.

Dagelijks verzorgen wij als vertaalbureau Nederlands Kroatisch onder andere vertalingen van brochures, Curriculum vitae, brieven en handleidingen. Dit wordt altijd zorgvuldig vertaald door één van onze Kroatische native-speaker vertalers. Niet alleen zijn wij gespecialiseerd in vertalingen vanuit het Nederlands naar Kroatisch. Ook talencombinaties, zoals het Spaans naar het Kroatisch en Frans naar het Kroatisch, komen veelvoudig voor bij ons vertaalbureau Nederlands Kroatisch.

Veel van onze bestaande, maar ook nieuwe opdrachtgevers, zoals overheidsinstellingen, internationale bedrijven en particulieren, hebben urgent een vertaling nodig van bijvoorbeeld een diploma, akte, paspoort of sollicitatiebrief vanuit of naar het Kroatisch. Wij, als vertaalbureau Kroatisch, bieden u en onze vaste opdrachtgevers onze vaste scherpe tarieven, ook zonder een zogenaamd “spoedtoeslag” bovenop onze tarieven.

Bent u niet tevreden met uw Kroatische vertaling, dan krijgt u gewoon uw geld terug!

Waarom kiezen voor de legalisatieservice van Urgent Vertalen?

 • U bespaart veel tijd en moeite.
 • U hoeft geen vrije dag op te nemen voor het bezoeken van alle instanties.
 • U hoeft niet een aantal keer de rit van en naar Den Haag te maken, u bespaart hiermee uw reiskosten.
 • Vertaalbureau Urgent Vertalen is een expert in het legaliseren van uw documentatie en is altijd op de hoogte van de laatste regels wat betreft de legalisatie. U komt hierdoor niet voor vervelende verrassingen te staan bij de instanties.
 • Nadat uw beëdigde vertaling klaar is kunnen wij direct beginnen aan de gehele legalisatie, hierdoor is het gelegaliseerde document sneller klaar.
 • U krijgt uw documentatie traceerbaar opgestuurd. Hierdoor weet u precies wanneer u uw gelegaliseerde documenten zal ontvangen.

Over de Kroatische taal en Kroatië

Het Kroatische alfabet

Tot aan de 11e eeuw maakte het Kroatisch gebruik van drie alfabetten, namelijk Latijns, Cyrillisch en Glagolithisch. Het Servisch en het Russisch gebruiken het Cyrillisch vandaag de dag nog steeds. Het Kroatisch maakt tegenwoordig gebruik van een uitgebreide versie van het Latijnse alfabet. Het Glagolithisch is het oudste alfabet dat werd ontworpen voor de Slavische talen. Dit alfabet wordt tegenwoordig niet meer gebruikt.

Taalkundige Ljudevit Gaj stelde in 1835 de definitieve versie van het Kroatisch-Latijnse alfabet samen. Ter inspiratie gebruikte hij het Tsjechische alfabet. Sommigen noemen het Kroatische alfabet Gaj's Latijnse alfabet of Gajica.

Wist u dit al over Kroatië?

 • In Kroatië ligt de kleinste stad ter wereld. Op het schiereiland Istria ligt Hum, het stadje met slechts twee straten, 12 huizen en 27 inwoners.
 • Kroatië beschikt over het eerste orgel ter wereld, die door water wordt bespeeld. Het orgel is te vinden in de kuststad Zadar. Door de beweging van de zee wordt er lucht door de buizen geduwd. Afhankelijk van de kracht van de golven worden er verschillende tonen gespeeld.
 • Het meest beroemde strand van Kroatië is Zlatni Rat. Dit witte kiezelstrand heeft de vorm van een hoorn, maar ziet er nooit hetzelfde uit. Door de stroming, golven en windrichting wordt de vorm constant veranderd. Meestal steekt de punt richting het oosten, maar soms ook naar het westen. De ene dag is het strand een stukje langer dan de andere dag.
 • De Kroaat Eduard Penkala heeft zowel de vulpen als de balpen uitgevonden.
 • In Ludbreg is een fontein, waar een keer per jaar geen water, maar wijn uitkomt. Jaarlijks op 1 april vindt dit plaats, op de officiële feestdag van Ludbreg.
 • Het grootste deel van de Adriatische oostkust staat op naam van Kroatië.