Thai vertaalbureau Urgent Vertalen

Snel en voordelig uw document laten vertalen van of naar het Thai?

Advertenties vind je overal ter wereld. Het doel is dan ook om een lezer te verleiden. Dit gebeurt door op de juiste wijze commerciële producten en/of diensten te promoten. Vaak is de concurrentie moordend. Wij begrijpen als geen ander dat uw advertentie, op de manier waarop u dit wenst, op de juiste manier vertaald dient te worden zodat de informatie bij een lezer binnenkomt. Uw advertentie vertalen is bij hét vertaalbureau van Den Haag snel geregeld.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Een beëdigde vertaling Thai voor uw officiële documenten

Een beëdigde vertaling Thai Nederlands of Nederlands Thai wordt bij ons Thai vertaalbureau verzorgd door een beëdigde vertaler. Een beëdigde vertaler is in het bezit van een afgeronde vertaalopleiding op Hbo-niveau en is gemachtigd om een officieel document zoals een akte, diploma, KvK-uittreksel of geboorteakte officieel te vertalen.

Een beëdigde vertaling in 3 stappen

 • U stuurt ons een scan van uw documenten per e-mail

  Het sturen van een scan of foto van uw documenten is voldoende. Wij sturen u vervolgens een voorstel voor het beëdigd vertalen van uw documenten.

 • De vertaling wordt spoedig voor u verzorgd

  De vertaling wordt voorzien van stempel, handtekening en verklaring van de beëdigd vertaler, vervolgens wordt de kopie van uw document gehecht aan de vertaling. Uw vertaling is gemaakt conform de richtlijnen voor beëdigde vertalingen.

 • Vertaling de volgende werkdag voor 10.00 uur in huis

  Verzending per reguliere post + een digitaal exemplaar per e-mail. Indien u verzekerd wilt zijn dat uw vertaling de volgende werkdag bij u arriveert, kiest u voor een spoedverzending tegen een kleine meerprijs.

Waarom uw tekst beëdigd laten vertalen bij vertaalbureau Urgent Vertalen?

Spoedvertaling zonder spoedtoeslag

Een (beëdigde) vertaling kunnen wij vaak binnen 24 uur aan u leveren, zonder "spoedtoeslag".

Gediplomeerde vertalers

Onze vertalingen worden verzorgd door native speaker vertalers van de doeltaal, wij werken enkel met gediplomeerde vertalers.

Gemiddeld 36,8% goedkoper

Vergelijk gerust ons voorstel met het voorstel van een ander vertaalbureau en trek hieruit zelf uw conclusie.

Niet goed, geld terug

Bij elke vertaling profiteert u van 100% tevredenheidsgarantie, hierdoor bent u altijd verzekerd van de juiste vertaling.

Spoedvertaling
zonder toeslag

Gediplomeerde
vertalers

Gemiddeld
36% goedkoper

Niet goed,
Geld terug

Een (beëdigde) vertaling kunnen wij vaak binnen 24 uur aan u leveren, zonder "spoedtoeslag".

Onze vertalingen worden verzorgd door native speaker vertalers van de doeltaal, wij werken enkel met gediplomeerde vertalers.

Vergelijk gerust ons voorstel met het voorstel van een ander vertaalbureau en trek hieruit zelf uw conclusie.

Bij elke vertaling profiteert u van 100% tevredenheidsgarantie, hierdoor bent u altijd verzekerd van de juiste vertaling.

Legalisatie van uw Thai vertaling

Het kan voorkomen dat uw beëdigde vertaling Thai nog gelegaliseerd moet worden voor het land waar u het wilt gebruiken. Per land hebben wij aangegeven wat er voor de legalisatie nodig is.

Legalisatieservice Urgent Vertalen

Vertaalbureau Urgent Vertalen biedt de service aan om uw beëdigde vertaling te legaliseren. We bevinden ons met ons vertaalbureau op een strategische locatie in Den Haag, tussen alle instanties die bezocht dienen te worden voor uw legalisatie. Hierdoor zijn wij in staat om tegen een lage prijs de gehele legalisatie voor u te verzorgen.

Uw document laten vertalen van of naar het Thai

Het vertalen van of naar het Thai hoeft natuurlijk niet altijd beëdigd vertaald te worden, het kan zijn dat u voor u zelf iets vertaald wilt hebben van of naar het Thai. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een website, blog, folder of zelfs een liefdesbrief. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde en native Thaise vertalers die u graag van dienst zijn.

Snel een vertaling Thai

De naam zegt het al Thai vertaalbureau Urgent vertalen. Omdat wij dagelijks te maken hebben met Thai vertalingen, of het nou beëdigd of regulier is, hebben wij een groot team van Thaise vertalers die voor klaar staan.

Doordat ons team van beëdigde vertalers Thai zo groot en divers is, kunnen wij snel uw Thaise vertalingen verzorgen tegen een scherp tarief.

Uw vertaling Thai met 100% tevredenheidsgarantie

Doordat wij de vertaler Thai nauwkeurig selecteren op basis van uw document, bent u verzekerd van een volledig correcte vertaling. Aangezien wij volledig achter de kwaliteit van onze vertalingen staan, durven wij hieraan ook consequenties te hangen, wanneer uw Thaise vertaling niet correct zou zijn.

Bent u niet tevreden met uw Thaise vertaling dan krijgt u gewoon uw geld terug!

Wat anderen over Urgent Vertalen zeggen

Bent u benieuwd naar de ervaringen van anderen?
Bekijk dan eens onze onze referenties.

Waarom kiezen voor Thai vertaalbureau Urgent Vertalen?

Wij, als Thai vertaalbureau, vinden niet alleen dat onze beëdigde vertalers aan strenge toelatingseisen moeten voldoen. Ook een vertaler Nederlands Thai en Thai Nederlands, die niet beëdigd is, behoort in het bezit te zijn van een afgeronde vertaalopleiding op minimaal HBO-niveau en aantoonbare ervaring.

Elke tekst is uniek, daarom wordt er bij elke vertaalopdracht goed gekeken naar de type tekst. Wij vinden het vanzelfsprekend, dat er altijd een native-speaker vertaler, die over voldoende ervaring in uw vakjargon beschikt, met uw vertaling aan de slag gaat. Er zal dus nooit een technische vertaler Nederlands naar Thai, met een juridisch document aan het werk gaan. Mede hierdoor kunt u vertrouwen op een goede vertaling van Thai naar Nederlands.

Dagelijks verzorgen wij als vertaalbureau Nederlands Thai onder andere vertalingen van brochures, Curriculum vitae, brieven en handleidingen. Dit wordt altijd zorgvuldig vertaald door één van onze Thaise native-speaker vertalers. Niet alleen zijn wij gespecialiseerd in vertalingen vanuit het Nederlands naar Thai. Ook talencombinaties, zoals het Spaans naar het Thai en Frans naar het Thai, komen veelvoudig voor bij ons vertaalbureau Nederlands Thai.

Veel van onze bestaande, maar ook nieuwe opdrachtgevers, zoals overheidsinstellingen, internationale bedrijven en particulieren, hebben urgent een vertaling nodig van bijvoorbeeld een diploma, akte, paspoort of sollicitatiebrief vanuit of naar het Thai. Wij, als vertaalbureau Thai, bieden u en onze vaste opdrachtgevers onze vaste scherpe tarieven, ook zonder een zogenaamd “spoedtoeslag” bovenop onze tarieven.

Bent u niet tevreden met uw Thaise vertaling, dan krijgt u gewoon uw geld terug!

Waarom kiezen voor de legalisatieservice van Urgent Vertalen?

 • U bespaart veel tijd en moeite.
 • U hoeft geen vrije dag op te nemen voor het bezoeken van alle instanties.
 • U hoeft niet een aantal keer de rit van en naar Den Haag te maken, u bespaart hiermee uw reiskosten.
 • Vertaalbureau Urgent Vertalen is een expert in het legaliseren van uw documentatie en is altijd op de hoogte van de laatste regels wat betreft de legalisatie. U komt hierdoor niet voor vervelende verrassingen te staan bij de instanties.
 • Nadat uw beëdigde vertaling klaar is kunnen wij direct beginnen aan de gehele legalisatie, hierdoor is het gelegaliseerde document sneller klaar.
 • U krijgt uw documentatie traceerbaar opgestuurd. Hierdoor weet u precies wanneer u uw gelegaliseerde documenten zal ontvangen.

Over de Thaise taal

De koning Ramkamhaeng introduceerde in 1283 de Thaise schrijftaal. Sinds de introductie van de taal zijn er slechts een aantal kleine wijzigingen doorgevoerd. Vandaar dat mensen in deze tijd nog steeds het “oude” Thai kunnen lezen.

De huidige schrijftaal heeft 44 medeklinkers, 15 klinkertekens (die minstens 28 klinkers vormen) en 4 accenten. In het Thai wordt van links naar rechts geschreven en teksten bevatten weinig witruimtes. Er worden namelijk geen spaties gebruikt en als er wel een witruimte is, dan betekent dat het einde van een zin.

In het Nederlands (en veel andere talen) worden hoofdletters, leestekens en lidwoorden gebruikt. Het Thai doet dit niet, de taal kent geen hoofdletters of leestekens. Daarnaast maakt het Thai ook geen gebruik van persoonsvormen.

De Thaise uitspraak

In het Thai kan een woord meerdere betekenissen hebben. Het ligt er dan aan hoe het woord wordt uitgesproken. De uitspraak kan een woord een hele andere betekenis geven in het Thai. Dit komt omdat een toontaal is. De taal kent 5 verschillende toonhoogtes, waaronder hoog, laag en neutraal.

In het Nederlands passen we de toon aan als er een vraag wordt gesteld. De toon wordt dan aan het einde van de zin aangepast, zodat het duidelijk is dat er een vraag wordt gesteld. Wanneer iemand dit in het Thai doet, verandert direct de betekenis van de zin. Het is dan ook niet zo dat de zin nog een beetje dezelfde betekenis heeft, deze kan compleet veranderen bij het verkeerd uitspreken van de toon.

Verwantschap met andere talen

Het Thai is verwant aan verschillende talen, waaronder het Laotiaans, de taal die in Laos wordt gesproken. De taal is ook verwant aan een grote minderheidstaal in China, namelijk Zhuang.

En hoewel de Thaise taal niet verwant is aan het Cambodjaans, zijn er toch overeenkomsten tussen de twee talen. Iemand die Thai heeft geleerd, zal zeker overeenkomsten tussen de twee talen kunnen herkennen.

Wist u dit al over Thailand?

 • De hoofdstad van Thailand, Bangkok, heet eigenlijk helemaal geen Bangkok. Wij noemen de stad zo, maar de officiële naam van de stad is een tikkeltje langer, namelijk ‘Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit’. Hiermee is de naam een van de langste plaatsnamen ter wereld. De inwoners van Thailand noemen de stad meestal ‘Krung Thep’.
 • Bangkok werd in 1782 officieel de hoofdstad van Thailand. Het duurde echter tot 1863, voor er een bestraatte weg was, inwoners deden alles via boten. Er werden stukken kanaal dichtgemaakt. Hier werden verharde wegen van gemaakt, zodat mensen per fiets konden reizen. Er werd die tijd gekozen voor de fiets, omdat dit een trend was in Europa.