• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Huwelijksakte laten vertalen

  Huwelijksakte vertalen? Kies vertaalbureau Urgent Vertalen met 100% tevredenheidsgarantie. Sinds de invoering van de burgerlijke stand wordt iedere huwelijksvoltrekking vastgelegd in een huwelijksakte. Op de huwelijksakte staan belangrijke gegevens van de personen waartussen het huwelijk heeft mogen plaatsvinden.

  arrow cta

  2500+ beoordelingen gemiddeld 9,6

  21/06/2024 Matthijs, Tempe, AZ, USA.

  “Voor een visum aanvraag had in onlangs met vrij grote urgentie een vertaling van mijn doctoraal diploma en cijferlijsten nodig. Helaas was de 'vertaal”

  21/06/2024 Yvonne, Hendrik-Ido-Ambacht

  “Top service”

  21/06/2024 Sarem, Kerkrade

  “Het was goed ervaring”

  21/06/2024 Livio, Rotterdam

  “From quote to translation it was really smooth process. Fast and accurate. I'm satisfied with the service.”

  21/06/2024 Amanda, Amsterdam

  “Totally recommended.”

  Next
  Prev

  Uw huwelijksakte vertalen tegen de scherpste tarieven

  Een huwelijksakte is vaak opgesteld met een standaardopmaak, waardoor een beëdigde vertaling hiervan relatief weinig tijd in beslag zal nemen. Vertaalbureau Urgent Vertalen maakt voor u een offerte op basis van de tijd, die de beëdigde vertaler kwijt is aan het vertalen van uw huwelijksakte. Hierdoor bent u bij ons gemiddeld 30% goedkoper uit in vergelijking met andere vertaalbureaus. Onze eerlijkheid bespaart u geld.

  uw huwelijksakte vertalen tegen de scherpste tarieven
  Huwelijksakte vertalen

  Huwelijksakte laten vertalen door een officieel vertaalbureau

  Het laten vertalen van een huwelijksakte door een professioneel vertaalbureau is van essentieel belang, vooral wanneer je een officiële, juridisch bindende vertaling nodig hebt. Of je nu van plan bent om naar het buitenland te verhuizen, een dubbele nationaliteit aan te vragen, of een internationale juridische procedure te doorlopen, een correcte en nauwkeurige vertaling van je huwelijksakte is cruciaal.

  Een huwelijksakte bevat vaak complexe terminologie en juridische termen die nauwkeurig moeten worden vertaald om de geldigheid en integriteit van het document te waarborgen. Een professioneel vertaalbureau beschikt over de nodige expertise om ervoor te zorgen dat de vertaling niet alleen taalkundig correct is, maar ook voldoet aan de vereisten van de betreffende juridische instanties.

  In het buitenland getrouwd?

  Bent u in het buitenland getrouwd en wenst u uw huwelijk in Nederland te laten registreren, dan dient u uw huwelijk beëdigd te vertalen naar het Nederlands. Bij vertaalbureau Urgent Vertalen kunt u uw huwelijksakte laten vertalen vanuit elke gewenste taal naar het Nederlands. U dient er voor te zorgen dat de buitenlandse huwelijksakte gelegaliseerd is in het land van herkomst, voordat u deze voor een vertaling aanbiedt. De Nederlandse beëdigde vertaling van de huwelijksakte kunt u vervolgens gebruiken bij Nederlandse instanties.

  Nederlandse huwelijksakte gebruiken in het buitenland

  Voor het beëdigd vertalen van uw Nederlandse huwelijksakte bent u tevens aan het juiste adres bij vertaalbureau Urgent Vertalen. Dankzij ons grote netwerk aan vertalers kunnen wij uw huwelijksakte vertalen naar elke gewenste taal. De beëdigde vertaling die u van ons ontvangt is een officieel erkend document binnen Nederland. U dient de beëdigde vertaling nog wel te laten legaliseren, voordat u de vertaling kunt gebruiken in het land van uw bestemming. De methode van legaliseren verschilt per land. U treft een uitgebreide uitleg over legalisatie op onze pagina: Vertaling legaliseren.

  Het legalisatiegemak van Urgent Vertalen

  Waarom kiezen voor de legalisatieservice van Urgent Vertalen? U bespaart veel tijd en moeite. U hoeft geen vrije dag op te nemen voor het bezoeken van alle instanties. U hoeft niet een aantal keer de rit van en naar Den Haag te maken, u bespaart hiermee op uw reiskosten. Vertaalbureau Urgent Vertalen is een expert in het legaliseren van uw documentatie en is altijd op de hoogte van de laatste regels wat betreft de legalisatie. U komt hierdoor niet voor vervelende verrassingen te staan bij instanties. Nadat uw beëdigde vertaling klaar is, kunnen wij direct beginnen aan de gehele legalisatie, hierdoor is het gelegaliseerde document sneller klaar. U krijgt uw documentatie traceerbaar opgestuurd. Hierdoor weet u precies wanneer u uw gelegaliseerde documenten zal ontvangen.

  Kortom, het laten vertalen van je huwelijksakte door een professioneel vertaalbureau biedt je de zekerheid dat je document nauwkeurig, juridisch correct en officieel geaccepteerd zal zijn. Dit voorkomt mogelijke problemen of vertragingen bij juridische procedures of officiële aanvragen in het buitenland. Het is een investering in gemoedsrust en zekerheid dat je belangrijke documenten in goede handen zijn.

  jeffrey posthuma

  “De juiste vertaaloplossing verzorgen voor elke klant, dat is mijn vak.“

  Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie


  Strikte beveiliging en geheimhouding volgens ISO 27001. Naast de Privacywet (AVG), hebben al onze medewerkers en vertalers een geheimhoudingsovereenkomst ondertekend. Urgent Vertalen is een van de weinige vertaalbureaus die naast de ISO 9001 kwaliteitsmanagement- en ISO 17100 vertaaldienstennorm ook gecertificeerd is voor de ISO 27001 informatiebeveiligingsnorm. Hierdoor voldoen onze processen o.a. op basis van beveiliging aan zeer strenge eisen om uw documentatie en gegevens extra te beschermen.

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd

  Onze werkwijze voor uw vertaling

  Stap 1

  Na ontvangst van uw aanvraag controleert onze vertaaladviseur uw documenten

  Stap 2

  Op basis van de gewenste talencombinatie en vakjargon selecteren de meest geschikte gediplomeerde vertaler voor uw vertaalverzoek

  Stap 3

  In overleg met onze vertaler maakt de vertaaladviseur een prijsopgave op basis van tijd dat de vertaler hiervoor kwijt is. In het maken van de prijsopgave wordt rekening gehouden met herhaling van werkzaamheden en bewerkelijkheid van het document.

  Stap 4

  Een vrijblijvende offerte op maat wordt op werkdagen meestal binnen 60 minuten aan u toegezonden

  Stap 5

  Bij akkoord ontvangen wij graag uw factuurgegevens en eventueel benodigde verzendgegevens

  Stap 6

  Urgent Vertalen start aan uw opdracht en levert op binnen de afgesproken tijd.

  Stap 7

  Kwaliteit van ons werk garanderen wij ook na oplevering van uw vertaling; Mocht u toch twijfels hebben over onze vertaalslag, bijvoorbeeld een bepaalde woordkeuze, controleren wij uw bevindingen en ontvangt u zonder extra kosten een gecorrigeerde vertaling.

  Veelgestelde vragen

  Een huwelijksakte is een officieel document dat het huwelijk tussen twee personen bevestigt. Het bevat essentiële informatie zoals de namen van de echtgenoten, de datum en plaats van het huwelijk en andere relevante details.

  Er zijn verschillende situaties waarin u uw huwelijksakte moet laten vertalen, zoals immigratie- en naturalisatieprocedures, internationale adoptie, rechtszaken of juridische procedures in het buitenland, en aanvragen voor buitenlandse visa of werkvergunningen. Een nauwkeurige vertaling zorgt ervoor dat uw document correct wordt begrepen en geaccepteerd door de betrokken autoriteiten.

  In veel gevallen vereist de ontvangende instantie een beëdigde of gelegaliseerde vertaling van uw huwelijksakte. Ons vertaalbureau biedt zowel beëdigde vertalingen als legalisatie- en apostilleservices om ervoor te zorgen dat uw vertaalde document internationaal erkend wordt.

  Ons vertaalbureau heeft ervaren vertalers voor een breed scala aan talen, waaronder maar niet beperkt tot Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Chinees, Japans en Russisch. Neem contact met ons op om te bevestigen dat wij uw gewenste taalcombinatie aanbieden.

  Ja, wij hechten veel waarde aan de privacy en veiligheid van uw persoonlijke gegevens. Ons vertaalbureau maakt gebruik van beveiligde systemen en vertrouwelijkheidsovereenkomsten om ervoor te zorgen dat uw documenten veilig en beschermd zijn.

  Het aanvragen van een vertaling bij ons is eenvoudig. U kunt ons online aanvraagformulier invullen, ons een e-mail sturen of telefonisch contact met ons opnemen. Ons vriendelijke team staat klaar om uw vragen te beantwoorden en u door het proces te begeleiden.

  Wat kost het om een huwelijksakte te laten vertalen?

  De kosten voor het vertalen van een huwelijksakte variëren afhankelijk van de taalcombinatie en de specificaties van het document. Bij ons vertaalbureau bieden we concurrerende tarieven en transparante prijsopgaven. Neem contact met ons op voor een gedetailleerde offerte.

  Volledig betrouwbaar. Strikte geheimhouding volgens ISO 27001 geldt voor elke vertaalopdracht.

  Meer info

  Het team achter de vertalingen

  Bij ons vertaalbureau zijn we trots op ons team van gepassioneerde taalexperts, elk met een eigen unieke specialisatie. Ze worden ondersteund door een zorgvuldig gekozen netwerk van professionele vertalers en revisoren. Ons gezamenlijke doel is om de hoogste kwaliteit te leveren in de vertaling van uw teksten.

  vertaalbureau team

  Waarom kiezen voor Urgent Vertalen?

  ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

  Vaak binnen 24 uur vertaald zonder spoedtoeslag

  Beëdigde vertalingen en volledige legalisatieservice

  2500+ Klanten geven ons gemiddeld een 9,6/10

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd