• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Russisch vertaalbureau

  Urgent Vertalen, een vooraanstaand Russisch vertaalbureau, biedt nauwkeurige en foutloze vertalingen van uw documenten. Jaarlijks verzorgen wij voor een breed scala aan bedrijven, organisaties en particulieren talloze vertalingen van en naar het Russisch.

  arrow cta

  2500+ beoordelingen gemiddeld 9,6

  21/06/2024 Matthijs, Tempe, AZ, USA.

  “Voor een visum aanvraag had in onlangs met vrij grote urgentie een vertaling van mijn doctoraal diploma en cijferlijsten nodig. Helaas was de 'vertaal”

  21/06/2024 Yvonne, Hendrik-Ido-Ambacht

  “Top service”

  21/06/2024 Sarem, Kerkrade

  “Het was goed ervaring”

  21/06/2024 Livio, Rotterdam

  “From quote to translation it was really smooth process. Fast and accurate. I'm satisfied with the service.”

  21/06/2024 Amanda, Amsterdam

  “Totally recommended.”

  Next
  Prev

  Uw document laten vertalen van of naar het Russisch door een Russisch vertaalbureau

  Het vertalen van of naar het Russisch hoeft natuurlijk niet altijd beëdigd vertaald te worden, het kan zijn dat u voor u zelf iets vertaald wilt hebben van of naar het Russisch. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een website, blog, folder of zelfs een liefdesbrief. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde en native Russische vertalers die u graag van dienst zijn. Doordat wij de vertaler Russisch nauwkeurig selecteren op basis van uw document, bent u verzekerd van een volledig correcte vertaling. Aangezien wij volledig achter de kwaliteit van onze vertalingen staan, durven wij hieraan ook consequenties te hangen, wanneer uw Russische vertaling niet correct zou zijn. Bent u niet tevreden met uw Russische vertaling dan krijgt u gewoon uw geld terug!

  uw document laten vertalen van of naar het russisch
  Russisch vertaalbureau

  Gespecialiseerd Russisch vertaalbureau

  Dagelijks verzorgen wij als vertaalbureau Nederlands Russisch onder andere vertalingen van brochuresCurriculum vitaebrieven en handleidingen. Dit wordt altijd zorgvuldig vertaald door één van onze Russische native-speaker vertalers. Niet alleen zijn wij gespecialiseerd in vertalingen vanuit het Nederlands naar Russisch. Ook talencombinaties, zoals het Spaans naar het Russisch en Frans naar het Russisch, komen veelvoudig voor bij ons vertaalbureau Nederlands Russisch.

  Omdat wij dagelijks te maken hebben met Russische vertalingen, of het nou beëdigd of regulier is, hebben wij een groot team van Russische vertalers die voor klaar staan. Doordat ons team van beëdigde vertalers Russisch zo groot en divers is, kunnen wij snel uw Russische vertalingen verzorgen tegen een scherp tarief.

  Voor elk vakjargon, een Russisch vertaler

  Elke tekst is uniek, daarom wordt er bij elke vertaalopdracht goed gekeken naar de type tekst. Wij vinden het vanzelfsprekend, dat er altijd een native-speaker vertaler, die over voldoende ervaring in uw vakjargon beschikt, met uw vertaling aan de slag gaat Mede hierdoor kunt u vertrouwen op een goede vertaling van Russisch naar Nederlands, ook voor juridische vertalingen. Wij, als Russisch vertaalbureau, vinden niet alleen dat onze beëdigde vertalers aan strenge toelatingseisen moeten voldoen. Ook een vertaler Nederlands Russisch en Russisch Nederlands, die niet beëdigd is, behoort in het bezit te zijn van een afgeronde vertaalopleiding op minimaal HBO-niveau en aantoonbare ervaring.

  Veel van onze bestaande, maar ook nieuwe Russische opdrachtgevers, zoals, internationale bedrijven en particulieren, hebben urgent een vertaling nodig van bijvoorbeeld een diploma, akte, paspoort of sollicitatiebrief vanuit of naar het Russisch. Wij, als vertaalbureau Russisch, bieden u en onze vaste opdrachtgevers onze vaste scherpe tarieven, ook zonder een zogenaamd “spoedtoeslag” bovenop onze tarieven.

  Over Rusland en de Russische taal

  Het Russisch maakt gebruik van een afwijkende alfabet dat een variant is van het Cyrillische alfabet. Het huidige Cyrillische alfabet bestaat in tegenstelling tot het Latijnse alfabet uit 33 letters: А а Б б В в Г г Д д Е е Ё ё Ж ж З з И и Й й
  К к Л л М м Н н О о П п Р р С с Т т У у Ф ф
  Х х Ц ц Ч ч Ш ш Щ щ Ъ ъ Ы ы Ь ь Э э Ю ю Я я

  Het Europese gedeelte van Rusland kent drie dialectgroepen, namelijk de Noord- , Centraal- en Zuid-Russische dialecten. In totaal tellen deze 3 dialectgroepen wel 14 verschillende dialecten!

  De Russische Tsaar Peter de Grote had veel interesse in de Nederlandse scheepvaart. Door deze verregaande interesse zijn er meerdere Nederlandse woorden (vooral termen uit de scheepvaart) beland in de Russische taal. bootsman – “боцман” (botsman), kapitein – “капитан” (kapitan), bakkebaard – бакенбарды (bakenbardy), kabeltouw – “кабельтов” (kabeltov), luik – “люк” (ljoek).

  Een beëdigde vertaling Russisch voor uw officiële documenten

  Een beëdigde vertaling Russisch Nederlands of Nederlands Russisch wordt bij ons Russisch vertaalbureau verzorgd door een beëdigde vertaler. Een beëdigde vertaler is in het bezit van een afgeronde vertaalopleiding op Hbo-niveau en is gemachtigd om een officieel document zoals een akte, diploma, KvK-uittreksel of geboorteakte officieel te vertalen.

  Het kan voorkomen dat uw beëdigde vertaling Russisch nog gelegaliseerd moet worden voor het land waar u het wilt gebruiken. Per land hebben wij aangegeven wat er voor de legalisatie nodig is. Vertaalbureau Urgent Vertalen biedt de service aan om uw beëdigde vertaling te legaliseren. We bevinden ons met ons vertaalbureau op een strategische locatie in Den Haag, tussen alle instanties die bezocht dienen te worden voor uw legalisatie. Hierdoor zijn wij in staat om tegen een lage prijs de gehele legalisatie voor u te verzorgen.

  jeffrey posthuma

  “De juiste vertaaloplossing verzorgen voor elke klant, dat is mijn vak.“

  Gecertificeerd Russisch vertaalbureau met kwaliteitsgarantie


  Strikte beveiliging en geheimhouding volgens ISO 27001. Naast de Privacywet (AVG), hebben al onze medewerkers en vertalers een geheimhoudingsovereenkomst ondertekend. Urgent Vertalen is een van de weinige vertaalbureaus die naast de ISO 9001 kwaliteitsmanagement- en ISO 17100 vertaaldienstennorm ook gecertificeerd is voor de ISO 27001 informatiebeveiligingsnorm. Hierdoor voldoen onze processen o.a. op basis van beveiliging aan zeer strenge eisen om uw documentatie en gegevens extra te beschermen.

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd

  Onze werkwijze voor uw Russische vertaling

  Stap 1

  Na ontvangst van uw aanvraag controleert onze vertaaladviseur uw documenten

  Stap 2

  Op basis van de gewenste talencombinatie en vakjargon selecteren de meest geschikte gediplomeerde vertaler voor uw vertaalverzoek

  Stap 3

  In overleg met onze vertaler maakt de vertaaladviseur een prijsopgave op basis van tijd dat de vertaler hiervoor kwijt is. In het maken van de prijsopgave wordt rekening gehouden met herhaling van werkzaamheden en bewerkelijkheid van het document.

  Stap 4

  Een vrijblijvende offerte op maat wordt op werkdagen meestal binnen 60 minuten aan u toegezonden

  Stap 5

  Bij akkoord ontvangen wij graag uw factuurgegevens en eventueel benodigde verzendgegevens

  Stap 6

  Urgent Vertalen start aan uw opdracht en levert op binnen de afgesproken tijd.

  Stap 7

  Kwaliteit van ons werk garanderen wij ook na oplevering van uw vertaling; Mocht u toch twijfels hebben over onze vertaalslag, bijvoorbeeld een bepaalde woordkeuze, controleren wij uw bevindingen en ontvangt u zonder extra kosten een gecorrigeerde vertaling.

  Veelgestelde vragen

  Wij bieden een breed scala aan vertaaldiensten aan, waaronder documentvertaling, websitevertaling, technische vertaling, juridische vertaling en tolkdiensten. Ons team van ervaren vertalers staat klaar om aan al uw vertaalbehoeften te voldoen, met nauwkeurigheid en aandacht voor culturele nuances.

  Onze vertalers zijn native speakers van het Russisch en beschikken over uitgebreide ervaring in hun vakgebied. We gebruiken ook een strikt kwaliteitscontroleproces dat onder andere bestaat uit revisie, redactie en validatie door een tweede taalkundige om de nauwkeurigheid en kwaliteit van onze vertalingen te waarborgen.

  Onze tarieven zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van de tekst, de benodigde leveringstijd en de totale hoeveelheid te vertalen tekst. Neem contact met ons op voor een persoonlijke offerte op basis van uw specifieke behoeften.

  De levertijd kan variëren afhankelijk van de omvang en complexiteit van het project. Echter, wij streven ernaar om ook voor strakke deadlines kwalitatief hoogstaand werk te leveren. Voor een exacte inschatting, raden wij aan om zo vroeg mogelijk contact met ons op te nemen.

  Ja, ons vertaalbureau heeft ruime ervaring met een breed scala aan gespecialiseerde gebieden, waaronder techniek, medisch, juridisch, en IT. Onze vertalers zijn niet alleen taalkundig vaardig, maar hebben ook specifieke vakkennis die essentieel is voor nauwkeurige technische vertalingen.

  Wij nemen de privacy en beveiliging van uw documenten uiterst serieus. Alle vertalers zijn gebonden aan strikte geheimhoudingsplicht en wij gebruiken beveiligde systemen en protocollen om uw informatie veilig te bewaren en te verwerken.

  Ja, wij kunnen op aanvraag een kort fragment van uw document als proefvertaling aanbieden. Dit stelt u in staat de kwaliteit van ons werk te beoordelen voordat u beslist over een grotere opdracht.

  Absoluut. Ons team begrijpt het belang van SEO-optimalisatie voor uw website of digitale inhoud. Wij bieden vertaaldiensten die niet alleen taalkundig correct zijn, maar ook geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines, zodat uw content een groter publiek bereikt.

  Prijzen Russische vertalingen

  Als u geïnteresseerd bent in de kosten van een Russische vertaling, staan wij bij Vertaalbureau Urgent Vertalen voor u klaar met duidelijke informatie. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van onze tarieven per woord voor Russische vertalingen, zodat u een helder beeld hebt van onze transparante prijsstelling.

  Volledig betrouwbaar. Strikte geheimhouding volgens ISO 27001 geldt voor elke vertaalopdracht.

  Meer info

  Het team achter de vertalingen

  Bij ons vertaalbureau zijn we trots op ons team van gepassioneerde taalexperts, elk met een eigen unieke specialisatie. Ze worden ondersteund door een zorgvuldig gekozen netwerk van professionele vertalers en revisoren. Ons gezamenlijke doel is om de hoogste kwaliteit te leveren in de vertaling van uw teksten.

  vertaalbureau team

  Waarom kiezen voor Urgent Vertalen?

  ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

  Vaak binnen 24 uur vertaald zonder spoedtoeslag

  Beëdigde vertalingen en volledige legalisatieservice

  2500+ Klanten geven ons gemiddeld een 9,6/10

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd