• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Vertaalbureau Portugees

  Portugees vertaalbureau Urgent Vertalen verzorgt goede, foutloze Portugese vertalingen van uw benodigde documenten. Als vertaalbureau vertalen wij jaarlijks meer dan 400 documenten naar en vanuit het Portugees voor uiteenlopende bedrijven en organisaties.

  arrow cta

  2500+ beoordelingen gemiddeld 9,6

  17/07/2024 Veronica, Amsterdam

  “I have had a great experience with this service. I needed a sworn translation of my diplomas and it was done perfectly in 24 hours.”

  16/07/2024 Theo, Zutphen

  “snel, goede kwaliteit vertaling en klantgericht”

  15/07/2024 Jan, Sint Maartensdijk

  “Zeer snelle en goede communicatie, heel makkelijk bereikbaar, kwalitatief zeer goed”

  15/07/2024 Hanna Ekimova, Ridderkerk

  “Deskundig en snel”

  15/07/2024 Anneke Van Hillo, Veenendaal

  “Ik ben supergoed geholpen.aardige meneer en snelle service dank hiervoor”

  Next
  Prev

  Uw document laten vertalen van of naar het Portugees

  Het vertalen van of naar het Portugees hoeft natuurlijk niet altijd beëdigd vertaald te worden, het kan zijn dat u voor u zelf iets vertaald wilt hebben van of naar het Portugees. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een website, blog, folder of zelfs een liefdesbrief. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde en native Portugese vertalers die u graag van dienst zijn. Doordat wij de vertaler Portugees nauwkeurig selecteren op basis van uw document, bent u verzekerd van een volledig correcte vertaling. Aangezien wij volledig achter de kwaliteit van onze vertalingen staan, durven wij hieraan ook consequenties te hangen, wanneer uw Portugese vertaling niet correct zou zijn.

  legalisatie van uw portugese vertaling
  legalisatie van uw portugese vertaling

  Gespecialiseerde en gecertificeerde Portugese vertalers

  Dagelijks verzorgen wij als vertaalbureau Nederlands Portugees diverse vertalingen van allerlei soorten documenten. Dit wordt altijd zorgvuldig vertaald door één van onze Portugese native-speaker vertalers. Niet alleen zijn wij gespecialiseerd in vertalingen vanuit het Nederlands naar Portugees. Ook talencombinaties, zoals het Spaans naar het Portugees en Frans naar het Portugees, komen veelvoudig voor bij ons vertaalbureau Nederlands Portugees.

  Het Portugees is een taal die door vele mensen op verschillende continenten wordt gesproken. Doordat de taal zo wijd verspreid is, zien we steeds vaker terug dat er vraag is om teksten of documenten van het Nederlands naar het Portugees te vertalen, of andersom. Portugees vertaalbureau Urgent Vertalen in Den Haag kan u hier uiteraard bij helpen.

  De historie en context van de Portugese taal

  Portugees is een taal die wordt gesproken door meer dan 250 miljoen mensen. Van Brazilië tot Mozambique en van Portugal tot Macau in China, kortom een wereldwijde taal die wordt gesproken op vrijwel alle continenten. Oorspronkelijk komt het Portugees natuurlijk uit het land Portugal, dat het Portugees wereldwijd zich is gaan verspreiden komt door de Portugese ontdekkingsreizen in de vijftiende en zestiende eeuw.

  Door de sterke katholieke geloofsverkondiging werden er veel huwelijken gesloten op vreemde continenten waardoor het Portugees zich nog sneller ging verspreiden. Tegenwoordig is Portugees de zesde taal van de wereld en zijn alle landen waar het Portugees de hoofdtaal is verenigd in de Gemeenschap van Portugeessprekende Landen. Alle deelnemende landen zijn overigens een kolonie geweest van Portugal, waarmee de link snel kan worden gelegd met de Portugese ontdekkingstochten. Het is interessant om te zien dat het Portugees zich voornamelijk over zee heeft verspreid.

  Plekken zoals Goa in India, Macao in China en Malakka in Maleisië zijn strategisch gelegen gebieden waar het Portugees nog steeds zijn sporen nalaat. Dit terwijl in de directe omgeving er omheen een totaal andere taal gesproken. Landen waar het Portugees de eerste taal is zijn: Portugal, Brazilië, Angola, Guinee-Bissau, Sao Tomé en Principe, Oost-Timor, Kaapverdië en Mozambique, allen gelegen aan zee op de routes van de ontdekkingsreizigers zoals misschien wel de bekendste Portugees Vasco da Gama.

  Een beëdigde vertaling Portugees voor uw officiële documenten

  Een beëdigde vertaling Portugees Nederlands of Nederlands Portugees wordt bij ons Portugees vertaalbureau verzorgd door een beëdigde vertaler. Een beëdigde vertaler is in het bezit van een afgeronde vertaalopleiding op Hbo-niveau en is gemachtigd om een officieel document zoals een akte, diploma, KvK-uittreksel of geboorteakte officieel te vertalen.

  Het kan voorkomen dat uw beëdigde vertaling Portugees nog gelegaliseerd moet worden voor het land waar u het wilt gebruiken. Per land hebben wij aangegeven wat er voor de legalisatie nodig is. Vertaalbureau Urgent Vertalen biedt de service aan om uw beëdigde vertaling te legaliseren. We bevinden ons met ons vertaalbureau op een strategische locatie in Den Haag, tussen alle instanties die bezocht dienen te worden voor uw legalisatie. Hierdoor zijn wij in staat om tegen een lage prijs de gehele legalisatie voor u te verzorgen.

  jeffrey posthuma

  “De juiste vertaaloplossing verzorgen voor elke klant, dat is mijn vak.“

  Informatie over de Portugese taal

  De Portugese taal, met zijn rijke historie en complexiteit, heeft een unieke plaats in de wereld van taal en communicatie. Tegenwoordig is Portugees de zesde taal van de wereld en zijn alle landen waar het Portugees de hoofdtaal is verenigd in de Gemeenschap van Portugeessprekende Landen.

  De kansen van zakelijke vertalingen in het Portugees

  De Portugese taal is de officiële taal van Brazilië, Portugal, Angola, Mozambique, Guiné-Bissau, Kaapverdië, Sao Tomé en Principe, en Oost-Timor. Met meer dan 260 miljoen sprekers wereldwijd is het de zesde meest gesproken taal ter wereld.

  Technologische ontwikkelingen in Portugese vertalingen

  In de afgelopen jaren hebben er een aantal technologische ontwikkelingen plaatsgevonden die de Portugese vertaalindustrie hebben beïnvloed. Deze ontwikkelingen hebben de kwaliteit, efficiëntie en toegankelijkheid van Portugese vertalingen verbeterd.

  Gecertificeerd Portugees vertaalbureau met kwaliteitsgarantie


  Strikte beveiliging en geheimhouding volgens ISO 27001. Naast de Privacywet (AVG), hebben al onze medewerkers en vertalers een geheimhoudingsovereenkomst ondertekend. Urgent Vertalen is een van de weinige vertaalbureaus die naast de ISO 9001 kwaliteitsmanagement- en ISO 17100 vertaaldienstennorm ook gecertificeerd is voor de ISO 27001 informatiebeveiligingsnorm. Hierdoor voldoen onze processen o.a. op basis van beveiliging aan zeer strenge eisen om uw documentatie en gegevens extra te beschermen.

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd

  Onze werkwijze voor uw Portugese vertaling

  Stap 1

  Na ontvangst van uw aanvraag controleert onze vertaaladviseur uw documenten

  Stap 2

  Op basis van de gewenste talencombinatie en vakjargon selecteren de meest geschikte gediplomeerde vertaler voor uw vertaalverzoek

  Stap 3

  In overleg met onze vertaler maakt de vertaaladviseur een prijsopgave op basis van tijd dat de vertaler hiervoor kwijt is. In het maken van de prijsopgave wordt rekening gehouden met herhaling van werkzaamheden en bewerkelijkheid van het document.

  Stap 4

  Een vrijblijvende offerte op maat wordt op werkdagen meestal binnen 60 minuten aan u toegezonden

  Stap 5

  Bij akkoord ontvangen wij graag uw factuurgegevens en eventueel benodigde verzendgegevens

  Stap 6

  Urgent Vertalen start aan uw opdracht en levert op binnen de afgesproken tijd.

  Stap 7

  Kwaliteit van ons werk garanderen wij ook na oplevering van uw vertaling; Mocht u toch twijfels hebben over onze vertaalslag, bijvoorbeeld een bepaalde woordkeuze, controleren wij uw bevindingen en ontvangt u zonder extra kosten een gecorrigeerde vertaling.

  Veelgestelde vragen

  Bij Urgent Vertalen leggen we de nadruk op nauwkeurigheid en culturele relevantie in onze vertalingen. Ons team bestaat uit native Portugese sprekers met expertise in diverse sectoren, waardoor we gespecialiseerde vertalingen kunnen aanbieden die afgestemd zijn op uw specifieke behoeften.

  Wij bieden een breed scala aan vertaaldiensten, waaronder juridische documenten, technische handleidingen, marketingmateriaal, websites, en persoonlijke documenten. Elk document wordt met de grootste zorg en professionaliteit behandeld.

  Kwaliteit staat bij ons voorop. Elk project ondergaat een streng kwaliteitscontroleproces, inclusief revisie door een tweede vertaler, om te garanderen dat de vertaling nauwkeurig en van hoge kwaliteit is.

  De levertijd hangt af van de lengte en complexiteit van het document. Echter, we begrijpen de urgentie van vertaalbehoeften en streven ernaar om zo snel mogelijk te leveren zonder in te boeten aan kwaliteit.

  Ons bureau volgt strikte processen op het gebied van kwaliteitscontrole, inclusief ‘peer reviews’ en naleving van internationale normen, zoals de ISO 17100. Wij zorgen ervoor dat elke vertaling nauwkeurig, consistent en van hoge kwaliteit is.

  Nee, op dit moment niet.

  U kunt eenvoudig een offerte aanvragen via onze website of door contact met ons op te nemen via e-mail of telefoon. We reageren snel met een gedetailleerde offerte op maat van uw specifieke project.

  Wij nemen de vertrouwelijkheid van onze klanten zeer serieus. Alle documenten worden volgens strikte protocollen op het gebied van vertrouwelijkheid behandeld en wij zijn natuurlijk bereid om een non-disclosure agreement (NDA) te ondertekenen indien nodig.

  Prijzen Portugese vertalingen

  Als u geïnteresseerd bent in de kosten van een Portugese vertaling, staan wij bij Vertaalbureau Urgent Vertalen voor u klaar met duidelijke informatie. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van onze tarieven per woord voor Portugese vertalingen, zodat u een helder beeld hebt van onze transparante prijsstelling.

  Volledig betrouwbaar. Strikte geheimhouding volgens ISO 27001 geldt voor elke vertaalopdracht.

  Meer info

  Het team achter de vertalingen

  Bij ons vertaalbureau zijn we trots op ons team van gepassioneerde taalexperts, elk met een eigen unieke specialisatie. Ze worden ondersteund door een zorgvuldig gekozen netwerk van professionele vertalers en revisoren. Ons gezamenlijke doel is om de hoogste kwaliteit te leveren in de vertaling van uw teksten.

  vertaalbureau team

  Waarom kiezen voor Urgent Vertalen?

  ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

  Vaak binnen 24 uur vertaald zonder spoedtoeslag

  Beëdigde vertalingen en volledige legalisatieservice

  2500+ Klanten geven ons gemiddeld een 9,6/10

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd