Pools vertaalbureau

Urgent Vertalen is een vooraanstaand Pools vertaalbureau dat hoogwaardige en foutloze vertalingen van uw documenten naar en van het Pools garandeert. Elk jaar verzorgen wij veel vertalingen voor een breed scala aan bedrijven, organisaties en particulieren.

Vraag direct een vrijblijvend voorstel aan

Offerte op maat binnen 60 minuten en geheel vrijblijvend.


Plaats uw bestand hier of klik hier om te uploaden You can upload up to 50 files.

*Uw aanvraag wordt strikt beveiligd en verwerkt conform ISO 27001

02/03/2024 Radha, Driebergen

“Snelle service en professioneel.”

01/03/2024 René, Volkel

“Zeer tevreden”

01/03/2024 Susan, The Hague

“Great service - quick to respond by email and phone, gave advice on legalization, provided within the time promised. Recommend to email for a quotati”

01/03/2024 Edwin Lempers, Voorschoten

“Erg goed”

01/03/2024 Gerjo, Molenaar

“Ik werd doorverwezen door een notariskantoor. Het is 'Urgent Vertalen' in een korte tijd gelukt om gelegaliseerde documenten te vertalen. Het contact”

Next
Prev
Jeffrey Posthuma
 Jeffrey Posthuma

De juiste vertaaloplossing verzorgen voor elke klant, dat is mijn vak.

Een professionele vertaaladviseur voor Poolse vertalingen

Volledig betrouwbaar. Voor elke vertaalopdracht gelden strikte beveiliging en geheimhouding volgens de ISO 27001 norm.

Strikte beveiliging en geheimhouding volgens ISO 27001.
Naast de Privacywet (AVG), hebben al onze medewerkers en vertalers een geheimhoudingsovereenkomst ondertekend. Urgent Vertalen is een van de weinige vertaalbureaus die naast de ISO 9001 kwaliteitsmanagement- en ISO 17100 vertaaldienstennorm ook gecertificeerd is voor de ISO 27001 informatiebeveiligingsnorm. Hierdoor voldoen onze processen o.a. op basis van beveiliging aan zeer strenge eisen om uw documentatie en gegevens extra te beschermen.

info

Volledig betrouwbaar. Strikte geheimhouding volgens ISO 27001 geldt voor elke vertaalopdracht.

Meer info

Een beëdigde vertaling Pools voor uw officiële documenten

Een beëdigde vertaling Pools Nederlands of Nederlands Pools wordt bij ons Pools vertaalbureau verzorgd door een beëdigde vertaler. Een beëdigde vertaler is in het bezit van een afgeronde vertaalopleiding op Hbo-niveau en is gemachtigd om een officieel document zoals een akte, diploma, KvK-uittreksel of geboorteakte officieel te vertalen.

Vlag van Polen op een Poolse kerk. beëdigde vertaling Pools

ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

Professionele beëdigde vertalingen en legalisaties

Snel, betrouwbaar en voor de beste prijs

Uw vertaling in 3 eenvoudige stappen

step 1

Stuur ons de te vertalen tekst per e-mail, in Word- of PDF-format of maak een scan of foto.

step 2

De vertaling wordt spoedig voor u verzorgd door een professionele (beëdigd) vertaler

step 3

U ontvangt de vertaling per e-mail en in geval van een beëdigde vertaling ook per post of koerier.

Mooi sfeerbeeld van de Poolse hoofdstad. Document laten vertalen van of naar het pools door een Pools vertaalbureau

Legalisatie van uw Poolse vertaling

Het kan voorkomen dat uw beëdigde vertaling Pools nog gelegaliseerd moet worden voor het land waar u het wilt gebruiken. Per land hebben wij aangegeven wat er voor de legalisatie nodig is. Vertaalbureau Urgent Vertalen biedt de service aan om uw beëdigde vertaling te legaliseren. We bevinden ons met ons vertaalbureau op een strategische locatie in Den Haag, tussen alle instanties die bezocht dienen te worden voor uw legalisatie. Hierdoor zijn wij in staat om tegen een lage prijs de gehele legalisatie voor u te verzorgen.

Wat onze klanten zeggen

“Urgent vertaalt bij tijd en wijle voor ons tender- en offerteteksten voor Franstalige en en Engelstalige offertes die wij voor onze klanten schrijven. Elke keer doen ze dat op alle fronten spot-on. Urgent is snel, flexibel, goed en ze denken met mij mee.”

Karel
Koppens

“We hadden snel een offerte voor de pagina’s die we wilden vertalen en ook direct daarna een respons toen het er e.e.a. veranderd moest worden. Vanwege spoed werden de documenten met DHL Express verstuurd en die hadden we de volgende dag binnen! Heel fijn.”

Lies
Bekker-Taling

“Ze zijn super snel en professioneel. Ze hebben me geholpen met wat extra informatie en hebben een handig online systeem om offertes te tekenen. Alles ging super snel en soepel en ik had de vertalingen binnen een paar dagen in huis. Helemaal perfect!”

Eline
Eerbeek

“Ik heb al twee keer de documenten bij Urgent Vertalen laten vertalen. Ze zijn echt aardig en beschikbaar. De documenten worden snel vertaald en gestuurd naar huis.”

Francesca
Romana Fasoli

info

2200+ Klanten geven ons gemiddeld een 9,6/10

Meer informatie

Waarom kiezen voor Pools vertaalbureau Urgent Vertalen?

Uw document laten vertalen van of naar het Pools door een officieel Pools vertaalbureau

Het vertalen van of naar het Pools hoeft natuurlijk niet altijd beëdigd vertaald te worden, het kan zijn dat u voor u zelf iets vertaald wilt hebben van of naar het Pools. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een website, blog, folder of zelfs een liefdesbrief. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde en native Poolse vertalers die u graag van dienst zijn.

Pools vertaalbureau met 100% tevredenheidsgarantie

Doordat wij de vertaler Pools nauwkeurig selecteren op basis van uw document, bent u verzekerd van een volledig correcte vertaling. Aangezien wij volledig achter de kwaliteit van onze vertalingen staan, durven wij hieraan ook consequenties te hangen, wanneer uw Poolse vertaling niet correct zou zijn. Bent u niet tevreden met uw Poolse vertaling dan krijgt u gewoon uw geld terug! De naam zegt het al Pools vertaalbureau Urgent vertalen. Omdat wij dagelijks te maken hebben met Poolse vertalingen, of het nou beëdigd of regulier is, hebben wij een groot team van Poolse vertalers die voor klaar staan. Doordat ons team van beëdigde vertalers Pools zo groot en divers is, kunnen wij snel uw Poolse vertalingen verzorgen tegen een scherp tarief.

Voor elk vakjargon, een Poolse vertaler

Elke tekst is uniek, daarom wordt er bij elke vertaalopdracht goed gekeken naar de type tekst. Wij vinden het vanzelfsprekend, dat er altijd een native-speaker vertaler, die over voldoende ervaring in uw vakjargon beschikt, met uw vertaling aan de slag gaat. Er zal dus nooit een technische vertaler Nederlands naar Pools, met een juridisch document aan het werk gaan. Mede hierdoor kunt u vertrouwen op een goede vertaling van Pools naar Nederlands. Een vertaling vanuit het Nederlands naar het Pools wordt altijd gemaakt door een vertaler met Pools als moedertaal. Tevens zijn al onze vertalers in het bezit van een afgeronde vertaalopleiding op Hbo-niveau of hoger.

Gespecialiseerd Pools vertaalbureau

Dagelijks verzorgen wij als vertaalbureau Nederlands Pools diverse vertalingen van officiële en minder officiële documenten. Dit wordt altijd zorgvuldig vertaald door één van onze Poolse native-speaker vertalers. Niet alleen zijn wij gespecialiseerd in vertalingen vanuit het Nederlands naar Pools. Ook talencombinaties, zoals het Spaans naar het Pools en Frans naar het Pools, komen veelvoudig voor bij ons vertaalbureau Nederlands Pools. Veel van onze bestaande, maar ook nieuwe opdrachtgevers, zoals overheidsinstellingen, internationale bedrijven en particulieren, hebben urgent een vertaling nodig vanuit of naar het Pools. Wij, als vertaalbureau Pools, bieden u en onze vaste opdrachtgevers onze vaste scherpe tarieven, ook zonder een zogenaamd “spoedtoeslag” bovenop onze tarieven.

Het legalisatiegemak van Urgent Vertalen

Waarom kiezen voor de legalisatieservice van Urgent Vertalen? U bespaart veel tijd en moeite. U hoeft geen vrije dag op te nemen voor het bezoeken van alle instanties. U hoeft niet een aantal keer de rit van en naar Den Haag te maken, u bespaart hiermee op uw reiskosten. Vertaalbureau Urgent Vertalen is een expert in het legaliseren van uw documentatie en is altijd op de hoogte van de laatste regels wat betreft de legalisatie. U komt hierdoor niet voor vervelende verrassingen te staan bij instanties. Nadat uw Poolse beëdigde vertaling klaar is, kunnen wij direct beginnen aan de gehele legalisatie, hierdoor is het gelegaliseerde document sneller klaar. U krijgt uw Poolse documentatie traceerbaar opgestuurd. Hierdoor weet u precies wanneer u uw gelegaliseerde documenten zal ontvangen.

De Poolse taal = Polszczyzna of Jezyk Polski

Net zoals het Tsjechisch en Slowaaks is ook het Pools een West-Slavische taal, vanuit de Indo-Europese talen. Deze talen komen veel met elkaar overeen, toch zijn ze niet wederzijds verstaanbaar. De West-Slavische bevolking was veelal Rooms-katholiek, terwijl de Oost-Slavische bewoners het Oosters Orthodoxe christendom aanhielden. Daarom gebruiken de West-Slavische volken het Romeinse alfabet, dat ook de omliggende landen gebruikten. Het Pools maakt gebruik van het Latijnse (Romeinse) alfabet en telt 32 letters, waarbij men de q, v en x niet kent in het Pools alfabet met uitzondering van leenwoorden. De extra letters met diakritische tekens compenseren de beperking van alle klanken van de Poolse taal.

Pools als moedertaal

Sinds Polen lid is van de Europese Unie zijn in Nederland en België veel Polen werkzaam en spreken dus hier hun moedertaal. Omdat na de Tweede Wereldoorlog veel Joden in Polen en Tsjechië naar Israël trokken is momenteel voor 100.000 inwoners daar nog steeds Pools de moedertaal. De Poolse taal wordt gesproken in Polen zelf, Duitsland, Litouwen, Wit-Rusland, Oekraïne en dan Israël. Ook in de Verenigde Staten wordt Pools gesproken. In totaal zijn het circa 40 miljoen mensen die de Poolse taal als moedertaal gebruiken.

Informatie over de verschillende Poolse dialecten

Het Pools kent weinig dialecten. De meeste Polen spreken de standaardtaal. Er zijn vijf grote dialectgroepen: Groot-Pools (rond Poznañ), Klein-Pools ( rond Krakau), Mazovisch (rond Warschau), Silezisch (in Opper-Silezië) en Kasjoebisch (ten westen van Gdansk). De kleinere dialectgroepen zijn: Podhale-dialect (van de bergbewoners) en Kresy, dat nog door de ouderen wordt gesproken. Het Kasjoebische en Silezische dialect worden tegenwoordig beschouwd als aparte, zelfstandige talen.

Nasaal klanken en articulatie binnen de Poolse taal

De spreektaal van de Lechitische talen kenmerkt zich door de Proto-Slavische nasaal klanken.
Ook de sterk gepalataliseerde medeklinkers (palataliseren = een vorm van articulatie van de medeklinker, waardoor deze zachter wordt uitgesproken) zijn een kenmerk voor de Poolse taal en een vast woordaccent op de een na laatste lettergreep, paroxytona.
Bij de Poolse spelling worden voor een aantal klanken (fonemen), lettercombinaties gebruikt, zoals de ch, cz en sz.

Poolse taal bevat zeven naamvallen en geen lidwoorden

De grammatica kent zeven naamvallen en de verbuigingen van zelfstandige voornaamwoorden en de vervoegingen van de werkwoorden zijn erg gecompliceerd. En als laatste is een opmerkelijk punt dat de Pools taal geen lidwoorden kent. Dit is typisch voor een Slavische taal.

Uitzicht op een Poolse stad. Pools vertaalbureau