• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Pools vertaalbureau

  Urgent Vertalen is een vooraanstaand Pools vertaalbureau dat hoogwaardige en foutloze vertalingen van uw documenten naar en van het Pools garandeert. Elk jaar verzorgen wij veel vertalingen voor een breed scala aan bedrijven, organisaties en particulieren.

  arrow cta

  2500+ beoordelingen gemiddeld 9,6

  21/06/2024 Matthijs, Tempe, AZ, USA.

  “Voor een visum aanvraag had in onlangs met vrij grote urgentie een vertaling van mijn doctoraal diploma en cijferlijsten nodig. Helaas was de 'vertaal”

  21/06/2024 Yvonne, Hendrik-Ido-Ambacht

  “Top service”

  21/06/2024 Sarem, Kerkrade

  “Het was goed ervaring”

  21/06/2024 Livio, Rotterdam

  “From quote to translation it was really smooth process. Fast and accurate. I'm satisfied with the service.”

  21/06/2024 Amanda, Amsterdam

  “Totally recommended.”

  Next
  Prev

  Uw document laten vertalen van of naar het Pools door een officieel Pools vertaalbureau

  Het vertalen van of naar het Pools hoeft natuurlijk niet altijd beëdigd vertaald te worden, het kan zijn dat u voor u zelf iets vertaald wilt hebben van of naar het Pools. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een website, blog, folder of zelfs een liefdesbrief. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde en native Poolse vertalers die u graag van dienst zijn.

  Dagelijks verzorgen wij als vertaalbureau Nederlands Pools diverse vertalingen van officiële en minder officiële documenten. Dit wordt altijd zorgvuldig vertaald door één van onze Poolse native-speaker vertalers. Niet alleen zijn wij gespecialiseerd in vertalingen vanuit het Nederlands naar Pools. Ook talencombinaties, zoals het Spaans naar het Pools en Frans naar het Pools, komen veelvoudig voor bij ons vertaalbureau Nederlands Pools. Veel van onze bestaande, maar ook nieuwe opdrachtgevers, zoals overheidsinstellingen, internationale bedrijven en particulieren, hebben urgent een vertaling nodig vanuit of naar het Pools. Wij, als vertaalbureau Pools, bieden u en onze vaste opdrachtgevers onze vaste scherpe tarieven, ook zonder een zogenaamd “spoedtoeslag” bovenop onze tarieven.

  Vlag van Polen op een Poolse kerk. beëdigde vertaling Pools
  Vlag van Polen op een kasteel in Polen.

  Een beëdigde vertaling Pools voor uw officiële documenten

  Een beëdigde vertaling Pools Nederlands of Nederlands Pools wordt bij ons Pools vertaalbureau verzorgd door een beëdigde vertaler. Een beëdigde vertaler is in het bezit van een afgeronde vertaalopleiding op Hbo-niveau en is gemachtigd om een officieel document zoals een akte, diploma, KvK-uittreksel of geboorteakte officieel te vertalen.

  Het kan voorkomen dat uw beëdigde vertaling Pools nog gelegaliseerd moet worden voor het land waar u het wilt gebruiken. Per land hebben wij aangegeven wat er voor de legalisatie nodig is. Vertaalbureau Urgent Vertalen biedt de service aan om uw beëdigde vertaling te legaliseren. We bevinden ons met ons vertaalbureau op een strategische locatie in Den Haag, tussen alle instanties die bezocht dienen te worden voor uw legalisatie. Hierdoor zijn wij in staat om tegen een lage prijs de gehele legalisatie voor u te verzorgen.

  Gecertificeerd Pools vertaalbureau

  Doordat wij de vertaler Pools nauwkeurig selecteren op basis van uw document, bent u verzekerd van een volledig correcte vertaling. Aangezien wij volledig achter de kwaliteit van onze vertalingen staan, durven wij hieraan ook consequenties te hangen, wanneer uw Poolse vertaling niet correct zou zijn. Bent u niet tevreden met uw Poolse vertaling dan krijgt u gewoon uw geld terug! De naam zegt het al Pools vertaalbureau Urgent vertalen. Omdat wij dagelijks te maken hebben met Poolse vertalingen, of het nou beëdigd of regulier is, hebben wij een groot team van Poolse vertalers die voor klaar staan. Doordat ons team van beëdigde vertalers Pools zo groot en divers is, kunnen wij snel uw Poolse vertalingen verzorgen tegen een scherp tarief.

  De Poolse taal = Polszczyzna of Jezyk Polski

  Net zoals het Tsjechisch en Slowaaks is ook het Pools een West-Slavische taal, vanuit de Indo-Europese talen. Deze talen komen veel met elkaar overeen, toch zijn ze niet wederzijds verstaanbaar. De West-Slavische bevolking was veelal Rooms-katholiek, terwijl de Oost-Slavische bewoners het Oosters Orthodoxe christendom aanhielden. Daarom gebruiken de West-Slavische volken het Romeinse alfabet, dat ook de omliggende landen gebruikten. Het Pools maakt gebruik van het Latijnse (Romeinse) alfabet en telt 32 letters, waarbij men de q, v en x niet kent in het Pools alfabet met uitzondering van leenwoorden. De extra letters met diakritische tekens compenseren de beperking van alle klanken van de Poolse taal.

  Sinds Polen lid is van de Europese Unie zijn in Nederland en België veel Polen werkzaam en spreken dus hier hun moedertaal. Omdat na de Tweede Wereldoorlog veel Joden in Polen en Tsjechië naar Israël trokken is momenteel voor 100.000 inwoners daar nog steeds Pools de moedertaal. De Poolse taal wordt gesproken in Polen zelf, Duitsland, Litouwen, Wit-Rusland, Oekraïne en dan Israël. Ook in de Verenigde Staten wordt Pools gesproken. In totaal zijn het circa 40 miljoen mensen die de Poolse taal als moedertaal gebruiken.

  Informatie over de verschillende Poolse dialecten

  Het Pools kent weinig dialecten. De meeste Polen spreken de standaardtaal. Er zijn vijf grote dialectgroepen: Groot-Pools (rond Poznañ), Klein-Pools ( rond Krakau), Mazovisch (rond Warschau), Silezisch (in Opper-Silezië) en Kasjoebisch (ten westen van Gdansk). De kleinere dialectgroepen zijn: Podhale-dialect (van de bergbewoners) en Kresy, dat nog door de ouderen wordt gesproken. Het Kasjoebische en Silezische dialect worden tegenwoordig beschouwd als aparte, zelfstandige talen.

  De spreektaal van de Lechitische talen kenmerkt zich door de Proto-Slavische nasaal klanken.
  Ook de sterk gepalataliseerde medeklinkers (palataliseren = een vorm van articulatie van de medeklinker, waardoor deze zachter wordt uitgesproken) zijn een kenmerk voor de Poolse taal en een vast woordaccent op de een na laatste lettergreep, paroxytona.
  Bij de Poolse spelling worden voor een aantal klanken (fonemen), lettercombinaties gebruikt, zoals de ch, cz en sz.

  De grammatica kent zeven naamvallen en de verbuigingen van zelfstandige voornaamwoorden en de vervoegingen van de werkwoorden zijn erg gecompliceerd. En als laatste is een opmerkelijk punt dat de Pools taal geen lidwoorden kent. Dit is typisch voor een Slavische taal.

  jeffrey posthuma

  “De juiste vertaaloplossing verzorgen voor elke klant, dat is mijn vak.“

  Gecertificeerd Pools vertaalbureau met kwaliteitsgarantie


  Strikte beveiliging en geheimhouding volgens ISO 27001. Naast de Privacywet (AVG), hebben al onze medewerkers en vertalers een geheimhoudingsovereenkomst ondertekend. Urgent Vertalen is een van de weinige vertaalbureaus die naast de ISO 9001 kwaliteitsmanagement- en ISO 17100 vertaaldienstennorm ook gecertificeerd is voor de ISO 27001 informatiebeveiligingsnorm. Hierdoor voldoen onze processen o.a. op basis van beveiliging aan zeer strenge eisen om uw documentatie en gegevens extra te beschermen.

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd

  Onze werkwijze voor uw Poolse vertaling

  Stap 1

  Na ontvangst van uw aanvraag controleert onze vertaaladviseur uw documenten

  Stap 2

  Op basis van de gewenste talencombinatie en vakjargon selecteren de meest geschikte gediplomeerde vertaler voor uw vertaalverzoek

  Stap 3

  In overleg met onze vertaler maakt de vertaaladviseur een prijsopgave op basis van tijd dat de vertaler hiervoor kwijt is. In het maken van de prijsopgave wordt rekening gehouden met herhaling van werkzaamheden en bewerkelijkheid van het document.

  Stap 4

  Een vrijblijvende offerte op maat wordt op werkdagen meestal binnen 60 minuten aan u toegezonden

  Stap 5

  Bij akkoord ontvangen wij graag uw factuurgegevens en eventueel benodigde verzendgegevens

  Stap 6

  Urgent Vertalen start aan uw opdracht en levert op binnen de afgesproken tijd.

  Stap 7

  Kwaliteit van ons werk garanderen wij ook na oplevering van uw vertaling; Mocht u toch twijfels hebben over onze vertaalslag, bijvoorbeeld een bepaalde woordkeuze, controleren wij uw bevindingen en ontvangt u zonder extra kosten een gecorrigeerde vertaling.

  Veelgestelde vragen

  Ons vertaalbureau is gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige vertaaldiensten van en naar het Pools. Wij bieden documentvertaling, websitevertaling, juridische vertaling, medische vertaling, en technische vertaling aan. Ons doel is om de brug tussen talen en culturen te slaan door nauwkeurige en professionele vertalingen te leveren.

  Al onze Poolse vertalers zijn moedertaalsprekers met een professionele opleiding in vertaalstudies of een gerelateerd veld. Zij hebben ruime ervaring in het vertalen van diverse soorten documenten en zijn gespecialiseerd in verschillende vakgebieden om de nauwkeurigheid en relevantie van de vertalingen te garanderen.

  Kwaliteit staat bij ons voorop. Elk vertaalproject doorloopt een streng proces van vertaling, revisie en proeflezen. Dit proces wordt uitgevoerd door verschillende experts om de nauwkeurigheid en kwaliteit te waarborgen.

  De levertijd van een vertaling hangt af van de lengte en complexiteit van het document. Echter, we begrijpen het belang van deadlines en streven ernaar om vertalingen zo snel mogelijk te leveren zonder in te boeten aan kwaliteit. Voor spoedvertalingen bieden we een versnelde service aan.

  Vertrouwelijkheid en privacy zijn essentieel in ons werk. Wij nemen strenge maatregelen om de veiligheid van uw documenten te waarborgen. Alle vertalers tekenen een geheimhoudingsovereenkomst. Bovendien gebruiken we beveiligde systemen voor het beheren en overdragen van documenten. Om de vertrouwelijkheid te waarborgen zijn wij gecertificeerd met 3 ISO certificaten.

  U kunt een vertaalopdracht plaatsen door contact met ons op te nemen via onze website, e-mail of telefoon. Wij zullen u vragen om de documenten die u wilt laten vertalen te verstrekken en uw specifieke eisen te bespreken, waarna wij u een offerte zullen toesturen.

  Prijzen Poolse vertalingen

  Als u geïnteresseerd bent in de kosten van een Poolse vertaling, staan wij bij Vertaalbureau Urgent Vertalen voor u klaar met duidelijke informatie. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van onze tarieven per woord voor Poolse vertalingen, zodat u een helder beeld hebt van onze transparante prijsstelling.

  Volledig betrouwbaar. Strikte geheimhouding volgens ISO 27001 geldt voor elke vertaalopdracht.

  Meer info

  Het team achter de vertalingen

  Bij ons vertaalbureau zijn we trots op ons team van gepassioneerde taalexperts, elk met een eigen unieke specialisatie. Ze worden ondersteund door een zorgvuldig gekozen netwerk van professionele vertalers en revisoren. Ons gezamenlijke doel is om de hoogste kwaliteit te leveren in de vertaling van uw teksten.

  vertaalbureau team

  Waarom kiezen voor Urgent Vertalen?

  ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

  Vaak binnen 24 uur vertaald zonder spoedtoeslag

  Beëdigde vertalingen en volledige legalisatieservice

  2500+ Klanten geven ons gemiddeld een 9,6/10

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd