• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Dag van de Duitse taal

  Op 23 april 2015 was het de “Dag van de Duitse taal”. Organisator “Actiegroep Duits” wilt op deze dag het belang van de Duitse taal onderstrepen.

  Mach-mit Campagne, 23 april 2015

  De “Dag van de Duitse taal” wordt sinds 2012 ieder jaar georganiseerd door de “Actiegroep Duits”. Zij bieden dan een platform voor initiatieven omtrent de Duitse taal voor regionale en landelijke acties en proberen hiermee de Duitse taal in Nederland te stimuleren. 23 April is het zover. Dan gaat de “Mach-mit campagne” van start. De Actiegroep Duits wil op deze dag het belang van de Duitse taal onderstrepen, omdat Duitsland ons grootste buurland is en de banden, zowel op economisch, politiek en cultureel gebied zeer hecht zijn.

  Duits creëert kansen

  De Actiegroep Duits wil nadenken over doorlopende leerlijnen en gaan hiervoor in gesprek met burgemeesters, ondernemers en experts uit de verschillende onderwijssectoren Duits. Ook willen ze informatie geven over projecten ter ondersteuning van het vak Duits op de Nederlandse scholen. Want zo zegt men: “Duits creëert kansen”.

  De Actiegroep Duits bestaat uit een groot aantal bekende Nederlanders uit de politiek, bedrijfsleven en culturele sector. Daaronder bijvoorbeeld bevindt zich o.a. de Eurocommissaris Frans Timmermans, FME-voorzitter Ineke Dezentjé-Hamming, Linda de Mol, Herman van Veen en Ellen ten Damme.

  Mach-mit-Mobil

  Op scholen, bedrijven en andere instellingen zullen meer dan 200 acties plaatsvinden door het hele land. Zo zal één van de vele activiteiten op die “Dag van de Duitse taal” zijn, de “Mach-mit-Mobil”. Deze opvallende auto zal meerdere scholen in het land bezoeken. Het doel van dit project is om bij scholieren en studenten belangstelling op te wekken voor het vak Duits, kennis over Duitsland over te dragen en het belang van een goede beheersing van de Duitse taal in de latere carrière duidelijk te maken. De “Mach-mit-Mobil” organiseert ter plekke spelletjes en andere leuke activiteiten voor de Duitse les.

  Professionele vertaling nodig?

  Heeft u een officiële vertaling nodig en wilt u de garantie dat het goed gebeurt? Als beëdigd vertaalbureau vertalen wij uw document snel en goed. U profiteert altijd van onze niet goed, geld terug garantie, onze snelheid en het feit dat wij gemiddeld 36,8% goedkoper zijn in vergelijking met andere vertaalbureaus.

  Duits leren niet alleen nuttig, maar ook leuk

  Rond deze “Dag van de Duitse Taal” worden door het hele land op verschillende scholen acties ondernomen. Bijvoorbeeld in Den Haag gaan leerlingen van het Westerbeekcollege een grammaticalied maken over de werkwoorden met bijzondere naamvallen. Op de Hofstad Mavo/Havo wordt aandacht gegeven aan de vraag hoe belangrijk, vooral economisch gezien, de Duitse taal is. Bij het ROC Mondriaan wordt een Duits kwartetspel gespeeld en de film “die Weissensee Saga” getoond. De Deutsche Internationale Schule Den Haag heeft Hans-Josef Ortheil uitgenodigd voor een lezing in de Duitse Ambassade.

  Tevens is er een prijsuitreiking van de Duits-Nederlandse-Vertaalwedstrijd in de Duitse school en zal een vertaalworkshop plaatsvinden voor de winnaars. Ook elders in het land zijn talloze acties betreffende de Duitse taal met als doel, deze taal aantrekkelijk te maken voor de Nederlandse leerling/student, onder het motto van de Duitse taal leren is niet alleen nuttig, maar vooral heel erg leuk.

  De Duitse cultuur, kunst, muziek, architectuur en geschiedenis

  Vooral 23 april wordt naar Duitse muziek geluisterd en Duitse songteksten bekeken. Er worden Duitse gerechten, bijvoorbeeld o.a. Flammkuchen, bereid. Men staat die dag stil bij de Duitse werkgelegenheid. Velen maken een Duitse quiz over de Duitse cultuur, kunst, muziek, architectuur en geschiedenis. Er worden taalspellen gespeeld en woordpuzzels gemaakt. Ook kan men zijn inspiratie kwijt met karaoken en videoclips maken.

  De Duitse taal zeer belangrijk

  Deze “Dag van de Duitse taal” is tot stand gekomen om te benadrukken dat de Duitse taal voor de Nederlandse economie en maatschappij zeer belangrijk is. De positie en kwaliteit van het vak Duits moet verbeteren en aantrekkelijker gemaakt worden voor jonge leraren en scholieren.

  Duitse teksten laten vertalen

  Duitse teksten laten vertalen door een professioneel Duits vertaalbureau? Vertaalbureau Urgent Vertalen uit Den Haag helpt u met de beste vertalingen van uw Duitse teksten. U kunt bij ons terecht voor alle vertalingen, maar zijn gespecialiseerd  in beëdigde vertalingen. Indien u de vertaling nodig heeft voor buitenlandse doeleinden, dient u de beëdigde vertaling te laten legaliseren. Legalisatie door vertaalbureau Urgent Vertalen is zeer snel geregeld, omdat we praktisch naast het consulaat gevestigd zijn.

  Plaats een reactie