Arabisch vertaalbureau Urgent Vertalen

Snel en voordelig uw document laten vertalen van of naar het Arabisch?

De taal Arabisch is van oorsprong een semitische taal die gesproken werd op het Arabische Schiereiland. Tijdens het ontstaan van de Islam rond de 6e eeuw, werd het Arabische taal verbonden aan het geloof.

Al snel verspreidde de Islam over het Midden-Oosten en Noord-Afrika en nam de Arabische taal met zich mee. Hierdoor verdwenen de lokale talen en spraken er steeds meer mensen Arabisch. Wereldwijd hebben rond de 280 miljoen mensen Arabisch als moedertaal.

Een beëdigde vertaling Arabisch voor uw officiële documenten

Een beëdigde vertaling Arabisch Nederlands of Nederlands Arabisch wordt bij ons Arabisch vertaalbureau verzorgd door een beëdigde vertaler. Een beëdigde vertaler is in het bezit van een afgeronde vertaalopleiding op Hbo-niveau en is gemachtigd om een officieel document zoals een akte, diploma, KvK-uittreksel of geboorteakte officieel te vertalen.

Een beëdigde vertaling in 3 stappen

 • U stuurt ons een scan van uw documenten per e-mail

  Het sturen van een scan of foto van uw documenten is voldoende. Wij sturen u vervolgens een voorstel voor het beëdigd vertalen van uw documenten.

 • De vertaling wordt spoedig voor u verzorgd

  De vertaling wordt voorzien van stempel, handtekening en verklaring van de beëdigd vertaler, vervolgens wordt de kopie van uw document gehecht aan de vertaling. Uw vertaling is gemaakt conform de richtlijnen voor beëdigde vertalingen.

 • Vertaling de volgende werkdag voor 10.00 uur in huis

  Gratis verzending per reguliere post + een digitaal exemplaar per e-mail. Indien u verzekerd wilt zijn dat uw vertaling de volgende werkdag bij u arriveert, kiest u voor een spoedverzending tegen een kleine meerprijs.

Waarom uw tekst beëdigd laten vertalen bij vertaalbureau Urgent Vertalen?

Spoedvertaling zonder spoedtoeslag

Een (beëdigde) vertaling kunnen wij vaak binnen 24 uur aan u leveren, zonder "spoedtoeslag".

Gediplomeerde vertalers

Onze vertalingen worden verzorgd door native speaker vertalers van de doeltaal, wij werken enkel met gediplomeerde vertalers.

Gemiddeld 36,8% goedkoper

Vergelijk gerust ons voorstel met het voorstel van een ander vertaalbureau en trek hieruit zelf uw conclusie.

Niet goed, geld terug

Bij elke vertaling profiteert u van 100% tevredenheidsgarantie, hierdoor bent u altijd verzekerd van de juiste vertaling.

Spoedvertaling
zonder toeslag

Gediplomeerde
vertalers

Gemiddeld
36% goedkoper

Niet goed,
Geld terug

Een (beëdigde) vertaling kunnen wij vaak binnen 24 uur aan u leveren, zonder "spoedtoeslag".

Onze vertalingen worden verzorgd door native speaker vertalers van de doeltaal, wij werken enkel met gediplomeerde vertalers.

Vergelijk gerust ons voorstel met het voorstel van een ander vertaalbureau en trek hieruit zelf uw conclusie.

Bij elke vertaling profiteert u van 100% tevredenheidsgarantie, hierdoor bent u altijd verzekerd van de juiste vertaling.

Legalisatie van uw Arabische vertaling

Het kan voorkomen dat uw beëdigde vertaling Arabisch nog gelegaliseerd moet worden voor het land waar u het wilt gebruiken. Per land hebben wij aangegeven wat er voor de legalisatie nodig is.

Legalisatieservice Urgent Vertalen

Vertaalbureau Urgent Vertalen biedt de service aan om uw beëdigde vertaling te legaliseren. We bevinden ons met ons vertaalbureau op een strategische locatie in Den Haag, tussen alle instanties die bezocht dienen te worden voor uw legalisatie. Hierdoor zijn wij in staat om tegen een lage prijs de gehele legalisatie voor u te verzorgen.

Uw document laten vertalen van of naar het Arabisch

Het vertalen van of naar het Arabisch hoeft natuurlijk niet altijd beëdigd vertaald te worden, het kan zijn dat u voor u zelf iets vertaald wilt hebben van of naar het Arabisch. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een website, blog, folder of zelfs een liefdesbrief. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde en native Arabische vertalers die u graag van dienst zijn.

Snel een vertaling Arabisch

De naam zegt het al Arabisch vertaalbureau Urgent vertalen. Omdat wij dagelijks te maken hebben met Arabische vertalingen, of het nou beëdigd of regulier is, hebben wij een groot team van Arabische vertalers die voor klaar staan.

Doordat ons team van beëdigde vertalers Arabisch zo groot en divers is, kunnen wij snel uw Arabische vertalingen verzorgen tegen een scherp tarief.

Uw vertaling Arabisch met 100% tevredenheidsgarantie

Doordat wij de vertaler Arabisch nauwkeurig selecteren op basis van uw document, bent u verzekerd van een volledig correcte vertaling. Aangezien wij volledig achter de kwaliteit van onze vertalingen staan, durven wij hieraan ook consequenties te hangen, wanneer uw Arabische vertaling niet correct zou zijn.

Bent u niet tevreden met uw Arabische vertaling dan krijgt u gewoon uw geld terug!

Wat anderen over Urgent Vertalen zeggen

Bent u benieuwd naar de ervaringen van anderen?
Bekijk dan eens onze onze referenties.

Waarom kiezen voor Arabisch vertaalbureau Urgent Vertalen?

Native-speaker vertalers

Wij, als Arabisch vertaalbureau, vinden niet alleen dat onze beëdigde vertalers aan strenge toelatingseisen moeten voldoen. Ook een vertaler Nederlands Arabisch en Arabisch Nederlands, die niet beëdigd is, behoort in het bezit te zijn van een afgeronde vertaalopleiding op minimaal HBO-niveau en aantoonbare ervaring.

Voor elk vakjargon, een Arabische vertaler

Elke tekst is uniek, daarom wordt er bij elke vertaalopdracht goed gekeken naar de type tekst. Wij vinden het vanzelfsprekend, dat er altijd een native-speaker vertaler, die over voldoende ervaring in uw vakjargon beschikt, met uw vertaling aan de slag gaat. Er zal dus nooit een technische vertaler Nederlands naar Arabisch, met een juridisch document aan het werk gaan. Mede hierdoor kunt u vertrouwen op een goede vertaling van Arabisch naar Nederlands.

Gespecialiseerd

Dagelijks verzorgen wij als vertaalbureau Nederlands Arabisch onder andere vertalingen van brochures, Curriculum vitae, brieven en handleidingen. Dit wordt altijd zorgvuldig vertaald door één van onze Arabische native-speaker vertalers. Niet alleen zijn wij gespecialiseerd in vertalingen vanuit het Nederlands naar Arabische. Ook talencombinaties, zoals het Spaans naar het Arabisch en Engels naar het Arabisch, komen veelvoudig voor bij ons vertaalbureau Arabisch.

Een spoedvertaling, zonder spoedtoeslag

Veel van onze bestaande, maar ook nieuwe opdrachtgevers, zoals overheidsinstellingen, internationale bedrijven en particulieren, hebben urgent een vertaling nodig van bijvoorbeeld een diploma, akte, paspoort of sollicitatiebrief vanuit of naar het Arabisch. Wij, als vertaalbureau Arabisch, bieden u en onze vaste opdrachtgevers onze vaste scherpe tarieven, ook zonder een zogenaamd “spoedtoeslag” bovenop onze tarieven.

100% tevredenheidsgarantie

Bent u niet tevreden met uw Arabische vertaling, dan krijgt u gewoon uw geld terug!

Het legalisatiegemak van Urgent Vertalen

Waarom kiezen voor de legalisatieservice van Urgent Vertalen?

 • U bespaart veel tijd en moeite.
 • U hoeft geen vrije dag op te nemen voor het bezoeken van alle instanties.
 • U hoeft niet een aantal keer de rit van en naar Den Haag te maken, u bespaart hiermee uw reiskosten.
 • Vertaalbureau Urgent Vertalen is een expert in het legaliseren van uw documentatie en is altijd op de hoogte van de laatste regels wat betreft de legalisatie. U komt hierdoor niet voor vervelende verrassingen te staan bij de instanties.
 • Nadat uw beëdigde vertaling klaar is kunnen wij direct beginnen aan de gehele legalisatie, hierdoor is het gelegaliseerde document sneller klaar.
 • U krijgt uw documentatie traceerbaar opgestuurd. Hierdoor weet u precies wanneer u uw gelegaliseerde documenten zal ontvangen.

Over de Arabische taal

Schrijfwijze Arabisch

Het Arabisch wordt van rechts naar links geschreven en het Arabisch alfabet bestaat uit 28 letters. De cijfers worden weer van rechts naar links geschreven. Afhankelijk van waar ze in een woord worden geplaatst (begin, midden, einde of zelfstandig), zullen sommige Arabische letters van vorm veranderen. Hierdoor wordt Arabisch gezien als een ingewikkelde taal. Er zijn een aantal Arabische schriften waarvan ‘Thulutuh’ en ‘Koefisch’. Dit zijn de bekendste Arabische schriften die gebruikt worden in moskeeën.

Verschillende soorten Arabisch

Klassiek Arabisch

Klassiek Arabisch komt af van de Koran. Het wordt ook wel Fos-ha of Koranisch Arabisch genoemd. Klassiek Arabisch wordt alleen gebruikt voor religieuze doeleinden.

Modern standaard Arabisch

Modern Arabisch is de officiële taal die merendeel gesproken wordt door de mensen. Wanneer er interesse is om de Arabische taal te leren is het aan te raden om te kiezen voor Modern standaard Arabisch Het wordt het meest gebruikt bij formele zaken zoals: universitaire studies, het nieuws op de televisie, boeken, kranten en verkeersborden.

Dialecten

Het Arabisch kent veel verschillende soorten dialecten. Het is zelfs zo dat er meer dan 30 verschillende soorten vormen Arabisch worden gesproken. Vaak zijn de verschillen van de dialecten erg groot. Het kan zelfs zo zijn dat het ene volk het andere niet verstaat. Het is dus makkelijk dat Modern Standaard Arabisch als de standaard taal wordt gezien. Hierdoor kan iedereen toch met elkaar communiceren. Elk dialect wordt vanuit huis mee gegeven. De verschillende soorten dialecten kunnen onderverdeeld worden in de volgende hoofdlijnen:

 • Noord-Afrikaanse Arabische (Marokko, Algerije, Tunesië en Libië),
 • Hassaniya Arabisch (Mauritanië),
 • Egyptisch Arabisch (Gesproken door ongeveer 65 miljoen mensen),
 • Levantijns Arabisch (Libanon, Syrië, Jordanië en Palestina),
 • Iraks Arabisch
 • Golf Arabisch (Koeweit, Bahrein, Qatar, de UAE en Oman).
 • Hejazi Arabisch (West Saoedi-Arabië)
 • Najdi Arabisch (Centraal Saoedi-Arabië).
 • Yemeni Arabisch (Jemen en zuidwestelijk Saoedi-Arabië).

Arabische literatuur

Poëzie is de oudste vorm van Arabische literatuur. Arabische literatuur heeft een grote oude geschiedenis. De geschiedenis van de Arabische literatuur gaat terug tot 16 eeuwen geleden. Het begon in het Arabische Schiereiland. Arabische literatuur is erg belangrijk voor mensen die geïnteresseerd zijn in Arabische taal en Arabische cultuur.