• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Emigreren naar Zweden
  Wat u niet vergeten mag met uw verhuizing naar Zweden

  Dankzij de prachtige natuur, de rust en de vriendelijke inwoners is er voor elk wat wils. De uitstekend geregelde gezondheidszorg en het onderwijs, maken Zweden een zeer aantrekkelijk land voor emigratie.

  Gaat u uw dromen achterna en emigreren naar Zweden, maar heeft u geen idee wat u allemaal moet regelen? Dat is niet zo gek, want bij een emigratie komt er veel op u af.

  Bekijk onderstaande tips om een goed beeld te krijgen van de zaken die u moet regelen voor vertrek.

  Lees verder

  Een huis kopen in Zweden

  Zweden heeft over het algemeen weinig huurwoningen in het land. Daarom wordt er in de meeste gevallen direct een huis gekocht. Er zijn verschillende sites, waaronder deze Facebookgroep, waar u op zoek kunt naar een woning.

  Ook zijn er organisaties, waaronder Blocket, die kunnen helpen met het vinden van een huis. Heeft u kinderen? Dan wordt het aangeraden om eerst op zoek te gaan naar een school en daarna een huis in de buurt te zoeken.

  Verdiep uzelf in de Zweedse cultuur

  Net zoals ieder land heeft Zweden ook zijn eigen cultuur. De inwoners van Zweden kunnen het erg waarderen als ze zien dat mensen zich aan hun cultuur aanpassen.

  Hoewel de Zweedse cultuur niet heel anders is als de Nederlandse, zijn er toch een aantal verschillen merkbaar. Zo is het heel normaal dat bedrijven dicht zijn in de maand juli om vakantie te houden en zien mensen werk eerder als zelfverrijking dan een middel om geld mee te verdienen.

  Typisch Zweeds is het uit de weg gaan van conflicten. Dit is in meerdere Scandinavische landen het geval, maar in Zweden komt dit duidelijk naar voren. Bijvoorbeeld wanneer iemand een vervelende of lastige e-mail krijgt.

  In Nederland wordt daar gewoon op ingegaan en wordt er gezocht naar een goede oplossing. In Zweden wordt er vaak gewoon niet gereageerd. Mensen zeggen vaak ook ‘ja’, terwijl ze eigenlijk ‘nee’ willen zeggen.

  Zorg ervoor dat u werk heeft in Zweden

  Overal geldt dat u inkomsten nodig hebt om een “fatsoenlijk” leven te kunnen leiden, zo ook in Zweden. U zult op zoek moeten naar werk, om in uw eigen levensonderhoud te kunnen voorzien. Voor het vinden van werk, zijn er in principe twee mogelijkheden. U kunt een eigen bedrijf starten of in loondienst gaan.

  De werkgelegenheid in Zweden verschilt per branche. Er is bijvoorbeeld veel vraag naar personeel binnen de accountancy, zorg, ICT en metaalindustrie.

  Het zal lastiger worden om aan werk te komen als u zoekt naar functies zoals verkoopmedewerker, receptionist en restauranthulp.

  Wilt u alvast beginnen aan de zoektocht naar passende vacatures? Neem dan eens een kijkje op deze website. Hier vindt u een uitgebreid overzicht van websites waar vacatures op worden geplaatst.

  info

  1850 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10

  Meer info

  Professionele vertaling nodig?

  Heeft u een officiële vertaling nodig en wilt u de garantie dat het goed gebeurt? Als beëdigd vertaalbureau vertalen wij uw document snel en goed. U profiteert altijd van onze niet goed, geld terug garantie, onze snelheid en het feit dat wij gemiddeld 36,8% goedkoper zijn in vergelijking met andere vertaalbureaus.

  Direct aanvragen

  Volg ons

  Heb je een vraag?

  Verstuur je bericht

  Bedankt voor je bericht! We nemen spoedig contact met je op.

  Wanneer u voor Urgent Vertalen kiest, dan bent u ervan verzekerd dat;

  Bekijk onze diensten

  Zorg voor de juiste documenten

  Een groot voordeel aan emigreren naar Zweden, is dat u geen visum hoeft aan te vragen. Zweden behoort tot de Europese Unie en is een Schengenland. U moet laten zien dat u in staat bent om in eigen levensonderhoud te voorzien. Als u dat kunt, krijgt u verblijfsrecht om langer dan drie maanden in Zweden te verblijven.

  Als u verblijfsrecht hebt, dient u nog een belangrijk onderdeel te regelen. Bij de Zweedse belastingdienst, ‘Skatteverket’, kunt u een persoonsnummer aanvragen. In Zweden heeft u voor veel zaken uw persoonsnummer nodig, zelfs als u een pakketje gaat afhalen of online iets wilt bestellen.

  Om een persoonsnummer aan te kunnen vragen, heeft u de volgende documenten nodig:

  • Een geldig identiteitsbewijs.
  • De documenten die aantonen dat u verblijfsrecht heeft.
  • De geboorteaktes van uw kinderen (indien u kinderen heeft).
  • De akte van de burgerlijke stand.

  Zorg dat uw belangrijke documenten vertaald zijn

  Voor u naar Zweden kunt emigreren, heeft u verschillende documenten nodig, zoals geboorteaktes, de akte van de burgerlijke stand en diploma’s. Deze documenten zult u van het Nederlands naar het Engels of Zweeds moeten (laten) vertalen.

  Het is niet verplicht om documenten naar het Zweeds te laten vertalen, maar u laat hiermee wel zien dat u bereid bent uzelf aan te passen aan de Zweedse taal.

  Onofficiële documenten kunt u eventueel zelf vertalen, bij officiële documenten mag dit niet. Dit moet worden gedaan door een beëdigd vertaler. Een beëdigd vertaler heeft onder ede verklaard alles een-op-een te vertalen.

  Niet alle (vertaalde) documenten kunnen zomaar gebruikt worden in Zweden. Bepaalde documenten moeten gelegaliseerd zijn voor u ze kunt gebruiken in Zweden. Zweden heeft het Apostilleverdrag getekend, waardoor het een stuk makkelijker is om uw documenten te legaliseren.

  Gaat u het avontuur in Zweden aan?

  Er komen veel zaken kijken bij een emigratie. Als u eenmaal de stap heeft gezet, de juiste papieren, vertalingen en legalisaties heeft, kunt u eindelijk gaan genieten. Wees goed voorbereid, zodat u zonder zorgen kunt verhuizen naar het geweldige Zweden.

  Plaats een reactie