• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Emigreren naar Nieuw Zeeland
  waar begint uw avontuur?

  Nieuw Zeeland, oorspronkelijk bewoond door de Maori’s en op de kaart gezet door de Europeaan Abel Tasman in de zestiende eeuw. Een land van veel verschillende landschappen, maar een echt expatland is het niet.

  Multicultureel is het land wel degelijk. Vooral de stad Auckland, dat door meer dan tweehonderd culturen is vertegenwoordigd en daarnaast het dichtstbevolkte, stedelijke gebied van Nieuw Zeeland is. Onder de aanwezige immigranten in Nieuw Zeeland, zijn er enkelen waarvan al een derde generatie leeft. Wilt u ook kunt wonen en werken in Nieuw Zeeland? Wij vertellen u hoe.

  Lees verder

  Daarnaast gaan wij nog een stapje verder

  Wij vertellen u waar u hulp kunt krijgen bij het immigratie proces, hoe u uw visum regelt, welke inentingen u nodig heeft voor Nieuw Zeeland en wat u van Nieuw Zeeland kunt verwachten.

  Daarnaast is het niet geheel onbelangrijk om te weten wat er met uw pensioen opbouw gebeurd, wanneer u emigreert naar het land.

  Inentingen Nieuw Zeeland, zijn ze nodig?

  We kunnen er een lang verhaal van maken, maar nee u heeft voor Nieuw Zeeland geen inentingen nodig. Waar u wel rekening mee moet houden, uw zorgverzekering. Het land heeft namelijk de regel dat immigranten die er voor lange tijd willen wonen en werken, geen recht hebben op de Nieuw Zeelandse AAC of de gratis gezondheidszorg. Een zorgverzekering moet u dan ook privé regelen als immigrant zijnde.

  Het Immigratieproces, waar begint u en wat heeft u nodig?

  Het belangrijkst dat u moet regelen, zoals bij elk ander land waar u naartoe kunt emigreren, is een visum. Zonder visum mag u namelijk niet werken in Nieuw Zeeland. Tegelijkertijd is dit ook één van de lastigere dingen om te regelen binnen het immigratieproces. Want, emigreren naar het land gaat via behoorlijk strenge regelgevingen.

  Om te wonen en werken in het land, heeft u een zogeheten ‘Residence Permit’ nodig die u enkel en alleen kunt bemachtigen door $400 te betalen aan de New Zeeland Immigration Service.

  Daarnaast moeten er verschillende documenten verzameld worden. Uw Engelse taal moet op aantoonbaar hoog niveau zijn, door bijvoorbeeld een gecertificeerd diploma. U moet een ‘schoon verleden’ hebben. Wat aantoonbaar is d.m.v. een officieel bewijs van goed gedrag, uitgegeven door uw overheid. Als laatste moet u een medische keuring ondergaan waarvan u een medisch dossier ontvangt.

  Al deze documenten moeten gecertificeerd zijn en vertaald in het Engels. Alleen wanneer deze documenten erkend worden in Nieuw Zeeland en u het benodigde bedrag betaald heeft, komt u in aanmerking voor het visum.

  Zoals u leest, is het een flink proces. Om meer informatie betreffende dit proces te bemachtigen, direct vanuit de overheid van New Zeeland, zonder tussenpartijen, kunt u deze site raadplegen.

  info

  1850 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10

  Meer info

  Professionele vertaling nodig?

  Heeft u een officiële vertaling nodig en wilt u de garantie dat het goed gebeurt? Als beëdigd vertaalbureau vertalen wij uw document snel en goed. U profiteert altijd van onze niet goed, geld terug garantie, onze snelheid en het feit dat wij gemiddeld 36,8% goedkoper zijn in vergelijking met andere vertaalbureaus.

  Direct aanvragen

  Volg ons

  Heb je een vraag?

  Verstuur je bericht

  Bedankt voor je bericht! We nemen spoedig contact met je op.

  Wanneer u voor Urgent Vertalen kiest, dan bent u ervan verzekerd dat;

  Bekijk onze diensten

  Wonen in Nieuw Zeeland, hoe komt u aan een huis?

  Dat brengt ons bij het volgende onderwerp. U weet hoe en waar u terecht kunt om een vergunning te krijgen om te wonen en werken in Nieuw Zeeland, maar hoe komt u nu eigenlijk aan een huis?

  In Auckland, is er een krappe huizenmarkt waardoor het lastig is om een huurhuis te vinden. De snelste manier om aan een woning te komen, is om gebruik te maken van het netwerk van makelaars in Nieuw Zeeland om te kijken of kopen een optie is.

  In andere steden gaat huren makkelijker. Het huren van een huis gaat wel op een geheel andere manier dan in Nederland. Zo betaalt u de huur meestal per week, u huurt voor een relatief korte periode en het is vaak niet toegestaan om iets aan het huis te veranderen. U mag bijvoorbeeld de muren niet verven en geen spijkers in de muur slaan.

  Huurprijzen lopen in Nieuw Zeeland erg uiteen. In de goedkoopste gebieden kunnen deze zo laag zijn als $150, waar de huurprijs in Auckland vaak op een $450 per week terecht komt. De gemiddelde huurprijs van een huis in Nieuw Zeeland ligt per week op $320 per week.

  Wat u kunt verwachten van het wonen en werken in Nieuw Zeeland

  Nieuw Zeelanders houden in hun werk van eerlijkheid, hechten veel waarde aan een goede balans tussen werk en privé en zijn graag efficiënt in hun werk. Mensen beginnen vroeg met werk, vaak met een duidelijke agenda, om daarna vroeg weg te gaan, zodat zij van een lange avond kunnen genieten. De gemiddelde salarissen liggen lager dan in Nederland, echter maakt de betere balans tussen werk en vrije tijd dit voor velen goed.

  Ook buiten werk om zijn Nieuw Zeelanders vrij toegankelijk. Ze zijn geïnteresseerd in alles en iedereen, open en tolerant. In vrijwel elk geval houdt men van vrijheid en doet men zijn ding.

  Voor de dagelijkse boodschappen betaalt u ongeveer evenveel als in Nederland, echter is het leven voor veel mensen in Nieuw Zeeland goedkoper. De reden? De kosten die u maakt voor energie en ziektekostenverzekeringen liggen lager.

  Is emigreren wel verstandig voor uw pensioen?

  Na uw verhuizing naar Nieuw Zeeland, duurt het tien jaar voordat u begint met uw pensioenopbouw. Bent u vijftig jaar of ouder, dan is dit al na vijf jaar.

  Het bedrag dat u krijgt is geheel afhankelijk van uw situatie, maar komt om en nabij op $285 per week ($1235 per maand) wanneer u alleenstaand bent. Bent u van plan met uw partner te emigreren, dan komt de pensioenuitkering op een $440 per week ($1905 per maand). Uw Nederlandse AOW wordt hier nog wel van afgetrokken.

  U blijft uw recht op de Nederlandse AOW-uitkering behouden voor het aantal jaren dat je dit in Nederland hebt opgebouwd. De Nieuw Zeelandse wetgeving verplicht u wanneer u 65 bent geworden deze AOW uitkering aan te vragen. U kunt dit op twee manieren doen:

  Wanneer u er recht op heeft, vraagt u ook een Nieuw Zeelandse AOW, ofwel superannuation aan. Het land vult dan de Nederlandse AOW aan tot het maximum van de Nieuw Zeelandse
  Als de Nederlandse AOW uitkering hoger is dan de maximale superannuation, vraagt u de Nieuw Zeelandse superannuation niet aan. U kunt in dat geval de Nederlandse AOW behouden.
  Uiteraard moet u over de Nederlandse AOW uitkering belasting betalen. Want, iedere inwoner van Nieuw Zeeland moet inkomensbelasting betalen over zijn of haar inkomen. En wanneer u in Nieuw Zeeland werkt of woont, wordt u altijd als inwoner beschouwd.

  Gelukkig zijn de belastingen in Nieuw Zeeland, voor een ver ontwikkeld land, relatief laag. Over de eerste $14.000 betaalt u 10.5% belasting. Zit u tussen $14.000 en $48.000 dan betaalt u 17.5% belasting. Voor een inkomen tussen $48.000 en $70.000 is het 30% en komt u daar overheen, dan stopt het bij een maximum van 33% aan belasting.

  Vragen of meer weten over Emigreren, talen of vertalingen?

  Neem contact met ons op of volg ons op Facebook of Twitter. Hier houden we u op de hoogte over alles op het gebied van talen, emigreren, taalontwikkeling en meer.

  Plaats een reactie