• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Emigreren naar het buitenland
  Waar begint u?

  U wilt wonen en werken in het buitenland en bent op zoek naar informatie, maar ziet door de bomen het bos niet meer. Er komt veel op u af. Waar moet u op letten, welke instanties schakelt u in, hoe zit het met uw financiële zaken, dit zijn allerlei vragen waar u mee te maken krijgt.

  Geen nood, wij hebben in dit artikel getracht zoveel mogelijk informatie te verwerken, zodat u de missende informatie ontvangt of op de goede weg geholpen wordt.

  Mocht u toch nog vragen hebben, neem dan contact met ons op.

  Lees verder

  Bent u een Expat of Emigrant?

  Om u van de juiste informatie te kunnen voorzien, is het belangrijk te weten of dat u in de categorie expat of emigrant valt. Ze verschillen niet veel van elkaar, echter gelden er wel andere regels.

  Valt u in de categorie expat, dan betekend dit dat u of tijdelijk in een land verblijft met een andere cultuur als diegene waarmee u bent opgegroeid. Een expat is in veel gevallen een persoon die vanwege werk in het buitenland verblijft. Vaak uitgezonden door een Multinational.

  Een expat wordt begeleid door het bedrijf dat hem of haar uit wil zenden. Dit bedrijf maakt vaak de officiële zaken in orde, regelt een verblijf, werkplek en salaris. De expat zelf hoeft in veel gevallen niet veel te regelen.

  Bij emigratie is het verhuizen naar een ander land een persoonlijke keuze. De emigrerende persoon wil zelf zijn geboorteland verlaten om zich te vestigen in een andere cultuur. Hij of zij wil hier wonen en werken, maar wordt niet uitgezonden door het bedrijf waar hij of zij voor werkt.

  Dit artikel is gericht op de emigrant. Een persoon uit de categorie expat zal deze informatie in veel gevallen niet nodig hebben, door bovengenoemde redenen.

  Het emigratie proces

  Wanneer u ervoor kiest om te emigreren, komt u voor een langdurige, vaak niet zo’n makkelijke, procedure te staan. Afhankelijk van uw bestemming zijn er meerdere zaken die u moet regelen. U kunt rekening houden met de volgende zaken:

  • Een woning
  • Een inkomen
  • Belastingen
  • Zorgverzekering
  • Diploma’s
  • Beroepserkenning
  • Pensioenopbouw
  • Uitkeringen
  • Verblijfsvergunningen (Visum)
  • Medische keuringen
  info

  1850 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10

  Meer info

  Professionele vertaling nodig?

  Heeft u een officiële vertaling nodig en wilt u de garantie dat het goed gebeurt? Als beëdigd vertaalbureau vertalen wij uw document snel en goed. U profiteert altijd van onze niet goed, geld terug garantie, onze snelheid en het feit dat wij gemiddeld 36,8% goedkoper zijn in vergelijking met andere vertaalbureaus.

  Direct aanvragen

  Uitgebreide informatie over bovengenoemde punten, kunt u online aanvragen bij een consulaat of de ambassade van het land waar u naartoe wilt emigreren. Zij kunnen u van alle informatie voorzien. U krijgt te horen welke documenten benodigd zijn, of deze (beëdigd) vertaald moeten worden en wat de kosten van het visum zijn.

  Volg ons

  Heb je een vraag?

  Verstuur je bericht

  Bedankt voor je bericht! We nemen spoedig contact met je op.

  Wanneer u voor Urgent Vertalen kiest, dan bent u ervan verzekerd dat;

  Bekijk onze diensten

  Wat regelt u vooraf terwijl u nog in Nederland bent?

  Voordat u emigreert, bent u een aantal zaken verplicht te regelen volgens de Nederlandse staat. Voor uw eigen gemak zijn er ook een aantal zaken die u zelf kunt regelen voor uw vertrek.

  Een van deze zaken, is het aanvragen van een DIGID voor uw vertrek. In sommige gevallen heeft u deze nodig om enkele belastingzaken af te ronden. Bent u eenmaal geëmigreerd naar het buitenland en niet meer ingeschreven in één van de Nederlandse gemeenten, dan kunt u dit niet meer online regelen. Het aanvragen van een DIGID kan in dat geval enkel bij een gemeentelijk loket geregeld worden.

  In het buitenland betekend dit dat u op zoek moet naar de Nederlandse ambassade, hier een afspraak moet maken en afhankelijk van uw locatie in het land een onverwachte reis hiernaartoe plannen. U begrijpt dat het vooraf en online regelen van een DIGID veel minder werk is.

  De verplichte zaken om te regelen in Nederland

  Ook in Nederland moeten er een aantal zaken verplicht doorgegeven worden. U ontkomt er niet aan deze zaken te regelen voor uw vertrek.

  • Meld bij uw gemeente uw emigratie zodat u onnodige, administratieve rompslomp voorkomt.
  • Wanneer u geniet van een uitkering, dan meldt u uw emigratie ook bij het kantoor van de UWV. Niet alle uitkeringen kunnen namelijk meeverhuisd worden naar het buitenland.

  Kom niet voor verassingen te staan

  Er zijn een aantal punten die vaak over het hoofd gezien worden. Wanneer u hier geen rekening mee houdt, wordt u niet verrast en komt u niet voor een financieel dilemma te staan.

  • Uw toeslagen en bijslagen zoals de zorgtoeslag en/of kinderbijslag komen te vervallen.
  • Uw AOW wordt met 2% wordt gekort wanneer u Nederland een aantal jaren heeft verlaten.

  Wij hopen u met de bovenstaande informatie een stapje dichterbij uw avontuur te brengen. Heeft u al een locatie gekozen om naartoe te emigreren? Wellicht dat wij u nog beter kunnen helpen met één van de uitgebreide artikelen die wij land-specifiek geschreven hebben.

  Plaats een reactie