• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Legaliseren en vertalen voor de Verenigde Arabische Emiraten in één!

  U wilt graag een legalisatie van uw documenten voor de Verenigde Arabische Emiraten, maar wat komt daarbij kijken? Misschien bent u enthousiast over de authentieke Arabische cultuur, de witte zandstranden en al het pracht en praal van Dubai. Ik zal u in deze blog in 3 stappen uitleggen wat er dient te gebeuren met uw documenten om dit een werkelijkheid te maken.

  Lees verder

  Particuliere legalisaties

  Sinds 1 juli 2017 is het niet meer mogelijk om als particulier bij het consulaat van de Verenigde Arabische Emiraten te legaliseren. Urgent Vertalen wordt officieel erkend door het consulaat van de Verenigde Arabische Emiraten en biedt u een compleet pakket van vertalen en legalisatie. Dan heeft u weer een zorg minder.

  Stap 1: Vertalen

  Allereerst heeft u een vertaling nodig van uw documenten. De documenten moeten:

  • Beëdigd vertaald worden
   Een reguliere vertaling is niet voldoende. Bij een beëdigde vertaling wordt de vertaling voorzien van een stempel, handtekening en verklaring van de beëdigde vertaling. Dit document is vervolgens volledig rechtsgeldig in Nederland.
  • Vertaald naar het Engels en/of Arabisch

  Urgent Vertalen kan uw documenten vaak al binnen 24 uur vertalen!

  Stap 2: Legaliseren van de vertaling

  Doordat het beëdigd vertaald is, heeft u nu een rechtsgeldig Nederlands document, maar u heeft een officieel UAE (United Arab Emirates) document nodig. Hiervoor dient u langs drie instanties te gaan met de vertaling:

  1. De Rechtbank
   Dit kan in een willekeurige rechtbank in Nederland. De leges zijn € 20,- per document. De legalisatie bij deze instantie kunt u eventueel ook zelf verzorgen.
  2. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken
   Nadat u bij de Rechtbank bent geweest dient het gelegaliseerd te worden bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. De leges zijn € 10,- per document. De legalisatie bij deze instantie kunt u eventueel ook zelf verzorgen.
  3. Het consulaat van de Verenigde Arabische Emiraten
   Als laatste gaat de vertaling langs het consulaat. Zij controleren of u een zegel heeft van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De leges zijn ongeveer € 40,- (150 Dubai Dirham) per persoonlijk document en ongeveer € 500,- (2000 Dubai Dirham) per zakelijk document.

  Het aanvragen van legalisatie bij het consulaat van de Verenigde Arabische Emiraten kan per 1 juli 2017 enkel door een erkend legalisatiebureau, u kunt helaas zelf de legalisatie niet meer aanvragen. Vertaalbureau Urgent Vertalen is door het consulaat van de Verenigde Arabische Emiraten officieel erkend waardoor wij uw legalisatieverzoek tegen een meerprijs kunnen verzorgen.

  Let op!

  Bij het consulaat van de Verenigde Arabische Emiraten wordt er betaald in VAE-dirham. Dit betekent dat de kosten van de leges in Euro’s kunnen variëren door de wisselkoers.

  Zij willen graag zien:

  • Een beëdigde vertaling (Engels/Arabisch) gelegaliseerd door de Rechtbank en het Ministerie van Buitenlandse Zaken
  • Bij legalisatie van diploma’s dient het originele diploma gelegaliseerd door Dienst Uitvoering Onderwijs en het Ministerie van Buitenlandse Zaken overlegd te worden.
  • Een officieel erkend legalisatiebureau (Urgent Vertalen)

  Nu heeft u een officieel UAE document dat gegarandeerd geaccepteerd gaat worden in de Verenigde Arabische Emiraten. Wilt u dit ook voor uw documenten? Stuur dan een email met uw documenten naar info@urgentvertalen.nl.

  Vragen of meer weten over Emigreren, talen of vertalingen?

  Neem contact met ons op of volg ons op Facebook of Twitter. Hier houden we u op de hoogte over alles op het gebied van talen, emigreren, taalontwikkeling en meer.

  info

  1850 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10

  Meer info

  Professionele vertaling nodig?

  Heeft u een officiële vertaling nodig en wilt u de garantie dat het goed gebeurt? Als beëdigd vertaalbureau vertalen wij uw document snel en goed. U profiteert altijd van onze niet goed, geld terug garantie, onze snelheid en het feit dat wij gemiddeld 36,8% goedkoper zijn in vergelijking met andere vertaalbureaus.

  Direct aanvragen

  Volg ons

  Heb je een vraag?

  Verstuur je bericht Message failed. Please try again.

  Bedankt voor je bericht! We nemen spoedig contact met je op.

  Wanneer u voor Urgent Vertalen kiest, dan bent u ervan verzekerd dat;

  Bekijk onze diensten

  Plaats een reactie