• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Emigreren naar Canada
  Alles wat belangrijk is om te wonen, werken en leven in Canada

  Gaat u uw droom achterna en emigreren naar Canada, maar heeft u geen idee wat u hier allemaal voor nodig heeft? Bekijk onderstaande tips om een goed beeld te krijgen van de zaken die u moet regelen voor vertrek.

  Dankzij de overweldigende, schone en ongerepte natuur is er voor ieder wat wils. Canada biedt u, als emigrant, veel vrijheid en mogelijkheden. De lange stranden, berglandschappen, toendra’s, meren en wintersportgelegenheden maken Canada zeer aantrekkelijk wat betreft wonen, werken en recreatie. En, zeer belangrijk, een regelgeving die veel mogelijk maakt op het gebied van wonen en werken.

  Lees verder

  Voor vertrek moet u rekening houden met de volgende punten

  • Het juiste visum;
  • Het leven en wonen in Canada;
  • Werken in Canada
  • Alles rondom vervoer (denk hierbij aan een auto kopen en een Canadees rijbewijs halen);
  • Alle documenten laten vertalen en indien nodig laten legaliseren.

  Een visum voor Canada

  Om in Canada te mogen wonen, is het noodzakelijk om een visum aan te vragen. Belangrijk om te weten als u een visum aanvraagt, is welk visum u nodig heeft. Het aanvragen van een visum is tijdrovend en ingewikkeld. Ook moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Benieuwd of u voldoet aan de criteria? Klik hier voor een test (let op: in het Engels). Zorg dat het visum een gelegaliseerd en goed vertaald document is.

  Wonen in Canada

  Als u naar Canada wilt verhuizen, bekijk dan eerst goed welke provincie, stad en gebied het beste bij u past. De provincies Alberta, Ontario en British Columbia zijn populair onder de emigranten.

  In de meeste gevallen wordt het aangeraden om eerst een huis te huren, voordat u gaat kopen. Het is niet heel moeilijk om een redelijke huurwoning voor een goede prijs te vinden. Voor het kopen van een huis is het handig een stappenplan te maken. Denk hierbij aan de volgende punten:

  • Het budget;
  • Het type woning en de prijzen;
  • Voorzieningen in de buurt;
  • De afstand tot werk;
  • Het type makelaar;
  • Het regelen van de hypotheek;
  • Het klimaat van het gebied waar u wilt wonen.

  Werken in Canada

  In Canada heerst een echte ondernemersgeest. Ondernemerschap wordt hier hoog gewaardeerd en de overheidsregels zijn beperkt. In de meeste sectoren is het niet nodig om vergunningen of diploma’s te hebben. De regels zijn dus beperkt, maar dit betekent wel dat de overheid ook niet bijspringt in de vorm van allerlei subsidies.

  Wilt u een eigen onderneming opzetten in Canada, zorg dat u ervaring opdoet, informatie inwint via de provinciale Business Information Service, bezoek een Business Seminar, oriënteer uzelf op te koop staande bedrijven, de afzetmarkt en de concurrentie en stel een bedrijfsplan op. Laat deze toetsen door de bank, een accountant, een advocaat en een makelaar. Het opstellen van een bedrijfsplan is essentieel en vraagt om een goede voorbereiding en uitwerking. Het plan moet goed vertaald zijn en voldoen aan de eisen die men in Canada stelt.

  Talen in Canada

  De voertaal verschilt in Canada. Deze kan zowel Engels als Frans zijn, dit hangt af van het gebied waarin u wilt gaan wonen. Wees op de hoogte van welke taal men in welk gebied spreekt. De Franstalige gebieden zijn ook in trek bij de nieuwkomers.

  info

  1850 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10

  Meer info

  Professionele vertaling nodig?

  Heeft u een officiële vertaling nodig en wilt u de garantie dat het goed gebeurt? Als beëdigd vertaalbureau vertalen wij uw document snel en goed. U profiteert altijd van onze niet goed, geld terug garantie, onze snelheid en het feit dat wij gemiddeld 36,8% goedkoper zijn in vergelijking met andere vertaalbureaus.

  Direct aanvragen

  Volg ons

  Heb je een vraag?

  Verstuur je bericht

  Bedankt voor je bericht! We nemen spoedig contact met je op.

  Wanneer u voor Urgent Vertalen kiest, dan bent u ervan verzekerd dat;

  Bekijk onze diensten

  Gezondheidszorg en pensioen

  In Canada is de gezondheidszorg van hoog niveau en is het verplicht een ziektekostenverzekering af te sluiten. In sommige provincies is het pas na drie maanden mogelijk een ziektekostenverzekering af te sluiten. Zorg in dat geval voor een overbruggingsverzekering, welke in de juiste taal dient te zijn. Kort na aankomst is het van belang een SIN-nummer en de Healthcare aan te vragen. Hiervoor zijn uw paspoort, visum en internationaal uittreksel van het geboorteregister nodig. Laat al uw medische gegevens en die van eventuele partners en kinderen vertalen in het Engels. Zorg ook dat verzekeringsgegevens, reiskostenverzekering (indien van toepassing) vertaald en gelegaliseerd zijn.

  Voor het pensioen dat u in Nederland heeft opgebouwd, geldt dat voor elk gewerkt jaar u in aanmerking komt voor 2% AOW uitkering. Canada en Nederland hebben een verdrag dat de uitkeringen regelt. Als u nog levensverzekeringen, lijfrentes en andere vormen van pensioenopbouw in Nederland heeft lopen, laat u zich dan informeren, door de bank of verzekeringsbedrijf, over de rechten en plichten.

  In Canada zijn drie mogelijkheden om pensioen op te bouwen, namelijk:

  • CPP (Canada Pension Plan), waarbij men 1 à 2 procent van het inkomen afdraagt;
  • RRSP (Registered Retired Savings Plan), hier wordt naar eigen inzicht opgebouwd en soms is een bijdrage van de werkgever mogelijk;
  • Union Pension, hierbij hebben werkgevers hun eigen pensioenplan.

  Naar school in Canada

  Net als in Nederland gaan kinderen vanaf hun vierde naar school, maar zijn vanaf 5 jaar leerplichtig. Vanaf hun twaalfde gaan kinderen naar het voortgezet onderwijs. De middelbare school duurt ongeveer tot kinderen 18 zijn. Over het algemeen is Engels de voertaal op alle scholen. In de Franse gebieden is Frans de tweede verplichte taal die wordt gegeven. In Canada bestaat het hoger onderwijs uit Community Colleges (mbo/hbo) en University. Na drie tot vier jaar Community College kan het diploma worden behaald op het gebied van wetenschap, techniek of kunst. Het universitair onderwijs in Canada is van zeer hoge kwaliteit. De universiteit van Toronto is de beste van Canada en staat in de wereld top 20 van Times Higher Education.

  Een auto kopen in Canada

  Wanneer u in Canada de weg opgaat, voelt u zich een ‘easy rider’, zonder de stress van tijd en files. De eerste 3 tot 6 maanden mag met een Nederlands rijbewijs worden gereden of 1 jaar met een internationaal rijbewijs. Zorg voor een Engelstalige echtheidsverklaring van uw rijbewijs. Pas nadat u in het bezit bent van het visum, is het mogelijk een Canadees rijbewijs te halen. Huur een auto voor de tijd dat u nog geen Canadees rijbewijs heeft. In sommige provincies moet u uw Nederlandse rijbewijs inleveren wanneer het Canadese rijbewijs is behaald.

  Conclusie

  Het is erg veel wat geregeld moet worden, maar als u de stap eenmaal heeft genomen, met de juiste papieren, vertalingen en legalisering van alle documenten en belangrijke papieren, is het tijd om uw droom waar te gaan maken en zonder zorgen te verhuizen naar het prachtige Canada.

  Plaats een reactie