• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Vertaalbureau Litouws

  Litouws vertaalbureau Urgent Vertalen verzorgt goede, foutloze Litouws vertalingen van uw documenten. Wij vertalen jaarlijks vele documenten naar en vanuit het Litouws voor uiteenlopende bedrijven en organisaties.

  arrow cta

  2500+ beoordelingen gemiddeld 9,6

  21/06/2024 Matthijs, Tempe, AZ, USA.

  “Voor een visum aanvraag had in onlangs met vrij grote urgentie een vertaling van mijn doctoraal diploma en cijferlijsten nodig. Helaas was de 'vertaal”

  21/06/2024 Yvonne, Hendrik-Ido-Ambacht

  “Top service”

  21/06/2024 Sarem, Kerkrade

  “Het was goed ervaring”

  21/06/2024 Livio, Rotterdam

  “From quote to translation it was really smooth process. Fast and accurate. I'm satisfied with the service.”

  21/06/2024 Amanda, Amsterdam

  “Totally recommended.”

  Next
  Prev

  Het Litouws vertaalbureau van Urgent Vertalen slaat de brug tussen taal en cultuur

  In onze globaliserende wereld wordt het belang van taal en communicatie steeds duidelijker. Een van de talen die in deze context vaak over het hoofd wordt gezien, maar die wél een aanzienlijke waarde vertegenwoordigt binnen Europa, is het Litouws. Vertaalbureaus gespecialiseerd in het Litouws spelen een cruciale rol bij het vertalen van en naar deze taal. Maar wat maakt een professioneel vertaalbureau Litouws nu eigenlijk zo belangrijk en welke voordelen biedt een dergelijk bureau?

  Vlag van Litouwe
  Vlag van Litouwen

  De Litouwse taal in een notendop

  Het Litouws is, samen met het Lets, een van de twee nog ‘levende’ Baltische talen. Beide talen kennen een rijke historie die terug te leiden is naar de vroegste periodes van de Europese geschiedenis. Met meer dan drie miljoen sprekers, voornamelijk woonachtig in Litouwen, behoudt deze mooie taal een sterke culturele en nationale identiteit.

  De waarde van een professioneel Litouws vertaalbureau

  Elke taal kent haar eigen nuances, idiomen en culturele referenties die moeilijk te begrijpen en te vertalen kunnen zijn voor buitenstaanders. Dit is precies de reden waarom een gespecialiseerd Litouws vertaalbureau van onschatbare waarde is. Het Litouws vertaalbureau van Urgent Vertalen biedt u deskundigheid, kwaliteit, tijd- en geldbesparing en betrouwbaarheid.

  Deskundigheid

  Onze taalexperts zijn niet alleen vloeiend in zowel de bron- als de doeltaal, maar hebben ook een diepgaand begrip van culturele nuances en achtergronden.

  Kwaliteit 

  De gewaarborgde kwaliteit van uw vertaling, wat inhoudt dat de vertaling niet alleen grammaticaal correct is, maar ook de bedoelde boodschap op de juiste manier overbrengt.

  Tijd- en geldbesparing

  Een bewezen efficiënte werkwijze, waarin onze professionele Litouwse vertalers worden ondersteund door CAT-tools (vertaalsoftware) en terminologiedatabases. Niet alleen draagt dit bij aan een versneld vertaalproces tegen een gunstige prijs, het zorgt ook voor optimale consistentie van uw vertaling.

  Betrouwbaarheid

  Gestandaardiseerde werkwijze op basis van strikte kwaliteitscontroles en betrouwbaarheidsprocessen. Deze manier van werken garandeert de hoogwaardige kwaliteit en vertrouwelijkheid van uw vertaling.

  Het Litouws vertaalbureau van Urgent Vertalen biedt ondersteuning in onder andere de sectoren zakelijke communicatie, toerisme, technologie en literatuur.

  Zakelijke communicatie

  Bedrijven die handelen met Litouwse partners hebben accurate vertalingen nodig voor contracten, overeenkomsten en zakelijke correspondentie.

  Toerisme en reizen

  Het toerisme in Litouwen groeit gestaag. Reisbureaus, hotels en toeristische attracties profiteren van vertalingen om een breder publiek aan te spreken.

  Technologie en software

  De tech-sector is wereldwijd verspreid. Vertalingen van software, apps en handleidingen in het Litouws openen de deur naar een nieuwe markt.

  Literatuur en publicaties

  Van literaire werken tot wetenschappelijke artikelen, het vertalen van teksten vergroot het bereik van en de toegankelijkheid tot de brontekst.

  Waar u vooral op moet letten bij de selectie van een professioneel Litouws vertaalbureau:

  • Ervaring; hoe lang is het vertaalbureau al actief? Heeft het ervaring binnen uw specifieke sector?
  • Reputatie; zoek naar recensies of vraag naar referenties om de betrouwbaarheid en kwaliteit van het vertaalbureau te verifiëren.
  • Certificeringen; controleer of het vertaalbureau dat u op het oog hebt beschikt over de juiste certificeringen die de professionaliteit van het vertaalbureau aantonen.
  • Proefvertalingen; veel bureaus bieden een proefvertaling aan, wat u een directe indruk van de kwaliteit van de vertalingen geeft.

  De Litouwse native speaker-vertalers van Urgent Vertalen zijn onmisbaar

  Het inzetten van Litouwse native speaker-vertalers is cruciaal voor de waarborging van de kwaliteit en nauwkeurigheid van uw vertaling. Dit heeft onder andere te maken met culturele nuances, vloeiendheid en continu leren; aspecten die horen bij een taal met zulke diepgewortelde culturele ‘roots’ als het Litouws.     

  Culturele nuances

  Een professionele Litouwse native speaker-vertaler kent en begrijpt lokale uitdrukkingen, spreekwoorden en gezegden. Deze vertalers zijn opgegroeid met de taal en de cultuur, waardoor ze in staat zijn subtiele betekenissen te herkennen en correct te interpreteren.

  Vloeiendheid

  Hoewel veel vertalers een tweede taal tot in de puntjes kunnen beheersen, is er een bepaalde natuurlijkheid en vloeiendheid die alleen een professionele native speaker-vertaler biedt. Dit zorgt voor een soepelere en meer authentieke vertaling.

  Continu leren

  Talen evolueren voortdurend. Nieuwe ‘slang’, terminologie of veranderende grammatica worden het beste opgepikt door iemand die actief betrokken is bij de Litouwse taalgemeenschap en die blijft doorleren.

  Voordelen van het werken met de Litouwse native speaker-vertalers van Urgent Vertalen

  Hoogste kwaliteitsnormen

  Met de vertalingen van onze Litouwse native speaker-vertalers bent u ervan verzekerd dat uw vertaalde content aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoet. Ook zijn onze vertalers in staat mogelijke fouten of onnatuurlijke zinsconstructies te herkennen en deze op de juiste wijze te verbeteren.

  Culturele sensitiviteit

  Bij het vertalen van marketingmaterialen, literatuur of andere content waarin emotie een grote rol speelt, weten onze Litouwse native speaker-vertalers de boodschap op een cultureel passende manier over te brengen.

  Efficiëntie

  Omdat onze vertalers thuis zijn in de cultuur en de taal van zowel de bron- als de doeltekst, kunnen zij vaak sneller en efficiënter werken, wat leidt tot snellere doorlooptijden en betere resultaten.

  Laat professioneel vertaalbureau Urgent Vertalen uw boodschap juist verwoorden

  Het professioneel Litouws vertaalbureau van Urgent Vertalen in Den Haag slaat een brug tussen culturen, zakelijke kansen en academische kennisdeling. In een wereld waarin grenzen steeds meer vervagen, is het essentieel om te investeren in kwalitatieve vertalingen die zowel de letter als de geest van uw teksten overbrengen. Uw boodschap verdient het om gehoord te worden. Overal en in elke taal.

  jeffrey posthuma

  “De juiste vertaaloplossing verzorgen voor elke klant, dat is mijn vak.“

  Gecertificeerd Litouws vertaalbureau met kwaliteitsgarantie


  Strikte beveiliging en geheimhouding volgens ISO 27001.Naast de Privacywet (AVG), hebben al onze medewerkers en vertalers een geheimhoudingsovereenkomst ondertekend. Urgent Vertalen is een van de weinige vertaalbureaus die naast de ISO 9001 kwaliteitsmanagement- en ISO 17100 vertaaldienstennorm ook gecertificeerd is voor de ISO 27001 informatiebeveiligingsnorm. Hierdoor voldoen onze processen o.a. op basis van beveiliging aan zeer strenge eisen om uw documentatie en gegevens extra te beschermen.

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd

  Onze werkwijze voor uw Litouwse vertaling

  Stap 1

  Na ontvangst van uw aanvraag controleert onze vertaaladviseur uw documenten

  Stap 2

  Op basis van de gewenste talencombinatie en vakjargon selecteren de meest geschikte gediplomeerde vertaler voor uw vertaalverzoek

  Stap 3

  In overleg met onze vertaler maakt de vertaaladviseur een prijsopgave op basis van tijd dat de vertaler hiervoor kwijt is. In het maken van de prijsopgave wordt rekening gehouden met herhaling van werkzaamheden en bewerkelijkheid van het document.

  Stap 4

  Een vrijblijvende offerte op maat wordt op werkdagen meestal binnen 60 minuten aan u toegezonden

  Stap 5

  Bij akkoord ontvangen wij graag uw factuurgegevens en eventueel benodigde verzendgegevens

  Stap 6

  Urgent Vertalen start aan uw opdracht en levert op binnen de afgesproken tijd.

  Stap 7

  Kwaliteit van ons werk garanderen wij ook na oplevering van uw vertaling; Mocht u toch twijfels hebben over onze vertaalslag, bijvoorbeeld een bepaalde woordkeuze, controleren wij uw bevindingen en ontvangt u zonder extra kosten een gecorrigeerde vertaling.

  Veelgestelde vragen

  Ons bureau specialiseert zich in het vertalen van diverse soorten documenten van en naar het Litouws, waaronder juridische documenten, technische handleidingen, zakelijke correspondentie, website-inhoud, en persoonlijke documenten zoals diploma’s en certificaten.

  Wij werken uitsluitend met professionele, native Litouwse vertalers die ervaring hebben in specifieke vakgebieden. Elke vertaling ondergaat een grondig revisieproces om te garanderen dat de tekst niet alleen correct vertaald is, maar ook de nuances en specifieke terminologie van het origineel behoudt.

  De tijdsduur hangt af van de lengte en complexiteit van het document. Kleine documenten kunnen vaak binnen 24 tot 48 uur worden vertaald, terwijl voor langere of meer gespecialiseerde teksten meer tijd nodig kan zijn. We streven ernaar om elke klant een realistische en efficiënte tijdslijn te bieden.

  Onze prijzen worden berekend op basis van het aantal woorden in het originele document en de complexiteit van de tekst. We bieden een vrijblijvende offerte aan zodat klanten vooraf een duidelijk beeld hebben van de kosten.

  Documenten kunnen digitaal via e-mail of via ons beveiligde uploadplatform worden aangeleverd. De vertaalde documenten worden digitaal (via e-mail of downloadlink) of per post teruggestuurd, afhankelijk van de voorkeur van de klant.

  Wij nemen de privacy en vertrouwelijkheid van onze klanten zeer serieus. Alle documenten worden vertrouwelijk behandeld en alle medewerkers zijn gebonden aan strikte geheimhoudingsovereenkomsten.

  Prijzen Litouwse vertalingen

  Als je geïnteresseerd bent in de kosten van een Litouwse vertaling, staan wij bij Vertaalbureau Urgent Vertalen voor je klaar met duidelijke informatie. In de onderstaande tabel vind je een overzicht van onze tarieven per woord voor Litouwse vertalingen, zodat je een helder beeld hebt van onze transparante prijsstelling.

  Volledig betrouwbaar. Strikte geheimhouding volgens ISO 27001 geldt voor elke vertaalopdracht.

  Meer info

  Het team achter de vertalingen

  Bij ons vertaalbureau zijn we trots op ons team van gepassioneerde taalexperts, elk met een eigen unieke specialisatie. Ze worden ondersteund door een zorgvuldig gekozen netwerk van professionele vertalers en revisoren. Ons gezamenlijke doel is om de hoogste kwaliteit te leveren in de vertaling van uw teksten.

  vertaalbureau team

  Waarom kiezen voor Urgent Vertalen?

  ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

  Vaak binnen 24 uur vertaald zonder spoedtoeslag

  Beëdigde vertalingen en volledige legalisatieservice

  2500+ Klanten geven ons gemiddeld een 9,6/10

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd