Pools vertaalbureau Urgent Vertalen

Snel en voordelig uw document laten vertalen van of naar het Pools?

Polen is sinds 1 mei 2004 lid van de Europese Unie, waardoor de belangstelling voor dit land met zijn taal fors is toegenomen. De Poolse taal is een West-Slavische taal met ongeveer 40 miljoen sprekers. Polen zelf heeft 38,6 miljoen Pools sprekende inwoners. Andere sprekers wonen voornamelijk in de landen van de voormalige Sovjet-Unie en in de Verenigde Staten. De Poolse taal is sterk verwant aan Slowaaks, Tsjechisch en Sorbisch.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Een beëdigde vertaling Pools voor uw officiële documenten

Een beëdigde vertaling Pools Nederlands of Nederlands Pools wordt bij ons Pools vertaalbureau verzorgd door een beëdigde vertaler. Een beëdigde vertaler is in het bezit van een afgeronde vertaalopleiding op Hbo-niveau en is gemachtigd om een officieel document zoals een akte, diploma, KvK-uittreksel of geboorteakte officieel te vertalen.

Een beëdigde vertaling in 3 stappen

 • U stuurt ons een scan van uw documenten per e-mail

  Het sturen van een scan of foto van uw documenten is voldoende. Wij sturen u vervolgens een voorstel voor het beëdigd vertalen van uw documenten.

 • De vertaling wordt spoedig voor u verzorgd

  De vertaling wordt voorzien van stempel, handtekening en verklaring van de beëdigd vertaler, vervolgens wordt de kopie van uw document gehecht aan de vertaling. Uw vertaling is gemaakt conform de richtlijnen voor beëdigde vertalingen.

 • Vertaling de volgende werkdag voor 10.00 uur in huis

  Gratis verzending per reguliere post + een digitaal exemplaar per e-mail. Indien u verzekerd wilt zijn dat uw vertaling de volgende werkdag bij u arriveert, kiest u voor een spoedverzending tegen een kleine meerprijs.

Waarom uw tekst beëdigd laten vertalen bij vertaalbureau Urgent Vertalen?

Spoedvertaling zonder spoedtoeslag

Een (beëdigde) vertaling kunnen wij vaak binnen 24 uur aan u leveren, zonder "spoedtoeslag".

Gediplomeerde vertalers

Onze vertalingen worden verzorgd door native speaker vertalers van de doeltaal, wij werken enkel met gediplomeerde vertalers.

Gemiddeld 36,8% goedkoper

Vergelijk gerust ons voorstel met het voorstel van een ander vertaalbureau en trek hieruit zelf uw conclusie.

Niet goed, geld terug

Bij elke vertaling profiteert u van 100% tevredenheidsgarantie, hierdoor bent u altijd verzekerd van de juiste vertaling.

Spoedvertaling
zonder toeslag

Gediplomeerde
vertalers

Gemiddeld
36% goedkoper

Niet goed,
Geld terug

Een (beëdigde) vertaling kunnen wij vaak binnen 24 uur aan u leveren, zonder "spoedtoeslag".

Onze vertalingen worden verzorgd door native speaker vertalers van de doeltaal, wij werken enkel met gediplomeerde vertalers.

Vergelijk gerust ons voorstel met het voorstel van een ander vertaalbureau en trek hieruit zelf uw conclusie.

Bij elke vertaling profiteert u van 100% tevredenheidsgarantie, hierdoor bent u altijd verzekerd van de juiste vertaling.

Legalisatie van uw Poolse vertaling

Het kan voorkomen dat uw beëdigde vertaling Pools nog gelegaliseerd moet worden voor het land waar u het wilt gebruiken. Per land hebben wij aangegeven wat er voor de legalisatie nodig is.

Legalisatieservice Urgent Vertalen

Vertaalbureau Urgent Vertalen biedt de service aan om uw beëdigde vertaling te legaliseren. We bevinden ons met ons vertaalbureau op een strategische locatie in Den Haag, tussen alle instanties die bezocht dienen te worden voor uw legalisatie. Hierdoor zijn wij in staat om tegen een lage prijs de gehele legalisatie voor u te verzorgen.

Uw document laten vertalen van of naar het Pools

Het vertalen van of naar het Pools hoeft natuurlijk niet altijd beëdigd vertaald te worden, het kan zijn dat u voor u zelf iets vertaald wilt hebben van of naar het Pools. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een website, blog, folder of zelfs een liefdesbrief. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde en native Poolse vertalers die u graag van dienst zijn.

Snel een vertaling Pools

De naam zegt het al Pools vertaalbureau Urgent vertalen. Omdat wij dagelijks te maken hebben met Poolse vertalingen, of het nou beëdigd of regulier is, hebben wij een groot team van Poolse vertalers die voor klaar staan.

Doordat ons team van beëdigde vertalers Pools zo groot en divers is, kunnen wij snel uw Poolse vertalingen verzorgen tegen een scherp tarief.

Uw vertaling Pools met 100% tevredenheidsgarantie

Doordat wij de vertaler Pools nauwkeurig selecteren op basis van uw document, bent u verzekerd van een volledig correcte vertaling. Aangezien wij volledig achter de kwaliteit van onze vertalingen staan, durven wij hieraan ook consequenties te hangen, wanneer uw Poolse vertaling niet correct zou zijn.

Bent u niet tevreden met uw Poolse vertaling dan krijgt u gewoon uw geld terug!

Wat anderen over Urgent Vertalen zeggen

Bent u benieuwd naar de ervaringen van anderen?
Bekijk dan eens onze onze referenties.

Waarom kiezen voor Pools vertaalbureau Urgent Vertalen?

Een vertaling vanuit het Nederlands naar het Pools wordt altijd gemaakt door een vertaler met Pools als moedertaal. Tevens zijn al onze vertalers in het bezit van een afgeronde vertaalopleiding op Hbo-niveau of hoger.

Elke tekst is uniek, daarom wordt er bij elke vertaalopdracht goed gekeken naar de type tekst. Wij vinden het vanzelfsprekend, dat er altijd een native-speaker vertaler, die over voldoende ervaring in uw vakjargon beschikt, met uw vertaling aan de slag gaat. Er zal dus nooit een technische vertaler Nederlands naar Pools, met een juridisch document aan het werk gaan. Mede hierdoor kunt u vertrouwen op een goede vertaling van Pools naar Nederlands.

Dagelijks verzorgen wij als vertaalbureau Nederlands Pools onder andere vertalingen van brochures, Curriculum vitae, brieven en handleidingen. Dit wordt altijd zorgvuldig vertaald door één van onze Poolse native-speaker vertalers. Niet alleen zijn wij gespecialiseerd in vertalingen vanuit het Nederlands naar Pools. Ook talencombinaties, zoals het Spaans naar het Pools en Frans naar het Pools, komen veelvoudig voor bij ons vertaalbureau Nederlands Pools.

Veel van onze bestaande, maar ook nieuwe opdrachtgevers, zoals overheidsinstellingen, internationale bedrijven en particulieren, hebben urgent een vertaling nodig van bijvoorbeeld een diploma, akte, paspoort of sollicitatiebrief vanuit of naar het Pools. Wij, als vertaalbureau Pools, bieden u en onze vaste opdrachtgevers onze vaste scherpe tarieven, ook zonder een zogenaamd “spoedtoeslag” bovenop onze tarieven.

Bent u niet tevreden met uw Poolse vertaling, dan krijgt u gewoon uw geld terug!

Waarom kiezen voor de legalisatieservice van Urgent Vertalen?

 • U bespaart veel tijd en moeite.
 • U hoeft geen vrije dag op te nemen voor het bezoeken van alle instanties.
 • U hoeft niet een aantal keer de rit van en naar Den Haag te maken, u bespaart hiermee uw reiskosten.
 • Vertaalbureau Urgent Vertalen is een expert in het legaliseren van uw documentatie en is altijd op de hoogte van de laatste regels wat betreft de legalisatie. U komt hierdoor niet voor vervelende verrassingen te staan bij de instanties.
 • Nadat uw beëdigde vertaling klaar is kunnen wij direct beginnen aan de gehele legalisatie, hierdoor is het gelegaliseerde document sneller klaar.
 • U krijgt uw documentatie traceerbaar opgestuurd. Hierdoor weet u precies wanneer u uw gelegaliseerde documenten zal ontvangen.

De Poolse taal = Polszczyzna of Jezyk Polski

West-Slavische taal

Net zoals het Tsjechisch en Slowaaks is ook het Pools een West-Slavische taal, vanuit de Indo-Europese talen. Deze talen komen veel met elkaar overeen, toch zijn ze niet wederzijds verstaanbaar.

De West-Slavische bevolking was veelal Rooms-katholiek, terwijl de Oost-Slavische bewoners het Oosters Orthodoxe christendom aanhielden. Daarom gebruiken de West-Slavische volken het Romeinse alfabet, dat ook de omliggende landen gebruikten. Het Pools maakt gebruik van het Latijnse (Romeinse) alfabet en telt 32 letters, waarbij men de q, v en x niet kent in het Pools alfabet met uitzondering van leenwoorden.

De extra letters met diakritische tekens compenseren de beperking van alle klanken van de Poolse taal.

Pools als moedertaal

Sinds Polen lid is van de Europese Unie zijn in Nederland en België veel Polen werkzaam en spreken dus hier hun moedertaal.

Omdat na de Tweede Wereldoorlog veel Joden in Polen en Tsjechië naar Israël trokken is momenteel voor 100.000 inwoners daar nog steeds Pools de moedertaal.

De Poolse taal wordt gesproken in Polen zelf, Duitsland, Litouwen, Wit-Rusland, Oekraïne en dan Israël. Ook in de Verenigde Staten wordt Pools gesproken. In totaal zijn het circa 40 miljoen mensen die de Poolse taal als moedertaal gebruiken.

Dialecten

Het Pools kent weinig dialecten. De meeste Polen spreken de standaardtaal. Er zijn vijf grote dialectgroepen: Groot-Pools (rond Poznañ), Klein-Pools ( rond Krakau), Mazovisch (rond Warschau), Silezisch (in Opper-Silezië) en Kasjoebisch (ten westen van Gdansk).

De kleinere dialectgroepen zijn: Podhale-dialect (van de bergbewoners) en Kresy, dat nog door de ouderen wordt gesproken.

Het Kasjoebische en Silezische dialect worden tegenwoordig beschouwd als aparte, zelfstandige talen.

Nasaal klanken en articulatie

De spreektaal van de Lechitische talen kenmerkt zich door de Proto-Slavische nasaal klanken.
Ook de sterk gepalataliseerde medeklinkers (palataliseren = een vorm van articulatie van de medeklinker, waardoor deze zachter wordt uitgesproken) zijn een kenmerk voor de Poolse taal en een vast woordaccent op de een na laatste lettergreep, paroxytona.
Bij de Poolse spelling worden voor een aantal klanken (fonemen), lettercombinaties gebruikt, zoals de ch, cz en sz.

Zeven naamvallen en geen lidwoorden

De grammatica kent zeven naamvallen en de verbuigingen van zelfstandige voornaamwoorden en de vervoegingen van de werkwoorden zijn erg gecompliceerd.
En als laatste is een opmerkelijk punt dat de Pools taal geen lidwoorden kent. Dit is typisch voor een Slavische taal.