• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Vertaalbureau voor particulieren

  Urgent Vertalen, een toonaangevend vertaalbureau, biedt hoogwaardige en foutloze vertalingen van uw persoonlijke documenten. Jaarlijks verzorgen wij voor veel particulieren vele vertalingen in veel verschillende talen.

  arrow cta

  2214 beoordelingen gemiddeld 9,6

  14/04/2024 Bartjan, ST. CREPIN

  “Flexibel, helder en ... snel !!”

  14/04/2024 Barbara, Amstelveen

  “Dure service, maar heel goed geregeld. Binnen enkele werkdagen keurige vertaling Spaans met certificaat en apostilles per email en aangetekende post d”

  13/04/2024 Els, Almere

  “Goede communicatie, snelle service en redelijke prijs.”

  12/04/2024 Michel, Zoutelande

  “snel”

  12/04/2024 Helga van Boxtel, Apeldoorn

  “Snel en vakkundig!”

  Next
  Prev

  Vertaaldiensten op maat voor particulieren

  Het klinkt voor ons meer dan logisch, maar ook particulieren zijn bij ons van harte welkom met een vertaalverzoek. Veel vertaalbureaus vinden particulieren erg tijdrovend, maar voor ons bij Urgent Vertalen is het een sport om voor een particulier vertaalverzoek het juiste plan van aanpak te maken.


  Onze klanten waarderen onze service met een 9,5 op basis van ruim 2400 reviews, waar we uiteraard trots op zijn. Veel particuliere klanten bellen na ontvangst van de documenten onze vertaaladviseurs nog eens extra op om te bedanken voor het wegnemen van veel stress in een situatie waar vaak tijdsdruk bij komt kijken. En daar doen we het voor. Of u nu gaat trouwen, scheiden, studeren of werken in het buitenland, wij weten hierin ook particulieren volledig te ontzorgen.

  vertaalbureau den haag
  vertaalbureau den haag

  Handig gevestigd in de Archipelbuurt in Den Haag

  Urgent Vertalen is gevestigd in de Archipelbuurt in Den Haag, de wijk waar veel ambassades en consulaten van landen wereldwijd gevestigd zijn. Wij zijn dan ook bekende gezichten bij de ambassades en weten op informele manier te communiceren met het ambassadepersoneel. Wel zo handig bij uitdagende dossiers, dat je van elkaar weet hoe te handelen.
  Niet voor niets sturen veel ambassades en consulaten u door naar ons vertaalbureau in Den Haag; zij weten namelijk dat het goed komt zodra u bij ons uw vertaal- en legalisatieverzoek neerlegt.

  Waarom een plan van aanpak?

  Het correct vertalen van documenten van de ene naar de andere taal geeft geen garantie dat de vertaling geschikt is voor alle doeleinden. Voor officiële instanties dient de vertaling uitgevoerd te worden door een beëdigd vertaler, waarbij de beëdigde vertaling is voorzien van een stempel, handtekening en een verklaring van de beëdigd vertaler.

  Indien u de documenten buiten Nederland nodig heeft, dienen de documenten ook nog eens gelegaliseerd te worden voordat deze in het land van bestemming geaccepteerd worden. De methode van legaliseren van documenten is voor ieder land en per document verschillend. U wilt in het buitenland niet voor verrassingen komen te staan wanneer blijkt dat uw documenten alsnog niet geaccepteerd worden. De gevolgen hiervan kunnen groot zijn. Het is daarom heel belangrijk dat u vooraf goed weet wat voor uw doeleinden nodig is.

  Onze ervaren vertaaladviseurs weten precies hoe uw documenten geaccepteerd kunnen worden in het buitenland en helpen u geheel vrijblijvend met het maken van een plan van aanpak. Dit kan zowel telefonisch als onder het genot van een kop koffie of thee bij ons op kantoor. Het maken van een afspraak is bij Urgent Vertalen niet nodig, dus kom gerust tijdens onze openingstijden zonder afspraak langs voor een vrijblijvend vertaalplan.

  Het enige échte full-service vertaalbureau in Nederland

  Veel vertaalbureaus gebruiken de term “full-service”, maar leveren een “full-service” die niet erkend wordt door uw doeleinden. U betaalt in dat geval voor een keurige vertaling waar u niks aan heeft, wat zonde is van uw geld. Full-service vertalen gaat verder dan alleen vertalen, het moet u volledig ontzorgen in het realiseren van uw doeleinden.

  Zoals eerder aangegeven dient een beëdigde vertaling in veel gevallen ook nog gelegaliseerd te worden, wat in Den Haag plaats dient te vinden. Gevestigd in Den Haag zijn wij als Urgent Vertalen dan ook in de unieke positie om, nadat de vertaling klaar is, diezelfde middag nog te starten met de legalisatieprocedure en hiermee binnen de kortste tijd uw documenten gelegaliseerd te hebben. Binnen Den Haag verzorgen wij alle legalisaties met de fiets, wat in het centrum van Den Haag het snelst en ook nog eens milieubewust is.

  Nieuwsgierig naar onze werkwijze in het legalisatieproces? Wij hebben een “dagje Den Haag” gefilmd om u een kijkje achter de schermen te geven. Bekijk het volgende filmpje om te zien hoe wij u met gemak het werk uit handen nemen:

  jeffrey posthuma

  “De juiste vertaaloplossing verzorgen voor elke klant, dat is mijn vak.“

  Gecertificeerd vertaalbureau voor particulieren met kwaliteitsgarantie


  Strikte beveiliging en geheimhouding volgens ISO 27001. Naast de Privacywet (AVG), hebben al onze medewerkers en vertalers een geheimhoudingsovereenkomst ondertekend. Urgent Vertalen is een van de weinige vertaalbureaus die naast de ISO 9001 kwaliteitsmanagement- en ISO 17100 vertaaldienstennorm ook gecertificeerd is voor de ISO 27001 informatiebeveiligingsnorm. Hierdoor voldoen onze processen o.a. op basis van beveiliging aan zeer strenge eisen om uw documentatie en gegevens extra te beschermen.

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd

  Onze werkwijze voor uw particuliere vertaling

  Stap 1

  Na ontvangst van uw aanvraag controleert onze vertaaladviseur uw documenten

  Stap 2

  Op basis van de gewenste talencombinatie en vakjargon selecteren de meest geschikte gediplomeerde vertaler voor uw vertaalverzoek

  Stap 3

  In overleg met onze vertaler maakt de vertaaladviseur een prijsopgave op basis van tijd dat de vertaler hiervoor kwijt is. In het maken van de prijsopgave wordt rekening gehouden met herhaling van werkzaamheden en bewerkelijkheid van het document.

  Stap 4

  Een vrijblijvende offerte op maat wordt op werkdagen meestal binnen 60 minuten aan u toegezonden

  Stap 5

  Bij akkoord ontvangen wij graag uw factuurgegevens en eventueel benodigde verzendgegevens

  Stap 6

  Urgent Vertalen start aan uw opdracht en levert op binnen de afgesproken tijd.

  Stap 7

  Kwaliteit van ons werk garanderen wij ook na oplevering van uw vertaling; Mocht u toch twijfels hebben over onze vertaalslag, bijvoorbeeld een bepaalde woordkeuze, controleren wij uw bevindingen en ontvangt u zonder extra kosten een gecorrigeerde vertaling.

  Veelgestelde vragen

  Een vertaalbureau voor particulieren biedt vertaaldiensten aan individuen die documenten, correspondentie, websites, of andere teksten willen laten vertalen van de ene taal naar de andere. Deze diensten kunnen variëren van eenvoudige documentvertalingen tot meer gespecialiseerde vertalingen zoals juridische, medische of technische documenten.

  Particulieren kunnen ons vertaalbureau inschakelen voor een breed scala aan documenten, waaronder maar niet beperkt tot: persoonlijke brieven, juridische documenten (zoals contracten, testamenten), medische rapporten, academische certificaten, websites, en persoonlijke projecten of presentaties.

  Ons vertaalbureau werken met professionele vertalers die native speakers zijn van de doeltaal. Zij kunnen ook gebruikmaken van gestandaardiseerde vertaalprocessen, kwaliteitscontroles, en revisies door tweede vertalers om nauwkeurigheid en kwaliteit te waarborgen. Wij zijn gecertificeerd volgens de internationale kwaliteitsnormen ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001

  De kosten kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals de lengte en complexiteit van de tekst, de taalcombinatie, de urgentie van de opdracht, en eventuele aanvullende diensten zoals notarisatie. U kunt de kosten uitgebreid verder op deze pagina bekijken.

  De levertijd hangt af van de omvang van het document, de complexiteit, en de beschikbaarheid van de vertaler. Voor standaard documenten kan de doorlooptijd variëren van 24 uur tot enkele dagen. Voor grotere of complexere projecten kan het langer duren.

  Ja, ons particuliere vertaalbureau biedt beëdigde of gecertificeerde vertalingen aan die wettelijk erkend zijn voor officiële doeleinden, zoals immigratie, rechtszaken, of het erkennen van academische diploma’s in het buitenland.

  Wij nemen de privacy en vertrouwelijkheid van uw documenten zeer serieus. We gebruiken te allen tijde gegevensbeschermingsprotocollen en vertrouwelijkheidsovereenkomsten om de veiligheid van uw informatie te waarborgen.

  Prijzen particuliere vertalingen

  Als u geïnteresseerd bent in de kosten van een particulier vertaling, staan wij bij Vertaalbureau Urgent Vertalen voor u klaar met duidelijke informatie. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van onze tarieven per woord voor particuliere vertalingen, zodat u een helder beeld hebt van onze transparante prijsstelling.

  Volledig betrouwbaar. Strikte geheimhouding volgens ISO 27001 geldt voor elke vertaalopdracht.

  Meer info

  Het team achter de vertalingen

  Bij ons vertaalbureau zijn we trots op ons team van gepassioneerde taalexperts, elk met een eigen unieke specialisatie. Ze worden ondersteund door een zorgvuldig gekozen netwerk van professionele vertalers en revisoren. Ons gezamenlijke doel is om de hoogste kwaliteit te leveren in de vertaling van uw teksten.

  vertaalbureau team

  Waarom kiezen voor Urgent Vertalen?

  ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

  Vaak binnen 24 uur vertaald zonder spoedtoeslag

  Beëdigde vertalingen en volledige legalisatieservice

  2200+ Klanten geven ons gemiddeld een 9,6/10

  iso 9001 iso 17100 en iso 27001 gecertificeerd