• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Uw bedrijf starten in China?
  Ontdek deze aspecten van de Chinese cultuur voor u begint.

  De economie van China is, na de Verenigde Staten, de grootste ter wereld. Logisch dat u er een bedrijf zou willen starten en de Chinese markt wilt veroveren. Maar welke ingrediënten zijn er nodig om succesvol te zijn? Hoe speelt u in op de Chinese cultuur en hoe zorgt u ervoor dat de mensen u accepteren? Dat leest u allemaal in dit artikel.

  Lees verder

  De cultuur in China is anders dan in Nederland – zo ook de bedrijfscultuur

  U komt uit een westers land en wilt in China een eigen bedrijf opstarten of zaken doen. Dan zult u snel genoeg doorkrijgen dat de Chinese cultuur, en dus ook de bedrijfscultuur, heel anders is dan in Nederland. Het verschil is zo groot dat het echt nodig is dat u leert over de Chinese bedrijfscultuur, voordat u uw reis maakt. Een simpel cultureel misverstand kan de band met uw werkrelatie al verbreken. Daarom is het handig om van te voren al wat over de Chinese bedrijfscultuur leren.

  Waarom zijn zakenrelaties zo belangrijk?

  Als u een bedrijf in China op gaat zetten, zijn zakelijke relaties erg belangrijk. De juiste relaties kunnen altijd positief van toepassing zijn voor u en/of uw bedrijf. De Chinese zakenmensen waarderen het heel erg wanneer u ze bijvoorbeeld uitnodigt voor een diner. Hierdoor bouwt u een persoonlijke relatie op.

  Leer de Chinese taal voor u vertrekt

  Natuurlijk is communicatie erg belangrijk wanneer u een eigen bedrijf opzet in China. Het is daarom gewenst om de Chinese taal te leren spreken. Indien u niet de taal kan spreken, is het ook mogelijk om een Chinese tolk in te schakelen.

  Hieronder vindt u een aantal gedrags- en communicatiecodes die in China van belang zijn:

  Gedrag

  • Gebruik geen overdreven handbewegingen. De Chinezen spreken niet met hun handen. Uw bewegingen kunnen storen aan uw gastheer.
  • Het is gebruikelijk om de zelfde houding en lichaamstaal van uw gastheren te gebruiken.
  • In de Chinese cultuur wordt oogcontact meestal kort gehouden. Het maken van oogcontact kan wel, maar houd het kort.
  • Geen persoonlijk contact in het openbaar.
  • Begin niet te eten of te drinken voor dat uw gastheer aanwezig is.
  • U dient alles te proeven wat u wordt aangeboden.
  • Eet nooit alles op. De Chinezen kunnen dan beledigd zijn en denken dat u niet voldoende gegeten hebt.

  Communicatie

  • Westerlingen zijn gewend aan het schudden van een hand als een vorm van groeten. Voor de Chinezen is het gebruikelijk om te buigen of knikken. Dit is een gemeenschappelijk groet.
  • Applaus is gebruikelijk als begroeting van een menigte.
  • Voorafgaand van uw reis moet er al contact zijn geweest met uw zakenrelatie.
  • Breng meerdere kopieën van alle schriftelijke stukken voor uw vergaderingen mee.
  • Cadeaus en kaarten dient u met beide handen aan te nemen.
  • Het belangrijkste lid van uw bedrijf of groep moet belangrijke vergaderingen leiden. Chinese hechten veel waarde aan rang en status.
  • Ontwikkelen van een praktische kennis van de Chinese cultuur.
  • Toestaan dat de Chinezen zakenmensen een vergadering als eerste verlaten.
  info

  1850 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10

  Meer info

  Professionele vertaling nodig?

  Heeft u een officiële vertaling nodig en wilt u de garantie dat het goed gebeurt? Als beëdigd vertaalbureau vertalen wij uw document snel en goed. U profiteert altijd van onze niet goed, geld terug garantie, onze snelheid en het feit dat wij gemiddeld 36,8% goedkoper zijn in vergelijking met andere vertaalbureaus.

  Direct aanvragen

  Volg ons

  Heb je een vraag?

  Verstuur je bericht

  Bedankt voor je bericht! We nemen spoedig contact met je op.

  Wanneer u voor Urgent Vertalen kiest, dan bent u ervan verzekerd dat;

  Bekijk onze diensten

  Uw belangrijke documenten naar het Chinees laten vertalen

  Wanneer u een bedrijf gaat starten in China, is het erg belangrijk om verschillende soorten documenten beëdigd te laten vertalen naar het Chinees, en te legaliseren voor het gebruik in China. Denk bijvoorbeeld aan een oprichtingsakte, arbeidsovereenkomst, samenwerkingsovereenkomst, Kamer van Koophandel documentatie, bankafschriften, paspoort, geboorteaktes en Verklaring omtrent gedrag.

  Uw website naar het Chinees vertalen? Zorg voor een Chinese site

  Het internet is uitgegroeid tot een wereldwijde markt met meer dan 3,2 miljard gebruikers. Wanneer u de markt in China of elders wilt veroveren, is het erg belangrijk om uw website te laten vertalen. U bent hierdoor makkelijk vindbaar en vergroot uw naamsbekendheid. Door middel van het vertalen van uw website kunt u een breder publiek aantrekken. Laat uw website snel en makkelijk naar het Chinees vertalen, bij vertaalbureau Urgent Vertalen.

  Meer weten over de Chinese cultuur of over andere landen?

  Meer lezen over de Chinese cultuur of geïnteresseerd in andere talen? Volg ons op Facebook of Twitter waar we u op de hoogte houden over alles op het gebied van talen, emigreren, taalontwikkeling en meer.

  Plaats een reactie