• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

  • Emigreren naar Australië
    Hulp met uw officiële documenten

    Bent u van plan om te emigreren naar Australië, maar komt u er niet helemaal uit door alle informatie die op u af komt? Verhuizen naar Australië brengt veel administratieve handelingen met zich mee. Geen nood, wij vertellen u stap voor stap waar u op moet letten, wat u nodig heeft, hoe u sommige zaken efficiënter kunt regelen en waarmee wij uw proces kunnen vergemakkelijken

    Lees verder

    Visum aanvragen voor Australië

    Zoals elke emigratie, begint uw reis bij het aanvragen van een visum. Er zijn verschillende visums beschikbaar voor een vertrek naar Australië. Het is van belang om vooraf te weten welk visum u nodig heeft. Heeft u geen familie wonen in Australië en bent u geen vluchteling of humanitaire, dan kunt u er bijna vanuit gaan dat u een ‘skilled independent visa’ nodig heeft.

    Let wel op, elke situatie is anders. Wij raden u daarom aan om gebruik te maken van de visumsite die door de Australische regering is opgesteld.

    Voordat u het visum aanvraagt, gaat u het volgende na:

    • Heeft u goede kennis van de Engelse taal?
    • Heeft u een opleiding afgerond op HBO/Universitair niveau of een vakgerichte opleiding afgerond?
    • Heeft u de afgelopen 24 maanden op zijn minst 12 maanden een beroep beoefend dat op de SOL lijst voorkomt?
    • Wilt u een beroep beoefenen dat op de SOL lijst te vinden is?

    Kunt u al deze vragen met een ja beantwoorden, dan kunt u een visum aanvragen. Bent u niet zeker of kunt u op één van de vragen een definitieve nee antwoorden, dan kunt u online het e.e.a. testen voor u geld uitgeeft aan uw visum.

    • Test uw Engelse taal met een IELTS-test.
    • Laat uw beroepsvaardigheid testen, op de eerder genoemde SOL lijst vindt u achter het beroep ook de verantwoordelijke partij voor deze assessments.
    • Voltooi de ‘skilled visa test’ opgesteld door de Australische regering om te kijken of u genoeg punten behaald om in aanmerking te komen voor dit soort visum. Deze kunt u vinden op de eerder genoemde visumsite.

    Wanneer u genoeg punten heeft behaald, kunt u de aanvraag van uw visum indienen bij de Australische overheid. Deze aanvraag kost op het moment van schrijven 3755 Australische dollars. Ook wanneer uw aanvraag niet geaccepteerd wordt, bent u dit geld kwijt.

    Na de aanvraag wordt u gevraagd om een medische keuring te ondergaan en er wordt gevraagd om een verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze wordt tegen betaling uitgegeven door de Nederlandse overheid. Beide documenten dient u beëdigd en in de Engelse taal aan te leveren.

    Wonen in Australië

    Het is zover, u heeft een terugkoppeling ontvangen uit Australië en te horen gekregen dat uw visum is goedgekeurd. Gefeliciteerd, u kunt verhuizen naar Australië.

    Tijd voor het volgende, hoe komt u aan een onderkomen? De meeste huizen in Australië zijn in handen van particulieren en tegenwoordig op het internet te vinden. Een groot voordeel, wanneer je nieuw bent in Australië, huizen worden vaak gemeubileerd opgeleverd.

    De regelgeving over huurovereenkomsten wordt in Australië vastgelegd per staat of gebied en, net zoals dit in Nederland het geval is, worden in Australië zowel de huurders- als verhuurdersrechten beschermd door de staat. Controleer daarom het contract goed voordat u deze ondertekent.

    Over de huurprijs kunt u vrij onderhandelen, er is geen vastgestelde huurprijs, zoals dat in uw eigen land wel vaak het geval is. Stijgingen van de prijzen moeten ten alle tijden door rechtelijke instanties worden herzien wanneer u als huurder daarom vraagt.

    Maar u vraagt uzelf natuurlijk af: “Waar begin ik met mijn zoektocht van een woning?”

    Hier zijn enkele verschillende opties voor.

    • Zoek online naar een makelaarsbureau en vraag hen om een gepaste woning te zoeken die aan uw wensen voldoet.
    • Zoek online of er particuliere woningen beschikbaar zijn in de stad waar u uzelf wilt vestigen. Contacteer hier de huurder over met de contactgegevens die u bij de advertentie vindt.
    • Zoek een gastgezin om daar voor enkele weken tot maanden te verblijven. Dit is een optie die u in veel van de gevallen niet zelf kunt, zoek daarom online naar een organisatie die dit voor u kan regelen.

    TIP: Ziet u een huis te huur bij een makelaar, probeer eens uit te zoeken of dat dit huis niet via een particulier op de markt staat. In de regel is de prijs voor de woning dan gunstiger.

    Wat mag u meenemen naar Australië?

    Australië is een geïsoleerd land met een eigen ecosysteem. Voedsel, plantaardig materiaal en dierlijke producten zijn daarom ten strengste verboden. Deze producten kunnen in het ergste geval ziektekiemen bevatten, welke ervoor kunnen zorgen dat de landbouw, toerisme, industrie en zelfs het gehele ecosysteem verwoest wordt.

    Uiteraard is het wel mogelijk om huisdieren mee te verhuizen naar Australië. Hiervoor gelden aangepaste regels welke u kunt vinden op de website van de Australische regering. Bij aankomst wordt uw huisdier in quarantaine geplaatst voor onderzoek op ziektes en krijgt deze zo nodig behandeling daartegen. Zodra deze controle gedaan is, kunt u uw huisdier afhalen.

    Zijn er inentingen nodig voor Australië?

    Wanneer u via een land reist waar de gele koorts voorkomt, dan bent u verplicht om hier een inenting tegen te halen. Dit virus komt uitsluitend voor in Afrika, ten zuiden van de Sahara en in Zuid-Amerika. Het risico op besmetting van gele koorts is het grootst in West-Afrika en de Amazone.

    Standaard zijn er geen vaccinaties nodig om naar Australië te reizen.

    info

    1850 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10

    Meer info

    Professionele vertaling nodig?

    Heeft u een officiële vertaling nodig en wilt u de garantie dat het goed gebeurt? Als beëdigd vertaalbureau vertalen wij uw document snel en goed. U profiteert altijd van onze niet goed, geld terug garantie, onze snelheid en het feit dat wij gemiddeld 36,8% goedkoper zijn in vergelijking met andere vertaalbureaus.

    Direct aanvragen

    Volg ons

    Wanneer u voor Urgent Vertalen kiest, dan bent u ervan verzekerd dat;

    Bekijk onze diensten

    Werken in Australië

    In de meeste gevallen noemen werknemers hun werkgever bij voornaam en gaat het er vrij los aan toe op de werkvloer. Arbeidsomstandigheden worden bepaald door een overeenkomst die u als werknemer met uw toekomstige werkgever afsluit.

    Vaak is het lastig om als immigrant een vaste baan te vinden in Australië, het is daarom een goede keuze om via een uitzendbureau vacatures in Australië te zoeken. De Australische werkervaring die u ermee opbouwt, is naast netwerken met collega’s en con-collega’s, één van de belangrijkste punten om aan een vaste aanstelling te komen.

    Bedrijf starten in Australië

    Australië is een ideale plek voor het ondernemerschap. In het land vindt u diverse bedrijfsvormen. De meest voorkomende: trust, sole trader, partnership en company. Elke bedrijfsvorm heeft zijn eigen voor- en nadelen. Denk hierbij aan belastingen, algemene kosten, bescherming van persoonlijke bezittingen en zakenrelaties met andere ondernemingen.

    Voordat u uw bedrijf kunt starten, is het nodig om een ondernemingsplan te schrijven en uw kosten te berekenen. Het plan is essentieel voor het starten van uw eigen bedrijf, omdat u deze moet tonen aan de bank of uw investeerders.

    Nadat uw bedrijfsplan is nagekeken, is het tijd voor de inschrijving van uw onderneming. Bij de instelling ASIC kunt u een aanvraagformulier invullen en achterlaten. Naast dit aanvraagformulier is er een bewijs van stichting nodig en de daarbij behorende constitutiedocumenten. Zodra de instelling instemt met het formulier, krijgt u een registratienummer en een certificaat van registratie opgestuurd. Het certificaat moet u ten alle tijden bewaren voor het geval dat u een controle krijgt.

    Het wetsysteem van Australië

    Bent u eenmaal geëmigreerd naar Australië, heeft u een woning gevonden en u heeft een baan? Dan is het tijd om u te verdiepen in het wetsysteem dat in Australië geldt. Uiteraard is dit te veel informatie om in dit artikel te plaatsen, vandaar deze beknopte toelichting.

    Australië maakt gebruik van een zogeheten ‘Common law system’. Zoals de naam al aangeeft gaat het hier om een gewoonterecht. Uitspraken van de rechters worden letterlijk gebaseerd op eerder voorgekomen rechtszaken. Het is een vrij gemakkelijk systeem om te leren, u hoeft uzelf alleen te verdiepen in het verleden van gerechtsuitspraken en u houdt nieuws over de wet bij.

    Heeft u een vraag voor ons?

    Bericht verzenden

    Bedankt voor uw bericht. We zullen u zo snel mogelijk een antwoord verzenden.

    Algemene informatie over Australië

    Afsluitend van dit artikel geven wij u nog een aantal algemene onderwerpen waarvan u wellicht nog niet op de hoogte was. Als u nog twijfelt of dat u wel naar Australië wilt emigreren, of nog niet precies weet waar u zich wilt vestigen, wie weet staat hieronder uw gouden tip.

    Cultuur

    Oorspronkelijk hebben de Aboriginals Australië geërfd, echter deze dag telt Australië 21 miljoen inwoners waarvan de meeste van Britse afkomst zijn. De overige bevolking wordt voornamelijk gevormd door mensen van Aziatische en Europese afkomst.

    Een goede 70% van de bevolking woont in de grote steden als Sydney, Melbourne, Perth en Canberra. In het midden en noorden van het land is de bevolking zeer schaars.

    Van een op de tien mensen die u vraagt naar de hoofdstad van Australië, zullen er zeker acht u vertellen dat dit Sydney of Melbourne is. Niets is echter minder waar, het antwoord ligt precies tussen deze twee steden in, namelijk de stad Canberra.

    Het klimaat van Australië

    Australië is een groot land, u vindt hier dan ook meerdere klimaatzones. Het grootste deel van Australië, het binnenland, heeft een warm woestijnklimaat. Het noorden geniet van een tropisch savanneklimaat en het zuiden geniet van een zeeklimaat. Omdat Australië op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de jaargetijden anders dan in Nederland. Exact het tegenovergestelde om precies te zijn. Wanneer het in ons land winter is, is het in Australië zomer en vice versa.

    Welke feestdagen zijn er in Australië?

    Met het emigreren naar Australië ontkomt u er niet aan te leren welke feestdagen er in het land zijn. Hieronder hebben we een opsomming gemaakt van de meest bekende feestdagen.

    Algemene feestdagen zoals Pasen, Pinksteren en Hemelvaart worden niet beschreven, maar ze worden ook in Australië gevierd op dezelfde datums als in Nederland. Dit geldt ook voor kerst en nieuwjaar. Het leuke van deze twee feestdagen, ze vallen beide in de zomer.

    • 26 Januari, Australia day. Ter viering van de eerste vloot in Australië.
    • 1e Maandag van Maart, Labour day. Dag van de arbeid.
    • 25 April, ANZAC day. Dodenherdenking 1e wereldoorlog.
    • 2e Maandag van juni, Queens birthday. Koninginnendag.

    Vragen of meer weten over Emigreren, talen of vertalingen?

    Neem contact met ons op of volg ons op Facebook of Twitter. Hier houden we u op de hoogte over alles op het gebied van talen, emigreren, taalontwikkeling en meer.

    Plaats een reactie