• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Plannen om een huis te kopen in Spanje?
  Met deze juridische documenten krijgt u te maken.

  Een zoektocht naar argumenten om een huis in Spanje te kopen hoeft nooit lang te duren. Het hele jaar door lekker eten, aangename temperaturen en een relaxte levensstijl die in het teken staat van mañana mañana lijken ons al meer dan voldoende. Er bevinden zich in het aankoopproces echter meerdere verschillen tussen de Nederlandse en de Spaanse gang van zaken. Ontdek binnen dit blog met welke juridische documenten u te maken krijgt en waarom het inschakelen van juridische ondersteuning tijdens dit proces zeer verstandig is.

  Lees verder

  Identiteitskaart

  De eerste in het rijtje zal als het goed is geen gefronste wenkbrauwen tot gevolg hebben. Gelijk aan de Nederlandse situatie dient u namelijk over een geldig identiteitsbewijs te beschikken om een woning aan te schaffen. Zonder is het niet mogelijk om benodigde documenten aan te vragen bij de lokale overheid. Ook voor het verifiëren van de ingevulde gegevens op overige documenten is deze noodzakelijk.

  NIE kaart

  Het eerst benoemde document komt direct van pas bij het aanvragen van het volgende. Via de Spaanse ambassade dient u in het bezit te komen van een NIE kaart, welke te vergelijken is met een lokale verblijfsvergunning. Tussen het aanvragen en het ontvangen hiervan zit gemiddeld genomen een tweetal weken. Naast deze kaart ontvangt u gelijktijdig een fiscaal nummer. Zodra u in het vervolg een financiële transactie uitvoert dient u dit nummer hierbij te vermelden.

  Spaanse bankrekening

  Wanneer u de financiering van een Spaanse woning rond wenst te krijgen zal u moeten beschikken over een lokaal bankrekeningnummer. Dit om een extra vorm van zekerheid in te bouwen en aan te kunnen tonen waar het geld vandaan komt. Een bijpassende hypotheek afsluiten gaat bovendien niet lukken zonder ditzelfde rekeningnummer.

  Bewijsdocumenten zorgverzekering

  Dankzij de zorgverzekeringswet is het voor iedereen die woont en werkt in Nederland verplicht om een basispakket van de zorgverzekering af te nemen. Bij plannen om een huis in Spanje te kopen bent u verplicht om een bewijs hiervan voor te kunnen leggen aan de Spaanse overheid. Hiermee toont u aan capabel te zijn om een huis te kunnen financieren.

  info

  1850 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10

  Meer info

  Professionele vertaling nodig?

  Heeft u een officiële vertaling nodig en wilt u de garantie dat het goed gebeurt? Als beëdigd vertaalbureau vertalen wij uw document snel en goed. U profiteert altijd van onze niet goed, geld terug garantie, onze snelheid en het feit dat wij gemiddeld 36,8% goedkoper zijn in vergelijking met andere vertaalbureaus.

  Direct aanvragen

  Volg ons

  Heb je een vraag?

  Verstuur je bericht

  Bedankt voor je bericht! We nemen spoedig contact met je op.

  Wanneer u voor Urgent Vertalen kiest, dan bent u ervan verzekerd dat;

  Bekijk onze diensten

  Nota Simple

  Hoewel alle benoemde documenten in deze lijst in de categorie verplicht vallen, is het raadzaam de meeste aandacht uit te laten gaan naar de Nota Simple. Dit document bevat waardevolle informatie over de desbetreffende woning. Dan spreken we bijvoorbeeld over:

  • Hoe groot is het stuk land dat u aankoopt?
  • Krijgt u er te maken met achterstallige betalingen of onafgeloste rekeningen?

  De wijze van aflossen vormt het voornaamste verschil tussen Nederland en Spanje. Waar wij er in ons land aan gewend zijn dat energierekeningen en hypotheekbetalingen persoonsgebonden zijn, is dit in Spanje gekoppeld aan de woningen zelf. Wie daarin even niet scherp is kan plots met een huis komen te zitten waarop een enorme som aan achterstallige betalingen rusten. Ga dergelijke processen dan ook nooit aan zonder juridische ondersteuning. Zij zijn vakkundig in staat om diverse controles uit te voeren die vervelende verrassingen achteraf voorkomen. De Nota Simple zelf mag nooit ouder zijn dan een gering aantal weken en het is wettelijk verplicht om deze fysiek te overhandigen bij een succesvolle verkoop.

  Bewijsdocumenten onroerendgoedbelasting en afvalstoffenheffing

  Los van alle documenten die u zelf op tafel moet kunnen leggen dient ook de verkopende partij er met een aantal over de brug te komen. Of u nu gaat emigreren richting Spanje of u er op zoek bent naar een vakantiewoning, schulden van een ander overnemen is het laatste waar u op zit te wachten. Teken daarom nooit een koopovereenkomst voor de verkoper via betalingsbewijzen heeft aangetoond netjes aan alle belastingbetalingen te hebben voldaan.

  Laat uw documenten zorgvuldig vertalen en direct legaliseren

  Zodra u in het bezit bent van al deze documenten en alles nauwkeurig in kaart is gebracht lijkt niets u meer in de weg te staan om een huis te kopen in het land van paella, siësta en de flamenco. Vormt de taal in deze fase nog wel een laatste struikelblok? Laat alle benoemde documenten dan beëdigd vertalen van het Nederlands naar het Spaans of omgekeerd. Meer weten over onze vertaal- en legalisatiediensten? Neem dan vandaag nog contact op met één van onze vertaaladviseurs door te bellen naar 070-7785830.

  Vragen of meer weten over Emigreren, talen of vertalingen?

  Neem contact met ons op of volg ons op Facebook of Twitter. Hier houden we u op de hoogte over alles op het gebied van talen, emigreren, taalontwikkeling en meer.

  Plaats een reactie