Trouwen in Las Vegas of een andere bestemming in het buitenland?
Dit zijn de stappen die u niet mag vergeten

Trouwen in het buitenland, u heeft een speciale band met een ander land of u maakt uw bruiloft hiermee extra speciaal en romantisch. Lekker met uw voeten in het zand op een tropisch eiland of misschien wel trouwen in een romantische, bruisende wereldstad als Rome, Parijs of Las Vegas. Er zijn echter wel belangrijke regels om rekening mee te houden als u dit gaat doen.

Lees verder

Wanneer is trouwen in het buitenland rechtsgeldig?

Ieder land heeft verschillende regels en eisen betreffende het trouwen. Daarom is het belangrijk om u daar allereerst in te verdiepen. Dit kunt u het beste vragen aan de Nederlandse ambassade in het land in kwestie.

Een van de belangrijkste aspecten is het nagaan of er rechtsgeldig getrouwd kan worden in het land van uw keuze. Bijvoorbeeld, als Nederlander is het bijna niet mogelijk om, volgens de Franse wet, in Frankrijk te trouwen.

Wat regelt u voorafgaande aan uw bruiloft in het buitenland?

U heeft vooraf een aantal documenten nodig die over het algemeen dezelfde eisen hebben in min of meer ieder land.

U heeft van de volgende documenten een vertaalde en gelegaliseerde versie nodig voor u rechtsgeldig in het buitenland kunt trouwen:

  • Een uittreksel geboorteregister
  • Een kopie van uw paspoort
  • Een verklaring dat u beide ongehuwd bent

Extra eisen

Soms heeft een land extra eisen. Dan gaat het meestal om een medisch onderzoek, een mentaal onderzoek of een trouwpreek aanhoren. Een medisch onderzoek zullen ze alleen vragen als u ook emigreert naar het land waar u wilt trouwen. Dit gaat dan om een bloedonderzoek.

Een mentaal onderzoek is niet gebruikelijk maar kan van u gevraagd worden.

Het aanhoren van een trouwpreek is ook niet gebruikelijk. U krijgt een verhaal te horen over het huwelijk en wat er allemaal bij komt kijken, zoals de verantwoordelijkheden en of u het zeker weet dat u het wilt.

Volg ons

Heb je een vraag?

Verstuur je bericht

Bedankt voor je bericht! We nemen spoedig contact met je op.

Wanneer u voor Urgent Vertalen kiest, dan bent u ervan verzekerd dat;

Bekijk onze diensten

Voorbeelden van speciale regels en eisen

Naast de hierboven genoemde extra eisen, kan een land nog specifiekere eisen stellen aan een bruiloft of de toekomstige bruid en bruidegom.

Trouwen in Frankrijk

Als u in Frankrijk wilt trouwen zult u aan deze eisen moeten voldoen:

  • Minimaal 40 aaneengesloten dagen voor het huwelijk in de betreffende gemeente wonen
  • Één van jullie moet in Frankrijk geboren zijn
  • U moet in Frankrijk werken

Als u alleen ceremonieel wilt trouwen in Frankrijk is dit gewoon mogelijk zonder aan de bovenstaande eisen te voldoen.

Trouwen in Italië

In Italië is ruim 90% van de Italiaanse bevolking Rooms-Katholiek. Daarom hoeft u in Italië niet in ondertrouw als u gaat trouwen in de kerk. Trouwen in de kerk is hetzelfde als trouwen voor de Italiaanse wet.

Ook is er maar één getuige toegestaan. Als de getuige Nederlands is en geen Italiaans spreekt, dan moet er een beëdigde tolk bij zijn.

Trouwen in Las Vegas

In Las Vegas trouwen is net een filmscene. U kunt zelfs de ceremonie door Elvis laten begeleiden. U heeft de gebruikelijke documenten en een Marriage License nodig. Daarna kunt u gelijk gaan trouwen in één van de wedding chapels!

Heeft u een vraag voor ons?

Bericht verzenden
info

1850 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10

Meer info

Professionele vertaling nodig?

Heeft u een officiële vertaling nodig en wilt u de garantie dat het goed gebeurt? Als beëdigd vertaalbureau vertalen wij uw document snel en goed. U profiteert altijd van onze niet goed, geld terug garantie, onze snelheid en het feit dat wij gemiddeld 36,8% goedkoper zijn in vergelijking met andere vertaalbureaus.

Direct aanvragen

Bedankt voor uw bericht. We zullen u zo snel mogelijk een antwoord verzenden.

Getrouwd in het buitenland – Na de bruiloft

Gefeliciteerd! U bent nu getrouwd in het buitenland, maar als u woonachtig bent in Nederland dan wilt u thuis natuurlijk ook nog rechtsgeldig getrouwd zijn.

U dient de trouwakte te legaliseren in het land waar de bruiloft plaatsvind. Als het land is aangesloten bij het Apostilleverdrag dan kan dat in de vorm van een apostille. Anders dient het normaal door de autoriteiten van het land gelegaliseerd worden.

Registreren

Nu de trouwakte gelegaliseerd is, kunt u het in Nederland laten registreren bij de Gemeentelijke Basisadministratie in uw woonplaats. Het is aan te raden om de akte in te laten schrijven in het huwelijksregister van Den Haag (afdeling Landelijke Taken). U kunt dan de trouwakte altijd opvragen wanneer u deze nodig heeft en kunt hem hierdoor niet meer kwijtraken.

Vragen of meer weten over Emigreren, talen of vertalingen?

Neem contact met ons op of volg ons op Facebook of Twitter. Hier houden we u op de hoogte over alles op het gebied van talen, emigreren, taalontwikkeling en meer.

info

2200+ Klanten geven ons gemiddeld een 9,6/10

Meer informatie

Plaats een reactie