• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Trouwen in Cuba
  Waar u op moet letten voor u gaat trouwen in Cuba

  Tijdens uw reis in Cuba heeft u ontzettend genoten van het land, de natuur en de cultuur. U bent zelfs de liefde van uw leven tegengekomen, waar u oud en gelukkig mee wilt worden.

  U bent van plan om samen te genieten in het prachtige Cuba en hebt besloten te gaan trouwen. In dit artikel krijgt u tekst en uitleg over wat u nodig heeft om in Cuba in het huwelijksbootje te stappen.

  Lees verder

  Uw reis naar Cuba

  Cuba is een prachtig authentiek land. In Cuba lijkt het net alsof de tijd heeft stilgestaan. De vele koloniale gebouwen en de oldtimers zijn hier voor een groot deel de oorzaak van. Cuba is ook niet overdreven commercieel in vergelijking tot andere Caribische landen. Dit beeld kan voor een rustgevende vakantie zorgen.

  Ondanks de rustgevende sfeer van overdag, gaat het er in het nachtleven wat wilder aan toe. Het is niet hetzelfde als in Nederland, er zijn in Cuba geen massale discotheken en clubs te vinden zijn. In Cuba vind u vooral meer muziekpodia en kleinere barretjes Desalniettemin ontbreekt het er niet aan sfeer. Het Caribisch gebied staat bekend om de salsa en rum, wat het nachtleven extra bruisend maakt. Zo ook in Cuba waar men tot in de vroege uurtjes kan genieten van onder andere muziek van de Buena Vista Social Club.

  Uw vakantieliefde ontmoet tijdens uw reis naar Cuba

  U bent tijdens uw reis in Cuba de liefde van uw leven tegengekomen. Herinnert u zich dat ene moment waarop u verliefd werd, toen u hem of haar vol passie de salsa zag dansen.

  Van het één op het andere moment dansen jullie samen de salsa en ontstaat er een vonk zonder nog te weten dat jullie uiteindelijk samen zullen trouwen! Het kan allemaal snel gaan, want uiteindelijk houdt niets de liefde tegen.

  Natuurlijk gaat u trouwen in het land wat nu uw hart veroverd heeft. U heeft samen met uw partner al een mooie locatie uitgezocht voor de ceremonie. In Cuba zijn talloze mooie plekjes waar u en uw partner elkaar het jawoord kunnen geven!

  Wat u moet weten voor u in Cuba kunt trouwen

  Als u in Cuba wilt trouwen, dient u met een aantal zaken rekening te houden:

  • U en uw partner moeten beide 18 jaar of ouder zijn. Als minderjarige kunt u wel trouwen, maar de Nederlandse overheid erkent uw huwelijk pas als beide partners 18 jaar zijn;
  • Beide partners mogen niet met iemand anders getrouwd zijn;
  • U heeft toestemming nodig om in Cuba te mogen trouwen;
  • U heeft de juiste documenten nodig om in Cuba te mogen trouwen. Denk hierbij aan uw geboortecertificaat en ongehuwdverklaring.

  Meer informatie over het trouwen in het buitenland vindt u hier.

  Uw visum voor Cuba aanvragen

  Gaat u alleen trouwen in Cuba, en er niet wonen? Dan dient u een toeristenvisum aan te vragen. Voor het aanvragen van een visum heeft u een geldig paspoort nodig, welke geldig moet zijn tot na vertrek uit Cuba. U kunt het visum voor Cuba aanvragen op verschillende manieren:

  • Vraag uw visum aan bij het consulaat van Cuba in Rotterdam;
  • Vraag uw visum online aan via Cuba Visa;
  • Vraag uw visum voor Cuba aan bij een ANWB-winkel;
  • Vraag uw visum aan via een online visumbureau.
  info

  1850 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10

  Meer info

  Professionele vertaling nodig?

  Heeft u een officiële vertaling nodig en wilt u de garantie dat het goed gebeurt? Als beëdigd vertaalbureau vertalen wij uw document snel en goed. U profiteert altijd van onze niet goed, geld terug garantie, onze snelheid en het feit dat wij gemiddeld 36,8% goedkoper zijn in vergelijking met andere vertaalbureaus.

  Direct aanvragen

  Volg ons

  Wanneer u voor Urgent Vertalen kiest, dan bent u ervan verzekerd dat;

  Bekijk onze diensten

  Verhuizen naar Cuba

  Gaat u alleen trouwen in Cuba, of gaat u er ook wonen? Als u er ook gaat wonen, moet u rekening houden met verschillende zaken. Zo moet u verschillende documenten laten vertalen en is het ook verstandig om na te denken of u zich wilt uitschrijven uit Nederland of niet. Wilt u precies weten waar u op moet letten als u gaat verhuizen naar het buitenland? Bekijk dan het artikel over verhuizen naar het buitenland en zorg dat u goed voorbereid bent, voor vertrek.

  Wist u dit over Cuba?

  • In Cuba kunnen inwoners van het land gratis naar het ziekenhuis. De gezondheidszorg in Cuba is namelijk gratis. Dit geldt niet wanneer u het land als toerist bezoekt;
  • In Cuba betaalt men met twee munteenheden, de Cubaanse peso (voor de locals) en de Peso Convertible (voor de rijke Cubanen en de toeristen);
  • Cuba staat natuurlijk bekend om de felgekleurde oldtimers, maar toch zult u op veel plaatsen nog mensen met paard en wagen zien;
  • Als u naar Cuba reist is het aanbevolen om inentingen te halen tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Let op! Raadpleeg altijd een huisarts om met alle zekerheid te weten welke inentingen u moet halen voor vertrek naar Cuba.

  Gaat u trouwen in Cuba?
  Vergeet de vertaling en legalisatie van uw documenten niet

  Uw documenten laten vertalen naar het Spaans
  Als u in Cuba gaat trouwen, heeft u diverse documenten nodig vanuit Nederland. Het gaat hierbij om uw geboortecertificaat en ongehuwdverklaring. Een beëdigd vertaler voor uw documenten
  Helaas kunt u niet zelf uw geboorteakte en ongehuwdverklaring vertalen. Deze vertaling moet worden verzorgd door een officieel vertaalbureau, ook wel een beëdigd vertaler genoemd. Een beëdigd vertaler heeft onder ede een verklaring afgelegd om alles 1-op-1 te vertalen. Dit garandeert dat de inhoud van uw documenten juist is vertaald. De legalisatie van uw documenten
  Voor het gebruik in Cuba moeten de originele brondocumenten (de geboorteakte en de ongehuwdverklaring) gelegaliseerd worden. Naast de originele documenten, moeten de vertalingen van deze documenten ook gelegaliseerd worden.

  Vragen of meer weten over Emigreren, talen of vertalingen?

  Neem contact met ons op of volg ons op Facebook of Twitter. Hier houden we u op de hoogte over alles op het gebied van talen, emigreren, taalontwikkeling en meer.

  Plaats een reactie